Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok!
Nem tudok dönteni hangfal ügyben. Kérnék egy kis segítséget. Milyen 5.1-es hangfalszettet vennétek, egy Onkyo Tx-sr507-hez, és egy Pioneer BDP120-hoz. Kb 300.000Ft a keret. 20nm-es a szoba, de kb 2,2 méterre lenne a hangfalak hallgatósági távolsága! Úgyhogy jók lennének a monitor szettek is! Most már nagyrészt Blu-ray mozi menne rajta!
Köszönöm a válaszokat!
Kép: Epson
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.
Elnézést, de építészként, (belsőépítészként) bele kell, szóljak ez egyszer:
ez a bemutatóterem szerintem bor-zasz-tó!
Szezon + fazon - stílus, viszont biztosan nagyon drága anyagokat, bútorokat használtak fel hozzá.
Az ízlés nem vita dolga, s a vélemény szent, de ez szörnyen giccses: aranynak akar látszani, pedig csak aranyszínű. Egy kis operett-R@B-folk-barokk-rokokó-minimál-biedermeier-soul-disco-rap-rock.
Nekem ezt üzeni: tiéd lehetnek ezek a cukormázba vont, de tökös hangdobozok, látod, biztosan a királyok is ezt hallgatják!
Pardon, off vége, kiszállok a "vonalból".
Abszolút nem OFF!
A hangfalak és a bemutatóterem esztétikai megközelítéséről van szó. Mint építészet és ipari formatervezés-fan (direkt nem dizájnt írtam, mert az, kispályás, vásári, alpári igénytelenségében csak magyar jelenség...).
Igen, sok stílus egyben, pont úgy Kinában, mint egyes amerikai nappalikban, ahol essél széjjel a tértől meg a sok műmárványtól... Akinek nem stílusa az önmérséklet, az dob ilyen Győzis nappalikat. (Figyelem!!! Bemutatóteremről és nem lakószobáról van szó. Előbbiben azért senkinek sem kell leélni az egész életét.) Gyakran elfelejtik, hogy Pekingben vagy Tiancsinban vagy Sanghajban NEM KELL és NEM IS LEHET felülmúlni pl. a Versailles-i kastályt vagy Schönbrunnt, hogy a hozzánk közelebb eső kicsit már kispályás-papírmasé-operett-giccset is idehozzam.
Az én szívemből Ludwig Mies van der Rohe, a modernizmus egyik anyja és a Bauhaus egykori igazgatója szólott: "A kevesebb több."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Mies_van_der_Rohe
Az 1929-es barcelonai világkiállításra ő tervezte a német pavilont, és mind az épülettel, mind berendezési tárgyaival (szintén ezalkalomra tervezte) azóta nem lanyhuló népszerűségű imádatot indított el a legnagypályásabb és legkúlosabb "divat" irányában.
A berendezési tárgyak pedig, stílszerűen elnevezve, Barcelona chair (pl.) az azóta az egyik legnagyobb, formatervezett bútorgyártótól, az amerikai Knolltól.
http://en.wikipedia.org/wiki/Barcelona_chair
Időtlen formatervezés, 1929-ből.
azért a kitformátum már nem olyan vészes
http://www.audionl.hu/oscommerce/catalo ... cts_id=403
Hát itt keress rá a hangszórókra és árakra, avx kedvezmény jár valamennyi asszem 10 százalék...
http://sound.atctrade.com/index.php?opt ... &Itemid=53
A Prestige One-hoz a hangszórók megvannak 40-45 ezer forintból...A dobozt megcsinálod durván 20 ezerből.
Biztos nem rosszak, de én sokallom ezeket az árakat..
azért a kitformátum már nem olyan vészes
http://www.audionl.hu/oscommerce/catalo ... cts_id=403
HIGH-END.
sziasztok kiwi lennék ezekről mi a véleményetek esetleg valakinek tapasztalata róluk..
köszi
http://www.audionl.hu/oscommerce/catalo ... 2d8ed160d8
nekem volt jamo concert 8 am abban az S8-as hangszórókészlete volt..
Biztos nem rosszak, de én sokallom ezeket az árakat..
sziasztok kiwi lennék ezekről mi a véleményetek esetleg valakinek tapasztalata róluk..
köszi
http://www.audionl.hu/oscommerce/catalo ... 2d8ed160d8
nekem volt jamo concert 8 am abban az S8-as hangszórókészlete volt..
HIGH-END.
Szerintem maradjunk a milyen hangfalat témánál, mert egyre vitagyanúsabb a helyzet...
Szezon + fazon - stílus, viszont biztosan nagyon drága anyagokat, bútorokat használtak fel hozzá.
Az ízlés nem vita dolga, s a vélemény szent, de ez szörnyen giccses: aranynak akar látszani, pedig csak aranyszínű. Egy kis operett-R@B-folk-barokk-rokokó-minimál-biedermeier-soul-disco-rap-rock.
Nekem ezt üzeni: tiéd lehetnek ezek a cukormázba vont, de tökös hangdobozok, látod, biztosan a királyok is ezt hallgatják!
Off:
Én magam sem vagyok híve a sokféle stílus keveredésének, még ha erre annak idején külön "izmust" (eklekticizmust) alapítottak, akkor sem. Az eklektika mindig az "össze-visszaság" hatást nyújtja nekem, még az építészetben is, mindenhol máshol pedig ezt az érzést megfejeli az anakronizmus érzése.
