Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tannoy
Tannoy
A Mercury és a Revolution széria Székesfehérváron készült rajtuk van a " Made in Hungary " A Dimension TD széria famunkája szintén ott készült egy darabig, ez sehol sincs feltüntetve, és egy gyártósoron párhuzamosan a B&W 800 szériával, az utóbbi infó csak 90 százalékos. Valószínű ezek a szériák máshol is gyártva voltak.
Igen, az enyémen is rajta van, hogy magyarországi szerelés.
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Tannoy
A Mercury és a Revolution széria Székesfehérváron készült rajtuk van a " Made in Hungary " A Dimension TD széria famunkája szintén ott készült egy darabig, ez sehol sincs feltüntetve, és egy gyártósoron párhuzamosan a B&W 800 szériával, az utóbbi infó csak 90 százalékos. Valószínű ezek a szériák máshol is gyártva voltak.
A Bower 100%-os, mivel ha kellett volna, akkor vehettem volna kész dobozt anno.
Naim-ZU
Tannoy
Üdv a Tannoy-os csapatnak. Érdeklődés szintjén kérdezem, a fórumtagok közül valaki még rajtam kívül birtokol esetleg Tannoy Revolution R2 hangfalat? Esetleg R3-ast, R1-est?
Hali, nálam R2 szól nagy megelégedésemre.
Viszont rendkívűl érzékenynek találtam az alátámasztásra, és a feltöltésre is .. repült is ki belőle a homok, nagyon rossz lett tőle a karaktere.
Nálad van töltve? Mire van rátéve?
R3-as cserén már gondolkoztam, a nagyobb doboz és nagyobb mélysugárzók miatt(nem mintha ennek kevés lenne, de jó lenne erőteljesebben érezni az üstdobot), de félek tőle, nem tudom annak mennyire lehet más a hangja.
Robi
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Tannoy
Tannoy
Üdv a Tannoy-os csapatnak. Érdeklődés szintjén kérdezem, a fórumtagok közül valaki még rajtam kívül birtokol esetleg Tannoy Revolution R2 hangfalat? Esetleg R3-ast, R1-est?
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
Tannoy
Nálam a Mercury M2 hőn szeretett doboza hallgatható meg...Ha közelben vagy eljöhetsz ide is egy fülelésre.Én Kecskeméti vagyok.
Tannoy
Köszönöm a választ!
Én a rock zenén az Eagles, Eric Clapton, Bruce Springsteen... vonalat értettem. Ennél sosem keményebbet.
Blakey hozzászólása szerint jobb lenne az F2, viszont az közel sem kapott annyi pozitív véleményt, mint a kis F1-es. Állítólag a zenei összképe már nem annyira jó, mint az "öccsének". Hozzáteszem, hogy én még egyiket sem hallottam szólni.
Ezidáig többféle kis gagyi hangfalam volt, említésre sem méltóak, tehát egy F1-es is hatalmas előrelépés lenne. De ha hasonló árban van jobb is....
Marceee! Az M1 karaktere nagyon érdekel. Kíváncsi vagyok, hogy neked mi nem tetszet benne.
Hogy is fogalmazzak.. szegezzük le hogy árkategóriájában jó kis doboz. A magas tartomány felbontása nem az igazi, nem bántó, de időnként "csattogós" (amikor sok mindennek kéne szólni egyszerre...) és legteteje hiányzik.
A középtartományt mondanám erősségének, ami színezett ugyan, de szerethető. kemény rockon "elfinomkodja" a dolgokat és összekavarja. Ez az, ami nem tetszik nekem. Nagy hangnyomást se várj tőle, én 10 négyzetméteren hallgatom. Masszív, nehéz állványt meghálálja.
Az általad említett zenéken lehet, hogy jól fog állni neki ez színezettség. De pl. Mike oldfield is egész jól hallgatható rajta. Amit én hallgatok az már nem megy neki valami jól.
Ha eddig sokkal gyengébb dobozaid voltak, biztosan tetszeni fog, de hallgasd meg őket azt mondom. Esetleg priviben megbeszélhetünk egy fülelést.
Tannoy
Köszönöm a választ!
Én a rock zenén az Eagles, Eric Clapton, Bruce Springsteen... vonalat értettem. Ennél sosem keményebbet.
Blakey hozzászólása szerint jobb lenne az F2, viszont az közel sem kapott annyi pozitív véleményt, mint a kis F1-es. Állítólag a zenei összképe már nem annyira jó, mint az "öccsének". Hozzáteszem, hogy én még egyiket sem hallottam szólni.
Ezidáig többféle kis gagyi hangfalam volt, említésre sem méltóak, tehát egy F1-es is hatalmas előrelépés lenne. De ha hasonló árban van jobb is....
Marceee! Az M1 karaktere nagyon érdekel. Kíváncsi vagyok, hogy neked mi nem tetszet benne.
Tannoy
A phonar sem jó a harman mellé, az sem egy rockos stílus
hát őőőőőő
A P20s azért elég jól tudja a rockot, igaz hogy az állódoboz, de Phonar.
Na de mi most itt monitorokról beszélünk
Tannoy
A hozzáértő véleményetekre vagyok kíváncsi. Most tervezem egy pár Tannoy Mercury F1-es hangfalpár megvételét.
Az F1 kevés lesz, F2 lesz a megfelelő.
Az árkülönbség elhanyagolható valóban.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
A hozzáértő véleményetekre vagyok kíváncsi. Most tervezem egy pár Tannoy Mercury F1-es hangfalpár megvételét.
Az F1 kevés lesz, F2 lesz a megfelelő.
Tannoy
A phonar sem jó a harman mellé, az sem egy rockos stílus
hát őőőőőő
A P20s azért elég jól tudja a rockot, igaz hogy az állódoboz, de Phonar.
Tannoy
Sziasztok!
A hozzáértő véleményetekre vagyok kíváncsi. Most tervezem egy pár Tannoy Mercury F1-es hangfalpár megvételét. Csak jókat hallottam erről a típusról, és az én kisméretű szobámba illene is. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a Harman/Kardon HK6100-as erősítőmhöz is passzolna-e. A Harmannak ugye elég "kemény" hangzása van, a Tannoynak meg talán lágyabb... Én leggyakrabban blues-t, klasszikus rock-ot, esetleg jazz-t hallgatok.
Illenének egymáshoz???? Előre is köszönöm, ha valaki segít nekem.
Hello!
Nem vagyok igazából hozzáértő, de ugyanilyen erősítőm van és Tannoy M1-el hallgatom. Gondolom az F1 és az M1 közt nincs nagy különbség. Én szerintem nem igazán illenek egymáshoz, én mostanság készülöm lecserélni a Tannoyt. Én annak idején nem tudatosan vettem őket egymáshoz. De azért majd 2 éve hallgatom...
Rock/metál zenén már nem hozza azt amit várnék. Most ott tartok, hogy meg kéne hallgatnom néhány dobozt. Epos, Phonar, Acoustic energy - ilyesmikben gondolkodom, ezekre viszont rá kell fizetnem jócskán.
Ha jobban érdekel, megpróbálom leírni az M1 karakterét.
Te eddig mivel hallgattad a H/K-t?
Tannoy
Sziasztok!
A hozzáértő véleményetekre vagyok kíváncsi. Most tervezem egy pár Tannoy Mercury F1-es hangfalpár megvételét. Csak jókat hallottam erről a típusról, és az én kisméretű szobámba illene is. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a Harman/Kardon HK6100-as erősítőmhöz is passzolna-e. A Harmannak ugye elég "kemény" hangzása van, a Tannoynak meg talán lágyabb... Én leggyakrabban blues-t, klasszikus rock-ot, esetleg jazz-t hallgatok.
Illenének egymáshoz???? Előre is köszönöm, ha valaki segít nekem.
Tannoy
lehet,hogy ilyet érdemes lenne venni:Megnevezés: Duálkoncentrikus mélysugárzó
Ajánlott fogyasztói ár: 14 900 Ft
Ezen a hangszórón én is agyaltam, h csinálni kellene egy diy dobozt belőle...
Tannoy
lehet,hogy ilyet érdemes lenne venni:
Megnevezés: Duálkoncentrikus mélysugárzó
Ajánlott fogyasztói ár: 14 900 Ft
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Tannoy
Sziasztok! Valakinek van arról valami infója, hogy a régebbi tannoy dobozokat (pl. a Revolution R sorozatot) tényleg itt magyarországon szerelték össze?
A mai napig lehet kapni a régi tannoy és focal dobozokhoz készült hangszórókat a Logotech nevű cégnél, váltókkal mindennel együtt.Azt, h a revolution is itt készült volna arról nem tudok...De semmi sem elképzelhetetlen...
http://www.logotech.hu/
Igen komoly áruk van:
datok: 188x169 mm 4Ω
Megnevezés: Mélysugárzó arany CF160
Ajánlott fogyasztói ár: 5 500 Ft
Webáruház:
Tannoy
Sziasztok! Valakinek van arról valami infója, hogy a régebbi tannoy dobozokat (pl. a Revolution R sorozatot) tényleg itt magyarországon szerelték össze?
A mai napig lehet kapni a régi tannoy és focal dobozokhoz készült hangszórókat a Logotech nevű cégnél, váltókkal mindennel együtt.Azt, h a revolution is itt készült volna arról nem tudok...De semmi sem elképzelhetetlen...
http://www.logotech.hu/
Tannoy
Tannoy
CA 640 V2 -vel hajtom őket és QED Silver Anniversary-XT kábellel van összekötve. Az álló Tannoy Fusion hangfalak mennyivel jobbak mélyben mint a monitorok?
Attól függően, hogy milyen zenét hallgatsz bizony lehet, hogy az erősítőt kéne elsőnek okolni és nem a hangfalakat. Én beraktam az F4-est kis szobába... Egyelőre nem tudok mit mondaná rá pontosabbat, mert még nincs meg a megfelelő erősítőm hozzá. A hangfal sokkal többet tudna...
Én nem éreztem a zene összekuszálódását, talán csak igazán komoly hangerőn. Amit mondok úgy nézd, hogy mögöttem még kevés tapasztalat van. Én a testesebb hang maitt vettem állót ilyen kis helyre is. Nem bántam meg, bár lehet hogy az M2-es is elegendő lett volna ha szépen rá tudom helyezni a falra, de sajnos ez sem megoldható nálam igazán...
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
Most egy nehéz állványon vannak a dobozok ,ami tüskén áll. Az állvány most még nincs feltöltve homokkal ,de tervezem azt is .
A nehéz stabilé állványt a tannoy nagyon meghálálja...Nekem 19 kilós állványok voltak alatta, és olyan mélye volt, h félelmetes.Az én szobám pedig 23-24 négyzetméter...
Tannoy
A nagyobb dobozokkal kis térben az a baj, h egy idő után elkezd a hang összezavarodni.Hosszú távon fárasztó, idegesítő lesz.
Tannoy
Az álló Tannoy Fusion hangfalak mennyivel jobbak mélyben mint a monitorok?
Sokkal!
Az F4-es már képes egész szépen lemenni a mélytartományba és bizony nincs panasz erőben. Hogy vannak elhelyezve a dobozaid? Állvány? Tüskék?
Most egy nehéz állványon vannak a dobozok ,ami tüskén áll. Az állvány most még nincs feltöltve homokkal ,de tervezem azt is .