Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tannoy
Tannoy
A bejáratás biztos sokat fog segíteni ,de az is elképzelhető hogy a Wharfi volt túllőve basszusban és azt szokta meg a füled...
Tannoy
Ha új akkor adj neki legalább 80 óra járatást...A mélyek megjönnek elviekben már 30-40 körül...De a kevesebb is lehet több...Azért nem a Wharfi kategória ez már.
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Tannoy
Hello!Tegnap lettem büszke gazdája 1 Mercury F4-esnek.
Azt írja a könyve,hogy fel lehet tölteni homokkal vagy ólommal,én viszont sehol sem találok rajta semmit ahol ezt megtehetném.
Tudna valaki segíteni?
Én nem emlékszem, h ez tölthető lenne, de lehet én tudom rosszul...
Remélem a bejáratás közben javul a basszusa-dinamikája,és nem kell feltölteni,mert most eléggé vérszegénynek találom a Wharfedale Diamond 8.3-as után.Lehet,hogy csak az elhelyezéssel kéne variálni?
Tannoy
Hello!Tegnap lettem büszke gazdája 1 Mercury F4-esnek.
Azt írja a könyve,hogy fel lehet tölteni homokkal vagy ólommal,én viszont sehol sem találok rajta semmit ahol ezt megtehetném.
Tudna valaki segíteni?
Én nem emlékszem, h ez tölthető lenne, de lehet én tudom rosszul...
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Tannoy
Hello!
Tegnap lettem büszke gazdája 1 Mercury F4-esnek.
Tudna valaki segíteni?
Tannoy
Üdv a Tannoy-os csapatnak. Érdeklődés szintjén kérdezem, a fórumtagok közül valaki még rajtam kívül birtokol esetleg Tannoy Revolution R2 hangfalat? Esetleg R3-ast, R1-est?
Hali, nálam R2 szól nagy megelégedésemre.
Viszont rendkívűl érzékenynek találtam az alátámasztásra, és a feltöltésre is .. repült is ki belőle a homok, nagyon rossz lett tőle a karaktere.
Nálad van töltve? Mire van rátéve?
R3-as cserén már gondolkoztam, a nagyobb doboz és nagyobb mélysugárzók miatt(nem mintha ennek kevés lenne, de jó lenne erőteljesebben érezni az üstdobot), de félek tőle, nem tudom annak mennyire lehet más a hangja.
Robi
Szia Robi!
Nálam nincs töltve. Jó hogy mondod, mivel ki akartam próbálni, így storno a dolog. Egy-egy 5 cm-es márványlap "figyel" alattuk, ez biztos nem árt. :taps:
R3-at ebay-on láttam már eladót, itthon szerintem ritka.
Nekem csak 4,5 centis gránit van alatta
A legjobb nálam úgy lett, hogy nem tüskéken van, hanem pár db borsnyi bluetackkal van "odaragasztva" a gránithoz. Tüskéken kiemelkedő és torz volt a középtartomány. Bluetackkal nagyon szép, hosszan lecsengő magas tartományt kaptam, mellé letisztult mélyeket.
Majd kapott egy kis balzafát a gránit alá, így ismét megszabadultam egy kis kiabálástól a középben.
Nekem eddig még így jött be leginkább
Nálam a Bluetack mint valami varázsszer működik. Köszönet érte Koscsó Ferencnek. Még Tőle olvastam régen, és elősször nem hittem el, hogy ez a pár 100 forintos gyurma ennyit segíthet. Kb egy kategóriát javított a hangon, csak a mennyiséget kell kitapasztalni, az sem jó ha túl kevés és az sem ha túl sok van alatta.
... asszem az enyém is gránit, nem is figyeltem csak ajándékba adták hozzá.
Ezt a blue tack anyagot lehet én is kipróbálom, úgyis akartam már venni belőle az AR S10 dobozomhoz.
Robi! Nálad hogy épül fel egyébként a rendszer? (cd, erősítő, kábelek). Jöhet priviben is. Már ha nem titok. :lol!:
Lenne itt még egy gyors kérdésem a csapathoz. :kiraly:
Még mindig sztereo erősítőre "vadászom", nálam adott ugye a Marantz cd63 mkII KI és a Tannoy R2-ők. Mi passzolna ide leginkább max. 60k-ig használtban?
Alapvetően a Tannoyoknak mi "áll jól" erősítő szempotjából szerintetek?
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S
Tannoy
:taps: Vannak még olyanok akik Tannoy-t hallgatnak? :kiraly:
Bizony ám, hogy vannak!
Tannoy
Vannak még olyanok akik Tannoy-t hallgatnak? :kiraly:
Van!
638ast hajtok itthon de akármi is lesz az utóda megmarad ez is :taps:
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2671
Tannoy
:kiraly: Vannak még olyanok akik Tannoy-t hallgatnak?
:taps: yes,1xD700S2 és a másik szobában egy Made in Hungary M1...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Tannoy
Nekem is ez volt a doboz és az állvány közt...De az állvány az egy töltött 19 kilós szörnyeteg volt, és a M2 nagyon meghálálta...
Tannoy
Üdv a Tannoy-os csapatnak. Érdeklődés szintjén kérdezem, a fórumtagok közül valaki még rajtam kívül birtokol esetleg Tannoy Revolution R2 hangfalat? Esetleg R3-ast, R1-est?
Viszont rendkívűl érzékenynek találtam az alátámasztásra, és a feltöltésre is .. repült is ki belőle a homok, nagyon rossz lett tőle a karaktere.
R3-as cserén már gondolkoztam, a nagyobb doboz és nagyobb mélysugárzók miatt(nem mintha ennek kevés lenne, de jó lenne erőteljesebben érezni az üstdobot), de félek tőle, nem tudom annak mennyire lehet más a hangja.
Robi
Szia Robi!
Nálam nincs töltve. Jó hogy mondod, mivel ki akartam próbálni, így storno a dolog. Egy-egy 5 cm-es márványlap "figyel" alattuk, ez biztos nem árt.
Nekem csak 4,5 centis gránit van alatta :taps:
A legjobb nálam úgy lett, hogy nem tüskéken van, hanem pár db borsnyi bluetackkal van "odaragasztva" a gránithoz. Tüskéken kiemelkedő és torz volt a középtartomány. Bluetackkal nagyon szép, hosszan lecsengő magas tartományt kaptam, mellé letisztult mélyeket.
Majd kapott egy kis balzafát a gránit alá, így ismét megszabadultam egy kis kiabálástól a középben.
Nekem eddig még így jött be leginkább :kiraly:
Nálam a Bluetack mint valami varázsszer működik. Köszönet érte Koscsó Ferencnek. Még Tőle olvastam régen, és elősször nem hittem el, hogy ez a pár 100 forintos gyurma ennyit segíthet. Kb egy kategóriát javított a hangon, csak a mennyiséget kell kitapasztalni, az sem jó ha túl kevés és az sem ha túl sok van alatta.
- Muszklismick
- V.I.P.
- Értékelés: 229
Tannoy
:kiraly: Vannak még olyanok akik Tannoy-t hallgatnak?
Hajjajj most is szól, csak tudném hová tettem költözéskor a tüskéit...
Nálam is van egy itthon, és egy jó darabig ez marad. :taps:
Tannoy
:taps: Vannak még olyanok akik Tannoy-t hallgatnak? :kiraly:
Hajjajj most is szól, csak tudném hová tettem költözéskor a tüskéit...
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
Vannak még olyanok akik Tannoy-t hallgatnak? :taps:
nekem is van és hallgatok. :kiraly:
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Tannoy
Vannak még olyanok akik Tannoy-t hallgatnak? :taps:
Én nagyon sokáig csak azt hallgattam...De sajnos az alapkategóriás dobozai nekik is visszafele fejlődtek minőségben...Elég az M2 mellé odatenni az F2 dobozt ...De ettől független jó dobozok ma is...
Tannoy
Apukám is azzal jön nekem mindig, hogy mi milyen gyártmány...
Most én hogy mondjam meg neki, hogy hiába sz@r amerikai a Dell, akkor is az a legjobb?! Ő már csak ilyen... Arról már nem is beszélek, hogy azt hogy mondjam meg, hogy vannak bizony multinacionális, illetve transznacionális vállalatok és már ne lehet eldönteni azt sem, hogy melyik országhoz kötődnek igazán? Akkor meg miért is fontos ez annyira? Csak egy gondolat volt..
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
Vicces azon tanakodni, hogy mi hol készül... számomra elég tudni azt, hogy hogy szól.
:taps:
Tannoy
Vicces azon tanakodni, hogy mi hol készül... számomra elég tudni azt, hogy hogy szól.
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Tannoy
A Mercury és a Revolution széria Székesfehérváron készült rajtuk van a " Made in Hungary " A Dimension TD széria famunkája szintén ott készült egy darabig, ez sehol sincs feltüntetve, és egy gyártósoron párhuzamosan a B&W 800 szériával, az utóbbi infó csak 90 százalékos. Valószínű ezek a szériák máshol is gyártva voltak.
Az én M1 hangfalaimon ez áll: made in the u.k.
Tannoy
Én úgy tudom, h amiket hangszórókat a Logotech árul, azokat a hangsugárzókat mind gyártották itthon is...Köztük a Focal, Tannoy...
meg kínában
Webáruház:
Tannoy
Én úgy tudom, h amiket hangszórókat a Logotech árul, azokat a hangsugárzókat mind gyártották itthon is...Köztük a Focal, Tannoy...
Tannoy
A Bower 100%-os, mivel ha kellett volna, akkor vehettem volna kész dobozt anno.
Letenyén gyártották a dobozokat
Webáruház:
Tannoy
Robi
Szia Robi!
Nálam nincs töltve. Jó hogy mondod, mivel ki akartam próbálni, így storno a dolog. Egy-egy 5 cm-es márványlap "figyel" alattuk, ez biztos nem árt.
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos