Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Royd hangsugárzók
Royd hangsugárzók
Érdemes lenne akkor szerintem egy Heed Obelisk Si-t is meghallgatnod.
Igen, az jó lenne, csak itt jönnek képbe az említett anyagiak
Royd hangsugárzók
Köszönöm, nem is sürgetem a válást. Amit eddig próbáltam, az 100-130e körül mozgott és volt ahol jobban tetszett, volt ahol nem. Ezért nem is cseréltem le eddig, mert miért cseréljem le egy 3x annyiba kerülő darabra, ha nem is érzem egyértelműen jobbnak.
Ami e téren piszkálja a csőröm, hogy jó lenne alkalomadtán kipróbálni Heed Nexus S80, vagy PAS80-at. Azt hiszem S80-ast hallottam anno Luna-val (meg Standart2-vel?) és az akkor nagyon tetszett.
Érdemes lenne akkor szerintem egy Heed Obelisk Si-t is meghallgatnod.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Royd hangsugárzók
Köszönöm, nem is sürgetem a válást. Amit eddig próbáltam, az 100-130e körül mozgott és volt ahol jobban tetszett, volt ahol nem. Ezért nem is cseréltem le eddig, mert miért cseréljem le egy 3x annyiba kerülő darabra, ha nem is érzem egyértelműen jobbnak.
Ami e téren piszkálja a csőröm, hogy jó lenne alkalomadtán kipróbálni Heed Nexus S80, vagy PAS80-at. Azt hiszem S80-ast hallottam anno Luna-val (meg Standart2-vel?) és az akkor nagyon tetszett.
Royd hangsugárzók
Este összeírtam a teljes láncot, jelenleg így fest:
Thinkpad->Hiface->Gotham GAC-1->Zero DAC Ver9->Arzachel(?) IC->Pioneer A-400->Audio Note AN-D->Royd Apex
Volt ez még így se, korábbihoz képest én hallgathatónak minősítem, de tudom, érzem, hogy van mit javítani.
Igazából sokat viszont nem is nagyon tudok és nem is szeretnék költeni.
Valaha még más dobozzal próbáltam 1-2 erősítőt, ami megfogott az a Heed Obelisk i volt, amit viszont épp rock zenén
gyengébbnek éreztem az A-400-asnál, így maradt ez.
Az A-400-tól ne igyekezz megszabadulni, mert ha minden tekintetben jobbat akarsz nála, nem lesz olcsó mulatság.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- TomLeftiger
- Törzsvendég

- Értékelés: 498
Royd hangsugárzók
Mivel hallgatod jelenleg?
Nekem a naim-mel (Olive széria elő-végfok) nagyon jó szinergiában zenélt. Nálam elég gyors, pontos hangú ezüst-arany kábelezés volt.
Pontosan milyen ezüst-arany kábeleid voltak?
Royd hangsugárzók
Köszönöm a tanácsokat.
Este összeírtam a teljes láncot, jelenleg így fest:
Thinkpad->Hiface->Gotham GAC-1->Zero DAC Ver9->Arzachel(?) IC->Pioneer A-400->Audio Note AN-D->Royd Apex
Volt ez még így se, korábbihoz képest én hallgathatónak minősítem, de tudom, érzem, hogy van mit javítani.
Igazából sokat viszont nem is nagyon tudok és nem is szeretnék költeni.
Valaha még más dobozzal próbáltam 1-2 erősítőt, ami megfogott az a Heed Obelisk i volt, amit viszont épp rock zenén
gyengébbnek éreztem az A-400-asnál, így maradt ez.
Royd hangsugárzók
Egy olyan - lehet fura - kérdésem lenne, hogy Royd-okhoz van valami ajánlott/elterjedt kábelezés, amit szoktak ajánlani? Egy pár Apex-et hallgatok elégedetten tavasztól, előbb utóbb tervezem az erősítőm cseréjét, de legalábbis 1-2 kipróbálását, de most ez is felmerült bennem (mármint a kábel kérdés), mivel az évek során kicsit összevisszaság alakult ki e téren, hogy talán meg lehetne próbálni egységesíteni és ha igen, mivel.
Köszi,
Robi
Tapasztalatom szerint nem kényes a kábelezésre (amíg az elég neutrális), javaslom viszont, hogy kábelt az erősítőhöz vegyél és ne a hangfalhoz.
Hogy mégis javasoljak valamit (Naim NACA5, Exposure, Chord rumour(4). Jó emlékeim vannak még az AQ indigo+ al kapcsolatban is.
Ezek elég jók és elérhetők de biztos van még jónéhány. Meg kell hallgatni
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Royd hangsugárzók
Egy olyan - lehet fura - kérdésem lenne, hogy Royd-okhoz van valami ajánlott/elterjedt kábelezés, amit szoktak ajánlani? Egy pár Apex-et hallgatok elégedetten tavasztól, előbb utóbb tervezem az erősítőm cseréjét, de legalábbis 1-2 kipróbálását, de most ez is felmerült bennem (mármint a kábel kérdés), mivel az évek során kicsit összevisszaság alakult ki e téren, hogy talán meg lehetne próbálni egységesíteni és ha igen, mivel.
Köszi,
Robi
Mivel hallgatod jelenleg?
Nekem a naim-mel (Olive széria elő-végfok) nagyon jó szinergiában zenélt. Nálam elég gyors, pontos hangú ezüst-arany kábelezés volt.
Naim-ZU
Royd hangsugárzók
Köszi,
Robi
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Royd hangsugárzók
egy cikk a Flat Earth (többek között) inspirálóiról a HiFi+ -ban > http://www.hifiplus.com/articles/the-new-flat-earth/
Amikor már az angolok is keseregnek hogy elszaladt a ló, az bizony baj. De igazuk van: megfizethető, jó minőségű hifit a népnek! Most!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Royd hangsugárzók
Azért volt fura akkor... a talpazatát nem is használja. Nna majd elbeszélgetek Vele :-)
Köszönöm szépen!
- Indy
- V.I.P.

Royd hangsugárzók
Az Apexban a Scanspeak D2008/851200-as dómja van, beszerezhető. A váltónak pedig az Apex talpában lenne a helye, pontosan a terminálok mögött.
apex1.jpg
- Indy
- V.I.P.

Royd hangsugárzók
Nagybátyám megkért, hogy az egyik Royd Audio Apex dómját cseréljem ki, mivel kalandos úton, de sikerült nagy hangerőn kiütni egy illuminált állapotban lévő ismerősének...
Elképzelhető (mivel sehol nem találtam nagyon infót), hogy beszerezhető még egy dóm ehhez a dobozhoz? Mert akkor tavasszal beszerelem Neki.
A másik: elég fura módon egy-egy keresztváltó van a földön heverve a dobozok mögött, mivel a dobozba nem fért bele. Arra is ránézek, mert sajnos ahogyan fél szemmel rápillantottam legutóbbi utamon, nem túl biztonságos a kábel-katyvasz, ami a dobozok mögött volt. Talán valami kis dobozkákban kellene elhelyezni a váltókat, vagy nem tudom, de nagybátyám esküszik, hogy javasolták hozzá. Bár a Rega lemezjátszója is torzított, ráadásul egy lemezoldal után le is lassul és leáll...szóval most az egész kis rendszere több sebből vérzik.
Köszönöm.
Az Apexban a Scanspeak D2008/851200-as dómja van, beszerezhető. A váltónak pedig az Apex talpában lenne a helye, pontosan a terminálok mögött.
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Royd hangsugárzók
Nagybátyám megkért, hogy az egyik Royd Audio Apex dómját cseréljem ki, mivel kalandos úton, de sikerült nagy hangerőn kiütni egy illuminált állapotban lévő ismerősének...
Régebbi széria a doboz, nem tudom pontosan hogy mikori gyártású, de nem új, az biztos. Nagybátyám az USA-ban él, évente kétszer-háromszor van itthon.
Itthoni vásárlású darab, Debrecenben talán a forgalmazó egyik képviselőjével volt kapcsolatban, majd a nevére rákérdezek és meg is lesz a dóm tipusa talán ha elérem az illetőt. (állítólag már nem dolgozik a hazai forgalmazónál, csak segít)
Elképzelhető (mivel sehol nem találtam nagyon infót), hogy beszerezhető még egy dóm ehhez a dobozhoz? Mert akkor tavasszal beszerelem Neki.
A másik: elég fura módon egy-egy keresztváltó van a földön heverve a dobozok mögött, mivel a dobozba nem fért bele. Arra is ránézek, mert sajnos ahogyan fél szemmel rápillantottam legutóbbi utamon, nem túl biztonságos a kábel-katyvasz, ami a dobozok mögött volt. Talán valami kis dobozkákban kellene elhelyezni a váltókat, vagy nem tudom, de nagybátyám esküszik, hogy javasolták hozzá. Bár a Rega lemezjátszója is torzított, ráadásul egy lemezoldal után le is lassul és leáll...szóval most az egész kis rendszere több sebből vérzik.
Jól át kell néznem a dolgait, mert Ő az a tipus, aki csak a power gombot és a hangerőszabályozót ismeri a többit rábízza másra.
Szóval a kérdés: ha meglesz a tipusa (asszem az egyik Rega dobozt is ezzel a dómmal szerelték tán) a magassugárzónak, akkor itthon hozzá lehet jutni?
Valamint: ez az Apexhez készült külső keresztváltó ismerős Valakinek? Van hozzá valami gyári, vagy diy dobozka?
Köszönöm.
- Indy
- V.I.P.

