Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Hm... Akkor lépjek át erősítő/ lejátszó topikba először erősítőt találni és utána hangfalat... Mennyivel egyszerűbb a Tescoban leemelni egy 10 ezer forintos egybedobozos Dimarson házimozirendszert
Azt jobb ha tényleg az erősítő topicban kérdezel rá.
Legalább látod,hogy mennyire bonyolult dolog ez.
A játszóra ne költs túl sokat,mert pár év múlva semmit sem ér.
Erősítőt és játszót a helyedben használtat vennék fél áron.Ezen már meg tudnád a saját hifis hangdobozodat venni.
A dobozoknál is találhatsz jó áron bemutató darabokat,vagy használt is szóba jöhet,de csak nagyon megbízható egyéntől.
A Swans nagy előnye még a többivel szenben,hogy lehet hozzá hangszórót kapni,mert forgalmazzuk.A többi márkánál horror ágy egy magassugárzó is akár.
Volt egy JM Lab dobozom,amibe 400000 Ft volt a magas egy hírtelen gerjedés miatt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
A CAV MD-I centerrel és hátterekkel mennyi lenne?
-
Vendég
Maradj az 5.1-nél,ha az tetszik.
Ha már ennyit dumáltam,arra kérlek,hogy rakjuk be etalonnak amit én ajánlottam és ezekhez hasonlítsátok a többi felajánlott rendszert.Ezekről persze másoktól várom én is a választ.Utána jöhetne a meghallgatás.
Ezek ára belefér kb a keretedbe.
Sajnálhatod,hogy a nagy Swansot kell kihagynod,de mint írtam,sajnos 1 MFt nem annyira sok,hogy a legjobbat kapd.A helyedben még használt és bemutató cuccokon is agyalnék.
Itt az ajánlatom:
Swans Allure T3F 399000 Ft
Swans Allure T3C 99000 Ft
Swans Allure T3R 149000 Ft
549000 Ft lenne a szett ára.
Ez a második ajánlatom:
Swans T700F 299000 Ft
Swans T600C-II 59000 Ft
Swans T200 89000 Ft
Szettben az ár:349000 Ft
Oks! Egyelőre úgyis egy agyalos, neten olvasgatós-keresgélős időszak következik, hallgatás még odébb van. De láthatod, hogy nem vagyok tátoríthatatlan, mert pl a Martin Logan felé most elkezdtem érdeklődni, vagyis inkább tájékozódni...
-
Vendég
http://www.limar.hu/high-end-audiofil-t ... teszt.html
Ennek a cuccnak 5000 dollár a listaára??? Erről vélemény? Itthon ez mennyi?
5, Halott ő 5.1-et is meg 3.1-et is... Mondhatnám azt is, hogy neki egyre megy... De amikor pl egy koncertnél szólnak a hátsó hangszórók is, vagy amikor a Gladiátorban hátulról jönnek a nyilak... Nah ezek azok a pillanatok amikor azt mondja, hogy a nappalinkban is meg kellene csinálni ilyenre. Illetve... Relatíve nagy térről van szó, ami ráadásul nyitott is, így 2.1 hangszóróból filmnézésénél nem hiszem hogy annyira meglenne a hangszínpad, összkép...
Maradj az 5.1-nél,ha az tetszik.
Ha már ennyit dumáltam,arra kérlek,hogy rakjuk be etalonnak amit én ajánlottam és ezekhez hasonlítsátok a többi felajánlott rendszert.Ezekről persze másoktól várom én is a választ.Utána jöhetne a meghallgatás.
Ezek ára belefér kb a keretedbe.
Sajnálhatod,hogy a nagy Swansot kell kihagynod,de mint írtam,sajnos 1 MFt nem annyira sok,hogy a legjobbat kapd.A helyedben még használt és bemutató cuccokon is agyalnék.
Itt az ajánlatom:
Ez a második ajánlatom:
Swans T700F 299000 Ft
Swans T600C-II 59000 Ft
Swans T200 89000 Ft
A T700 szett német ára:2975 EUR*308=916300 Ft
http://www.swans-europe.eu/uploads/medi ... 8.2011.pdf
Az Allure nincs nekik,de az jóval drágább.
Kb 4000 EUR lehet a kinti ára.
Webáruház:
-
Vendég
Ezért mondtam,hogy válaszd ki előre.
