Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jamo hangsugárzók
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Jamo hangsugárzók
Az S606 nyitott könyv számomra. A bejáratás előtti hangja valóban elég gyengusz, utána viszont döbbenetes a javulás. Arra lettem volna kíváncsi, hogy az S718 mennyivel másabb.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Látom, hogy nekd is ilyen dobozod van, csak gondoltam ez is segítség lehet...
Jamo hangsugárzók
Látom, hogy nekd is ilyen dobozod van, csak gondoltam ez is segítség lehet...
Jamo hangsugárzók
Szabo Pitty!
Hasonlítani nem tudom a két Jamo típust, de nekem s606-os van / kb: 8-10 hónapja/ és arról tudok néhány szót írni.
Először amikor megvettem, házimozi erősítővel hallgattam meg a rádió részét és zenei cd-t dvd lejátszón.....hát nem voltam elájulva.....sőt..... :kiraly: Olyan harsány számomra erős hangja volt, tolakodó mélyekkel.
Tény és való hogy 0 kilométeres hangfalak voltak akkor...A filmes teljesítményével nem volt gond...
Egyszer meghalgatam egy kis sztereo erősítővel, és hát nem akartam hinni a fülemnek...Majd később vettem hozzás egy Pio A400-as erősítőt és frankó kis philips cd-t. Lehet nem hiszed el, de egyszerűen nem ismertem rá hangfalamimra annyira kellemesen szóltak....egy picit hiányoltam a mélyet :kiraly:
Na ekkor volt az amikor átrendeztem az egész szobát, meg a hangfalakat, és vettem hozzá másik hangfalkábelt/ tűzállót/. Ismételt váltaozás volt: a kellemes hangzás maradt, viszont megérkezett a mély is, pont annyi amennyi kell és pont olyan amilyen kell.....
A legutolsó változást múlt héten tapasztaltam, amikor is még lágyabb , még finobb lett a hangja....helyén vannak a közepek és a magasak is....
Ezt csak azért írtam le, mert a hagfal hangja az eredeti felálláshoz képest annyit módosult, mintha teljesen más típusok volnának most, és az a tapsztalatom, hogy a bejáratással még ez is sokat fog változni...Mivel nagyon keveset tudom hallgatni a ketyeréimet, így hétvégente sokat járatom mostanában, és egy kicsit meg is szoktam zavargatni egy kis ütősebb zenével is nagyobb hangerően/ borzasztó erő van benne/. ez nagyon jó hatással van rá.
Volt alkalmam meghallgatni a polk rt10-eket és a rubi 63-kat is egy nad rendszerben az általam kedvelt cd-kkel, és azt kell, hogy mondjam, hogy/ lehet elfogult vagyok/ nem biztos hogy lecseréném rá. Bár jazzon biztos elvéreznék mellete, de én nem azt hallgatok...
Szóval azt kell, hogy mondjam a Jamo s606-os hangfal egy nagyon jó doboz-bár azt vettem észre, hogy itt nem nagyon szeretik őket...
Viszont tény, hogy megfelelő erősítő, lejátszó, és jó elhelyezés szükséges, és persze türelem még beáll a hangja...
Remélem tudtam segíteni....
Egyébként a hangfalnak...
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Mi a különbség hangzásban az S606 és az S718 között? Akinek volt már alkalma összehasonlítani, írje le tapasztalatait!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Jamo hangsugárzók
Ha esetleg valakinek érdekes, akkor van egy egyszerűbb Jamo surround szettem eladó...
Jamo e3
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Jamo hangsugárzók
Egy kis segítséget kérnék:
Gondoltam egy merészet és lecserélném ezt a szörnyeteg Zaldek centeremet, jó a hangja, de bazinagy és olyan ronda, hogy rosszul vagyok, ha ránézek. :lol!:
Az egyik fórumtárs árulja a Jamo Center 18-ast, de a neten nem sokat,konkrétan a műszaki adatokon kívűl semmit nem találok róla ...
Szerintetek hangban mennyire illene a már meglévő S708-asokhoz?
Na ezeket le nem cserélném, amugy az első műszaki cuccosom, aminek felfelé ment az újkori ára, nem pedig lefelé. :lol!:
TV: LG 42LF652V Media Player: PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
Jamo hangsugárzók
Ahh nem sry.
My Fault.
Csak kaptam egy emailt hogy uj zenet erkezett es hirtelen azt hittem hogy az en apro hirdetesembe commenteltel.
Megegyszer bocs.
Akkor ok. Azt hittem a hírdetésem ajánlgatásával volt baj. :lol!:
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Ha valakit érdekel Jamo cucc, esetleg használtan, is nézzen be ide: link
Hat koszi szepen, igazan kedves toled
Valami rosszat szóltam? :lol!:
Ahh nem sry.
My Fault.
Csak kaptam egy emailt hogy uj zenet erkezett es hirtelen azt hittem hogy az en apro hirdetesembe commenteltel.
Megegyszer bocs.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Valami rosszat szóltam? :lol!:
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Jamo S 604 versus C403 15m2-es mozi szobába kellene (yamaha 359-es erölködő, némi akusztikai csillapítás falakon körbe vastag bársony függönyök formájában).
Mi a véleményetek, a 604-est MM-ben hallgattam, ott tetszett, de a 403-ról nem tudok semmit, annex-nél kicsit drágább a 403-as, de mélysugárzója kisebb.
Vélemények?
keji
Az Annexnél meghallgathatod mindkettőt. Nagyon készségesek és szívesen segítenek.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Jamo S 604 versus C403 15m2-es mozi szobába kellene (yamaha 359-es erölködő, némi akusztikai csillapítás falakon körbe vastag bársony függönyök formájában).
Mi a véleményetek, a 604-est MM-ben hallgattam, ott tetszett, de a 403-ról nem tudok semmit, annex-nél kicsit drágább a 403-as, de mélysugárzója kisebb.
Vélemények?
keji
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Üdv!Mi a véleményetek az s506 hangfalpárról?
Cora-ban akciósan 60e Ft/pár.
15m2-es szobába elég lenne?
Milyen stílusokon szólhat jól?
Azt nem tudom, hogy milyen stílusokon szól jól, de hogy 15m2-re elég, az biztos.
Jamo hangsugárzók
Üdv!
Mi a véleményetek az s506 hangfalpárról?
Cora-ban akciósan 60e Ft/pár.
15m2-es szobába elég lenne?
Milyen stílusokon szólhat jól?
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Gratula hozzá! :lol!: Nyomasd vele sokáig!
A kis jamo s416 is nagyot teljesít egy másik ház szobájában, mert ugye eladtam, és mit mondjak több a méllye, szerintem még sub sem kell hozzá, csak kisebb szoba.
Up a Jamok-nak! :lol!:
Köszi, remélem sokáig nyomathatom vele!
Ami azt illeti, nekem S606-osaim vanak elöl, szintén komoly mélyátvitellel. Sokáig használtam őket sub nélkül, de subbal sokat javul a rendszer hangja akkor is, ha a frontok jól teljesítenek a mélytartományban.
Jamo hangsugárzók
Gratula hozzá! :lol!: Nyomasd vele sokáig!
A kis jamo s416 is nagyot teljesít egy másik ház szobájában, mert ugye eladtam, és mit mondjak több a méllye, szerintem még sub sem kell hozzá, csak kisebb szoba.
Up a Jamok-nak! :lol!:
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Két hete vettem egy Jamo SW505E mélynyomót. Nagyon komoly hangja van, a Dánok akkoriban is tudtak hangfalat gyártani. 30.000-ért sikerült hozzájutni, megérte az utolsó fillérig. Ha valaki olcsón akar jó mélynyomót, annak feltétlenül ajánlom, ha sikerül szerezni.
Nagyon régi típus.Kb 5-7 éves.Én azért nem mertem venni. Bár ha jó állapotú.Hány hz-re megy le? Nem dünnyög?Milyen a hangja?
Valóban elég régi típus, mert már a 97-98-as Jamo katalógusban is benne van. Kifogástalan állapotban sikerült hozzájutni. Dünnyögésnek semmi nyomát nem tapasztalom, igaz még nem sok tapasztalatal rendelkezem róla. A katalógus szerint 32 Hz-től működik. Egy kicsit én is féltem a kora miatt, de végiggondoltam, hogy a legrosszabb, ami történhet, hogy a hangszóró pereme szétmegy. Ez esetben pár ezer forintból javítható a hiba, így még mindig olcsóbban jövök ki, mintha vennék egy hasonló kategóriájú újat. Szép, lágy mélyei vannak, ugyanakkor brutálisan nagyot tud szólni, ha kell. 24 nm-es szobában használom és alig kell felcsvarni a hangerő potit. Az U-571 valami eszméletlen jó szól. Ha lesznek még tapasztalataim, majd közzéteszem öket.
Jamo hangsugárzók
Két hete vettem egy Jamo SW505E mélynyomót. Nagyon komoly hangja van, a Dánok akkoriban is tudtak hangfalat gyártani. 30.000-ért sikerült hozzájutni, megérte az utolsó fillérig. Ha valaki olcsón akar jó mélynyomót, annak feltétlenül ajánlom, ha sikerül szerezni.
Nagyon régi típus.Kb 5-7 éves.Én azért nem mertem venni. Bár ha jó állapotú.Hány hz-re megy le? Nem dünnyög?Milyen a hangja?
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!
Hasonló kérdésem lenne, mint a kollégának korábban: van egy jamo E850-es (kb. 8 éves) hangsugárzóm, amit hely hiányában el kell adnom. Szerintetek mennyit lehet érte kérni. Tökéletes műszki és esztétikai állapotba van.
Jól jönne egy irányár támpontnak.
Előre is köszi a segítséget.
link
Jamo hangsugárzók
Szerintem olyan 6 EFt-ért lehet eladni.Aki kispénzű az megy és kihozza 30Eft-ért a sal mozit, vagy 15 körül állódobozokat kap , SAL-t, újonnan nem 10 évest.És szerintem a sal jobban szól ill. jobban kielégiti a kispénzűt.
Jamo hangsugárzók
Körbe kell nézni a Vaterán meg hasonló helyeken, de annyit biztosan nem fog érte kapni...15-öt talán állapottól függ, de 25 semmiképp...
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Jamo hangsugárzók
Hát nem tudom, ezeknek így pénzbeli értéke nem sok van, nem tudom hány éves doboz lehet. Ha a régi Videoton dobozok árából indulok ki, akkor olyan 8-10 ezer forint maximum. Nem tudom milyen állapotban van esztétikailag. Ha szép nem agyonkopott, benyomott hangszórókkal akkor sztem olyan 10 ezer. De ez csak egy tipp..
Köszi!
Gábor barátom 15-25 közötti összeget mondott elsőre...
Továbbítom felé...
Üdv
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein