ATC Belatol többször olvastam Quad 11 kapcsan: "A 11-esnek hatalmas mélykiemelése van." (kiemelesek tölem)
ugyanakkor pl.
http://www.tnt-audio.com/casse/quad_11_12_e.html oldal szerint: "Below 200Hz output drops as a whole by some 3dB, and rolls off sharply below 80Hz. This relative lack of bass luckily is compensated with a slow treble droop between 1 and 6kHz, the highs going mute eventually above 12kHz. Sounds dramatic, but yet, the whole 200Hz-20kHz range still is within the usual +/-3dB band. The 80-200Hz depression indicates a preference for close-to-the-wall positioning for this loudspeaker. I did this for a next measurement, now with sinewave excitation, and 50Hz was reproduced well, while 30Hz was inaudible."
ez szinte teljesen az ellentete. Mas "review"-ban lattam mert frekv. görbet is, azon sem volt semmi melykiemeles.
Hogy van ez ? van valakinek sajat, jo, reszletes frekv.görbeje Quad 11 röl ? persze nem ez a legfontosabb, de erdekesnek talalom a fenti "ellentmondast", ..különösen, mert erdekel Quad 11, de meg nem hallottam, most epp HiFi Barlangban sincs.
Nekem görbém nincs, csak 11L2-m.
Én egy kb. 15 nm-es szobában - rossz akusztikai körülmények közt,pl. hosszú fal előtt a sugárzók - nem hallok mélykiemelést. Nem vagyok basszusfan, de nálam nincs kiemelés, szép dallamkövető a mély, ameddig van.
Ez igaz a CA 650-el, igaz az Ion Obelisk 3-al és a HEED Obelisk Si-vel is.