Fogalmam sincs,hogy milyen játszót akarsz.
Jobb lenne,ha a játszó és az erősítő egy márka lenne.
Ha ez megvan (a kiválasztás),utána jöhetnek a dobozok.
Hm... Akkor lépjek át erősítő/ lejátszó topikba először erősítőt találni és utána hangfalat... Mennyivel egyszerűbb a Tescoban leemelni egy 10 ezer forintos egybedobozos Dimarson házimozirendszert
-
Vendég
Továbbra is tartom magamat (kérdés hogy Téged is) a 2.1-hez.
1) Nem tudom mit hallottál eddig?
2) Ismered-e a 2.1 vs 5.1 hangelőnyöket?
3) Ha több film menne rajta, akkor is a 2.1 a nyerő ennyi pénzből.
4) Ha nincs releváns tapasztalatod a rendszereket illetően, ill. hogy mit, miért-hová, és mennyiből kéne megoldanod, akkor:
-felejtsd el a fizetett, újságban jónak mondott teszteket
-menj el minél több rendszert meghallgatni
-ha erre nincs mód, fogadd meg az itteniek tapasztalatát/tanácsát
5) Kérdezd meg aput, hogy hány hangszórós rendszerre mondta hogy "na ez fasza ilyen kell"
A helyzet az hogy a nívós 2.1 kihozható 1M-ből bőven újonnan is egy komoly vas+doboz kombóból.
Az 5.1 vas (ami szól is, ennyiért szinte kizárólag a NAD) kb. 300e újonnan (tipp- nem néztem utána).
Dobozok (6db) a maradék pénzből (sajnos itt vérez el az 5.1).
Ezzel szemben:
2.1 sztereó vas: 400-ért már olyat kapsz, hogy elájulás (kérem a szakkollégákat hogy mondjanak ebben az árszegmensben tippeket)
Dobozok (2db): újonnan 600-ért pl. Martin Logan (erre apu is büszke lenne)
Ha nívót akarsz a belépő kat. teljes füst (jamo,denon,onkyo,yamaha,sony,rotel,b&w és még sorolhatnám).
Vannak egyéb hülyeségek is mint pl.: bang&olufsen, bose és egyéb design ipari hulladékok...
1, Az a baj, hogy amikor 2.0-ban, vagy 2.1-ben hallottam filmet nekem nem igazán tetszett. A center baromira hiányzott minden esetben. Ezért írtam korábban, hogy a leglecsupaszítottabb változat így a 3.1 lenne, de ha 3.1 akkor meg azt a maradék két hangszórót már ne hagyjuk már le...
2, mire gondolsz?
3, Az tuti, hogy adott összegből jobbat lehet kihozni 2.1-ben mint 5.1-ben...
5, Halott ő 5.1-et is meg 3.1-et is... Mondhatnám azt is, hogy neki egyre megy... De amikor pl egy koncertnél szólnak a hátsó hangszórók is, vagy amikor a Gladiátorban hátulról jönnek a nyilak... Nah ezek azok a pillanatok amikor azt mondja, hogy a nappalinkban is meg kellene csinálni ilyenre. Illetve... Relatíve nagy térről van szó, ami ráadásul nyitott is, így 2.1 hangszóróból filmnézésénél nem hiszem hogy annyira meglenne a hangszínpad, összkép...
Martin Logan jól néz ki nagyon... Mennyiben más egy ilyennek a hangstílusa mint egy klasszikus hangfalnak? Miben más alapjában véve egy a vasrács?
Félreértés ne essék a 2.1-et illetően, én magamnak egy második rendszerbe konkrétan 2.0-ba gondolkodom két dolog miatt: hely, lakásméret másrészt meg adott összegből inkább egy jobb 2.0-át hozok ki... Persze az ehhez a projekthez képest tényleg aprópénzes beruházás, így másra lehetőség sem lenne. Viszont ide a nappaliba kell az 5.1... gyerekek is egyre többet akarnak mozizni, ők meg pláne élvezik ha néha a fejük felett is elröppen valami... De ha mondtok opciókat 2.1 összeállításra akkor azoakat természetesen lecsekkolom, aztán ki tudja, lehet meg is tetszik
Én is ugyanezt mondom.
Sok pénz 1 MFt,de abból nagyon komoly rendszer új vásárlása esetln nem hozható ki.
Két hónap múlva ráadásul már az új beszerzések lesznek,amik biztosan többe kerülnek,mint most.
Véleményem szerint egy olyan kombó, ami elé az ember nap mint nap örömmel ül le zenét hallgatni, olyannyira nem kerül sokba.
Ha valakinek ez a hobbija, tán ha könnyen nem is, de még a magyar viszonyok mellet is tud rá áldozni ésszerű pénzmagot; használtan 500ezerből, újonnan 1M-ból kihozható egy olyan szinergiával rendelkező, zenei, sztereó rendszer, amire nem igazán kell költeni és talán a mai -tervezett amortizációjú- világban is hosszú évtizedekre hű és megbízható partnerré válhat.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
ne legyen már ennyire üldözési mániád plíz...
Erősítők terén ez a "listám"...
Denon 2312 vagy 3312
pioneer vsx 2021
marantz sr6006
(ezekhez adott esetben a hozzá tartozó blu ray lejátszó, bár ez ügyben lehet érdemesebb mondjuk sonyt, panasonicot venni mert ott frissítések ott jobban naprakészek, talán jobb a támogatottsága... nekem pioneer 51fd blu rayem van, de volt már h várakoztam firmware frissítésre h valamit le tudjak játszani..)
És két megoldás lehetne még, bár ezek megdobják az árat.... Egybe kell látnom a teljes rendszer végső összegét (hang+kép együtt...), hogy mire mennyi is menjen el...
Rotel rsx-1550
pioneer vsx-lx55
marantz av 7005 + mm 7055
ezekről vélemyény?
Ezért mondtam,hogy válaszd ki előre.
Fogalmam sincs,hogy milyen játszót akarsz.
Jobb lenne,ha a játszó és az erősítő egy márka lenne.
Ha ez megvan (a kiválasztás),utána jöhetnek a dobozok.
Webáruház:
A helyzet az hogy a nívós 2.1 kihozható 1M-ből bőven újonnan is egy komoly vas+doboz kombóból.
Az 5.1 vas (ami szól is, ennyiért szinte kizárólag a NAD) kb. 300e újonnan (tipp- nem néztem utána).
Ezzel szemben:
2.1 sztereó vas: 400-ért már olyat kapsz, hogy elájulás (kérem a szakkollégákat hogy mondjanak ebben az árszegmensben tippeket)
Dobozok (2db): újonnan 600-ért
Én is ugyanezt mondom.
Sok pénz 1 MFt,de abból nagyon komoly rendszer új vásárlása esetln nem hozható ki.
Két hónap múlva ráadásul már az új beszerzések lesznek,amik biztosan többe kerülnek,mint most.
Webáruház:
-
Vendég
Én nem ezt írtam most sem:
"A másik fontos dolog az erősítő:azt jó lenne,ha előre kiválasztanád,ami tetszik,de a dobozok nélkül ne vedd meg."
Szerinted ez azt jelenti?
Nem azt írtam,hogy vedd meg,hanem válassz a lehetőségek és a szolgáltatások közül,mert azt csak te tudod,hogy mire van szükséged.
Az sem hátrány,hogy tudod mennyi marad a hangsugárzókra.
"dobozok nélkül ne vedd meg." Szerintem ez egyértelmű.
Ha folytatod ezt a kötöszködő stílust és kiszállok ebből a témából.
ne legyen már ennyire üldözési mániád plíz...
Erősítők terén ez a "listám"...
Denon 2312 vagy 3312
pioneer vsx 2021
marantz sr6006
(ezekhez adott esetben a hozzá tartozó blu ray lejátszó, bár ez ügyben lehet érdemesebb mondjuk sonyt, panasonicot venni mert ott frissítések ott jobban naprakészek, talán jobb a támogatottsága... nekem pioneer 51fd blu rayem van, de volt már h várakoztam firmware frissítésre h valamit le tudjak játszani..)
És két megoldás lehetne még, bár ezek megdobják az árat.... Egybe kell látnom a teljes rendszer végső összegét (hang+kép együtt...), hogy mire mennyi is menjen el...
Rotel rsx-1550
pioneer vsx-lx55
marantz av 7005 + mm 7055
ezekről vélemyény?
nem kell félve írni, normális hangnemben tuti nem...
erősítőt látom, de paradigm hangfalat itthon hol tudok megnézni neten?
Találtam neked valamit,aminek nagyon jó ára van:
Ez a második ajánlatom:
Swans T700F 299000 Ft
Swans T600C-II 59000 Ft
Swans T200 89000 Ft
Én mást nem fogok neked ajánlani a mi termékeinkből.
Ezekhez én még szubot sem vennék,de ha kell,az is van.
Webáruház:
Mennyi a keret?
Ha belefér,akkor én ezeket javasolnám:
Swans Diva 6.0
Swans D3.1
Swans Diva 6.3C
Nekem volt ilyen erősítőm, gyenge a cucc sajnos nekem is ez első HM erősítőm volt, kár ilyen jó minőségű hangfal hozzá, mert a 1/4 nem használja ki. !36_7_11.gif
Mennyi a keret?
Swans Diva 6.0
Swans D3.1
Swans Diva 6.3C
Jogos! Mentségemre az eredeti hozzászólásban szerepelt az ár. Mivel a belépő kategóriát céloznám meg, így frontokra max. 60-100ezret szánnék, centerre ill. a surroundokra max. 50ezret, később a subra szintén ennyit, szóval szeretném az 5.1-et kihozni 200e alatt. Emiatt is inkább a használtat preferálnám.
Korábban meg exatc azt írta, hogy előbb a dobozt, aztán az erősítőt.... most akkor hogy? Marantz, Denon, esetleg Rotel nem ajánlott erősítő?
Továbbra is tartom magamat (kérdés hogy Téged is) a 2.1-hez.
1) Nem tudom mit hallottál eddig?
2) Ismered-e a 2.1 vs 5.1 hangelőnyöket?
3) Ha több film menne rajta, akkor is a 2.1 a nyerő ennyi pénzből.
4) Ha nincs releváns tapasztalatod a rendszereket illetően, ill. hogy mit, miért-hová, és mennyiből kéne megoldanod, akkor:
-felejtsd el a fizetett, újságban jónak mondott teszteket
-menj el minél több rendszert meghallgatni
-ha erre nincs mód, fogadd meg az itteniek tapasztalatát/tanácsát
5) Kérdezd meg aput, hogy hány hangszórós rendszerre mondta hogy "na ez fasza ilyen kell"
Ezzel szemben:
Dobozok (2db): újonnan 600-ért pl. Martin Logan (erre apu is büszke lenne)
Ha nívót akarsz a belépő kat. teljes füst (jamo,denon,onkyo,yamaha,sony,rotel,b&w és még sorolhatnám).
Vannak egyéb hülyeségek is mint pl.: bang&olufsen, bose és egyéb design ipari hulladékok...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
anélkül nem tudnak segíteni, ha nem írod le, mennyi pénzt szánsz rá.
Picit egyformán jár az agyunk
Webáruház:
A nagy "vitatkozások" között tudna valaki a többi kérdezőnek is segíteni?
Továbbra is egy Yamaha RX-V371-vel kapcsolatban kérnék segítséget!
Hangfalakat keresek hozzá (2.1), 20nm-es szobába, mozira, elsősorban polcsugárzókat, belépő kategóriában, használtat, vagy akár újat.
Néztem eddig pár eladó frontot itt a fórumon (Dali, Canton, B&W, Polk...), de nem igazán tudom, hogy hangban mi illene a Yamahához (mozira), illetve, nem tudom, hogy mik azok a szériák, amikhez később könnyen tudok majd surround-ot is társítani. Szóval várom az tippeket!
A segítséget megköszönném...
Mennyi a keret?
Swans Diva 6.0
Swans D3.1
Swans Diva 6.3C
Webáruház:
Hangfalakat keresek hozzá (2.1), 20nm-es szobába, mozira, elsősorban polcsugárzókat, belépő kategóriában, használtat, vagy akár újat.
Néztem eddig pár eladó frontot itt a fórumon (Dali, Canton, B&W, Polk...), de nem igazán tudom, hogy hangban mi illene a Yamahához (mozira), illetve, nem tudom, hogy mik azok a szériák, amikhez később könnyen tudok majd surround-ot is társítani. Szóval várom az tippeket!
- -KP-
- V.I.P.

Korábban meg exatc azt írta, hogy előbb a dobozt, aztán az erősítőt.... most akkor hogy? Marantz, Denon, esetleg Rotel nem ajánlott erősítő?
Én nem ezt írtam most sem:
"A másik fontos dolog az erősítő:azt jó lenne,ha előre kiválasztanád,ami tetszik,de a dobozok nélkül ne vedd meg."
Szerinted ez azt jelenti?
Nem azt írtam,hogy vedd meg,hanem válassz a lehetőségek és a szolgáltatások közül,mert azt csak te tudod,hogy mire van szükséged.
Az sem hátrány,hogy tudod mennyi marad a hangsugárzókra.
"dobozok nélkül ne vedd meg." Szerintem ez egyértelmű.
Ha folytatod ezt a kötöszködő stílust és kiszállok ebből a témából.
Webáruház:
-
Vendég
darkman, én már félve írok ide bármit is, de vess egy pillantást a Paradigm-re is.
erősítőnek meg tudom ajánlani ezt:
http://avland.hu/plu...-300/index.html
Na ennek aztán van sajtója. De leginkább külföldön, mert Magyarországon még viszonylag új márka. Ha nem emelték az erősítő árát a gyenge forint miatt, akkor marad kb. 660 ezer az 5.1 rendszerre. Össze lehet ezt hozni...
nem kell félve írni, normális hangnemben tuti nem...
erősítőt látom, de paradigm hangfalat itthon hol tudok megnézni neten?
-
Vendég
Majd a végén be fogod látni,hogy szélesítened kell kiválasztandó márkaneveket.
A legfontosabb az ár/érték arány.
Mi is csak attól tudtunk olcsók lenni,mert nem szolgálunk ki kiskereskedőket.Ha azt tennénk,mint mások,akkor mi is német árakon kellene hogy áruljunk mindent.
Első körben azon cégeket keresd meg,akik közvetlen importőrök és nincs kisker vevőjük.Ezen kb 30%-ot tudsz megspórolni.
A másik fontos dolog az erősítő:azt jó lenne,ha előre kiválasztanád,ami tetszik,de a dobozok nélkül ne vedd meg.
Egy jó Onkyo,Pioneer akár még jó is lehet.
Megpróbálunk segíteni,csak azt kérem ne beszélj többet márkanevekről,hogy csak az a jó.
Fogadd meg a szakik tanácsát,ugyanis itt rengeteg kiváló szakember van,akik már nagyon sok rendszert megfüleltek,akkor jól fogsz járni.
Ha beleolvastál a nálunk lévő tesztelésekbe,ahol kb 100 ember véleménye van összegyüjtve,olvashatod,hogy mennyire nem számított sok esetben a márkanév.Néha negyon beégett egyes túl hype-olt márka.
darkman, én már félve írok ide bármit is, de vess egy pillantást a Paradigm-re is.
Na ennek aztán van sajtója. De leginkább külföldön, mert Magyarországon még viszonylag új márka. Ha nem emelték az erősítő árát a gyenge forint miatt, akkor marad kb. 660 ezer az 5.1 rendszerre. Össze lehet ezt hozni...
Ráadásul itt van a forgalmazó a fórumon HG személyében.
Webáruház:
- -KP-
- V.I.P.

Természetesen majd akarok hallgatózni, de azt majd a végére hagynám csak, mint mondtam minimu 2 hónap van még míg aktuálissá válik. Először papíron akarom látni, hogy mik lennének a leszűkített opciók ami a teljes rendszert illeti, és mi mennyibe kerül.
A mozihoz az 5.1 nekem kell. Ha nagyon lecsupaszítom akkor 3.1 az elengedhetetlen, ahhoz meg már ne spóroljuk le a két surroundot
A hang erősítővel együtt ha millió körül kijönne az jó lenne.... Nyilván az 1,2 még belefér, de az ettől több már nem nagyon, persze nálunk semmi sem kizárt... Először hangfalat kellene kitalálni, utána jöhetne erősítő kérdés, nem?
Ezt pont most írta menyét a Jamoról:
"Sajnos én is beleestem évekkel ezelőtt a Jamo csapdájába, elég nagy buktával tudtam csak túladni rajtuk.A hangjuk minden, csak nem hifi. A high endtől meg nagyon messze vannak."
Itt találod az OFF részen:
http://www.avx.hu/fo...56#entry1251256
Ezek után az autós hasonlatod nagyon nem jött be.
Ez minden csak nem Mercedes.
Webáruház: