Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem semmi egy fazon vagy te. 3. napja itt írogatsz, ennyi idő alatt már a kiszemelt rendszerek felét személyesen meghallgathattad volna

Csak két hónap múlva kell neki.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Swans még mindig oda tartozik De amint rátaláltam a ML Motion sorozatra... rögtön megtetszett. Anthem erősítő gondolatával barátkozni kell.... Denon-Marantz-Pioneer párosban néelődök egyelőre.

Próbálj üzleti fejjel gondolkodni.
Biztosan nagyobb kedvezményt fogsz kapni,ha egy helyről veszel meg mindent.
HG cuccai nagyon jók.Az erősítő is,de felejtsd már el a márkaneveket.
Ő meg tudja neked mondani,hogy ahhoz az erősítőhöz milyen játszót ajánl,ami illeszkedik hozzá.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nem semmi egy fazon vagy te. 3. napja itt írogatsz, ennyi idő alatt már a kiszemelt rendszerek felét személyesen meghallgathattad volna

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Pár napja még a Swans meg a többi is az egzotikus kategóriába tartozott.

Ez az egzotikus márka Amerikában sokkal nagyobb márka mint az általad felsoroltak. Van egy AA HG nevű fórumtag, tőle érdeklődj Anthem/Logan ügyben.Ha Budapesti vagy meg is tudod hallgatni náluk.Együtt a kettőt

Amerikában a Swans nagyon erős,de mi még ettől is jobb árakat csinálunk,ami nagyon nem könnyű.

HG-t én is szívesen ajánlom,mert ő tényleg segít és rendkívül jó szakember.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez az egzotikus márka Amerikában sokkal nagyobb márka mint az általad felsoroltak. Van egy AA HG nevű fórumtag, tőle érdeklődj Anthem/Logan ügyben.Ha Budapesti vagy meg is tudod hallgatni náluk.

Swans még mindig oda tartozik De amint rátaláltam a ML Motion sorozatra... rögtön megtetszett. Anthem erősítő gondolatával barátkozni kell.... Denon-Marantz-Pioneer párosban néelődök egyelőre.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

"de ár-érték arányban csak akkor jók, ha "Amerikában élsz"!" - akkor itthon ebben az árban mi az ami jobb? Paradigm? B&W, Jamo?

Olvasgattam Anthem MRX teszteket, de rosszat nem nagyon írnak róluk.... Az ilyen számomra "egzotikus" márkától mindig kicsit félek, nem ismerem, ha valami nem jó, kérdésem van hova fordulhatok stb...

Erről az összeállításról vélemény:
Martin Logan Motion
front - 2x Motion 12
surr - 2x Motion 4
center - Motion 8
Sub - Dynamo 700

A martin logan oldalán (http://www.martinlog...ies/systems.php) ez a rendszer a Fantastic kategóriába esett...

Anthem MRX mellé (MRX 300-as vagy 500-as jöhet szóba max) erősítő alternatíva mi lehetne Marantz, Pioneer, Denon márkáktól?

Ez az egzotikus márka Amerikában sokkal nagyobb márka mint az általad felsoroltak. Van egy AA HG nevű fórumtag, tőle érdeklődj Anthem/Logan ügyben.Ha Budapesti vagy meg is tudod hallgatni náluk.Együtt a kettőt

Vendég

Szia!

Itt van egy pár Paradigm hangfal ár (a Paradigm fül alatt találsz, nem csak front sugárzókat):
http://avland.hu/hun/sa_plazma_lcd_kame ... index.html

És az ehhez való erősítők:
http://avland.hu/hun/sa_viera_bravia/i_ ... index.html

Itt is forgalmaznak, még Paradigmot:
http://ultimateav.hu/paradigm-hangsugarzo.html

De megmondom őszintén szerintem, ezeknek a hangfalaknak tényleg baromi dögös hangjuk van, de ár-érték arányban csak akkor jók, ha "Amerikában élsz"!

Cimborám december elején rakta össze ezt a rendszert:
http://www.swanspeaker.com/products/pro ... =38&pid=49
Talán 260-270eFt-ból. Szerintem mozira (egy 25nm-es szobába) ennél jobb ár érték arányú dobozt Magyarországon újonnan, ebben az árban nem találtunk. Sokat jártam vele hangfalakat keresni! Most ugyanígy vagyunk az erősítő kereséssel!

De hallgasd meg a Paradigmokat, tényleg jó hangjuk van! Ha teheted a Monitor 9 vagy feljebbi szériákat hallgass meg!

Üdv: Podobag

"de ár-érték arányban csak akkor jók, ha "Amerikában élsz"!" - akkor itthon ebben az árban mi az ami jobb? Paradigm? B&W, Jamo?

Olvasgattam Anthem MRX teszteket, de rosszat nem nagyon írnak róluk.... Az ilyen számomra "egzotikus" márkától mindig kicsit félek, nem ismerem, ha valami nem jó, kérdésem van hova fordulhatok stb...

Erről az összeállításról vélemény:
Martin Logan Motion
front - 2x Motion 12
surr - 2x Motion 4
center - Motion 8
Sub - Dynamo 700

A martin logan oldalán (http://www.martinlogan.com/motionSeries/systems.php) ez a rendszer a Fantastic kategóriába esett...

Anthem MRX mellé (MRX 300-as vagy 500-as jöhet szóba max) erősítő alternatíva mi lehetne Marantz, Pioneer, Denon márkáktól?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A +-os inkább zeneibb doboz? Ennyivel jobb csipogó van benne, vagy a fa miatt annyival drágább?

A BF-re kaptunk egy nagyon komoly gyári támogatást.
Megvettünk belőle 100 párat.
Már csak 1-2 pár lehet belőle.
Leálltak már a gyártásával.
Én a meglévő készletet vásároltam fel.

A magassugárzó másabb,de árban alig több.T28 van benne,a másikban meg TN25.
Zenére jobb a +-os.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Szia!

De megmondom őszintén szerintem, ezeknek a hangfalaknak tényleg baromi dögös hangjuk van, de ár-érték arányban csak akkor jók, ha "Amerikában élsz"!

MIért? Minden olcsóbb ott, nem csak a Paradigm. Ez van sajnos, tudtommal 25% vámot kell fizetni az amcsiból vásárolt termékek után Európában.Meg tudtommal a kínából vásárolt holmikon is szép vám van. De majd valaki megcáfol.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

A +-os inkább zeneibb doboz? Ennyivel jobb csipogó van benne, vagy a fa miatt annyival drágább?

Én is ezt ajánlottam neki.

http://www.swans-eur...ste_08.2011.pdf
A +-os kerül most:3475 EUR
Ennek fa az oldala és más a csipogó benne.
3475*305=1059875 FT

Swans D3.2 F+ 229000 Ft
Swans D3.2 C+ 99000 Ft
Swans D3.2 R+ 119000 Ft
A szett megvásárlása esetén az ár:349000 Ft lenne.

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

http://www.swanspeak...1&sid=38&pid=49
Talán 260-270eFt-ból. Szerintem mozira (egy 25nm-es szobába) ennél jobb ár érték arányú dobozt Magyarországon újonnan, ebben az

Én is ezt ajánlottam neki.

http://www.swans-eur...ste_08.2011.pdf
A +-os kerül most:3475 EUR
Ennek fa az oldala és más a csipogó benne.
3475*305=1059875 FT

Swans D3.2 F+ 229000 Ft
Swans D3.2 C+ 99000 Ft
Swans D3.2 R+ 119000 Ft
A szett megvásárlása esetén az ár:349000 Ft lenne.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Szia!

Itt van egy pár Paradigm hangfal ár (a Paradigm fül alatt találsz, nem csak front sugárzókat):
http://avland.hu/hun/sa_plazma_lcd_kame ... index.html

És az ehhez való erősítők:
http://avland.hu/hun/sa_viera_bravia/i_ ... index.html

Itt is forgalmaznak, még Paradigmot:
http://ultimateav.hu/paradigm-hangsugarzo.html

http://www.swanspeaker.com/products/pro ... =38&pid=49
Talán 260-270eFt-ból. Szerintem mozira (egy 25nm-es szobába) ennél jobb ár érték arányú dobozt Magyarországon újonnan, ebben az árban nem találtunk. Sokat jártam vele hangfalakat keresni! Most ugyanígy vagyunk az erősítő kereséssel!

De hallgasd meg a Paradigmokat, tényleg jó hangjuk van! Ha teheted a Monitor 9 vagy feljebbi szériákat hallgass meg!

Üdv: Podobag

lenne egy-két kérdésem...

Martin Logan esetében ahogy a kinti árakat nézegetem, szerintem az én költségvetésembe csak a Motion sorozatból férne bele egy rendszer. Ezeknek, pl állónak, a teljesítménye a mi relatíve nagy és nyitott helységünkbe (9x4m és mivel lakás központi helye a nappali így nem minden oldala zárt...) elég lenne? Motion 4-es rendszerről találtam tesztet, ott közepes és kisebb helységekbe javasolják. De pl az állódobozok?

Paradigm téren is nézelődök, de itt még mindig nem találtam árakat. Melyik sorozata lenne az ami árban nekem megfelelő lenne? Tudnátok példa rendszert írni paradigm és martin logan rendszer esetében?

Atc mondta, hogy erősítő meg blu-ray lejátszó az nem árt ha egy márka... Én is így szeretném, de pl Marantz erősítői szimpatikusak, de lejátszóból inkább Pioneer vagy Denon lenne a szimpibb. A Denon és Pioneer esetében ugyanúgy szimpatikusak az erősítők... Kár, hogy a Sonynank már nincs igazán jó minőségű blu ray lejátszója, mint anno voltak, csak ilyen pár tízezres olcsóságok...

KEF és JMLAB hangfalakról vélemény?

illetve Martin logan és Paradigm esetében milyen erősítő javallot, vagy mire figyeljen ember választásnál?

És még mindig teljesítmény kérdés.... B&W esetében a CM1 vagy CM5-ös bookshelf dobozokból összerakott rendszer teljesítménye elegendő lenne a nappalinkba? Nem győzőm hangsúlyozni a teljesítmény fontosságát... Nyilván nem akarom minden percben ordíttatni a rendszert, de pl egy Jurassic Park blu ray esetében szeretném ha a t rex leordítaná a fejem...

illetve mégegy kérdés... Monitor Audio Rx hangfalak azok rendesen fából vannak vagy mdf az is?

B&W CM sorozatról vélemény? Azt már írta, azt hiszem atc, hogy 6 os sorozat nem túl jó... de CM?

Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Itt találtam árakat.
Azért ez nagyon a legalsó kategória az ML cuccok közül is.
http://www.avgalaxis...oria.php?id=537

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kicsit OFF a fő témámtól, csak kíváncsiság (tök más rendszerre vonatkozólag): HIFI-re ilyen martin logan motion 4-es hangfalak jók lehetnek?

Én még nem hallottam ezeket.
Ezek elég új és olcsó dobozok az "igazi" Logan-okhoz képest.
Ebben egy ribbon magas van,mint más hasonló dobozokban.
Az igazi Logan más világ.
Hallgasd meg.
Ezt inkább vedd meg,mint a Jamo,KEF,Bowers dobozokat.
Kérj jó árat.Ők is kiszolgálnak kiskereskedőket,tehát van az árban tartalék .

Vendég

Ez az elrendezés így nem lesz jó.
A hátsó hangszórók baromi messzire vannak a kanapétól.
Ez egy 20 nm-es hallgató rész.Ide még egy kisebb álló doboz is megfelelő lenne.
A Swans RM300 is elég lenne.Ez 199000 Ft.

Tenném én közelebb is, csak nem nagyon tudom, hogy hogy... Ha saját lakásomban van akkor sokat nem tökölnék vele még ha vezetéket is kell nézegetnem utána elhiheted De ez elsősorban nappali...

Számolgatok, de ahogy kijönne egy ilyen ML Motion szett nem is lenne tbb mint egy B&W, vagy Jamo szett.... De minőségben sokkal jobb lenne?

Kicsit OFF a fő témámtól, csak kíváncsiság (tök más rendszerre vonatkozólag): HIFI-re ilyen martin logan motion 4-es hangfalak jók lehetnek?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jobb oldalon még csak-csak, de bal oldalon szinte kizárt, mert még egy magas radiátos is van, és kb 40-50 centi hely marad bejárásra....

Ebbe olvassa bele:
http://vip.tilb.sze.hu/~wersenyi/KJ.pdf
Sok képet is fogsz találni az ideális elhelyezésről.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Erre gondoltam én is. Hiába nagy a szoba, de amit kihasználnak erre a célra ebből, az bőven egy átlag méret.

Ide valóban elég lenne monitor is.
A szub meg mozihoz.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Erre gondoltam én is. Hiába nagy a szoba, de amit kihasználnak erre a célra ebből, az bőven egy átlag méret.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tehát az nem megoldható, hogy a hátsó zöld színű kanapénál az oldalsó falra kb. 150-160centi magasan felkerüljenek a falra?

Én két állványra tenném a kanapé háta mőgé a két szélére.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A 6x4 méteres résznél, gyakorlatilag ez a nappali, a belmagasság olyan 2,7-2,8méter, még a kanapé mögötti részen a maradék 3x6 mtéeren meg kb 3,5 méter a belmagasság...

Tehát légköbméterben szerintem nem kis helység, meg nyitott is mint a rajzon is látszik, így ezért fontos, hogy legyen a rendszernek teljesítménye.

Ez az elrendezés így nem lesz jó.
A hátsó hangszórók baromi messzire vannak a kanapétól.
Ez egy 20 nm-es hallgató rész.Ide még egy kisebb álló doboz is megfelelő lenne.
A Swans RM300 is elég lenne.Ez 199000 Ft.

Vendég

Tehát az nem megoldható, hogy a hátsó zöld színű kanapénál az oldalsó falra kb. 150-160centi magasan felkerüljenek a falra?

Jobb oldalon még csak-csak, de bal oldalon szinte kizárt, mert még egy magas radiátos is van, és kb 40-50 centi hely marad bejárásra....

VISZONT: a piros szekrénnyel szembe állva, bal oldalon, ahol a radiátor is van, kb a kanapé vonalában a falon, közvetlen a mennyezet alatt van most egy kis kompakt jbl hangszóró ami a piros szekrény leendő helyéhez van vezetékelve, tehát adott esetben egy ilyen ML Motion 4-es ezt válthatná... De akkor meg a jobb oldali surround lesz a gond, mert ott meg nincs vezetékelve semmi. Az meg hogy falon vezetéket elvigyünk az ki van csukva...
Hátul viszont ahova berajzoltama surroundokat, ott jelenleg is van ilyen régi jbl kompakt hangszóró, tehát azok helyére odakerülhetne az új surround hangszóró...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Vendég

Én továbbra is az Anthem erősítőt javaslom. Eddig azért nem hallottál róluk, mert sokáig csak a csúcskategóriába gyártottak, ahol egy komponens milliókba kerül, vagy közel annyiba. Nem annyira régen hozták ki az MRX szériát, amivel a kevésbé tehetőseknek is elérhetővé vált az Anthem. Ami egy Yamaha/marantz/denon stb. esetén már a középkategória az Anthemnél az az első piaci szegmens, ahol ez a cég belép a piacra.

Előny, hogy egy cég forgalmazza az Anthemet a Paradigmot és a Martin Logan-t is,tehát egyszerre meg lehetne hallgatni őket egy helyen. Ezért mondtam hogy a Limarhoz érdemes ellátogatni. Hogy van-e náluk meghallgatható Paradigm, majd AA HG megmondja.

Paradigm-ról itt találsz info-t:

http://www.limar.hu/...inalataban.html

A 9*4 méteres szoba teljes egészében ki lenne használva vagy csak egy része?

Loganből valóban csak a Motion sorozat fér be az árba. Talán érdemes lehetne várni, mert az év második felétől jönnek az új Motion darabok. Persze lehet drágábbak lesznek a mostaniaknál, továbbá perpillanat az sem ismert, hogy váltják a 10,12 állókat vagy felettük lesznek kaphatóak majd magasabb áron. Erről talán AA HG tud mondani majd valamit. Kb. egy hete jött a Las Vegas-i CES kiállításon az info ezekről a dobozokról. Elvileg lesz egy új center is. Pedig így is van már jópár.

Swansból még megfontolhatnád a T1000 hangsugárzót. Ez gyakorlatilag egy M6, csak egyel kevesebb a mélyközép sugárzó benne. De mindkét hangfal oldalanként tartalmaz egy 150W beépített erősítővel rendelkező aktív szubot.

http://www.swanspeak...&cmenu=gallery#

Megmondom neked őszintén, én láttam élőben ezt a dobozt, és nekem iszonyatosan tetszik. Ha legközelebb Szegeden járok, lehet megkérem Bélát hogy hadd hallgassam meg. Bár idén nem biztos, hogy megyek feléjük. Ehhez társítanál egy Rm600 Centert és valamilyen hátteret qrvajó mozid lehetne.

még zenehallgatásra sem lenne utolsó.

íme az alaprajz....
piros a tervezett szekrény aminek közepén helyet kap tv, elektronika stb
zöld a kanapék jelenlegi és valószínűleg jövőbeli helyzete
LE - itt megy le egy lépcső a pincébe, fa korlátos, tehát nem fal választja el a 9x4 méteres blokktól
FEL - itt megy fel egy lépcső kb az egy méterrel magasabbra, majd onnan ajtók nyílnak szobákba
KÉK szín - a hangfalak tervezett helye. mivel a zöld kanapé mögötti 3x4 méteres rész átjáró rész, tehát közlekedő rész, így a surround hangfalak csak a berajzolt helyre kerülhetnek. közelebb nem hozhatóak. Mert pl adott esetben ha a szekrénnyel szembe állva a jobb oldali surroundot berakom a két zöld kanapé közti sarokra ott akkor a fal mellett ugye el tudom hozni a vezetéket, de a másik oldalon meg nincs fal végig, tehát ott nem tudok vezetékelni, illetve akadályozza a nappaliba a bejárást...

A 6x4 méteres résznél, gyakorlatilag ez a nappali, a belmagasság olyan 2,7-2,8méter, még a kanapé mögötti részen a maradék 3x6 mtéeren meg kb 3,5 méter a belmagasság...

Tehát légköbméterben szerintem nem kis helység, meg nyitott is mint a rajzon is látszik, így ezért fontos, hogy legyen a rendszernek teljesítménye.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Lehet egyáltalán kapni valahol? A németeknél szerintem nincs.

Vicces,de még mindig nincs náluk.
A besz ára alapján írtam,hogy több,mint az M6+center kb 6000 EUR lehet,ami 1,8 MFt.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Ez több,mint 6000 EUR-ba kerül nyugaton.

Lehet egyáltalán kapni valahol? A németeknél szerintem nincs.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”