Teljesen más a helyzet, amikor egy stílustiszta enteriőr esetén, mintegy ellenpontozásként (akár a zenében) helyeznek el egy (egy és nem több) valami egészen más sítusú berendezési tárgyat, bútort. Pl. igen hatásos ez az ellenpontozás mondjuk egy neoklasszicista enteriőrben elhelyezett Le Corbusier fekfőszék esetén, de ennél több, már sok, sőt általában sokk.
Hogy is szól a mondás? "A stílus maga az ember." És ez talán vonatkozik a cégekre is, sőt, még talán az audio berkekben működő cégekre is. Én pl. igen nagyra becsülöm azokat a gyártókat, akiknek még ha nem is tetszenek a produktumaik, de tökéletesen egységes arculatot, megjelenést, stílusjegyeket tükröznek. Meg kell nézni, hogy az autóipar mennyivel korábban rájött erre. Ma pl. egy hármas, négyes, hatos Audi orra első látásra szinte összetéveszthető, mert a fő vonásaikban szinte azonosak, csak az apró részletekben térnek el. De ugyanez igaz a Peugeot-ra, stb-re is. Az audio készülékek gyártói között is találhatók már ilyenek, de ott a többség még sajnos nem jutott el idáig. Igaz, ami késik, az soká jön el.
És akkor én is kiszálltam a "vonalból".
On:
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10999
- Kapcsolat:
a bemutatójuk előtt le a kalappal
... legalább lesz mibe hányni. Az a fényárban úszó koncert zongora minimum röhejes ott. Feltételezem, még senki nem játszott rajta egy kövéret.
Itt is látszik mennyire nem fér össze az emberek ízlése, szerintem nagyon szép és igényes ez a bemutatóterem...Attól mert kicsit merész, még szerintem szép...De ez is csak SZVSz a saját véleményem
annak a külsejéről mi a véleményed?
az nem giccses!
a bemutatójuk előtt le a kalappal
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
a famunka gyönyörű, maradjunk ennyiben.
a véleményedet tiszteletben tartom.
én nem értem, szerintem is szebb a külseje, mint a hangja.
mi nem tetszik a dobozon?
csak azért kérdem, mert ha egy monolith III-hoz hasonlítotjuk, ami kb. tízszer annyiba kerül újonnan, akkor annak a külsejéről mi a véleményed?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Hát arra gondoltam én is :)
Szerintem épp a külseje ami gyönyörű,
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
nem tudom, mi bajod a külsejével. ugyanarról a dobozról beszélünk?
vörös márvány jellegű.
még a feleségem is megjegyezte, hogy milyen szép hangfalak.
Nekem van dp880-is, az is szép- vagy inkább nekünk tetszik.
Nem szokásom más véleményét megkérdőjelezni, de valóban nem tudom , ha ez nem szép akkor mi az ami szép? Szerintem épp a külseje ami gyönyörű, ha a hangja nem is annyira, bár az sem rossz szerintem.
ugyanarról a dobozról beszélünk?
persze hogy ugyanarról...
természetesen.
node a kínai SZÉP doboz elég ritka, nem? (tisztelet a kivételnek)
nem tudom, mi bajod a külsejével. ugyanarról a dobozról beszélünk?
vörös márvány jellegű.
még a feleségem is megjegyezte, hogy milyen szép hangfalak.
Nekem van dp880-is, az is szép- vagy inkább nekünk tetszik.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Nekem special nagyon tetszik...
Tehát ha szép lenne, akkor jóval drágább lenne? :bigball: :bebebebebebe:
természetesen.
node a kínai SZÉP doboz elég ritka, nem? (tisztelet a kivételnek)
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
ronda, és a külső miatt kerül ennyibe.
Tehát ha szép lenne, akkor jóval drágább lenne? :bigball: :bebebebebebe:
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Amit leírtál az összes létező dobozra igaz.
Igen és nem. Sok olyan dobozt hallottam, amelynél egy szint felett tök mindegy volt, mi volt előtte, mert eleve a sajátkarakter mindent felülírt. Az MD-EX3-nál ez nem teljesen igaz.
Szerintem atc kínálatában is vannak jóval jobb dobozok zenére még ebben az ársávban is.
Attól függ milyen zenére, mekkora térbe, és milyen ízlés szerint. (szerintem is, nem vitázni akarok )
Bő 1 hónapot éltem együtt egy MD-EX3-mal, így eléggé kiismertem.
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
CAV MD-EX3
Amint az itt a fórumon olvasható, atc most akciózza ezeket a hangfalakat. Vajon milyen minőséget képviselnek? Semmit nem tudok a CAV márkáról... Erősítőm Musical Fidelity A5.
Hangminőségről elsősorban atc-től független hozzászólásokat várok
ronda, és a külső miatt kerül ennyibe.
egyébként nem szól rosszul.
átmenetet képez a zenei, ill. a házi-mozi felhasználás közt. előnye hogy nem kell hozzá szub.
én be nem raknám a nappalimba...
Ezt kétféleképpen is lehet értelmezni szerintem.
Ez a hangfal baromi nagy térbe való, különben döngeni fog rendesen. Í
Igaz. Nálam 10*4-es szobában erősen előtérbe kerültek a mélyhangok, sokkal jobban, mint bármilyen másik hangfal esetébe. Az 50nm-es szobában sokkal jobban szólt, igaz, ott jobb volt az akusztika.
a kivitelezése gyönyörű, tizes skálán 10.