Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Re: Kezdő hifi - tanács kéne
Esetleg érdemes lehet egy kicsit talán meglepőbb irányba elmozdulni! A meglévő Royd-okat még inkább elhúzni a faltól, akár "közeltérizni" velük és 50-60Hz alatt megtámogatni egy minőségi szubbal, mondjuk egy ilyennel:
https://apro.hifipiac.hu/category-table ... omo,105825
vagy akár egy ilyennel: viewtopic.php?p=2719713#p2719713
Elismerem, hogy nem egyszerű összelőni őket, de ha sikerül, mélyeket tekintve nincs párja belátható ártartományon belül önálló hangfalakkal.
Ha idegenkedsz a mélynyomótól, akkor adja magát ez az opció: viewtopic.php?f=33&t=178033
Pici,de jól sikerült Transmission Line konstrukció pont ilyen kisebb terekre optimalizálva.
Sok sikert!
https://apro.hifipiac.hu/category-table ... omo,105825
vagy akár egy ilyennel: viewtopic.php?p=2719713#p2719713
Elismerem, hogy nem egyszerű összelőni őket, de ha sikerül, mélyeket tekintve nincs párja belátható ártartományon belül önálló hangfalakkal.
Ha idegenkedsz a mélynyomótól, akkor adja magát ez az opció: viewtopic.php?f=33&t=178033
Pici,de jól sikerült Transmission Line konstrukció pont ilyen kisebb terekre optimalizálva.
Sok sikert!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2775
ha jól emlékszem,a Pointe Sima 20,Gemme Audio Vivace-vel lett fejlesztve,a szive a dolognak egy Fostex FE108ESigma :
https://www.hifidiprinzio.it/it/diffuso ... ce-v2.html
inkább kisebb szobákba való,ha minden igaz jól viseli a hátfal közelségét is...
...körülnéznék DIY válzotaban,mi az a project ami kivitelezhető,még elfogadható áron,a Fostex alkalmazásval...esetleg Jordan,Sonido (?),Oz Audio/Nirvana ...egy vintage Wharfedale E30,eszméletlen jó volt vele,elnézve a YT videót,nem haklis a hátsó fal közelségére:
https://www.youtube.com/watch?v=z3QXRwAvGv8
https://www.hifidiprinzio.it/it/diffuso ... ce-v2.html
inkább kisebb szobákba való,ha minden igaz jól viseli a hátfal közelségét is...
...körülnéznék DIY válzotaban,mi az a project ami kivitelezhető,még elfogadható áron,a Fostex alkalmazásval...esetleg Jordan,Sonido (?),Oz Audio/Nirvana ...egy vintage Wharfedale E30,eszméletlen jó volt vele,elnézve a YT videót,nem haklis a hátsó fal közelségére:
https://www.youtube.com/watch?v=z3QXRwAvGv8
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Teljesen igazad van, abszolút egyet is értek. Lehet csak kicsit igazodtam ahhoz az állapothoz, hogy a legtöbb hifista (nem pejoratív értelemben) a mai napig nem szeretne használni elektronikus és/vagy akusztikus korrekciót a rendszerében/szobájában.-KP- írta: ↑2022.08.31., szer. 12:40Az említett doboz miért csak 30m2-re való? Basszuscsapdákkal és eq-ra képes készülékekkel együtt gyönyörű szépen lehet segíteni a mélyhangproblémákon. De persze ha nem használjuk a modern kor vívmányait, akkor nyilván hamarabb futunk problémákba.denesdr írta: ↑2022.08.31., szer. 11:39Főleg a mélyátvitelt érdemes nézni, azt a hamar lekonyuló görbét szépen ki tudja egyenesíteni az említett elhelyezés, míg egy lapos átvitelű doboz könnyen döngésbe mehet át ugyanott.cannonball írta: ↑2022.08.31., szer. 11:07A másik oldalról meg azt sem értem, hogyha a srác egy 12 m2-es faházban húzza meg magát, miért fél millért ajánlanak neki egy 30 m2-es szobába való dobozt...
