Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zebo »

Sziasztok!

Volna néhány kérdésem a tali-val kapcsolatban.

Hány órára kell érkezni Zsoltékhoz 13-án?

A címre jól emlékszem?  18.ker.  Reviczky Gy. út 11.?? A kerületben nem vagyok biztos.

Ha valaki Szolnok felől szándékszik jönni a találkozóra,szívesen el fuvarozom,kis kitérő nem akadály!
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

van tobb kep is az uj dobozrol? vagy meg mindig az a regi, ami fennt van a roydos oldalon? annal megeszem a kalapom, ha barmi koze lesz a regihez...
Nincs több kép. 21-én lesz egy angliai hifi show, ott mutatják be. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: arn »

van tobb kep is az uj dobozrol? vagy meg mindig az a regi, ami fennt van a roydos oldalon? annal megeszem a kalapom, ha barmi koze lesz a regihez...

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Az lesz a vége, hogy veszel egy harmadikat is...

Látod erre nem is gondoltam...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

And the winner is: Royd Troubadour! 

Royd Troubadour.jpg

nekem is ez tetszett
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6562

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Na látod én is ezért keresek valami megoldást erre a problémára. A két hangsugárzótol nem akarok megválni, így valami mást kell kitalálni.
Az lesz a vége, hogy veszel egy harmadikat is...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Máris halgatnak rám:)

Én a Singlet-re voksoltam.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

And the winner is: Royd Troubadour!

Royd Troubadour.jpg
Máris halgatnak rám:)
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

And the winner is: Royd Troubadour! 

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Én ezt az utat már kipróbáltam többször is, sajnos nem jött be. Lusta vagyok cserélgetni...

Na látod én is ezért keresek valami megoldást erre a problémára. A két hangsugárzótol nem akarok megválni, így valami mást kell kitalálni.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Kell egy Sorcerer is a Sintra mellé...

(Nekem is ezért van meg a Coniston és a Sonata. Van ami ezen szól szebben van ami azon. Sajnos a Coniston sem mindenevő.)

Én ezt az utat már kipróbáltam többször is, sajnos nem jött be. Lusta vagyok cserélgetni...  

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Tegnap este Bach-t hallgattam, rádión. Hegedű, mélyhegedű és brácsa. A Sorcerer zseniális doboz, ez a hangszertrió bámulatos volt. Nekem jobban tetszett így, mint amit a Sintra nyújtott volna. 

Kell egy Sorcerer is a Sintra mellé...

(Nekem is ezért van meg a Coniston és a Sonata. Van ami ezen szól szebben van ami azon. Sajnos a Coniston sem mindenevő.)

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

amit lattam nalad hangfalvedot, az milyen anyagbol keszult? akarok egyet csinaltatni. elol vmi merev dolgot bele kell varni, hatul meg ugy felig felasitani a terminal miatt.

mennyivel nagyobb, mint a doboz fizikai merete? 1cm eleg rahagyasnak?

Fekete dzsörzé, az anyag közé 1 cm vastag szivacs belevarrva, hogy legyen tartása. Én 2 cm-t hagytam ráhagyásnak. Nem szeretném ha lekopna a lakk.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Tegnap este Bach-t hallgattam, rádión. Hegedű, mélyhegedű és brácsa. A Sorcerer zseniális doboz, ez a hangszertrió bámulatos volt. Nekem jobban tetszett így, mint amit a Sintra nyújtott volna. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Igen, így lesz! Agyalás csak csak ha helyzet van.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Biztosan tudod, hogy én Sintra párti vagyok. Egy esetleges szobacsere után azonban ez nem biztos hogy így marad... 
ezen akkor agyalj, ha megvolt a csere en ezt mar eljatszottam parszor, sose mukodott, amit elkepzeltem. addig meg elvezd.

bar igazabol most godorbol a lyuk esete, mert en is most kezdek vminek a vegere erni, aztan par honapon belul koltozunk. de ezert is spajzoltam be dobozokbol, stb vmelyiknek mukodnie kell.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

a lenyegen nem valtoztat melyiket hallgatod szivesebben altalaban? melyiknek toleralod jobban a hibait? az mukodik jobban nalad... gyanitom nem masnak epited a rendszert, hanem magadnak.
Biztosan tudod, hogy én Sintra párti vagyok. Egy esetleges szobacsere után azonban ez nem biztos hogy így marad... 

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Félreértés ne essék, a Sorcerer egy baromi jó doboz, csak nálam nem működik. Egyértelműen akusztikai probléma, pont úgy, ahogy a Sintra nem muzsikál száz százalékosan Tamásnál. De a lényeg, hogy a saját helyükön szenzációsak. A különbség köztük hallható, más a tonalitásuk, de hogy Roydok, le sem tagadhatnák. 

Revizit? Jó ötlet...

a lenyegen nem valtoztat melyiket hallgatod szivesebben altalaban? melyiknek toleralod jobban a hibait? az mukodik jobban nalad... gyanitom nem masnak epited a rendszert, hanem magadnak.

amit lattam nalad hangfalvedot, az milyen anyagbol keszult? akarok egyet csinaltatni. elol vmi merev dolgot bele kell varni, hatul meg ugy felig felasitani a terminal miatt.

mennyivel nagyobb, mint a doboz fizikai merete? 1cm eleg rahagyasnak?

