Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

cannondale
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: cannondale »

Helló mindenki

Átkalibráltam a dolgokat.

Eddig úgy használtam, a cuccot, hogy minden hangfal full band, és a mély 120hz-en dübögött.

Na ma kikapcsoltam az erősítőben a vágást, bypass-ra tettem, és a mélysugárzó erősítőjén állítottam 50hz-re.
Na ami érdekes, hogy a hangerőhöz nem nyúltam - a mélynyomón - és mégis sokkal durvábbnak tűnik. 
Továbbá, most nem dübörög, hanem már csak morajlik
Teljesen lágy elomló lett a mély :D

mocsi24
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: mocsi24 »

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy Quadral Argentum 570-es 5.0 rendszert. Hamar rájöttem, hogy mozizáshoz nagyon elférne még egy sub is. Érdeklődni szeretnék, hogy ehhez a rendszerhez, milyen típusú, márkájú ládát nézzek? A faltól kb. 20cm-re lenne az egyik front oldalnál. A szoba 25m2. Használt is megfelelne, 150ezerig bezárólag.

Köszönettel:
Attila

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hátha tud valaki segíteni! hivox-fülelek.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: podobag »

Hátha tud valaki segíteni!
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Mostanában vásároltam egy Kef C4-es subot. Sajnos az ügyetlenségemből kifolyólag az  mono kábelt úgy sikerült kihúznom, vagyis megtekernem, hogy valószínűleg beletört az rca dugó (erős kattanást lehetett hallani)! Kívülről nem látni, de simán tudom benne tekerni az rca dugót, és a sub is egy erős búgó hangot ad, amikor a mono kábelt rádugom. Ez eddig nem volt, jól működött! Biztos, hogy ez a hiba.

Az lenne a kérdésem, hogy Pest megyében tudtok olyat, aki ezt meg tudná nekem szerelni, viszonylag nem nagy pénzből?

Köszönöm!

Üdv.: Podoba Gábor
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Lazarus
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Lazarus »

Sziasztok!

Olyan problémám akadt, hogy a subon van az auto on és a phase 180 fok kapcsolóm. Ha a fázis fordítás 180 fokra rakom és a power kapcsolót auto on-ba akkor búg a sub, ha a fázis marad és símán on-ra állítom a másik kapcsolót akkor megszűnik a búgás. De viszont, ha a fázist nullába hagyom, akkor a másik kapcsolót mindegy melyik állapotba rakom nem búg. Egy focal jmlab chorus sw700s-ről van szó. Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával? Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv

kanu1984
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: kanu1984 »

Sziasztok!
Adott egy wharfedale wh-208 sub.
Auto powerra van állitva amikor szükséges bekapcsol de azt szeretném hogy végig aktív legyen! Hogy tudnám ezt ugy megoldani h ne kelljen mindig a sarokba mennem és az auto power be kikapcsolgatni?

vortex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: vortex »

Pötyögd be a gugliba a "koax földhurok leválasztó" szavakat. Az első tíz találatot érdemes elolvasni. Köztük ezt:
http://mobilarena.hu/tema/upc_koax_kabe ... _1-50.html
Itt a  2003-12-17 15:26:35 dátumú hozzászólás szakszerű, és mindenre magyarázatot ad.
Az "Árgép"-nél pedig választ kapsz, hogy mennyiért tudod megoldani a problémát. De már csak jövőre...    

KÖSZI MINDENKINEK! BUÉK!

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Köszi a tippet, kipróbáltam a javaslatotokat.Ha a TV-ből kihúzom a koax-kábelt vagy a hdmi kábelt, akkor abbahagyja a búgást. Ha ez így van, szerintetek segítene ezen a földhurok leválasztó?
Pötyögd be a gugliba a "koax földhurok leválasztó" szavakat. Az első tíz találatot érdemes elolvasni. Köztük ezt:
http://mobilarena.hu/tema/upc_koax_kabe ... _1-50.html
Itt a  2003-12-17 15:26:35 dátumú hozzászólás szakszerű, és mindenre magyarázatot ad.
Az "Árgép"-nél pedig választ kapsz, hogy mennyiért tudod megoldani a problémát. De már csak jövőre...    

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Köszi a tippet, kipróbáltam a javaslatotokat.Ha a TV-ből kihúzom a koax-kábelt vagy a hdmi kábelt, akkor abbahagyja a búgást. Ha ez így van, szerintetek segítene ezen a földhurok leválasztó?

Fapaci ezért kérdezte, amit kérdezett: ilyenkor kell a műszaki szaki, aki megmondja a megoldást.
De a lényeg sztem, hogy nem teljesen reménytelen a dolog, & legalább már tudjuk, hogy mi okozza a problémát. (Max próbáld ki, hogy azok tápját megfordítod a konnektorban, de ez már nem tudományos.)
Én ennyit tudtam segíteni 
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

vortex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Nekem korábban volt ilyen, majd megőrültem  
A gondom az volt, hogy volt a szobában olyan kábel, ami be volt dugva az erősítőbe, de nem volt a másik végén készülék. S-VHS és hdmi kábel is produkált ilyet.
De olyanom is volt, hogy adott körön volt olyan  fogyasztó, amit csak egyszerűen meg kellett fordítani a konnektorban. Egyesével ha mindent kipróbálsz (kihúzod-bedugod), akkor elvileg kisakkozható, hogy mi okozza.
De mindig van egy pici esély persze, hogy nem 

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

A gondom az volt, hogy volt a szobában olyan kábel, ami be volt dugva az erősítőbe, de nem volt a másik végén készülék. S-VHS és hdmi kábel is produkált ilyet.
De olyanom is volt, hogy adott körön volt olyan  fogyasztó, amit csak egyszerűen meg kellett fordítani a konnektorban. Egyesével ha mindent kipróbálsz (kihúzod-bedugod), akkor elvileg kisakkozható, hogy mi okozza.

Kiegészítés:
- "adott körön volt olyan  fogyasztó, amit csak egyszerűen meg kellett fordítani a konnektorban":  ez lehet lámpa, hűtő, mosógép is a közelben
- az is okozott nálam brummot, amikor még mobil volt a projektorom, és lusta voltam kihúzni a tápkábelét: amikor nem volt bedugva a projektorba, csak "lógott" a tápja a semmiben, akkor brummogott tőle a szub. X-akták, de ez volt   
TÜŰ Bendegúz

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Sziasztok!Egy kérdésem lenne, mitől búghat a sub-om?Ha nincs rádugva kábel, az erősítőtől akkor nem,de ha rádugom a kábelt, akkor búg.Ez mitől lehet.De kikapcsolt erősítővel is búg, ha rá van dugva a kábel.Mitől lehet?Előre is köszönöm.

TÜŰ Bendegúz

vortex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Központi antenna, kábel TV, SetTop Box van-e?
Kábel TV van.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

És mi a javallat megszüntetésére?Földhurok leválasztó?
Központi antenna, kábel TV, SetTop Box van-e?

vortex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

És mi a javallat megszüntetésére?Földhurok leválasztó?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Földhurok
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

vortex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Sziasztok!Egy kérdésem lenne, mitől búghat a sub-om?Ha nincs rádugva kábel, az erősítőtől akkor nem,de ha rádugom a kábelt, akkor búg.Ez mitől lehet.De kikapcsolt erősítővel is búg, ha rá van dugva a kábel.Mitől lehet?Előre is köszönöm.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Nem egészen, mert a cső átmérője sem mindegy. Továbbá nem feltétlenül a minél alacsonyabb frekvencia a jó megoldás, ez egy ennél jóval komplexebb kérdés.
Igazán jó subot készíteni nem egyszerű feladat, bármennyire is annak látszik. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Jól tudom, hogy minél hosszabb egy bass-reflex cső annál mélyebb frekvenciát erősít fel?
Nem egészen, mert a cső átmérője sem mindegy. Továbbá nem feltétlenül a minél alacsonyabb frekvencia a jó megoldás, ez egy ennél jóval komplexebb kérdés.

