Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

24dB/nyolcad elhajlás120Hz felett- vegul mi ez a "6dB/nyolcad elhajlás"?

Ez az, hogy hozzá nem értő balfasz fordította angolból a használatit.

Helyesen:

24dB/oktáv vágás 120Hz felett
6dB/oktáv vágás 100Hz-nél

Sajti

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Giraffe »

SubWoofer bekotese - S.O.S. 
Mivel az erositomon van aktiv es passziv Sub kimenet is, ezert SubWooferhez eddig csak passziv formaban volt szerencsem. Gondoltam ideje lenne egy aktivat beszerezni, de elolvasva egy ilyennek az "adatlapjat" azt sem tudom, hogy ezt eszik vagy isszak?

Automatikus bekapcsolás: 2 másodperces bekapcsolási késleltetés, 15 perces kikapcsolási késleltetés

Alacsony frekvenciás hangváltó: Folyamatosan változtatható 40-120Hz között, 24dB/nyolcad elhajlás120Hz felett

Bemenetek: 2 db RCA, 1 db LFE csatorna bemenet (non-filtered) és 2 db magas minőségű hangszóró csatlakozó

Kimenetek: 2 db RCA 50 és 100Hz között váltható magas fokú szűróvel és 2 db magas minóségű hangszóró kimenet, 6dB/nyolcad elhajlás 100Hz-nél

- mire jo a 2 mp-es bekapcsolasi, es foleg a 15 perces (!) kikapcsolasi kesleltetes?
- 2 db. RCA ? Ha jol nezem az aktiv sub tenyleg RCA-val csatlakoztatando, de minek ebbol ketto?
- LFE ?
- es minek a hangszoro csatlakozok? Raadasul ebbol is ketto.
- es hova mennek a kimenetek?
- vegul mi ez a "6dB/nyolcad elhajlás"?

Akkor lássuk ! :taps:

- mire jo a 2 mp-es bekapcsolasi, es foleg a 15 perces (!) kikapcsolasi kesleltetes?

HA bekapcsolod az erősítőd, akkor 2 mp után bekapcsol a mélynyomód is mivel jelet érzékel a bemenetén, amikor meg kikapcsolod, akkor utána kikapcsol, és ezért nem kell a ki-,bekapcsolgatással foglalkoznod (ez olyan "standby" féleség), és mindig be lehet kapcsolva a cucc.

- 2 db. RCA ? Ha jol nezem az aktiv sub tenyleg RCA-val csatlakoztatando, de minek ebbol ketto?

Mert ha nincsen sub kimeneted, vagy csak simán egy sztereó erősítőre kötöd, akkor a jobb és bal csatornát is rá tudod/kell kötnöd, aztán abból veszi a mélyfrekis jeleket.

- LFE ?

Az alacsonyfrekis bemenet. Ez ahogy írtad nem szűrt, ide vágott frekis jelet kell adni. Ezt az erősítő sávszűrt kimenetéről (általában a sub kimenetek ilyenek) kell meghajtani. És ilyenkor az erősítőn állítod be a kimeneti jel sávját! - remélem érthető

Mert ha nincs vonali kimeneted, akkor a két front hangszóró magasszintű kimenetről kell/tudod meghajtani a mélynyomódat.

A kimenetek pl. a fenti esetben tovább tudnak "menni" a frontokra ! De mondjuk sorba tudsz kötni másik mélynyomót is . . .

Ez most passz . . .
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

malvin
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: malvin »

SubWoofer bekotese - S.O.S.

Mivel az erositomon van aktiv es passziv Sub kimenet is, ezert SubWooferhez eddig csak passziv formaban volt szerencsem. Gondoltam ideje lenne egy aktivat beszerezni, de elolvasva egy ilyennek az "adatlapjat" azt sem tudom, hogy ezt eszik vagy isszak?

Automatikus bekapcsolás: 2 másodperces bekapcsolási késleltetés, 15 perces kikapcsolási késleltetés

Alacsony frekvenciás hangváltó: Folyamatosan változtatható 40-120Hz között, 24dB/nyolcad elhajlás120Hz felett

Bemenetek: 2 db RCA, 1 db LFE csatorna bemenet (non-filtered) és 2 db magas minőségű hangszóró csatlakozó

Kimenetek: 2 db RCA 50 és 100Hz között váltható magas fokú szűróvel és 2 db magas minóségű hangszóró kimenet, 6dB/nyolcad elhajlás 100Hz-nél

- LFE ?

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Most jutott eszembe, hogy nekem még van vagy 12db szög alátétem . Na majd akkor azokkal próbálkozom. A sub tényleg könnyű. 12kg-nál szerintem nincs több.