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

A mindenevot valaszd  

Hogy most csak hetvegen vagyok otthon, sokat segit ezekben a dontesekben, az ember nem tudja folyamatosan ezt buzizni, es nem viszi felre a hallasomat. Hetvegen hazamegyek, bekapcsolom, es maris hallom, hogy vmi gebasz van, vagy jo ez igy. Kivancsian varom a sintras revizitet is

Félreértés ne essék, a Sorcerer egy baromi jó doboz, csak nálam nem működik. Egyértelműen akusztikai probléma, pont úgy, ahogy a Sintra nem muzsikál száz százalékosan Tamásnál. De a lényeg, hogy a saját helyükön szenzációsak. A különbség köztük hallható, más a tonalitásuk, de hogy Roydok, le sem tagadhatnák. 

Revizit? Jó ötlet...

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Mivel az elmult ot evben ezt hallgattam, nem volt nehez bizonyos szempontbol voltak jobb dobozaim, de ha mindent egy kalap ala veszek, nem igazan. Teljesen antihifi doboz, megtanitja az embert arra, hogy ne a hifis szempontokat hajszolja.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

koszi

a sonata nalam is marad, akarmi van. sot, meg mindig nem vetettem el az otletet, hogy osszevalogatok egy teljesen ujszeru allapotut, es azt teszem el.

Látom téged is megfertőzött rendesen.

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

Akkor végre sikerült találnod egy Sintrat. Gratulálok! Üdv a Roydosok táborában!

(Nekem is sikerült végre beszereznem egy JPW Sonata párt. Tudod említettem már neked korábban, hogy szeretnék ismét. Na most összejött.)

koszi

a sonata nalam is marad, akarmi van. sot, meg mindig nem vetettem el az otletet, hogy osszevalogatok egy teljesen ujszeru allapotut, es azt teszem el.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

most bekoltozott hozzam is egy sintra 2 a nappaliba. indynel hallottam a sintrat ketszer eleg mashogy szolni, de nalam is mashogy viselkedik, mint vartam. tartottam tole, hogy a naim nyersessege miatt kukorekolni fog, vagy nehezen hallgathatova teszi a rosszabb minosegu zeneket. de nagyon finom db. talan ez az a doboz, amire a legjobban rahuzhato a kis monitorok minden erenye es gyengeje. sose fogja a meretet meghazudtolni, viszont annyira aranyosan kicsinyit le mindent, hogy mindig kereken szolal meg, nem vallalja tul magat. keveset kap az ember, de az tenyleg olyan zeneeszencia, amit keves doboz tud. szerintem ez igy is van jol - ha valakinek keves, probalkozhat masfele, viszont ha elfogadja, barmit meg lehet rajta hallgatni.

mondani sem kell, hogy a nalam levo dobozok kozul ez parosithato legjobban a naittel. az elso tracknel nyilvanvalo volt.

Akkor végre sikerült találnod egy Sintrat. Gratulálok! Üdv a Roydosok táborában!

(Nekem is sikerült végre beszereznem egy JPW Sonata párt. Tudod említettem már neked korábban, hogy szeretnék ismét. Na most összejött.)

arn
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

A mindenevot valaszd en meg csak azert nem adtam el a jungson ls3/5at, mert vhol tenyleg szenzacios tud lenni. De azon tul sokszor fordult mar elo velem, hogy bekapcsoltam, es olyan idegesitoen szolt vmi rajta, hogy semmi elvezet nem volt benne. Valszeg nem is passzol a rendszerembe, de elso a zene, es a sonata lehet nem egy kifinomult darab, de mindent meghallgatok rajta. Szerintem ez zsenialis benne, siman valasztanam a jungson helyett. Az segiti a legjobban a zenehallgatast, ha elfogadod a rendszered korlatait.

Hogy most csak hetvegen vagyok otthon, sokat segit ezekben a dontesekben, az ember nem tudja folyamatosan ezt buzizni, es nem viszi felre a hallasomat. Hetvegen hazamegyek, bekapcsolom, es maris hallom, hogy vmi gebasz van, vagy jo ez igy. Kivancsian varom a sintras revizitet is

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Köszi arn a beszámolót! Nincs is mit hozzáfűznöm... 

Nálam most egy Sorcerer költözött be "hosszabb" időre, cserediák lett egy Sintrával. Eltelt annyi idő ketteskén, hogy így lássam:

Janus arcú doboz. Vívódásra kényszerít. Nagyon egységes, nyugodt hangolású. Bizonyos felvételeken imádni való. Lágy. Egy finom gitárjáték Szabó Gábortól isteni. De Radiccsal csak nyűg. Lassú. Mai könnyűzenén pufog. Mintha összegyúrták volna a Minstrelt a Sintrával. Pedig meg van támogatva rendesen. Mélyebbre megy (35 Hz vs. 50 Hz), ezt részben hallani is. Viszont lehetne precízebb. A magasa fedett, a Sintra itt élénkebb és transzparenseb. Gyorsabb is. Az LP határozottan jobban áll mind a kettőnek, de főleg a Varázslónak! DAC-ról hallgatva már válogatós. Finom dzsessz igen, komplexebb anyag már nem. Barokk kamarazene: mintha rá szabták volna! Imádom és gyűlölöm, itt tartunk most mi ketten...

Igényli a teret, nálam kicsit be van zárva. Gazdájánál máshogy szólt, kiteljesedve. Ott jobban tetszett. Akusztika, te drága... 

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”