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Ha bemérőt nem is, de egy kis számoló progit tudok neked, amivel kitudod számolni a mostani állapotot és innen kiindulva már eltudsz játszadozni. De nem lehet "büntetlenül" akár milyen mélyre menni. Hiszen függ a doboz űrtartalmától és magától a hangszórótól. 
Reflexcső méretezése: http://www.duett.hu/calc/calc.html

Szia!

Köszi, ebben most sztem elfogok mélyedni kicsit bejglizés közben!

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Srácok!

Jól tudom, hogy minél hosszabb egy bass-reflex cső annál mélyebb frekvenciát erősít fel?

Ez csak azért érdekelne, mert eljátszanék kicsit hangolgatás címszó alatt a ládikómmal...

Esetleg vmi bemérő szoftver-t tudnátok ajánlani hozzá?

+ MC for everyone... 

Ha bemérőt nem is, de egy kis számoló progit tudok neked, amivel kitudod számolni a mostani állapotot és innen kiindulva már eltudsz játszadozni. De nem lehet "büntetlenül" akár milyen mélyre menni. Hiszen függ a doboz űrtartalmától és magától a hangszórótól. 
Reflexcső méretezése: http://www.duett.hu/calc/calc.html
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Srácok!

Ez csak azért érdekelne, mert eljátszanék kicsit hangolgatás címszó alatt a ládikómmal...

Esetleg vmi bemérő szoftver-t tudnátok ajánlani hozzá?

+ MC for everyone... 

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Promethus »

BK XLS200 subbal van vkinek tapasztalata?

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

Sziasztok!

Reflexnyílásos aktív mélynél van jelentősége, hogy első, alsó, vagy hátsó nyílásos? A hátsó nyílásos doboznál van jelentősége milyen távolságra helyezzük a faltól? Van valamelyik kialakításnak előnye hátránya?

Reflexnyílásos aktív mélynél van jelentősége, hogy első, alsó, vagy hátsó nyílásos?

Az alsó és oldalsó reflexnyílású kialakításnál van némi különbség,még ha nem is túl nagy.
A kapott hangot illetően annyiban van a saját tapasztalataim alapján,hogy van ahol az alsó tehát a padló felé néző reflex kialakítással rendelkező szub jobban "érzi magát" de ez nagyban függ az akusztikától a padlóburkolat anyagától (szőnyeg parketta esetleg hidegburkolat)  az ízléstől meg főleg.
Arról nem is beszélve hogy hol helyezed el a ládikót,de ez minden szub sarkallatos pontja.
Padló felé néző rifis szubnál azt biztosan tudod hogy a szőnyeg nem a szub barátja.
Vagyis a szub viccesen szólva megfullad tőle.
Persze csak akkor ha közvetlenül szőnyegen akarja valaki elhelyezni főleg ha a szőnyeg 2-3cm vastag anyagból van,ami egyébként qva jó hatással szokott lenni a kapott hangra.

A hátsó nyílásos doboznál van jelentősége milyen távolságra helyezzük a faltól?

Igen, rátolni nem tanácsos a falra minimum 30cm érdemes hagyni minden falsíktól.
Még akkor is ha nagyon ki van centizve egy adott helyiségben mindennek a helye,max. ha nem használod rátolod a falra.
Érdemes egyébként játszadozni az elhelyezéssel érdekes dolgokat lehet megfülelni és értékes tapasztalatokra lehet szert tenni.
Nem kell hozzá más csak egy hosszabb szubkábel,néhány óra szabadidő és néhány jó demóanyag.

Van valamelyik kialakításnak előnye hátránya?

Erre nem tudnék egyértelmű választ adni,mint már írtam padlóburkolattól elhelyezhetőségtől nagyban függ.
Ezért az esetleges előny vagy hátrány az adott helyiségben való kipróbálás után jöhet elő.
Nekem pl egy B&W padló felé refis kialakítású volt a nyerő anno,amikor keresgéltem/próbálgattam a refiseket.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”