Manapság kevés ilyen dobozt gyártanak, bár biztos lehet találni, ha nagyon keresi az ember.
Denesdr te is úgy írod ezt, mintha nem tizenpár négyzetméteres szobában használnál 100-150liter térfogat mellett 12 vagy 15 inches reflex kivitelű mélysugárzót a 3 utas állódobozodnál. De neked is megvan a mélyhangelnyeletés a szobában és a hypex fusion modulok által biztosított frekvenciaátvitel korrekció is.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1328
Tehát vegyen jó drágán egy nem oda való (túlzóan nagy) dobozt, utána még egy jelentős összegért basszuscsapdákat, hogy érdemben használni is tudja (a 12 m2-n biztos nem lesz gond az elhelyezésük sem). Hát nemtom...én kiszállok ebből a vitából. Mindenki vegyen azt, amit akar.-KP- írta: ↑2022.08.31., szer. 12:40Az említett doboz miért csak 30m2-re való? Basszuscsapdákkal és eq-ra képes készülékekkel együtt gyönyörű szépen lehet segíteni a mélyhangproblémákon. De persze ha nem használjuk a modern kor vívmányait, akkor nyilván hamarabb futunk problémákba.denesdr írta: ↑2022.08.31., szer. 11:39Főleg a mélyátvitelt érdemes nézni, azt a hamar lekonyuló görbét szépen ki tudja egyenesíteni az említett elhelyezés, míg egy lapos átvitelű doboz könnyen döngésbe mehet át ugyanott.cannonball írta: ↑2022.08.31., szer. 11:07A másik oldalról meg azt sem értem, hogyha a srác egy 12 m2-es faházban húzza meg magát, miért fél millért ajánlanak neki egy 30 m2-es szobába való dobozt...
Manapság kevés ilyen dobozt gyártanak, bár biztos lehet találni, ha nagyon keresi az ember.
Denesdr te is úgy írod ezt, mintha nem tizenpár négyzetméteres szobában használnál 100-150liter térfogat mellett 12 vagy 15 inches reflex kivitelű mélysugárzót a 3 utas állódobozodnál. De neked is megvan a mélyhangelnyeletés a szobában és a hypex fusion modulok által biztosított frekvenciaátvitel korrekció is.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Az említett doboz miért csak 30m2-re való? Basszuscsapdákkal és eq-ra képes készülékekkel együtt gyönyörű szépen lehet segíteni a mélyhangproblémákon. De persze ha nem használjuk a modern kor vívmányait, akkor nyilván hamarabb futunk problémákba.denesdr írta: ↑2022.08.31., szer. 11:39Főleg a mélyátvitelt érdemes nézni, azt a hamar lekonyuló görbét szépen ki tudja egyenesíteni az említett elhelyezés, míg egy lapos átvitelű doboz könnyen döngésbe mehet át ugyanott.cannonball írta: ↑2022.08.31., szer. 11:07A másik oldalról meg azt sem értem, hogyha a srác egy 12 m2-es faházban húzza meg magát, miért fél millért ajánlanak neki egy 30 m2-es szobába való dobozt...
Na igen. Egyebként a Royd mérési átvitelén jól látszik, hogy miért is ajánlja a gyártó kis helyiségekbe, falratolva. Főleg a mélyátvitelt érdemes nézni, azt a hamar lekonyuló görbét szépen ki tudja egyenesíteni az említett elhelyezés, míg egy lapos átvitelű doboz könnyen döngésbe mehet át ugyanott.cannonball írta: ↑2022.08.31., szer. 11:07A másik oldalról meg azt sem értem, hogyha a srác egy 12 m2-es faházban húzza meg magát, miért fél millért ajánlanak neki egy 30 m2-es szobába való dobozt...
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Köszönöm szépen a segítséget!Snipi írta: ↑2022.08.30., kedd 11:12Nekem két Arcam erősítőm van, igaz régi típusúak. (Egy Alpha - jelzés nélkül - és egy Delta 90).