Royd hangsugárzók
hogy fejlesztett vki dobozokat, ha ugy kell kolcsonkeregetni a democuccokat?
illeve ha ennyire limitaltak lennenek a lehetosegeim, tutira, azon demoznam, ami mellett fejlesztettem.
So far Naim, Linn, Arcam, Quad and Cyrus.
Elvileg ezeket az erősítőket használták a fejlesztés során...
Royd hangsugárzók
hogy fejlesztett vki dobozokat, ha ugy kell kolcsonkeregetni a democuccokat?
illeve ha ennyire limitaltak lennenek a lehetosegeim, tutira, azon demoznam, ami mellett fejlesztettem.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 2906
Royd hangsugárzók
Az utóbbi években már annyira elvonult a külvilágtól, hogy régi ismerősei sem találták meg. Még Richard sem tudta megtalálni néhány éve, most talán együtt ücsörögnek a felhők szélén!
R.I.P. Joe Acroyd!
- Indy
- V.I.P.

Royd hangsugárzók
Royd Audio
British Hi Fi
"Thank you, back demoing tomorrow!
Joe retired from Royd in 2004 and speaking to one of his friends and colleagues today has sadly passed away. It is now myself and two others involved in the design and production of the new Troubadour speakers."
(PFM)
R.I.P.
Sajnálom. Isten nyugosztalja!
- TomLeftiger
- Törzsvendég

- Értékelés: 498
Royd hangsugárzók
Talán azért, mert abból adtak el anno a legtöbbet. Egyébként Papával értek egyet. Nekem ez sajna drága...
Persze, hogy drága mert új. Mi általában eleve használtban gondolkodunk, mert így jóval nagyobb értéket kapsz a pénzedért. Később használtan meg lehet majd venni 150-200K-ért, és ha tényleg jó annyit meg is érhet. (Bár szerintem sincs sok köze a régi márkához, de amíg nem halottam azért nem írnám le.)
Royd hangsugárzók
En itthon (forumon) most kicsit tulhypeoltnak erzem a dolgot, de majd a helyere kerul, ahogy a tobbi branddal is tortent.
- BajuszosPapa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 57
Royd hangsugárzók
Anglián és Magyarországon kívül merre lehet még a Roydoknak ilyen erős rajongótábora? Csehországban és Szlovákiában a hifistáknak halvány sejtelmük sincs erről a márkáról pedig megy az angol vonal.
Jobban belenézve a mai új árakba talán nincs is túlárazva Troubadour, de én a vintageban utazom. Ott pedig az 1000 fontért bele lehet kacsingatni a valamikori 3-5000 fontos új árú cuccok közé is.
- BajuszosPapa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 57
Royd hangsugárzók
Annak ellenére, hogy Minstrel tulajdonos vagyok, ez azért nem az a kategória mint a VW bogár, Austin Mini vagy akár a Fiat 500, hogy újragyártva a prémium kategóriába árazzák be.
- Indy
- V.I.P.

Royd hangsugárzók
Nálunk vlóban nem olcsó, de ha az új hangfalak árait nézzük, akkor annyira nem vészesen sok. Valahol 1000 font környékén indulnak az auidofilnek nevezhető hangfalak.
A 25 éves Sintrák is valahol 130 körül mennek használtan, ahhoz képest a 400 nem olyan osk egy új Royd-ért, ha az valóban jól szól.
Azé' nincs még 30 egyik se.
Kinti keresetekhez képest olcsó. Kaptam egy 5%-os kedvezménykupont. Kell valakinek?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Royd hangsugárzók
Talán azért, mert abból adtak el anno a legtöbbet. Egyébként Papával értek egyet. Nekem ez sajna drága...
Nálunk vlóban nem olcsó, de ha az új hangfalak árait nézzük, akkor annyira nem vészesen sok. Valahol 1000 font környékén indulnak az auidofilnek nevezhető hangfalak.
A 25 éves Sintrák is valahol 130 körül mennek használtan, ahhoz képest a 400 nem olyan osk egy új Royd-ért, ha az valóban jól szól.
Naim-ZU
- Indy
- V.I.P.

Royd hangsugárzók
En fenntartom a velemenyem, hogy ennek a doboznak hangilag nem sok koze van a royd altal kifundalt hanghoz. Plane nem a sintras vonulathoz. Nem is ertem, hogy miert eppen a nem tul jol sikerult minstrelt vettek mintanak egy brand ujraepitesehez.