Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

Turiarpi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Turiarpi »

Szia !!!
Üdvözöllek !
Ahogy olvastam az írásaid láttam, hogy gondolkozol egy Dali Concept 6- vagy 8 vásárlásán !! Valamint nézel erősítőket is !! Keress meg , mert nekem lenne egy pár kifogástalan Dali Concept 8 hagfalpáram, valamint egy komoly Marantz erősítőm !! Üdvözlettel Árpi
email: turiarpi@gmail.com

boba6
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: boba6 »

Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy egy pár Dali Lektor 2 mennyit érhet ha ugyan pár hetes de az egyik darab sérült? (leesett az állványról) Hangja úgy néz ki rendben van csak kozmetikai jellegű. Jobb hátsó/felső sarok van meggyűrődve, jobb első/felső sarokban az előlap picit repedve (ez alig látszik), illetve a bal élén/középen az előlapon egy 1cm-es V nyom. a hangszóróselyem is lett egy lyuk de az könnyen cserélhető nyilván.
Házimoziba surroundba ha vki elrejti annak még tökéletes lehet.
Köszi

ipi
Értékelés: 1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: ipi »

Gyikusz hogy sikerült a Dali ikon 6 mk2 hallgatózás ?
Marantz sr6009,Zensor 5, Concept center, Concept 1, Power-R kábel, Samsung 48H6400, Dune HD D1

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Dali Concept 6 (esetleg 8) szett 5.0 vásárlását tervezem. Véleményetek, tapasztalatotok szerint milyen erősítővel és sub-bal kellene kiegészíteni a szettet? Erősítőnél milyen márka passzolna leginkább hozzá? (Esetleg konkrét típust is ajánlhatnátok). Zenéből főként Pop-Rock-ot hallgatnék, illetve házimozira használnám.

Dalihoz Denonok nagyon illenek (legalábbis házimozi fronton).
19xx vagy feljebb nézelődj. A C6 jobb választás a C8-nál, a 25m2-re elég.
Sub tekintetében nem feltétlen kell Dalit választani, 25-30cm membránméretűt keress. Újak közt elég nagy a választék, használt fronton én EZT választanám.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

ipi

Dali hangsugárzók

Egy Ikon 6 mk2-t szívesen meghallgatnék Hódmezővásárhely környékén. Kíváncsi lennék mennyivel jobbak a concept 6-nál. Lehetne egy nagy Dali hangfal család teszt.
Marantz sr6009,Zensor 5, Concept center, Concept 1, Power-R kábel, Samsung 48H6400, Dune HD D1

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Szepi 805-ös Onkyo-ja 115, Concept Sub 120, a vége 235. Szerintem nem rossz...
Osu no seishin!

Wonderboy

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Wonderboy »

Jó lenne tudni a helyiség méretét és a rászánt összeg nagyságát is.

25 nm2-es szobába lenne. A rászánt összeg 2 határ között látszik kialakulni, ami nagyjából 150 és 250 ezer forint közé tehető. (az erősítőre és a sub-ra)
Igazából nem riadnék vissza a használt alkatrészektől sem. A fő cél egy minél jobb rendszer kiépítése lenne.

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Dali Concept 6 (esetleg 8) szett 5.0 vásárlását tervezem. Véleményetek, tapasztalatotok szerint milyen erősítővel és sub-bal kellene kiegészíteni a szettet? Erősítőnél milyen márka passzolna leginkább hozzá? (Esetleg konkrét típust is ajánlhatnátok). Zenéből főként Pop-Rock-ot hallgatnék, illetve házimozira használnám.

Tisztelettel köszönöm a segítő hozzászólásokat.

Jó lenne tudni a helyiség méretét és a rászánt összeg nagyságát is.

Wonderboy

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Wonderboy »

Sziasztok!

Tisztelettel köszönöm a segítő hozzászólásokat.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: stromfeusz »

Amennyiben rajtam múlt volna, maradnak, de az asszony összehúzta a szemöldökét, hogy ekkora gólemek foglalják el a nappali jelentős részét...amúgy egyet kell értenem azokkal, akik azt mondják, hogy a monstrumok is kiszolgálhatnak egy kisebb helyiséget, nem volt puffogó, dörmögő a hangjuk, sőt! Bár ez lehet, hogy a Dali sajátosságainak tudható be...
Elégedett vagyok a Polkokkal - bocs a Dalisoktól -, de holnap azért meglátogatják Hivoxot egy kis tuningra, pénteken meg jön egy sztereó erősítő is, így azt hiszem, meglesz minden, amit szerettem volna. Az Onkyo világbajnok a házimozin! Nálad viszont nagy a csend! Csak nem vihar lesz???

Sajnos a "viharhoz" pénz kell ebben meg most nem dúskálok. Próbálok apró változtatásokkal javitani a hangon, néha meglepő, hogy a kis dolgok mekkorát számítanak....

Vendég

Dali hangsugárzók

Hétvégén, ha sikerül meghallgatom a Dali Ikon 6 MKII-t

Írj majd róla ha gondolod! Kíváncsi vagyok mennyiben lett más így, hogy már hátsó reflexnyílás is van rajta.

gyikusz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 24

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gyikusz »

Nem lehet, hogy csak megszoktad azt a hangot? A C8-nak elég erős mélykiemelése van. A C6, vagy méginkább az Ikon 6 jóval egységesebb hangzást nyújt. Ikon 6 esetén "mélyhiányod" sem lenne a C8 után sem.

Hétvégén, ha sikerül meghallgatom a Dali Ikon 6 MKII-t

Vendég

Dali hangsugárzók

Hátrább az agarakkal! Egyébként annak ellenére, hogy könnyen hajtható dobozok, meghálálják az erősebb "vasakat".

Ez minden hangfalra igaz.Mindegyik doboz jobban érzi magát erösebb vagy nagy tartalékkeal rendelkezö masinával.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Amennyiben rajtam múlt volna, maradnak, de az asszony összehúzta a szemöldökét, hogy ekkora gólemek foglalják el a nappali jelentős részét...amúgy egyet kell értenem azokkal, akik azt mondják, hogy a monstrumok is kiszolgálhatnak egy kisebb helyiséget, nem volt puffogó, dörmögő a hangjuk, sőt! Bár ez lehet, hogy a Dali sajátosságainak tudható be...
Elégedett vagyok a Polkokkal - bocs a Dalisoktól -, de holnap azért meglátogatják Hivoxot egy kis tuningra, pénteken meg jön egy sztereó erősítő is, így azt hiszem, meglesz minden, amit szerettem volna. Az Onkyo világbajnok a házimozin! Nálad viszont nagy a csend! Csak nem vihar lesz???
Osu no seishin!

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Viccet félretéve erősen gondolkodok egy Dali Zensor1 meghallgatáson, mert csak jót hallani róla. Akinek esetleg már van, ossza meg a tapasztalatát!

Nocsak nocsak, már érzem, hogy a Dali rabulejtett ,

Mi lett az Axs projektel ? Eladttad őket ?

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Törölve.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Viccet félretéve erősen gondolkodok egy Dali Zensor1 meghallgatáson, mert csak jót hallani róla. Akinek esetleg már van, ossza meg a tapasztalatát!
Osu no seishin!

Vendég

Dali hangsugárzók

Mondjuk én bármikor rárepülnék az Ikonjaidra!

Hátrább az agarakkal! Egyébként annak ellenére, hogy könnyen hajtható dobozok, meghálálják az erősebb "vasakat".

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Mondjuk én bármikor rárepülnék az Ikonjaidra!
Osu no seishin!

Vendég

Dali hangsugárzók

...ha kell akkor pince mélyeket megszólaltató hangsugárzó. Ezek után egyre jobban érlelődik bennem a gondolat, hogy maradok a Dalinál és mivel már nem forgalmazzák a C8-at egy vagy két lépcsővel feljebb lépek.

Nem lehet, hogy csak megszoktad azt a hangot? A C8-nak elég erős mélykiemelése van. A C6, vagy méginkább az Ikon 6 jóval egységesebb hangzást nyújt. Ikon 6 esetén "mélyhiányod" sem lenne a C8 után sem.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Én is feljebb lépnék szívesen, de az Ikonok megfizethetetlenek, én pedig úgy érzem, hogy a Polk Rti sorozata legalábbis olyan jó, mint a Dali, most, hogy már egy hónapja boldogítjuk egymást és szinte végig hallgattam az összes loseless albumomat. Az én szememben nagyon ajánlott ez is, de persze mindig hiányérzet van és lesz benne, ha a kis Ikon1-eseimre gondolok, amik még egy hete sincs, hogy elmentek tőlem... Azért ha egyszer jóárasítanának egy Ikon2-őt...
Osu no seishin!

gyikusz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 24

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: gyikusz »

Mint utólag kiderült nagy baklövést követtem el amikor eladtam a Dali C8-asokat. Többször olvastam fórumokon, hogy nem egy minőségi hangsugárzó mint az magyarázható azzal is, hogy ez a gyártó alap szériája. Még meg voltak a Dalik nem foglalkoztam más hangsugárzókkal, de most hogy eladtam, nagyon sok dobozt hallgattam (JMLab,JBL,Klipsch,Phonar,Japánok....) meg és rá kellett jönnöm, hogy a drágábbak a zene megszolaltatásában alul maradnak a "mezei" Dalin. A hangsugárzók egy része Hegel H100 erősítőn és több százezres kábelen szólalt meg. Igazi mélyeket nem hallottam csak nagyon ritkán, másiknál nem volt magas vagy éppen sikított a következőnél szinte csak a közép dominált. Kezdem azt hinni, hogy a Dalit pótolandó hangsugárzót nem egy árkategóriával feljebb kell keresni, hanem még feljebb. Lehet, hogy nem HIGH-END, de még AUDIOPHILE hangsugárzónak sem lehet nevezni a DALI C sorozat álló sugárzóit, de az biztos, hogy egy kiegyensúlyozott, nagyon könnyen hajtható, dinamikus, egész nap hallgatható, kellemes hangú, ha kell akkor pince mélyeket megszólaltató hangsugárzó. Ezek után egyre jobban érlelődik bennem a gondolat, hogy maradok a Dalinál és mivel már nem forgalmazzák a C8-at egy vagy két lépcsővel feljebb lépek.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Üdv

Úgy látom a Dali hazai forgalmazója megint árat emelt. Így nem hamar lesz Ikon 6 mk2 a nappalimba de addig is kibírom a concept 6 szettel.

VAn valami ami olcsóbb lesz ?

UI: tud valaki eladó használt IKON2-t ??

ipi

Dali hangsugárzók

Üdv

Úgy látom a Dali hazai forgalmazója megint árat emelt. Így nem hamar lesz Ikon 6 mk2 a nappalimba de addig is kibírom a concept 6 szettel.

stromfeusz
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Egy monitor alapból teljesen más karaktert mint egy álló doboz, sztem tök felesleges hasonlítani őket. Az Ikon 2 nem rossz doboz, de abban az árban már vannak más dobozok is amik akár jobbak is lehetnek. A C2 meg a C6 közt én egyértelműen a C6-ra voksolok. Nálam a C2 soványan, súlytalanul szólalt meg. A C6 sokrétűbb felhasználóbarát hangú doboz. A C2 hangján már hallatszik, h leginkább a hátterek szerepét szánták neki.

Köszi a kimerítő választ. Az Ikon 2 sajnos nagyon ritka használtan.
Vagy nagyon kevés van belőle, vagy mindenki szereti...

Vagy mindkettő

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”