Én mind a kettőt B&W hangfalakkal hallgatom a legnagyobb megelégedéssel.
Ez persze nem azt jelenti, hogy az Arcam az összes B&W-vel jó, mert pl. egy másik B&W-mmel az Alpha nem jó. És sajnos azt sem tudom, ennek az újabb típusnak a hangzásvilága és a réigeké között van-e hasonlóság.
Anno a régi Arcam-ok könnyed, levegős hangúak voltak, nem az a steril-precíz hangzásvilág. Ezért is szeretem őket annyira. Szóval szerintem ha látáskörödbe kerül egy B&W hangsugárzó (ezekkel az újabbakkal fenntartásaim vannak) egy próbát talán megérhet a dolog, ha Te is ezt a lágyabb könnyedebb, levegős és természetes hangzásvilágot kedveled. (Már ha az új Arcam-ok is ilyenek.)
Az én javaslataim B&W ügyben : 601-602 S2-S3, Mátrix 805,804 és a régi 703-as, esetleg 705-ös (704 semmiképp). Vagy pl CDM1 vagy CDM9NT (CMD7 semmiképp). Itt mondjuk 60-70 ezertől a több százezer forintosig minden van, így el tudod dönteni - persze ha módodban áll csak meghallgatás után - hogy melyik lehetne jó.
Jaigen! Egyetlen nagy gond van a 2000 előtt készült B&W hangsugárzókkal : sajnos a cég valami titkos ügyből kifolyólag az összes (még a méregdrága kategóriát is) hangsugárzó hangváltójába elkókat rakott. Ezeket sajnos úgy 20 év után cserélni kell, mert kiszáradnak elfolynak vagy a jóég tudja mi. Nekem is erre a sorsra jutott két 90-es években gyártott hangsugárzóm. Nem lett rosszabb, sőt!, de ezt is bele kell kalkulálni ha netán régebbi B&W-t vennél. És lehetőleg nem új elkóra kell cserélni, hanem valami másmilyen kondira a régieket.
Ui. : lehet, hogy hülyeség, de anno a Classé és a Rotel előtt a B&W az Arcam-al "kooperált" talán ez is benne van a dologban, de ezt persze a fene se tudja biztosan. Ezek az "üzleti" együttműködések nekem mindig büdösek.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1328
Volt-e valaha itt, hogy valaki tényleg megfogadta/megvette, amit ajánlottak neki? Vagy csak az "arany kellene rézáron" elvek mentén rugóztatjuk teljesen feleslegesen a csapatot, azaz semmi sem jó, aztán megveszem az első hifi boltban, amit az eladó rám sóz, oszt jóvanazúgy szokott lenni?
A másik oldalról meg azt sem értem, hogyha a srác egy 12 m2-es faházban húzza meg magát, miért fél millért ajánlanak neki egy 30 m2-es szobába való dobozt...
A másik oldalról meg azt sem értem, hogyha a srác egy 12 m2-es faházban húzza meg magát, miért fél millért ajánlanak neki egy 30 m2-es szobába való dobozt...
Amúgy szerintem ez a téma a "Milyen hangsugárzót?" topikba való inkább.
Monitorból valamikor 1989-90 körül volt a régi Triangle Comete-E, ha olyan fel lehetne túrni valahol szépet, az esetleg jó lehet. Akkoriban szerettem, de mostanában már hirdetve se nagyon látom, csak az új szériát. Persze lehet, hogy csak a megszépítő nosztalgia beszél belőlem, mert ez volt az első "rendes" dobozom az Orion/Vidi korszak után (azokhoz képest hipertér-ugrás volt a hangja).
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2621
Gyönyörűek, de az árukat leszámítva (ami nem csekély) szerintem fizikailag se nagyon férnének el a 12nm-en, meg a falratolást se szeretnék ezek a nagy álló Triange-k.Töki írta: ↑2022.08.30., kedd 17:29én megpróbálkoznék egy ilyennel: viewtopic.php?f=33&t=179633
Már ha belefér a büdzsébe.
Monitorból valamikor 1989-90 körül volt a régi Triangle Comete-E, ha olyan fel lehetne túrni valahol szépet, az esetleg jó lehet. Akkoriban szerettem, de mostanában már hirdetve se nagyon látom, csak az új szériát. Persze lehet, hogy csak a megszépítő nosztalgia beszél belőlem, mert ez volt az első "rendes" dobozom az Orion/Vidi korszak után (azokhoz képest hipertér-ugrás volt a hangja).
F500SP, mérve 87dB érzékenységű és nem túl csövesbarát impedanciamenet, hatalmas 3kHz körüli impedanciacsúccsal (ez más Fyne Audio dobozoknál is megvan), a magas csöveserősítő kimeneti impedancia miatt az eredmény egy kiemelés lesz a hallásunk legérzékenyebb tartományában, ahol ráadásul eleve van egy kis kiemelés a hangsugárzó frekiátvitelében. Ezek nyilván csak objektív dolgok, ettől még lehet, hogy valakinek szubjektíven pont ez jön be vagy amit ezen kívül tud a hangsugárzó.sutemenyx írta: ↑2022.08.30., kedd 22:56Esetleg Fyne Audio F500, F500SP, F700, F701?ZöldFül írta: ↑2022.08.24., szer. 20:22Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami nagyobb érzékenységű monitort csöveshez? Jelenleg egy 89dB érzékenységű Royd Eden-t hallgatok egy Pointe Sima 20-szal. Nem rossz így sem, de szeretném egy kicsit jobb hangsugárzóval is kipróbálni. Mi illene hozzá? Annyi még, hogy nagyon pici helyiségben hallgatom. ~12nm és faburkolat (faház). Tehát nincs faltól elhúzás, meg ilyenekre lehetőség. Ez van, nincs nagyobb. :) Előre is köszönöm!
https://www.stereophile.com/content/fyn ... asurements
Szerk: mondjuk mérve a Royd Eden sincs több 87dB-nél érzékenységben és az átvitele sem túl szép:
https://www.roydaudio.org/reviews/eden- ... uary-1989/
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Esetleg Fyne Audio F500, F500SP, F700, F701?ZöldFül írta: ↑2022.08.24., szer. 20:22Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami nagyobb érzékenységű monitort csöveshez? Jelenleg egy 89dB érzékenységű Royd Eden-t hallgatok egy Pointe Sima 20-szal. Nem rossz így sem, de szeretném egy kicsit jobb hangsugárzóval is kipróbálni. Mi illene hozzá? Annyi még, hogy nagyon pici helyiségben hallgatom. ~12nm és faburkolat (faház). Tehát nincs faltól elhúzás, meg ilyenekre lehetőség. Ez van, nincs nagyobb. :) Előre is köszönöm!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Próbáld meg a Chario Lynx dobozt. Úgy olvastam valahol, hogy a korai Pointe erősítőket is Chariokkal demonstrálták. A Lynx ekkora helyiségbe szerintem elég.ZöldFül írta: ↑2022.08.24., szer. 20:22Sziasztok!
Erre a Triangle dobozra úgy tűnik valóban nemcsak ráírták azt a 92dB érzékenységet, bár ezt nem 1 Wattnál tudja, mint ahogy az adatlapján szerepel, mert ez egy névlegesen 4 Ohmos doboz (az impedanciamenete is jól beesik, még 4 Ohm alá is ott-ott, nem tudom mennyire zavarná a csövest) és a mérési 2,83V nála átlagosan 2 Wattot jelent, ha ez számít valamit. Tényleg nem kötekedésként írom, mert ez még így is jóval a hifi átlag fölötti érzékenység/hatásfok.Töki írta: ↑2022.08.30., kedd 17:29Szia,ZöldFül írta: ↑2022.08.24., szer. 20:22Sziasztok!
Tudtommal a faházaknak jó a basszus menedzsmentje, optimálisan nyeli el a mélyhangokat és nem döngeti a szobát (ha nem fogalmaztam szakszerűen majd kijavítanak) szóval én megpróbálkoznék egy ilyennel: viewtopic.php?f=33&t=179633
https://www.stereophile.com/content/tri ... re%20Delta
Szia,ZöldFül írta: ↑2022.08.24., szer. 20:22Sziasztok!
Tudtommal a faházaknak jó a basszus menedzsmentje, optimálisan nyeli el a mélyhangokat és nem döngeti a szobát (ha nem fogalmaztam szakszerűen majd kijavítanak
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 615
Én átnyálaztam a jelenlegi aprót a kérdés megjelenésekor, de nem nagyon találok alternatívát vagy érzékenyebb dobozt. A kicsivel jobb hangsugárzó mit jelenthet ez esetben, miben van hiányérzet?ZöldFül írta: ↑2022.08.24., szer. 20:22Sziasztok!
Nekem két Arcam erősítőm van, igaz régi típusúak. (Egy Alpha - jelzés nélkül - és egy Delta 90).
Ez persze nem azt jelenti, hogy az Arcam az összes B&W-vel jó, mert pl. egy másik B&W-mmel az Alpha nem jó. És sajnos azt sem tudom, ennek az újabb típusnak a hangzásvilága és a réigeké között van-e hasonlóság.
Anno a régi Arcam-ok könnyed, levegős hangúak voltak, nem az a steril-precíz hangzásvilág. Ezért is szeretem őket annyira. Szóval szerintem ha látáskörödbe kerül egy B&W hangsugárzó (ezekkel az újabbakkal fenntartásaim vannak) egy próbát talán megérhet a dolog, ha Te is ezt a lágyabb könnyedebb, levegős és természetes hangzásvilágot kedveled. (Már ha az új Arcam-ok is ilyenek.)
Az én javaslataim B&W ügyben : 601-602 S2-S3, Mátrix 805,804 és a régi 703-as, esetleg 705-ös (704 semmiképp). Vagy pl CDM1 vagy CDM9NT (CMD7 semmiképp). Itt mondjuk 60-70 ezertől a több százezer forintosig minden van, így el tudod dönteni - persze ha módodban áll csak meghallgatás után - hogy melyik lehetne jó.
Jaigen! Egyetlen nagy gond van a 2000 előtt készült B&W hangsugárzókkal : sajnos a cég valami titkos ügyből kifolyólag az összes (még a méregdrága kategóriát is) hangsugárzó hangváltójába elkókat rakott. Ezeket sajnos úgy 20 év után cserélni kell, mert kiszáradnak elfolynak vagy a jóég tudja mi. Nekem is erre a sorsra jutott két 90-es években gyártott hangsugárzóm. Nem lett rosszabb, sőt!, de ezt is bele kell kalkulálni ha netán régebbi B&W-t vennél. És lehetőleg nem új elkóra kell cserélni, hanem valami másmilyen kondira a régieket.
Ui. : lehet, hogy hülyeség, de anno a Classé és a Rotel előtt a B&W az Arcam-al "kooperált" talán ez is benne van a dologban, de ezt persze a fene se tudja biztosan. Ezek az "üzleti" együttműködések nekem mindig büdösek.
Mivel régebben - korábbi rendszerépítésed kapcsán - többször beszéltünk privátban, így elég jól kibeszéltük a problémádat.
Szerintem a Royd Eden egyrészt 90dB érzékenységű, ráadásul nem problémás a hajtása, plusz jól bírja a kis teret és a falak közelségét, igazán nem tudnék neked jobb alternatívát.
Csöveshez többnyire a Triangle vagy a Sonus Faber szokott ajánlatként előkerülni, de szerintem nálad a legkisebb monitorok is nagyok lennének, és nem is kedvelik annyira kis tereket.
Ha a hang így tetszik, ne agyalj rajta tovább (OK tudom, hifi-bogár...) esetleg kérdezd meg Szekeres Istvánt (vinil.hu oldalon keresztül eléred) hátha van a Pointe erősítőhöz valami tippje a számodra
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2621
Látom, nem ugrottak a többiek a témára.ZöldFül írta: ↑2022.08.24., szer. 20:22Tudnátok ajánlani valami nagyobb érzékenységű monitort csöveshez? Jelenleg egy 89dB érzékenységű Royd Eden-t hallgatok egy Pointe Sima 20-szal. Nem rossz így sem, de szeretném egy kicsit jobb hangsugárzóval is kipróbálni. Mi illene hozzá? Annyi még, hogy nagyon pici helyiségben hallgatom. ~12nm és faburkolat (faház). Tehát nincs faltól elhúzás, meg ilyenekre lehetőség. Ez van, nincs nagyobb. :) Előre is köszönöm!
Mivel régebben - korábbi rendszerépítésed kapcsán - többször beszéltünk privátban, így elég jól kibeszéltük a problémádat.
Szerintem a Royd Eden egyrészt 90dB érzékenységű, ráadásul nem problémás a hajtása, plusz jól bírja a kis teret és a falak közelségét, igazán nem tudnék neked jobb alternatívát.
Csöveshez többnyire a Triangle vagy a Sonus Faber szokott ajánlatként előkerülni, de szerintem nálad a legkisebb monitorok is nagyok lennének, és nem is kedvelik annyira kis tereket.
Ha a hang így tetszik, ne agyalj rajta tovább (OK tudom, hifi-bogár...) esetleg kérdezd meg Szekeres Istvánt (vinil.hu oldalon keresztül eléred) hátha van a Pointe erősítőhöz valami tippje a számodra
Sziasztok! Adott egy Arcam Fmj A19 erösítő. Olvastam, hogy nagyon nehéz hozzá megtalálni a jó hangfalat amivel a legtöbbet Lehet vele kihozni! Jelenleg egy Dali Concept 6 van rákötve ami szerintem szépen szól de ha van alternatíva ami még jobb hangzást biztosít akkor kérném a segítségeteket ill. ha volt valakinek ilyen erősítője mivel hallgatta ? A szoba 22m2!
Sziasztok!
A Triangle is szerintem "finomkodóbb" hang minthogy az Általad felsorolt stílusokhoz jó legyen. Az a Magnat amit ajánlottak szerintem érdemes lehet.
Amúgy a Marantz erősítő sem kedveli a B&W-ket (legalább is szerintem.) A Rotel az igen. Ja és a B&W hangfalak nagyon-nagyon háklisak az erősítőre. Nekem is 20 év volt mire összejött az a hang ami nekem kellett a B&W-kez. (A B&W nálam fix volt, mert "kissé" elfogult vagyok velük, nem részletezném miért.)
Bocsánat, én nem ajánlani akarok, hanem lebeszélni. Mondhatom elég jól ismerem a B&W-k lelki világát, és hangzását, nekem is van 6 pár, és ezen kívül is nagyon sokat hallottam. Nem akarom most itt részletezni, hogy milyenek, de egy biztos : NAGYON NEM az általad felsorolt zenei stílusokhoz valóak. Én főleg klasszikus, world music, némi jazz, bár arra nagyon finnyás vagyok stb. műfajt hallgatok, és kb. 10-15 %-ban én is funkyt rap-et stb. (fiatalkorom kedvencei, de azt csak ha nosztalgiázok, és akkor nem igazán érdekel a minőség.)simsi írta: ↑2022.08.19., pén. 16:18IMG_20180317_133339.jpgSziasztok,
7x5 nappaliba szeretnék zenét hallgatni. Jelenleg ami megvan hozzá az egy MARANTZ SR8015 erősítő. Az összeg ~800.000 Ft környéke amit szánnék a két álló hangfalra. Zene funky, pop, chill leginkább amit hallgatnék, de sokszor latin dance is menne rajta (lányok salsázni tanulnak) Sokszor nincs sajnálva a hangerő ha olyan a hangulat. Két hangfal tetszett meg eddig mind kinézetre mind hangzásra, 1: Triangel Genese Lyrr másik az a Bowers & Wilkins - CM10 S2. Mindkettő hangfalat külön külön sikerült több hónap eltéréssel tesztelni. A kérdés, hogy ha csak ez a két hangfal közül kéne dönteni ki melyiket javasolná? Illetve, ne kövezzetek meg, de sokszor discoshit is fog szólni rajta. Illetve, mivel a nappali része lesz ezért jó lenne ha valahogy megjelenésével dominálna is:) Vagy 800.000 környékén inkább egy új közepes doboz jobb választás, mint egy régebbi felsőbb kategóriás csoda. Majd következő lépésben Marantz PM vagy Rotel erősítő lesz amint összejön hozzá a manna. Köszönöm
A Triangle is szerintem "finomkodóbb" hang minthogy az Általad felsorolt stílusokhoz jó legyen. Az a Magnat amit ajánlottak szerintem érdemes lehet.
Amúgy a Marantz erősítő sem kedveli a B&W-ket (legalább is szerintem.) A Rotel az igen. Ja és a B&W hangfalak nagyon-nagyon háklisak az erősítőre. Nekem is 20 év volt mire összejött az a hang ami nekem kellett a B&W-kez. (A B&W nálam fix volt, mert "kissé" elfogult vagyok velük, nem részletezném miért.)
Aktív polcsugárzót keresek. Maga a szoba kb. 17-18nm, bár konyhával, előszobával egybekötött, így az összterület nagyobb. Viszont nem kell kidöntse a ház oldalát, arra már van álló hangfal másik szobában.
Zenei stílus: sokféle, egymásnak ellentmondó. De a jelenlegi helyzetben hajlok inkább a klasszikusabb hangszerek felé (vonósok, fúvósok stb.), az lenne inkább prioritás. Nem hagyományos értelemben vett klasszikus zene. Ha példa kell, akkor: Chrono Cross OST, kubai salsa.
Preferált lenne a fehér vagy világosbarna, fahatású (pl. bambusz).
Keret: mondjuk 200k.
Eddigi kiszemelt az Argon Audio Forte Active 5. Vagy Kanto YU6.
Erősítőt nem tudok elhelyezni, ezért keresek aktív hangsugárzót. Ill. ezt a szettet nem szeretném bővíteni, arra a már említett másik szobai rendszer van.
Mit ajánlotok?
Zenei stílus: sokféle, egymásnak ellentmondó. De a jelenlegi helyzetben hajlok inkább a klasszikusabb hangszerek felé (vonósok, fúvósok stb.), az lenne inkább prioritás. Nem hagyományos értelemben vett klasszikus zene. Ha példa kell, akkor: Chrono Cross OST, kubai salsa.
Preferált lenne a fehér vagy világosbarna, fahatású (pl. bambusz).
Keret: mondjuk 200k.
Eddigi kiszemelt az Argon Audio Forte Active 5. Vagy Kanto YU6.
Erősítőt nem tudok elhelyezni, ezért keresek aktív hangsugárzót. Ill. ezt a szettet nem szeretném bővíteni, arra a már említett másik szobai rendszer van.
Mit ajánlotok?
Újban gondolkodva esetleg egy Monitor Audio Silver 500 7G-t is érdemes lehet megfontolni/meghallgatni, épp belefér az említett keretbe, van rendesen membránfelület (2x20cm mélyszekció) és több helyen is pozitívan írnak róla.simsi írta: ↑2022.08.19., pén. 16:18IMG_20180317_133339.jpgSziasztok,
7x5 nappaliba szeretnék zenét hallgatni. Jelenleg ami megvan hozzá az egy MARANTZ SR8015 erősítő. Az összeg ~800.000 Ft környéke amit szánnék a két álló hangfalra. Zene funky, pop, chill leginkább amit hallgatnék, de sokszor latin dance is menne rajta (lányok salsázni tanulnak) Sokszor nincs sajnálva a hangerő ha olyan a hangulat.
Pl.: https://www.stereophile.com/content/mon ... oudspeaker