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: alfa »

Egy kicsit átrendeztem a szobám, hogy projektor már tényleg jó legyen. Az átrendezés következménye, hogy a sub már nem volt elég filmhez előrre néző pózban így fordítottam rajta egyet és ráraktam a tűket. Hát nem gyenge. 
Na mondom ha nem rakok semmit a tű alá az nem lesz jó, így pénzérmékkel kezdtem amit régen ajánlottak nekem mint alátét. Pillanatok alatt kirezegte maga alól az érméket. Na mondom akkor valami mást keresek. Találtam is egy sűrű nyomású MDF lapot, amit gyorsan be is raktam alá. Ez pár napja volt, azóta már a tű jópár miniméterre belefúrta magát. És nem csak ez a baj, hanem hogy az egyész lap csúszik arréb, azaz vaskosabb effektek alatt a szub látható mértékbe hevesen csúszik arrébb és arrébb . Kell majd szereznem valami márványlapot és akkor lehet a frontok alá is veszek. Tudja valaki hol lehet méretre vágatni sarkain 45 fokos töréssel? Valami fekete kellene (vagy nagyon sötét).

Azt próbáltad, hogy pontozóval megütöd középen az érméket, és abba megy a tq?
Mert így a mélyedésbQl csak nem ugrik ki a láda, nem?
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

alfa
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: alfa »

miniméterre
Ez nagyon ott van!!! :taps:
TV-Philips 32PW 9525, DVD-Philips Q50, DVD író-Pioneer DVR-630H; DVR-LX61, Receiver-Denon AVR-3806, Hangsugárzók-PolkAudio Front:RTi10, Center:CSi5, Rear:Monitor30, Sub:PSW12

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Egy kicsit átrendeztem a szobám, hogy projektor már tényleg jó legyen. Az átrendezés következménye, hogy a sub már nem volt elég filmhez előrre néző pózban így fordítottam rajta egyet és ráraktam a tűket. Hát nem gyenge. 
Na mondom ha nem rakok semmit a tű alá az nem lesz jó, így pénzérmékkel kezdtem amit régen ajánlottak nekem mint alátét. Pillanatok alatt kirezegte maga alól az érméket. Na mondom akkor valami mást keresek. Találtam is egy sűrű nyomású MDF lapot, amit gyorsan be is raktam alá. Ez pár napja volt, azóta már a tű jópár miniméterre belefúrta magát. És nem csak ez a baj, hanem hogy az egyész lap csúszik arréb, azaz vaskosabb effektek alatt a szub látható mértékbe hevesen csúszik arrébb és arrébb . Kell majd szereznem valami márványlapot és akkor lehet a frontok alá is veszek. Tudja valaki hol lehet méretre vágatni sarkain 45 fokos töréssel? Valami fekete kellene (vagy nagyon sötét).

Szerintem rakj valami gumilábat, vagy egyéb hasonlót az MDF lap alá. Akkor nem fog mászkálni. Vagy egyszerűen rakd le a padlóra a szubot. Lehet, hogy lesz 4db 1mm átmérőjű lyuk a padlóban, de nem költöd el a megoldásra egy havi fizudat, a lyukak meg a kutyát nem zavarják, pláne a szub alatt....

sajti

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

Pillanatok alatt kirezegte maga alól az érméket. Na mondom akkor valami mást keresek. Találtam is egy sűrű nyomású MDF lapot, amit gyorsan be is raktam alá. Ez pár napja volt, azóta már a tű jópár miniméterre belefúrta magát. És nem csak ez a baj, hanem hogy az egyész lap csúszik arréb, azaz vaskosabb effektek alatt a szub látható mértékbe hevesen csúszik arrébb és arrébb . Kell majd szereznem valami márványlapot és akkor lehet a frontok alá is veszek. Tudja valaki hol lehet méretre vágatni sarkain 45 fokos töréssel? Valami fekete kellene (vagy nagyon sötét).
- akkor az valami irto konnyu sub lehet ha hasznalat kozben razkodik/mozog :taps:
- kerdezhetem, hogy a marvanylapot mire akarod hasznalni? rarakod a sub-ra, hogy nehezebb llegyen? vagy a tuskek ala? mert ez utobbi esetben ugyanugy fog tancolni/mozogni az egesz, max nagyobbat esik a sub ha lecsuszik rola

- eddig 2 sub-om volt es egyiksem 'maszkalt'...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Balha »

sírköves/műköves

nekem legalábbis az csinálta
...

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Na majd este kipróbálom . . .  :taps:
Kérnék majd egy részletest leírást a próbálgatásról

Atlantic Technology 102SB

Ez a legkisebb aktív mélysugárzójuk (Made in USA). Zárt doboz MDF anyagból, feketére fóliázott, a két oldalán ezüst színűre festett. Érdekes megoldás, hogy az oldallap egyben a láb takaró funkciót is betölti, szép íves kivágással (hogy fel lehessen emelni). A 20 cm-es hosszúlöketű membránja alulra sugároz, az összes kezelőszerv a hátfalra került:
• szabványos három pólusú hálózati csati + kapcsoló,
• alacsonyszintű (RCA) be- és kimenetet,
• fázisváltó kapcsoló (0° - 180°)
• egy szép nagy hűtőborda
• az erősítési szint és a frekvencia vágás (40 Hz – 140 Hz) potmétere
• viszont a magasszintű bemeneteket kispórolták.
• a bypass kapcsoló, amely az erősítőre bízza a frekvencia vágást

Igazi zárt hangja van, nem tolakodó, de talán néha lehetne kicsit erősebb is. Nem eléggé definiáltak a mélyek, és néha olyankor is megszólal, amikor nem kellene. Kicsit kopogós a filmek alatt, de emelett levegős, és nem jön soha zavarba.

Zenén tömörré válik, és néha elfelejt megszólalni, mint aki még csak most tanul zenélni , viszont ennek ellenére kellemesen hallgatható, akár hosszútávon is. Tényleg igényli a hosszú bejáratást, mert sokat javult a hangja.

Szerintem érdemes meghallgatni - főleg annak aki szereti a zárt dobozokat -, mert valszeg a nagyobb tesói mégjobbak lehetnek . . .

Egyetlen nagyon zavaró dolgot találtam benne, úgymint a ki- és bekapcsoláskor pattan a hangszóró (habár mondjuk zárt doboznál nem annyira gáz, „nadehát” ennyi pénzért ilyet??).

Neotech és Audiolink kábelekkel kötöttem be a Pio-ba . . . én továbbra is Yamaha-t vennék (vagy az Acoustic Energy EVO mélynomólyát - akár a kisebbet is - csak ez q#&@a drága ) !

Röviden ennyi !
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tucc ilyen programot esetleg?
Pl. JBL Speakershop

Tapasztalati úton tucc mondani valamit amit berakhatok egy ilyen ládába?
Nem értem a kérdést!

gnme
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: gnme »

Mitől függ hogy egy hangsugárzó milyen dobozba való?
A hangszóró mechanikai, elektronikai és jósági paramétereitől, amit jobb fej gyártók megadnak!
Nem feltétlen szükséges mind, de vannak nélkülözhetetlenek, ami nélkül nem lehet számolni.
Van sok tervezőprogi ami számolásra alkalmas.

Tucc ilyen programot esetleg?

Az a baj, amit a netről lelesek paramétereket gyakran ellent mondanak annak amit a boltban állítanak vagy a hangsugárzó papírjaiban szerepelnek.

Tapasztalati úton tucc mondani valamit amit berakhatok egy ilyen ládába?

Köszi.

.. kezdjük a napot egy kiadós büfézéssel ..
.. hát nem megin' egy vicces levél vazzegh ..

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Na majd este kipróbálom . . . 
Kérnék majd egy részletest leírást a próbálgatásról :taps:

Of course . . .

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Kérnék majd egy részletest leírást a próbálgatásról :taps:
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Én csak olvastam róluk, ott azt írták, hogy minőségi a megépítésük, de talán egy picit magas az áruk.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Én csak olvastam róluk, ott azt írták, hogy minőségi a megépítésük, de talán egy picit magas az áruk.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Giraffe
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Atlantic Technology mélynyomóval volt már valakinek dolga ??

Vendég

Mélysugárzók

A hangszóró mechanikai, elektronikai és jósági paramétereitől, amit jobb fej gyártók megadnak!
Nem feltétlen szükséges mind, de vannak nélkülözhetetlenek, ami nélkül nem lehet számolni.
Van sok tervezőprogi ami számolásra alkalmas.

gnme

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: gnme »

Nekem meg az jutott eszembe, hogy miért ne bírnák? Az, hogy zárt, vagy reflex-e a doboz, csak a lágy felfüggesztésnek számít megbízhatóság szempontjából. A membránnak gyakorlatilag mindegy. (Az elérhető legkisebb határfrekinek persze nem) 
sajti

Pont ezért csodálkoztam!
Egyáltalán nem függ össze a membrán anyagával, hogy milyen dobozba való!

.. kezdjük a napot egy kiadós büfézéssel ..
.. hát nem megin' egy vicces levél vazzegh ..

Vendég

Mélysugárzók

Leva! 
Ezzel azt hiszem megoldódott a dolog, 030-as a nyerő.
Meghallgatom valahol, és ha tetszik megveszem.
Köszi a segítséget.

Hivd fel őket van-e nekik!
Szívesen!

Vendég

Mélysugárzók

Leva!

Ezzel azt hiszem megoldódott a dolog, 030-as a nyerő.
Meghallgatom valahol, és ha tetszik megveszem.
Köszi a segítséget.

Vendég

Mélysugárzók

Néztem a 030-ast is, de engem csak fekete cucc érdekel, az meg nincs csak ezüstben és cseresznyében. Ez lehet, hogy vicces, de fontos.
A netdepo-nál lehet feketét választani!

Vendég

Mélysugárzók

Néztem a 030-ast is, de engem csak fekete cucc érdekel, az meg nincs csak ezüstben és cseresznyében. Ez lehet, hogy vicces, de fontos.

Vendég

Mélysugárzók

A helység kb 20 m2. A külsővel kapcsolatos szösszenet arra vonatkozott, hogy nekem az egyszerűbb külső tetszik, és - bár nem a legfontosabb - de ez is szempont.A Jamo-t csak valami noname házimozira kötve hallottam, így nem igazán tudtam értékelni. A Yamaha árban és hangzásban is jobbnak tűnik, de nem tudom másoknak mi a tapasztalata.

A netdepo-n van Yamaha YST-SW030, ez 27e és 20 cm-es. (015 "csak" 16 cm-es)
Mennyi a max összeg amit rászánnál?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”