Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

Vendég

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hangban elvan vele, csak nekem kevés alapból maga a 640 alja is...A QED kábelt mindenképp cserélném valami másra.Nekem az M2 van a tannoy dobozból, és ahogy előttem is írták a Dalic2-nél sokkal több és jobb az alja a c6-nál ugyan kevesebb, de szerintem kiegyenlítettebb, nem döng.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Tannoy

Hozzászólás Szerző: blakey »

Elsősorban Tannoy Fusion2 tulajokat kérdeznék ,hogy mennyire elégedettek a hangfal mély tartományával…
Nekem Mercury F2-m van és nagyon elégedett vagyok a mélyekkel, szeretem a mélyeket és nálam van bőven monitornál ez ritkaság. Dali c2, c6-hoz tudom hasonlítani, C2-nél lényegesen jobb, C6 közelében van, persze kevesebb, de jó mélyekkel. Nálad elhelyezési probléma lehet, ill. kábel para. Kis helyen az álló doboz sajnos nem jó, tapasztaltam, maradok a monitornál, jobb a térképzés.

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Tannoy

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

CA 640 V2 -vel hajtom őket és QED Silver Anniversary-XT kábellel van összekötve. Az álló Tannoy Fusion hangfalak mennyivel jobbak mélyben mint a monitorok?

Sokkal, az F4 brutális mélyre megy, néha már sok is, de ez függ a szoba méreteitől is, h megjelenik -e benne az a freki.De nálad az is gond lehet, h a CA 640 alapból kicsit magasba húz, a qed kábelekkel együtt.

Akkor nálam felejtős ,mert nagyon kicsi a szoba és csak ritkán tudom nagyobb térben hallgatni a rendszert .Az F4 egyébként mennyire passzolna a CA 640-hez?

Vendég

Tannoy

CA 640 V2 -vel hajtom őket és QED Silver Anniversary-XT kábellel van összekötve. Az álló Tannoy Fusion hangfalak mennyivel jobbak mélyben mint a monitorok?

Sokkal, az F4 brutális mélyre megy, néha már sok is, de ez függ a szoba méreteitől is, h megjelenik -e benne az a freki.De nálad az is gond lehet, h a CA 640 alapból kicsit magasba húz, a qed kábelekkel együtt.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Az álló Tannoy Fusion hangfalak mennyivel jobbak mélyben mint a monitorok?
Sokkal!
Az F4-es már képes egész szépen lemenni a mélytartományba és bizony nincs panasz erőben. Hogy vannak elhelyezve a dobozaid? Állvány? Tüskék?
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Üdv mindenkinek! 
Elsősorban Tannoy Fusion2 tulajokat kérdeznék ,hogy mennyire elégedettek a hangfal mély tartományával ,mert én őszintén szólva egy kicsit soványnak érzem alul. Pontosabban fogalmazva inkább erőtlennek ,pedig kis helységben hallgatom.A válaszokat előre is köszönöm.

Először is ekkora doboztól csodákat nem kell várni, másod sorban lehet amivel meghajtod az nem elég dinamikus...És a harmadik lehet még akár a frontend is..De akár egy rossz, vagy nem megfelelő kábel a rendszerben ami lefojtja...

Vendég

Tannoy

Üdv mindenkinek! 
Elsősorban Tannoy Fusion2 tulajokat kérdeznék ,hogy mennyire elégedettek a hangfal mély tartományával ,mert én őszintén szólva egy kicsit soványnak érzem alul. Pontosabban fogalmazva inkább erőtlennek ,pedig kis helységben hallgatom.A válaszokat előre is köszönöm.

Először is ekkora doboztól csodákat nem kell várni, másod sorban lehet amivel meghajtod az nem elég dinamikus...És a harmadik lehet még akár a frontend is..De akár egy rossz, vagy nem megfelelő kábel a rendszerben ami lefojtja...

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Üdv mindenkinek!

Vendég

Tannoy

Szia a használt termékek általában a gyári ár alatt 20-30 százalékkal szoktak lenni.De mivel ezek a régebbi szériás darabok még ez alatt.Az M1 25-30 körül szokott menni.A center 15-20 ezer.Az M4 50 körül max 60.A szubot is igy valahogy képzelem el beárazva.
Kösz Tigris. Bocsi a kései reagálásért.

Semmi baj...Azt nem írtam, h ettől független annyiért adod el amennyiért neked megérné, legfeljebb majd kapsz hideget , meleget.

BPM
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Tannoy

Hozzászólás Szerző: BPM »

Szia a használt termékek általában a gyári ár alatt 20-30 százalékkal szoktak lenni.De mivel ezek a régebbi szériás darabok még ez alatt.Az M1 25-30 körül szokott menni.A center 15-20 ezer.Az M4 50 körül max 60.A szubot is igy valahogy képzelem el beárazva.
Kösz Tigris. Bocsi a kései reagálásért.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Nem sok difi lehet amúgy köztük....Az a baj, h a Marantz ami jobb az nem ez az árkategória.Ezek a tannoy dobozok még nem válogatnak annyira, h most Marantz, vagy Denon, vagy netalán NAD legyen bekötve elé.Én hallottam már NAdokkal is igen tisztességesen zenélni.A kis NAD egy baja a kis teljesítmény, és nagyobb hangerőn ez ki is jön belőle.Bár kis térben ez nem nyilvánul meg.
Kell ott azért, hogy néha kihajtsam a lelkét a hangfalaknak. Nekem az a fura, hogy pont te vagy az, aki inkább olyan zenéket hallgat, amelyeket leginkább közepes és annál kicsit halkabb hangerőn lehet élvezni. Amit én hallgatok, azt azért (igaz ritkán), de érdemes feltekerni.

