Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok!
Wharfi diamond 9.4 -ről mi a véleményetek?Wharfi diamond 10.1 helyett venném.
Ha már ennyire ragaszkodsz a kínai dobozokhoz,akkor akár mást is meghallgathatnál.
Most még akciós áron ki tudsz fogni egy-két jó dobozt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sziasztok!
Wharfi diamond 9.4 -ről mi a véleményetek?Wharfi diamond 10.1 helyett venném.
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
1.
Az ORION termékeiből még ma is sok van a piacon.
Kalmi szerint a Martin Logan is igénytelen hangfalgyártó.
Hogy sok az Orion, önmagában nem jelent semmit. Sokat adtak el belőle, sok is maradt meg.
Kalmi mintha nem azt írta volna a ML-ról.
2.
Meghallgatod? Szívesen látlak.
Én is meghallgattam egy hs 500-ast, ami nem tetszett. A hs 700 sem tetszett.
Rossz hangszórókból vagy rossz hangváltó miatt rosszul szóló hangszórókból indulunk ki?
Ha rosszak a hangszórók, abban az esetben igaza van. Ha viszont a hangváltó erősen korlátozta a hangszórókat, akkor a váltó módosításával erősen változik a kapott hang.
Van nekem olyan HS 280 -asom is, ami eredeti állapotban van, meg lehet hallgatni. Van különbség.
Kösz a meghívást, de örülök, ha a saját rendszeremen tudok zenét hallgatni mostanában.
A rossz hangszóróra meg ott a Kalmi mérése válaszul.
3.
Az ár valóban sokmindent jelez.
Jelen esetben például egyértelműen mutatja, hogy ennek az Orionnak nulla a presztízse.
Hány tanárt ismersz, aki sokkal rosszabb nálad, mégis többet keres?
Talán nem véletlenül.
Vannak nálam sokkal jobb és sokkal rosszabb tanárok. Egyikünk sem annyit keres, amennyit megérdemel. Vagy egyikünk sem keres annyit, amennyit megérdemel. Dönts el te, melyik az igaz. Ennek semmi köze a minőséghez. Az oktatás nálunk nem piac. Sajnos. Vagy hál' Istennek! A megfelelő rész aláhúzandó.
kb. ugyanebben a stílusban nyilatkoztál akkor is a Monolith III-ról.
Te csak dicsérheted más gyártók hangfalát.
Mondhatod, hogy szép, meg azt, hogy jó.
Nem tehetsz rájuk negatív megjegyzést.
Ha így megmondod, hát rendben, azt fogom tenni a jövőben.
Neked pedig kellemes zenehallgatást kívánok a legújabb kedvenceiddel. 10-15 kHz például között igen élvezetes (mondhatnám kimagasló) hangzásra számíthatsz, és ennek vajmi kevés köze van akár az eredeti akár a módosított hangváltóhoz.
Jó éjt!
Erről lassan leszállhatnál. Sosem mondtam ilyet. Asszem sumi berakott az elég drága ML dobozáról egy képet amin a mélysugi volt kiszerelve, és látszott, hogy elég egyszerű lemezkosaras típus. Én annyit jegyeztem meg, hogy ennyi pénzért elvárható lett volna egy öntött alu kosár. Max nem ugyanebben a stílusban.
Ne ferdíts!
kb. ugyanebben a stílusban nyilatkoztál akkor is a Monolith III-ról.
Te csak dicsérheted más gyártók hangfalát.
Mondhatod, hogy szép, meg azt, hogy jó.
Nem tehetsz rájuk negatív megjegyzést.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Huhh, ezek biztosan mennek az offtopicba, pedig inkább a Béke szigetén lenne a helyük.
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
A pontozás persze sokat nem jelent, max. annyit, hogy ki mennyire hiteles, illetve kedvelt, netán elismert.
Akkor már értem. Ezért nem forumozik errefelé Orbán.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Erről lassan leszállhatnál. Sosem mondtam ilyet. Asszem sumi berakott az elég drága ML dobozáról egy képet amin a mélysugi volt kiszerelve, és látszott, hogy elég egyszerű lemezkosaras típus. Én annyit jegyeztem meg, hogy ennyi pénzért elvárható lett volna egy öntött alu kosár. Max nem ugyanebben a stílusban.
Ne ferdíts!
Kedves menyét!
A legnagyobb tisztelettel, de:
1. amikor az Orion itthon "piacvezető" volt, akkor éppen csak piac nem volt. Lehetett kapni még ezt-azt, de oly sok mindent nem. Így aztán nem volt olyan nehéz azokat az eladásokat produkálni. Ma kicsit más világ van, csak a gyártók neveinek kavalkádjába beleszédül az ember feje. Hol van most az Orion?
2. A modifikált HS280-ast nem hallottam, de az eredetivel és a HS500-assal elég sokáig éltem együtt egy kollégiumi stúdióban, és szép emlékek fűznek hozzájuk, de ezt a nosztalgia mondatja inkább velem, mint a bennem élő zeneszerető. A Preludiumokról például azért kicsit más a véleményem, bár nagyon későn tanultam meg, hogy mi az a Vifa. Volt nekem B31-es és B32-es is, tegnap láttam egy kirakatban 16E-ért egyet, és még most is elgondolkoztam rajta, milyen jó lenne a gyerekszobába.
Én el tudom fogadni Kalmi érvelését, hogy sok mindenből lehet jó hangfalat csinálni, de rossz hangszóróból nem. Valahogy olyan lehet ez szerintem, mint az optikai tuning: ha a motorban nincs benne a teljesítmény, akkor hiába a neonkék fénycsík az autó alatt az aszfalton.
3. Tudom, az ár nem mindig mérvadó, de jelez valamit. Szerintem kissé meredek finoman szólva is nem egy árkategóriába tartozó dolgokat összehasonlítani.
1.
Az ORION termékeiből még ma is sok van a piacon.
2.
Meghallgatod? Szívesen látlak.
Én is meghallgattam egy hs 500-ast, ami nem tetszett. A hs 700 sem tetszett.
Rossz hangszórókból vagy rossz hangváltó miatt rosszul szóló hangszórókból indulunk ki?
Ha rosszak a hangszórók, abban az esetben igaza van. Ha viszont a hangváltó erősen korlátozta a hangszórókat, akkor a váltó módosításával erősen változik a kapott hang.
Van nekem olyan HS 280 -asom is, ami eredeti állapotban van, meg lehet hallgatni. Van különbség.
3.
Az ár valóban sokmindent jelez.
Jelen esetben például egyértelműen mutatja, hogy ennek az Orionnak nulla a presztízse.
Hány tanárt ismersz, aki sokkal rosszabb nálad, mégis többet keres?
Ha szerzek itt többszáz pluszt, akkor mennyivel fogok többet keresni?
Én ezek után már csak arra lennék kíváncsi, hogy neked ezekért ki fizet?
Én nem azért fórumozok mert ezzel pénzt lehet keresni. A pontozás persze sokat nem jelent, max. annyit, hogy ki mennyire hiteles, illetve kedvelt, netán elismert.
Az ORION gyár többszáz, vagy inkább többezer hangfalat gyártott le és adott is el.
Még a tizedét sem produkálja sem gyártásban, sem eladásban, amit az ORION, de becsmérelni, fikázni azt tudja. Abból csillagos ötösre vizsgázna.
És honnan a fenéből tudja milyen a hangja a teljesen kibelezett/ átalakított HS 280-as doboznak, ha meg sem hallgatta? Milyen alapon szólja le?
Kedves menyét!
A legnagyobb tisztelettel, de:
1. amikor az Orion itthon "piacvezető" volt, akkor éppen csak piac nem volt. Lehetett kapni még ezt-azt, de oly sok mindent nem. Így aztán nem volt olyan nehéz azokat az eladásokat produkálni. Ma kicsit más világ van, csak a gyártók neveinek kavalkádjába beleszédül az ember feje. Hol van most az Orion?
2. A modifikált HS280-ast nem hallottam, de az eredetivel és a HS500-assal elég sokáig éltem együtt egy kollégiumi stúdióban, és szép emlékek fűznek hozzájuk, de ezt a nosztalgia mondatja inkább velem, mint a bennem élő zeneszerető. A Preludiumokról például azért kicsit más a véleményem, bár nagyon későn tanultam meg, hogy mi az a Vifa. Volt nekem B31-es és B32-es is, tegnap láttam egy kirakatban 16E-ért egyet, és még most is elgondolkoztam rajta, milyen jó lenne a gyerekszobába.
Én el tudom fogadni Kalmi érvelését, hogy sok mindenből lehet jó hangfalat csinálni, de rossz hangszóróból nem. Valahogy olyan lehet ez szerintem, mint az optikai tuning: ha a motorban nincs benne a teljesítmény, akkor hiába a neonkék fénycsík az autó alatt az aszfalton.
3. Tudom, az ár nem mindig mérvadó, de jelez valamit. Szerintem kissé meredek finoman szólva is nem egy árkategóriába tartozó dolgokat összehasonlítani.
szerk: a mínuszokat nem én adom ám...
úgy látszik mások is kedvelnek...
Ha eredeti a hangszórókészlete akkor nekem nem kell meghallgassam hogy ezt tudjam. Erről írtam a legelején.
Volt vele dolgom sajnos.
Persze, hogy nem kell meghallgatnod. Minek az?
Amikor dolgod volt vele:
- milyen erősítő volt előtte?
- milyen forrás volt előtte?
- milyen kábeleket használtál?
Ha nem ESEL dac és ESEL erősítő volt, Zimonyi kábelekkel, akkor teljesen más hangot hallottál. Vagy szerinted az nem számít, mi volt előtte?
Volt nekem Trabantom. Ha az enyém törött volt, akkor a tied is? Ha az enyém 10 litert fogyasztott, akkor a tied is? Vagy attól még az fogyaszthatott 6 litert?
És honnan a fenéből tudja milyen a hangja a teljesen kibelezett/ átalakított HS 280-as doboznak, ha meg sem hallgatta? Milyen alapon szólja le?
Ha eredeti a hangszórókészlete akkor nekem nem kell meghallgassam hogy ezt tudjam. Erről írtam a legelején.
Volt vele dolgom sajnos.
szerk: a mínuszokat nem én adom ám... úgy látszik mások is kedvelnek...
Sajnos ez nem ennyire egyszerű.
Egy új ismeretlen márka garantáltan halálra van ítélve a mostani gazdasági helyzetben.
Amint te is hallottad nálunk a Swans dobozokat,hogy mely márkás doboztól volt nem 1 kategóriával jobb hangja,mégis nehéz az eladása,mert nem ismerik eléggé.
A vevők 80%-a a nevet vásárolja meg.
A Kalmi Storm doboza minimum 1 MFt-os kategóriába tartozna,ha gyártva lenne,Ki a franc venné meg ennyiért?
Senki.Csak a doboz kb 200-ba kerülne.
Most semmit sem könnyű eladni,még a jól ismert márkákat sem.
A C2-es dyno-m új ára a mostani EUR árfolyamon kb 3 MFt lenne.1,2-ért se nagyon kellett senkinek,pedig szinte új.
Meg kell nézni,hogy mik mennek el és mennyiért.
Ezt nem vitatom. Nem állítottam, hogy egyszerű.
De Te tudod a legjobban, mennyire a vevőkből él egy cég. Nulla eladás az nulla érték.
A storm inkább 1,5 m a hangja alapján.
Ehhez márkásítani kell, kellene vagy kellett volna.
Az a minimum, ha gyárt valamit, hogy nem szünteti meg a gyártást a piacra dobás évében.
(Fülelek megjavította az 1997-ben eladott erősítőjét tavaly. Még van alkatrésze a 1997-ben eladott mezzoforte hangfalához. nem kell amiatt idegeskednem, hogy ha elszáll egy alkatrész, akkor ki fogja megjavítani).
Az csökkenti az eladhatóságot, ha a gyártó kiszámíthatatlan.
Nagyon rossz fényt vet Kalmira, hogy olyan cégek termékeit becsmérli, amelyek már letettek valamit az asztalra. A Martin Logan csak egy példa volt.
Az ORION gyár többszáz, vagy inkább többezer hangfalat gyártott le és adott is el.
Na, most ezzel szemben áll 1 db legyártott hangfala.
Még a tizedét sem produkálja sem gyártásban, sem eladásban, amit az ORION, de becsmérelni, fikázni azt tudja. Abból csillagos ötösre vizsgázna.
A C2-es Dynóból meg már elkelt pár darab, itthon és külföldön egyaránt.
A szakmai hozzáértésedről meg a piac dönt.
Ha sorban állnak a termékeidért a vevők, akkor jól csinálsz valamit.
Ha nincs merszed gyártani egy általad jónak ítélt hangfalat, akkor meg ne dumálj.
Nekem ne, mert én tudom, hogy mit jelent felelősséget vállalni a vevőimért.
Sajnos ez nem ennyire egyszerű.
Egy új ismeretlen márka garantáltan halálra van ítélve a mostani gazdasági helyzetben.
Amint te is hallottad nálunk a Swans dobozokat,hogy mely márkás doboztól volt nem 1 kategóriával jobb hangja,mégis nehéz az eladása,mert nem ismerik eléggé.
A vevők 80%-a a nevet vásárolja meg.
A Kalmi Storm doboza minimum 1 MFt-os kategóriába tartozna,ha gyártva lenne,Ki a franc venné meg ennyiért?
Senki.Csak a doboz kb 200-ba kerülne.
Most semmit sem könnyű eladni,még a jól ismert márkákat sem.
A C2-es dyno-m új ára a mostani EUR árfolyamon kb 3 MFt lenne.1,2-ért se nagyon kellett senkinek,pedig szinte új.
Meg kell nézni,hogy mik mennek el és mennyiért.
Webáruház:
...itt lesz az ideje lecserélni az 1.4-ed egy HS280-ra!
Nincs még baj a fülemmel.
...pfff dyno kollaboráns:)))
Hát persze...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Emlékszem az ömlengő nyálas szövegedre a telefonba mikor még be voltál izgulva az általam készitett "szarokra" és azt mondtad, hogy a C2-nél is jobban tetszettek, és hogy mennyi pénzt érnének ha gyártanám.
Jobban teszik a storm, mint a c2.
És sok pénzt érne, ha gyártanád. De nem gyártod.
Akkor még a Hivox által egykor gyártott dobozt hallgattad és elmondásod alapján nagyon szeretted... most meg majdnem kurv@ anyját Szabó Zének????
Mi van?
Nekem Zolival nincs bajom.
Ma is megvan az a doboz, amit ő gyártott.
Eladtam a dp 880-at, a Quad 12L2-t, és a TANNOY 609-est.
Zoli hangfala maradt. És maradni is fog.
Azt nem értem, miért mond véleményt a hs 280- as dobozomról, amikor még nem hallotta szólni.
Az tény, hogy fordítva kötötte be a kábeleket a tuning során, és csak azután jött erre rá, hogy én, a botfülú szóltam, hogy valami nem stimmel.
Arról nem tehetek, hogy zokon veszi, hogy feljebb léptem dac és erősítő területen.
Kétszínű, hiteltelen szarházi vagy!
Fentebb a véleményem olvasható!
Az, meg hogy mihez mennyire értek Szegeden az ATC bemutatótermében meghallgatható és STORM a neve!
Stílusodhoz gratulálok.
A termékeidhez adott supportodhoz szintén.
A szakmai hozzáértésedről meg a piac dönt.
Ha sorban állnak a termékeidért a vevők, akkor jól csinálsz valamit.
Ha nincs merszed gyártani egy általad jónak ítélt hangfalat, akkor meg ne dumálj.
Nekem ne, mert én tudom, hogy mit jelent felelősséget vállalni a vevőimért.
Nem érted.
Kalmi a Stormra gondolt,emiben meg is állapodtatok.
Azóta is jössz hozzánk,hogy elvidd.
Még jó,hogy nem vettem komolyan.
Nem akarlak megbántani,de nálad határozatlanabb vevővel még nem igazán találkoztam.
Mikor nálunk jártál,percenként változott,hogy mi az ami érdekel.Pioneer,Storm,C2 stb.Többször elutaztál hozzánk a nagy semmiért.
Én ezeket a dobozokat úgy vettem,hogy meg sem hallgattam.Ez meg a másik véglet,de ha én valamire rámondom,hogy kell,azt komolyan lehet venni.
Valóban jobb,ha kikukázom.
Kedves Béla!
Teljes mértékben igazad van.
Valóban így történt, és ezen nem tudok változtatni.
A Kalmival folytatott vitánkat, az előzményeket viszont nem ismered.
A részletekkel nem szeretném a forumot teleszemetelni, és nem is lenne semmi értelme.
Vevőként bizonytalan vagyok. Ám eladóként, ha azt mondom, harmincezerért odaadom, akkor oda is adom, és nem emelem negyvenre, ahogy a dp 880-as esetében is történt.
De mi értelme hasonlítani? Meg mi értelme azt írni, h ez a jobb vagy az a jobb? Van aki azt szereti ha jó mély hangok jönnek a dobozaiból, neki aztán mutogathatod a Minit, vagy az L1-et vagy bármi más kisebb monitort, úgy sem fog neki tetszeni. A hifi szeretete mellett azért az ízlések nagyban meghatározzák azt a vonalat amit szeret az ember, és szívesen hallgat az otthonában. Olyan dolgokról mennek a viták amiket vakteszteken 90 százalékban meglehetne fordítani, arról nem beszélve, hogy ahány ember annyi ízlés, és annyi készülék.
Az, meg hogy mihez mennyire értek Szegeden az ATC bemutatótermében meghallgatható és STORM a neve!
Még most is meghallgatható.
Webáruház: