Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tannoy
Tannoy
Az M4 50 körül max 60.
:lol!: F4-et nem tudtam eladni 60ért... :kiraly:
Az más téma ....Neked kellett a pénz hamarjában.
Tannoy
Az M4 50 körül max 60.
:lol!: F4-et nem tudtam eladni 60ért... :kiraly:
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Tannoy
Szia a használt termékek általában a gyári ár alatt 20-30 százalékkal szoktak lenni.De mivel ezek a régebbi szériás darabok még ez alatt.Az M1 25-30 körül szokott menni.A center 15-20 ezer.Az M4 50 körül max 60.A szubot is igy valahogy képzelem el beárazva.
Tannoy
Egy kis problémám támadt a képfeltöltéssel. Próbálkozok...
http://www.avx.hu/forum/index.php?act=g ... 01&img=814
http://www.avx.hu/forum/index.php?act=g ... 00&cat=172
Ha most nem látható a kép PLEASE valaki homályosítson fel hogy lehet ide rakni.
Tannoy
Hello Tannoy fanok! Segítségeteket kérném értékmeghatározáshoz. Hosszú ideje fehér lepedő alatt pihen ez a cucc.
2 x mM (M4) Birds eye (fekete kabin, sötét szürke előlap, fekete grill)
2 x m1 Birds eye (fekete kabin, sötét szürke előlap, fekete grill) made in HUNGARY
1 x mc Birds eye (fekete kabin, sötét szürke előlap, fekete grill) made in HUNGARY
1 x m10sub fekete kabin, előlap, grill
http://www.hnny.nl/archief_tannoy/mercu ... ochure.pdf
2 x F3 (Fusion 3) Apple (almafa) Gyakorlatilag nem volt még használva. Dobozában eredeti spike-jaival.
http://www.tannoy.pl/pokaz/plik?n=TANNO ... 0&e=pdf&l=
2 x 62cm ALPHASON állvány, kaviccsal, homokkal tölthető, alján, tetején spike (tüsök) +alján műanyag padlóvédő
2 x 24sm ALPHASON állvány, kaviccsal, homokkal tölthető, alján, tetején spike (tüsök) +alján műanyag padlóvédő
1 x DENON AVR-1906 AV SURROUND RECEIVER setup mic, távirányító, am - fm antenna, angol nyelvű használati utasítás
http://hu.diplodocs.com/hasznalati-utmu ... VR-1906-_E
http://www.usa.denon.com/ProductDetails/545.asp
Tannoy
Akinek Tannoy F3-a van meg tudná mondani nekem:- mekkora helységben hallgatja
- mit hallgat rajta
- milyen vassal szól szépen
- érdemes lenne-e bele még egy közép hangszóró?
Lehet, hogy majd hallgatózok egy ilyen szépséget. F3 is tetszik és az F4 is.
Szia Tristis!
Igaz, nem hallottam még az F3-ast, az elődjét ismerem az Mx-3-t.
Kellemes hangja van nagyon, viszont nekem is kicsi a szobám, így zavaró volt a mély tartománya zenén. Viszont mozizáskor negyon ott volt! :kiraly:
Célszerű még meghallgatnod pl. az F1 Custom típust is, nagyon szépen muzsikál egy jó állvánnyal!
Zene terén mindenevő szerintem és nem nagyon érzékeny a komponensekre.
Jelenleg is Tannoy hangfalaim vannak, Eyris DC1-s.
Szabek
Most úgy néz ki valóban, hogy beszerzésre kerül egy Tannoy.. A monitort én soványnak találtam alul (viszont Tigris mélyládájával nagyon szépen szólt az M2-es. Mivel mélyládát nem akarok, így marad az álló doboz... Ha annak sok lesz a basszusa, a sub nyílást még mindig be lehet tömni, illetvet más módon is lehet ott csökkenteni a mélyet. Nekem jobban tetszik az álló doboz testessége, mint a monitor hangfalak éles pontossága (bár lehetséges, hogy nem tudom helyesen megfogalmazni azt, amire gondolok). Ez abból is adódik, hogy amilyen zenét én hallgatok arra jobb az álló hangfal talán. Tigrisnek kössz, hogy hallgatózhattam! Az a DVD lejátszó tényleg fájdalmas volt... azért az én teszt zenéim se voltak kutyák :lol!: Genius 5.1-en nem hallatszódott, hogy ennyire rossz minőségűek... Irány remastered zenék keresése!
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
Volt itt nálam a M2 Tannoyt megfülelte...Sajnos csak egy hitvány Pioneer 300 DVD-ról tudta, mert a nagy gépem a szervizben van...De tetszett neki, és már szerintem eldöntötte merre indul el. :lol!:
Tannoy
- mit hallgat rajta
Szia Tristis!
Igaz, nem hallottam még az F3-ast, az elődjét ismerem az Mx-3-t.
Kellemes hangja van nagyon, viszont nekem is kicsi a szobám, így zavaró volt a mély tartománya zenén. Viszont mozizáskor negyon ott volt! :lol!:
Célszerű még meghallgatnod pl. az F1 Custom típust is, nagyon szépen muzsikál egy jó állvánnyal!
Zene terén mindenevő szerintem és nem nagyon érzékeny a komponensekre.
Jelenleg is Tannoy hangfalaim vannak, Eyris DC1-s.
Szabek
Tannoy
Kössz Tigris!
Amúgy megvallom a te Dali c6-oddal is szemezgettem, azután arra jutottam, hogy 12-13 nm bizony sok lesz az nekem, de nagyon szimpatikus hangfal. :lol!:
Hát oda nagy lenne egy álló doboz valóban...
Tannoy
Kössz Tigris!
Amúgy megvallom a te Dali c6-oddal is szemezgettem, azután arra jutottam, hogy 12-13 nm bizony sok lesz az nekem, de nagyon szimpatikus hangfal. :lol!:
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
Mennyi pénzt szánsz erre a mutatványra? Mekkora a szobád?..az apróban cca 50.000-ért veszteglik az F4-est..annyit megér,de ha kisebb a szoba elég lehet egy M/MX/F 2 es is,vagy ha szerencséd van jó áron a használt piacon szoktak lenni a régebbi "6"-os sorozatzbol példányok:605/607/609..a 603 sem rossz de az igazán pici,de ismervén az M1-est,(gondolom)azzal is lehet zenét hallgatni... :lol!:
Most nagyon szemezgetek egy P10-essel. Ér az 60e Ft-t állvánnyal?
Csak annyit tudok róla, hogy régi széria, talán 10 éves, de semmi többet sajnos... Esetleg ismeritek?
Pénz olyan max. 70-et szánnék hangfalra, de persze minél kevesebbet. 12-13nm-re lenne.
Nem volt rossz a P10 szerintem...Ennek már a magasai jobbak voltam mint a mercury sorozatnak.60 ezer forintból nem lehet jobbat kapni, főleg ha van mellé állvány is..
Tannoy
Mennyi pénzt szánsz erre a mutatványra? Mekkora a szobád?..az apróban cca 50.000-ért veszteglik az F4-est..annyit megér,de ha kisebb a szoba elég lehet egy M/MX/F 2 es is,vagy ha szerencséd van jó áron a használt piacon szoktak lenni a régebbi "6"-os sorozatzbol példányok:605/607/609..a 603 sem rossz de az igazán pici,de ismervén az M1-est,(gondolom)azzal is lehet zenét hallgatni... :lol!:
Most nagyon szemezgetek egy P10-essel. Ér az 60e Ft-t állvánnyal?
Csak annyit tudok róla, hogy régi széria, talán 10 éves, de semmi többet sajnos... Esetleg ismeritek?
Pénz olyan max. 70-et szánnék hangfalra, de persze minél kevesebbet. 12-13nm-re lenne.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
Üdv609-est hallotta már valaki?
Én annó rengeteget hallgattam a 600 as szériát, a 609-et is...De nehéz visszaemlékezni, igy hosszú évek távlatából, hogy ma ennek milyen hangja lehet az árban megfelelő dobozokkal szemben.Az biztos, h nagyon nyugodt mondhatni analógos hangjuk volt...Nagyon jó térrel és dinamikával párosítva...
Gondolkodom, hogy építeni kellene egy dobozt Wireman DC 2033-ból, amit a 600-as sorozatban használtak. 609-ben volt konkrétan egymagában. :lol!:
UPSakku.hu
Tannoy
Üdv609-est hallotta már valaki?
Én annó rengeteget hallgattam a 600 as szériát, a 609-et is...De nehéz visszaemlékezni, igy hosszú évek távlatából, hogy ma ennek milyen hangja lehet az árban megfelelő dobozokkal szemben.Az biztos, h nagyon nyugodt mondhatni analógos hangjuk volt...Nagyon jó térrel és dinamikával párosítva...
Tannoy
Jók a Tannoy dobozok, én is hosszú évekig azt használtam, illetve még használok is...Emezek a nagyok meg ma is versenyképesek.. :lol!:
Senki sem hallgat Tannoy hangfalakat? :lol!: Azért kíváncsi lennék, kinek milyen van és miért szereti, vagy miért választott mondjuk mást helyette. Topic pörgető hsz-em ezennel be is fejezem
Egy Onkyo házimozi erősítővel hajtok egy 637-est majdnem 10 éve...
Amikor elékötöttem egy stereo erősítőt(Exposure 3010s), dimenziót váltott :kiraly:
Nem hiszem, hogy önként megválnék tőle, egy örök darab !
Tannoy
Senki sem hallgat Tannoy hangfalakat? :lol!: Azért kíváncsi lennék, kinek milyen van és miért szereti, vagy miért választott mondjuk mást helyette. Topic pörgető hsz-em ezennel be is fejezem
Egy Onkyo házimozi erősítővel hajtok egy 637-est majdnem 10 éve...
Amikor elékötöttem egy stereo erősítőt(Exposure 3010s), dimenziót váltott :kiraly:
Nem hiszem, hogy önként megválnék tőle, egy örök darab !
Tannoy
Szia Tristis!
Én is igen nagy megelégedéssel hallgatom Tannoy hangfalaimat (Sensys DC1, dual concentric sugárzóval). Homokkal feltöltött nehéz vas állványokon vannak, alul tüske, felül spec. gyurma. Korábban JMlab Chorus 707-eseim voltak, de már untam az idegesítő hangját....
A Tannoyok mindenevők, nagyon szeretem a közepüket és a remek térhatásukat. Ha ismét hangfalakat fogok cserélni, tuti az is Tannoy lesz.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2669
Tannoy
Én úgy érzem, hogy mi nem egy kategóriában őrölünk:)Nem tudom igazán mit kérdezzek. Szerintem hallgatóznom kell sokat. Csak az a bajság, hogy a bemutató termek elég nagyok az én szobám meg kicsi és ha tényleg (ahogy sok helyen olvastam külföldön is) ilyen jók ezek a termékek, akkor melyik tessen. Az igaz ugye, hogyha egy hangfal sub lyukát betömöm akkor halkabb lesz a basszusa, viszont sokkal tisztább? Ebben az esetben biztosan az F4-est választanám... Persze ha az összevetésekben is jól szerepel.
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Tannoy
Én úgy érzem, hogy mi nem egy kategóriában őrölünk:)
Nem tudom igazán mit kérdezzek. Szerintem hallgatóznom kell sokat. Csak az a bajság, hogy a bemutató termek elég nagyok az én szobám meg kicsi és ha tényleg (ahogy sok helyen olvastam külföldön is) ilyen jók ezek a termékek, akkor melyik tessen. Az igaz ugye, hogyha egy hangfal sub lyukát betömöm akkor halkabb lesz a basszusa, viszont sokkal tisztább? Ebben az esetben biztosan az F4-est választanám... Persze ha az összevetésekben is jól szerepel.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
- rózsasándor
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 12
Tannoy
- mit hallgat rajta
szevasz Tristis !!!
Én Tannoy Saturn S10-eseket hallgatok Marantz Sr7200-sel...megszoktam már de ahhoz,hogy kiderüljön számomra hogy milyen dobozaim vannak elvittem egy barátomhoz,és nála meghajtottam Cyrus-erőgépezettel éstény,hogy másabb volt mint a Marantz. de mindezek ellenére szerintem a Marantzom-sem rossz csak másabb.meg természetesen a Cyrus "cipősdoboz" stereóra van gyártva míg a marantzom házimozi de a stereóképe szerintem nem rossz mivel mikor vásároltam az is fontos volt számomra ezrt megnéztem egy pár fajtát mármint házimozierősítőt és a Marantzomnka volt a legjobb a stereóképe.természetesen ez subjektív hiszen kinek mire áll rá a füle vagy kinek mi a szép,mit akar hallani...
igazából én szeretem az S10-eseim és vennék is még egy párat csak mivel már nem gyártják nem lehet találni használtan sem elég sokáig vadásztam külömböző forumokon.. álltalában vagy nem adják el mert szeretik vagy már kevés van használtban is az országban.. egszóvsl én merem ajánlani a tannoy régi dobozait újban már nem vennék ebben a kategóriában a D-s sorozat meg nagyon drága használtban is és akinek van nem nagyon akarja eladni hacsak tovább nem akar lépni...röviden ennyit tudtam hozzászólni de nyugodtan kérdezz ha tudok válaszolok..
Üdv a Betyár
Tannoy
Akinek Tannoy F3-a van meg tudná mondani nekem:
- mekkora helységben hallgatja
- mit hallgat rajta
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
ja,gondolom hogy a Stella pohár+Heineken üveg látvány okozhat ilyet :lol!:
Igen, konkrétan ez zavart meg teljesen....
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2669
Tannoy
D700!
Óóóó, biztosan a sör zavart meg az előtérben...
:kiraly: ja,gondolom hogy a Stella pohár+Heineken üveg látvány okozhat ilyet :lol!:..de itt talán jobb a rálátás... :lol!:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503