Az én kis énekeshangú Toni Braxton-om... Ahogy az megszólalt a Tannoy-on...
Meg is hallgatom (remélem utoljára) ezen a régi vackon.
Pince/Kert Edifier MR3

Vendég

Tannoy

Nem sok difi lehet amúgy köztük....Az a baj, h a Marantz ami jobb az nem ez az árkategória.Ezek a tannoy dobozok még nem válogatnak annyira, h most Marantz, vagy Denon, vagy netalán NAD legyen bekötve elé.Én hallottam már NAdokkal is igen tisztességesen zenélni.A kis NAD egy baja a kis teljesítmény, és nagyobb hangerőn ez ki is jön belőle.Bár kis térben ez nem nyilvánul meg.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Inkább a NAD-ot az talán jobbabban passzol hozzá. A két erősítő közül én azt vennén, az minőségibb (zene visszadás szempontjából), de ez csak én véleményem. Egyébbként Marantzal szokták legtöbbször párosítani. 
toti

Marantzot 40-ért nem fogok venni alig használtat... Sajnos az egy drágább móka és annyit nem tudok rá szánni.
Pince/Kert Edifier MR3

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Tannoy

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Inkább a NAD-ot az talán jobbabban passzol hozzá. A két erősítő közül én azt vennén, az minőségibb (zene visszadás szempontjából), de ez csak én véleményem. Egyébbként Marantzal szokták legtöbbször párosítani.

toti

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Tannoy

Hozzászólás Szerző: AVX »

Csatlakozom a Tannoy-os csapathoz egy F4-essel

Még mindig agyalok, hogy NAD 315 vagy Denon 500-as legyen-e a hű társa.
Az én szívem most a NAD felé húz...
Szerintetek melyikkel szólhat jobban?

Szerintem a NAD jó választás lenne hozzá.
Nekem is volt ilyen 315-ös kis erősítőm.
Most van egy eladó jó áron.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Köszönöm a hangfalat! Sokat kellett érte elmászni, de megérte. Abszolút az én izlésemhez való! Remélem az olcsóbb, és kevésbé minőségi komponensek is meg tudják majd szólaltatni megfelelőképpen.

Csatlakozom a Tannoy-os csapathoz egy F4-essel

Még mindig agyalok, hogy NAD 315 vagy Denon 500-as legyen-e a hű társa.
Az én szívem most a NAD felé húz...
Szerintetek melyikkel szólhat jobban?
Pince/Kert Edifier MR3

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Tannoy

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Az M4 50 körül max 60.
:lol!: F4-et nem tudtam eladni 60ért... :kiraly:

Ez azért volt,mert volt két vadi új pár,amit 100 alatt adtak el pont akkor.

Igen. Már mindegy, beletörődtem. Lényeg most a cd vétel!

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Néztem, hogy azokat az Epos ládákat se tudta eladni a srác 95-ért sem...

Az tényleg jó ár érte.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Na de nézd meg Béla, h minden termék szinte fillérekért talál gazdára a bolti listaárhoz képest...

A vicc,hogy a drágákat meg elvitték.

Most látom, hogy akciós az új, így szegénynek meg tényleg szinte esélye sincs, mert a csomagolással számolva 66%-ért hírdeti az eredeti árához képest. Ezzel a ténnyel sajnos nem lehet mit kezdeni, csak idomulni lehet hozzá. Az ember így talán már nem húzza fel magát rajta annyira...
Pince/Kert Edifier MR3

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Na de nézd meg Béla, h minden termék szinte fillérekért talál gazdára a bolti listaárhoz képest...

A vicc,hogy a drágákat meg elvitték.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Ez azért nem így van.Számold össze,hogy hány lezárt topic van egy hónap alatt.

Néztem, hogy azokat az Epos ládákat se tudta eladni a srác 95-ért sem... Azok azért nagyon megérték volna bárkinek és ahhoz képest, hogy milyen sokan olvassák a fórumot tényleg szinte alig lehet eladni valamit. Az embereknek sajnos nincsen pénzük... Én így látom ezt. Ha tudnék többet rászánni, akkor azok az Epos ládák már itthon csücsülnének... Tényleg annyira sajnáltam szegény srácot, mert a szíve szakadhatott meg, hogy még ennyiért sem kell senkinek az, amit ő úgy szeretett évekig. :kiraly: :lol!:
Pince/Kert Edifier MR3

Vendég

Tannoy

Én sehol nem láttam mostanában, hogy bárki el tudott volna adni bárhol alig használt terméket 75%-os áron.... Inkább 60%, vagy még az alatt sajnos.. Az embereknek nincs pénze és a használt dolgokat már senkinek sem kell. Én sem tudom eladni a szaros biciklimet....

Ez azért nem így van.
Számold össze,hogy hány lezárt topic van egy hónap alatt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Én sehol nem láttam mostanában, hogy bárki el tudott volna adni bárhol alig használt terméket 75%-os áron.... Inkább 60%, vagy még az alatt sajnos.. Az embereknek nincs pénze és a használt dolgokat már senkinek sem kell. Én sem tudom eladni a szaros biciklimet....

Ez azért nem így van.
Számold össze,hogy hány lezárt topic van egy hónap alatt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Az M4 50 körül max 60.
:lol!: F4-et nem tudtam eladni 60ért... :kiraly:

Ez azért volt,mert volt két vadi új pár,amit 100 alatt adtak el pont akkor.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Pince/Kert Edifier MR3

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”