Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

írtam h az összeg nem eldöntött, mivel nincsenek otthon a témában, így rám van bízva. nagyságrendileg így előre talán azt tudom mindani, hogy ha a hang max kb 1 millióból kijön erősítővel akkor az még belefér a büdzsébe...

Volt itt egy B&W 804S,de nem tudták eladni:
http://www.avx.hu/fo..._1#entry1234589
Ez egy régebbi széria.
600 körül megvehető.
A 6-os széria az felejtős.
Cd játszó már megvan,ha igen,az micsoda?
Kábelek?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ok.

Esetleg valaki olyan aki abban próbálna segíteni amiben a kérdező segítséget kért ahelyett, hogy saját termékét reklámozná?

KP-re gondolsz,mert hogy ő írt neked először?

Most hogy beírtad az összeget,kapni fogsz rengeteg privát üzenetet.
A helyedben azt tenném,hogy elmennék pár helyre fülelni.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mekkora összeget szánnál rá?

írtam h az összeg nem eldöntött, mivel nincsenek otthon a témában, így rám van bízva. nagyságrendileg így előre talán azt tudom mindani, hogy ha a hang max kb 1 millióból kijön erősítővel akkor az még belefér a büdzsébe...

Vendég

Ok.

Esetleg valaki olyan aki abban próbálna segíteni amiben a kérdező segítséget kért ahelyett, hogy saját termékét reklámozná? Bizonyára ha kiadok 800 ezret vagy egy milliót egy B&W hangcuccért akkor nagyon megszívom mert egy használhatatlan fost vettem, ugye? Nyilván jó hangszórókról van szó, de a szóba jöhetőek közül érdekelne pro/kontra h melyik milyen is.....

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Nekem is van Jamom, nem olyan rossz az. Csak rájöttem az évek alatt fél áron min. olyat hanem jobbat kapok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Illetve: a helység mérete az 9x4m-es. A tvtől a kanapé 5-6 méterre van, és erre még kb 3 méternyire, kerülnének a kanapé mögé a hátsó hangszórók. A helység mivel központi helyet foglal el, így nagyrészt nyitott. A 9x4 méteres téglalap kb az a szabáyos terület amivel be tudom határolni a dolgot...

Mekkora összeget szánnál rá?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Én ha a családnak vennék valamit, vagy ajánlanék biztosan próbálnék meggyőződni arról, hogy a lehető legjobbat kapják a pénzükért. A minimum az lenne hogy elmész, vagy elmentek közösen atc-hez, a Pennához meg a Limarhoz meg a Stream Audiohoz.

A vevők 80%-a nevet vásárol.
Egészségükre.
Egy Jamo-nak tényleg jó neve van.A hangja meg mindegy.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Én ha a családnak vennék valamit, vagy ajánlanék biztosan próbálnék meggyőződni arról, hogy a lehető legjobbat kapják a pénzükért. A minimum az lenne hogy elmész, vagy elmentek közösen atc-hez, a Pennához meg a Limarhoz meg a Stream Audiohoz.

Vendég

Szia!

Ekkora összegből én biztosan nem vennék Jamot, vagy JBL-t, de igazából még Bowerst sem. Nézz rá a Swans M6-os szettre, meg a Martin Logan Motion és Electromotion hangsugárzókra.

Egy jó tanács, a márkaneveket nem mindig érdemes nézni, mert sok esetben már csak a címkét fizeted meg, ami mögött sokszor gyenge ár/érték arányt fogsz találni. Néhány cég kihasználja a múltban szerzett hírnevét, és minden modellváltásnál szépen burkoltan árat emel, mert a név miatt úgyis megveszik az emberek.

Amit érdemes tudni a Swansról, hogy Magyarországon egy nagyméretű cég nyújtotta háttérnek köszönhetően, akiknek a hifi a bevételeik csak nagyon kis részét teszi ki, az amerikai és nyugat európai árak feléért meg tudod venni körülbelül. Néhány teszt:

http://www.swans-eur...autsprecher.pdf

http://www.areadvd.d...msurround.shtml

http://www.swans-eur...eoplay-2009.pdf

Swans-nak is természetesen van saját része itt a fórumon:

http://www.avx.hu/fo...s-hangsugarzok/

A Martin Logan pedig elektrosztatikus hangfalakat gyárt, és az új Electromotion hangsugárzójuk szinte mindenhol árkategóriájának győztese ahol eddig tesztelték.

Electromotion:

Motion:

Természetesen van saját ML téma is a fórumon:

http://www.avx.hu/fo...k/page__st__440

Hallottam már ezekről, meg ha saját magam rendszere lenne még bele is mernék lépni, így viszont hogy családi rendszer maradnék az általam felsorolt márkáknál. Mostani állás szerint valamelyik B&W összeállítás vagy a JAMO lenne a megoldás. Ezekről írjatok légyszi....

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szia!

Ekkora összegből én biztosan nem vennék Jamot, vagy JBL-t, de igazából még Bowerst sem. Nézz rá a Swans M6-os szettre,

Ennek az árát még e hónapban nem emeljük fel,de később ki tudja.
Ha most vennénk,akkor kb 1 MFt-ért kellene már adni,ami még így is jóval olcsóbb lenne,mint a 4590 EUR*312Ft=1432000 Ft.
A mo-i forgalmazók 90%-a európai listaárakon forgalmaz.
Mi mivel nem szolgálunk ki viszonteladókat,így megtehetjök,hogy a kiskereskedők hasznát inkább a vevőnek adjuk oda.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Szia!

Ekkora összegből én biztosan nem vennék Jamot, vagy JBL-t, de igazából még Bowerst sem. Nézz rá a Swans M6-os szettre, meg a Martin Logan Motion és Electromotion hangsugárzókra.

Egy jó tanács, a márkaneveket nem mindig érdemes nézni, mert sok esetben már csak a címkét fizeted meg, ami mögött sokszor gyenge ár/érték arányt fogsz találni. Néhány cég kihasználja a múltban szerzett hírnevét, és minden modellváltásnál szépen burkoltan árat emel, mert a név miatt úgyis megveszik az emberek.

Amit érdemes tudni a Swansról, hogy Magyarországon egy nagyméretű cég nyújtotta háttérnek köszönhetően, akiknek a hifi a bevételeik csak nagyon kis részét teszi ki, az amerikai és nyugat európai árak feléért meg tudod venni körülbelül. Néhány teszt:

http://www.swans-eur...autsprecher.pdf

http://www.areadvd.d...msurround.shtml

http://www.swans-eur...eoplay-2009.pdf

Swans-nak is természetesen van saját része itt a fórumon:

http://www.avx.hu/fo...s-hangsugarzok/

A Martin Logan pedig elektrosztatikus hangfalakat gyárt, és az új Electromotion hangsugárzójuk szinte mindenhol árkategóriájának győztese ahol eddig tesztelték.

Electromotion:

Motion:

Természetesen van saját ML téma is a fórumon:

http://www.avx.hu/fo...k/page__st__440

Vendég

Illetve: a helység mérete az 9x4m-es. A tvtől a kanapé 5-6 méterre van, és erre még kb 3 méternyire, kerülnének a kanapé mögé a hátsó hangszórók. A helység mivel központi helyet foglal el, így nagyrészt nyitott. A 9x4 méteres téglalap kb az a szabáyos terület amivel be tudom határolni a dolgot...

Vendég

...illetve a HK mint márka az erősítő terén lemaradt...

Vendég

Sziasztok!
Családi háznak a nappalija kerül átalakításra pár hónapon belül. Édesapám kérte, hogy tájékozódjak az ügyben, hogy milyen technikát lenne érdemes betenni. A nappali mérete nem kicsi, oldalai nyitottak. Eddig házimozit nem használtak (egy régi kompakt JBL szett van, így megértem őket , de ha valahol vannak ahol van jó hangrendsze az mindig tetszik nekik, így most az átalakítás kapcsán adnának esélyt egy rendszernek.... Pár alternatívát (főleg ár tekintetében) szeretnék adni nekik. Legalább két opciót. Mivel nem értenek a dologhoz, így árban nincs távpont, de egy körül-belüli lélektani határ alatt kellene tartani....

Tegnap csináltam egy kis ár összehasonlítást a szóba jöhető márkákról, termékekről... (Nem gondoltam volna, hogy a Monitor Audio ilyen drágára jön ki....). Elmondanátok ezekről az összeállításokról a véleményeket? Pro, kontra? A CM rendszer teljesítményétől félek, hogy nem elég erőteljes, de árban meg szerintem a lélektani határ fölé esik... A Monitor Audiót egy "olcsóbb" minőségi alternatívaként vettem figyelembe, de nem gondoltam volna, hogy ennyi az annyi. Nekem special a JAMO és a B&W series 6-os összeállítás lenne a legszimpatikusabb. A JAMO ezen hangszóróiról én még rosszat nem igazán hallottam. A B&W 6-os széria szettről véleményetek? Árban nyilván a JBL szett a legjobb, DE.... A JAMO és B&W hangszórókhoz viszonyítva szerintem nem feltétlen erős szett.... Nektek mi a véleményetek róla? Ára miatt nagyon simpatikus, talán a teljesítménytől sem kell félni, viszont hangminőség, design, minőségérzet szempontjából???

A rendszerhez még kellene majd egy erősítő, TV (jó lenne projektor, de hely adottságai miatt ez ki van zárva), blu ray lejátszó és talán valamiféle rögzítő azon ritka alkalmakra amikor a tvből valamit fel akarnak venni évente 1-2szer...

Erősítőből a Pioneer, Marantz, Denon márkákban gondolkozom. Rotel 1550-es is jó lenne, de ha még a hangszórók árára rádobom az már nem kevés. Az olcsóbb JBL összeállításra meg szerintem kár lenne ez a Rotel. Tehát olyan kb 300 ezres határig lenne jó találni valamit.... Mert mint írtam nem csak hangfalat vesznek, hanem tvt, lejátszót stb.... (Nekem saját használatra egy sony str-db840-es van abből az időből amikor még a Sony Sony volt, és 12 éve használom teljes megelégedéssel. Ha a családi erősítő is ennyi időt kibír akkor már jó...

JAMO
Jamo c803 111500x4= 446000
Jamo c80 sub 265000
Jamo c80 cen 123000
TOTAL: 834 000 FT

B&W CM
CM 1 125000x4= 500000
ASW 10 CM 399000
CM C 188000
TOTAL: 1 087 000 FT

B&W series 6
684 149000x2= 298000
685 89000x2= 178000
asw 610 180000
HTM 62 cen 119000
TOTAL: 775 000 FT

Monitor Audio RX
RX6 pár 289000
RX1 pár 160000
RXW12 289000
RX center 119000
TOTAL: 857 000 FT

JBL Studio
studio 180 pár 193000
studio 130 pár 83000
studio 120 cen 60000
studio 150p sub 165000
TOTAL: 501 000 FT

köszi véleményeket...

nyilván majd idővel el kell menni és hallgatózni, de előtte szeretném leszűkyíteni a lehetőségeket ár-minőség szempontjából, és ha az ár megfelelő a családnak akkor majd megyek és hallgatózom.

Pizsama
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Pizsama »

Sziasztok!

Egy Yamaha RX-V371-hez keresnék hangsugárzókat egy kb. 20nm-es szobába. Elsősorban polcsugárzókban gondolkodom, azok közül is belépő kategóriát céloznám meg. Először egy 2.1-es szettet gondoltam (2 front + center), amit később egészítenék ki surroundok-kal egy subwoofer-rel. 100ezret szánnék a frontokra és a centerre, elsősorban használtban gondolkodom, mit ajánlotok?
Néztem eddig pár eladó frontot itt a fórumon (Dali, Canton, B&W, Polk...), de nem igazán tudom, hogy hangban mi illene a Yamahához, illetve, nem tudom, hogy mik azok a szériák, amikhez később könnyen tudok majd surround-ot is társítani. Szóval várom az tippeket, mit érdemes az RX-V371-re 2.1-ben kötni, amit később 5.1-re bővíthetnék?

Előre is köszönöm a segítséget.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2946

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szia!

Szerintem ha tudod hallgasd meg valahol:
http://www.netdepo.hu/taga-harmony-tav- ... .html/hun/

Hát ezt a műanyaghalmot ránézésre se
2.0-ban kell gondolkodni és használtan venni 60k körül egy normális nagyobbacska monitort.
Aztán eladni az AVR-t is és belőle venni egy normális sztereó erősítőt.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Az általad vásárolt hangfalakat nem ismerem, de kezdésnek a minihifi után szerintem megfelelhet és ha meghallgattad és tetszett, akkor ez a lényeg.
Írtad, hogy 50-50% zene/mozi lesz, de ha elmozdulsz a zene irányába szerintem hamarosan szükséged lesz sztereo erősítőre és másik hangfalakra is. Ezt csak azért írom, mert az első "rendszerem" egy Kenwood 5070-es Hm erősítő, Magnat Monitor 990 set volt. Zenét egy idő után nem szerettem rajta hallgatni, lecseréltem egy "zeneibb" Marantz sr4400-re az erősítőt, majd ehhez egy Tannoy mx3-m hangfalat vettem. A régi Tannoyokról sok jót olvastam itt a fórumon, ezért is döntöttem mellettük. Azért ajánlottam a hirdetett m3-at, mert nekem zenére ez a mai napig megvan és nagyon meg vagyok vele elégedve. Persze nem a Hm-ről szól, hiába mondták, hogy zenére is jó.
Ha már van egy rendszered mindig lehet egy kicsit fejleszteni, apró lépésekkel "finomítani".

Tomics
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Tomics »

Köszi!

Egy Wharfedale VR400, Wh-2 szettel és Powercube 8 méllyel mellett döntöttem, 3-4 évig megfelel. 80k-ért.
Szerintetek jó vétel? Tudom hogy nem egy csúcs, de első erősítő mellé, első hangrendszernek szerintem jó.
Ha most vennék egy frontot akkor 3-4 évig valszeg nem lenne pénzem bővíteni. Így is kábeleket kell még vennem ami még +20-30k (hangfal kábelek, optikai kábelek)

Szia!
Ha van lehetőséged én ezt ajánlanám egy maghallgatásra: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ercury-m3/

Denon AVR 1604, Dali Concept C2 front, Concept center, C1 surround, JBL E150P aktív Sub.
Panasonic 42G30 Neoplazma, Popcorn Hour A-210, Xbox360 Elite

Vendég

Sziasztok!

Denon AVR-1306-hoz milyen hangfalakat ajánlotok? Első körben csak a frontokat venném meg, mert 60 ezer forintom van rá (maximum).

Esetleg ha valaki ajánlana innen, vagy a vateráról/exresszről valami best buyt (elég a front is első körben, esetleg még sub ha belefér 60k-ba) azt nagyon megköszönném, mert én nem találtam olyat.

Szia!
Ha van lehetőséged én ezt ajánlanám egy maghallgatásra: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ercury-m3/

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Esetleg az ATCtrade-ről valami?

Esetleg ha valaki ajánlana innen, vagy a vateráról/exresszről valami best buyt (elég a front is első körben, esetleg még sub ha belefér 60k-ba) azt nagyon megköszönném, mert én nem találtam olyat.

Echotech L-6
Ehhez szub sem kellene.
Az árak január 15-ig élnek.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Szia!

Szerintem ha tudod hallgasd meg valahol:
http://www.netdepo.hu/taga-harmony-tav- ... .html/hun/

Sziasztok!

Denon AVR-1306-hoz milyen hangfalakat ajánlotok? Első körben csak a frontokat venném meg, mert 60 ezer forintom van rá (maximum).
Első erősítőm, egy régi philips mini hifit vált. Igazából egy belépő szintű hangfallal is megbarátkoznék ha jó az ár/érték aránya. 50/50%ban lenne zenére/filmre használva. Gondolom ennyi pénzből értelmes 5.1-et vagy 5.0-át nem találni.
Lenne egy Whardefale Crystal II 5.1 80-ért, de le kéne érte kocsikáznom ami még +7k, plusz benne van hogy ha szét van hajtva akkor bukó... Nem tudom megér-e ennyit. (Frontok: CR30, Surround, center: CR10, Sub: wh-210).

JBL SCS 178 vagy a 200-as megér 60 ezret újonnan? Kezdésnek jó lenne? Mondjuk 3-4 évig nem lenne rá pénzem hogy lecseréljem.

Vagy a streamaudio-n a Proson Event szett (5.0) 80kért? Bár ott a sorrundok 30W RMS-t bírnak ami biztos nem jó egy 100W-os erősítőhöz.

Tanácstalan vagyok, segítsetek

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

Vagy a streamaudio-n a Proson Event szett (5.0) 80kért? Bár ott a sorrundok 30W RMS-t bírnak ami biztos nem jó egy 100W-os erősítőhöz.

Azt felejtsd el, hogy ez az erősítő le fog neked adni egyszerre több csatornára 100 W-ot...

Inkább a Proson-ok 4 ohm-os impedanciája lehet probléma.

Tomics

Hozzászólás Szerző: Tomics »

Sziasztok!

Első erősítőm, egy régi philips mini hifit vált. Igazából egy belépő szintű hangfallal is megbarátkoznék ha jó az ár/érték aránya. 50/50%ban lenne zenére/filmre használva. Gondolom ennyi pénzből értelmes 5.1-et vagy 5.0-át nem találni.
Lenne egy Whardefale Crystal II 5.1 80-ért, de le kéne érte kocsikáznom ami még +7k, plusz benne van hogy ha szét van hajtva akkor bukó... Nem tudom megér-e ennyit. (Frontok: CR30, Surround, center: CR10, Sub: wh-210).

JBL SCS 178 vagy a 200-as megér 60 ezret újonnan? Kezdésnek jó lenne? Mondjuk 3-4 évig nem lenne rá pénzem hogy lecseréljem.

Tanácstalan vagyok, segítsetek

Denon AVR 1604, Dali Concept C2 front, Concept center, C1 surround, JBL E150P aktív Sub.
Panasonic 42G30 Neoplazma, Popcorn Hour A-210, Xbox360 Elite

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Denon AVR-1912-höz ajánlottak nekem Elac (FS 57.2+52.2+51.2) szettet. Mi a véleményetek ezekről a hangfalakról? Mozi és Jazz Music egyaránt!

Üdv: Podobag
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

olympia
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: olympia »

Ugyanebben a cipőben járok én is. Onkyo NR609-hez keresek front-okat, zenére is.

Gondolkodtam a Clarus Charon Pro-n. Összevethető ez a Clarus a Polk Rti a3-al?
Kérdésem még, hogy van jelentősége, hogy egy 5.1-es szett minden eleme ugyanattól a gyártótól, esetleg még ugyanazon típusból is álljon vagy lehet "variálni"?

Köszönöm a segítséget előre is.

Wurci, 25m2-ig bátran ajánlom a Polk Audio Rti 3-at. Nekem Rti 6 van, külcsínben van változás, de nekem 22 m2-en jobb hangot produkálnak, mint a Dali C6. (pedig de féltem az eladáskor is, hogy nem lesz ilyen jó hangfalam, a vásárláskor meg, hogy önmagában hihetek-e a külföldi magasztaló írásoknak). (Ja, még annyi, hangsúlyozom, hogy nagyon jó a C6, nem szeretnék flameket!)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”