Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

G-Bali
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: G-Bali »

Akkor most hogy is van ez...
LG 55LF652V, Marantz SR 7009, QUADRAL -ARGENTUM 570 5.0,velodyne wi-q 12, Néhai Titan STD mk1 - EPSON EH-TW6700

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Dyna T12 zárt láda, igaz nem egy széles freki tartományban dolgozik, de............ mindezt akkoriban 159e.-ért. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11006
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezt nem teljesen értem - melyik információra gondolsz? Segítsünk rajtuk, nehogy "félrevezetődjenek".
"A szabadtéri (klasszikus zenei) koncertek hangulatának, hangképének visszaadásához le kellene menni 7 Hz-re - ezzel a kilencvenes évek elején sokat foglalkoztak. "

Ezt egy olyan cikkben olvastad, ami úgy kezdődött, hogy "Angol tudósok bebizonyították..."? Szerintem Te sem gondolod komolyan, hogy le KELL menni 7 Hz-ig. Ezek szerint minden rendszer, ami ezt nem teljesíti, hibás? Mégis milyen hangsugárzóval oldanád meg a feladatot?

"A filmeknél, s a belőlük készült digitális adathordozóknál élnek is eme alsó tartomány előnyeivel, s kevernek jeleket a szub csatornára 10 Hz alatt is."

Garantálom Neked, hogy a digitálisan kiadott filmek 99 %-ának hangsávjain nincs semmilyen hasznos jel 18 Hz alatt. Nem is lenne értelme, mivel itt már szinte minden házimozis szubsugárzó leszabályozza a jelet a hangszóró védelmében.

"Az az igazság, hogy a ládák nagyobbik része inkább 40 Hz-től felfelé."

Még a gagyi szubsugárzók is lemennek 30 Hz-ig, kicsit normálisabbak 25 Hz-re is rákacsintanak. Itt egy általam elkövetett hangnyomás görbe egy olcsó, de jófajta szubsugárzóról (Rythmik Audio F12SE):

A -3 dB-es frekvencia 24 Hz-en van!

Az a baj, hogy ha egy totál kezdő a beírásodat veszi alapul, besétál a nagy sötét erdőbe és egy jó ideig nem is talál ki onnan. Nem állítom, hogy totális valótlanságokat állítottál, de a kezdőket ne ilyen bulvárszövegekkel fogadjuk már, hanem használható infókkal! Ezért merészeltem közbeszólni.

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: hosszu »

És vajon mi szólaltatja meg a 20 - 40Hz terjedő frekit, ha a subok többsége nem.  
Azok a hangsugárzók, vagy szubok, melyek erre képesek.

Azonban a zene, vagy a film lényegét nem ez az oktáv adja, sokkal fontosabb feladat a felette lévő 9 minél valósághűbb megszólaltatása.
longkft.hu/audioblog/

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Kolléga, ilyen infókkal annyira félrevezeted a kezdőket, hogy azt el sem tudom mondani.
Ezt nem teljesen értem - melyik információra gondolsz?

Segítsünk rajtuk, nehogy "félrevezetődjenek".
longkft.hu/audioblog/

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És vajon mi szólaltatja meg a 20 - 40Hz terjedő frekit, ha a subok többsége nem.  
A subsugárzó gerjeszti, a szoba meg eldönti miből mennyi lesz.

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A szabadtéri (klasszikus zenei) koncertek hangulatának, hangképének visszaadásához le kellene menni 7 Hz-re - ezzel a kilencvenes évek elején sokat foglalkoztak. Ugyanakkor az átlagos felvételek is sokat profitálnak belőle, ha nem csak felfele (50-100 kHz) terjesztik ki a hangsugárzó tudását, hanem lefele is - akár 20 Hz alá. Valódi jel nagyon kevés, vagy semmi nincs ebben a tartományban - pont úgy, mint a CD-lejátszás esetén 20 kHz felett -, mégis jól meghallható, testünkkel érzékelhető.

A filmeknél, s a belőlük készült digitális adathordozóknál élnek is eme alsó tartomány előnyeivel, s kevernek jeleket a szub csatornára 10 Hz alatt is. Hirtelenjében a Twister jut eszembe, mint az első film, amit így (is) reklámoztak a mozikban, vagy az Jurassic park összes része, de akár a Transformers filmek házakat alapjaiban megrengető jelenetei.

És ha nem valódi, akkor milyen az a jel? Vagy nem zenei jel, hanem csak az érzés miatt 7Hz sinus közel 50m-es hullámhosszal? És miért 7 és nem 6 vagy 8? És mégis mi sugározná ezt le és hova? Ha lenne ami lesugározza ezt, akkor is érdemes inkább subsonic filtert bekapcsolni, hogy ezek feleslegesen ne terheljék a mélysugárzót, növelve a torzítást a hallható tartományban.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Kolléga, ilyen infókkal annyira félrevezeted a kezdőket, hogy azt el sem tudom mondani.
Van benne valami. Sub 40Hz felfelé, akkor vajon mit tudnak az álló frontok. És vajon mi szólaltatja meg a 20 - 40Hz terjedő frekit, ha a subok többsége nem.  
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11006
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A szabadtéri (klasszikus zenei) koncertek hangulatának, hangképének visszaadásához le kellene menni 7 Hz-re - ezzel a kilencvenes évek elején sokat foglalkoztak. Ugyanakkor az átlagos felvételek is sokat profitálnak belőle, ha nem csak felfele (50-100 kHz) terjesztik ki a hangsugárzó tudását, hanem lefele is - akár 20 Hz alá. Valódi jel nagyon kevés, vagy semmi nincs ebben a tartományban - pont úgy, mint a CD-lejátszás esetén 20 kHz felett -, mégis jól meghallható, testünkkel érzékelhető.

A filmeknél, s a belőlük készült digitális adathordozóknál élnek is eme alsó tartomány előnyeivel, s kevernek jeleket a szub csatornára 10 Hz alatt is. Hirtelenjében a Twister jut eszembe, mint az első film, amit így (is) reklámoztak a mozikban, vagy az Jurassic park összes része, de akár a Transformers filmek házakat alapjaiban megrengető jelenetei.

füci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: füci »

Akkor hogy jó választani, a számok alapján vagy nincs jelentősége és a fülünkre kell hivatkozni? Ajánlatot Kérhetek 25nm re sub 100-140e Velodyne CHT-10R cseresznye nem kérdés 

G-Bali
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Az az igazság, hogy a ládák nagyobbik része inkább 40 Hz-től felfelé.

Ami ezen érték alá megy - ráadásul nem döng és puffog mindent elfedve a basszreflex nyílásán keresztül -, nem az a "150-ből komplett hangsugárzórendszer kategória", hanem jól meg kell fizetni.
Akkor hogy jó választani, a számok alapján vagy nincs jelentősége és a fülünkre kell hivatkozni? Ajánlatot Kérhetek 25nm re sub 100-140e
LG 55LF652V, Marantz SR 7009, QUADRAL -ARGENTUM 570 5.0,velodyne wi-q 12, Néhai Titan STD mk1 - EPSON EH-TW6700

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Csak hogy meg tud e szólaltatni az egy dolog, Sok láda szinte 25-40 között mozog vagy hogy megy ez?
Az az igazság, hogy a ládák nagyobbik része inkább 40 Hz-től felfelé.

Ami ezen érték alá megy - ráadásul nem döng és puffog mindent elfedve a basszreflex nyílásán keresztül -, nem az a "150-ből komplett hangsugárzórendszer kategória", hanem jól meg kell fizetni.
longkft.hu/audioblog/

hosszu
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szerintem 20 Hz alatt nem hallható eleve.
Vagy tévedek?

longkft.hu/audioblog/

füci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: füci »

Szerintem 20 Hz alatt nem hallható eleve.
Vagy tévedek?

Nem - vagyis egyéni átlag ember 20-20khz között hall ,de az átlag- van aki nem  ! De érezni érzed !

G-Bali
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Lenne egy olyan kérdésem hogy a mélyladák tudnak 18-25hz et, de van olyan film & zene amibe ilyen vagy ennél alacsonyabb tartomány van? Csak hogy meg tud e szólaltatni az egy dolog, Sok láda szinte 25-40 között mozog vagy hogy megy ez?

rottweiler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 20

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: rottweiler »

Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy milyen tüske kell a Dynavoice Thunder T-12-höz 6-os, vagy 8-as menetes tüskék?
És a sub beállitásnál mikor kell normál, illetve fordított állásra állítani a sub-ot.
Hogy jobb?

Promethus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 66

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Promethus »

http://www.goldenear.com/products/super ... es?gktab=6

Durva lehet 10Hz-től indul :DDDDDDD

G-Bali
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Amit szívesen ajánlanék hozzá az a legtöbb rendszernek kiegészítő barátja tud lenni. A gyártó neve REL. A régebbi Q sorozatból lehet elcsípni olykor használtan az általad megjelölt árban. Nem nyomja el a hanganyag többi részét, és akkor szól, amikor kell. Nem beszélve arról, hogy a dolog nálad erősen elhelyezésfüggő is lesz a fal közelsége miatt. Zárt kialakítású dobozt ajánlanék inkább (pl: Q200E), vagy max. földre sugárzó, vagy frontoldali előre sugárzó reflexet. Ellenkező esetben a mélyek valószínűleg anomáliát fognak létrehozni. Szia nekem is ugyanolyan 5.0 szett van.(25nm) De ha van hely nálam akkor mit javasolnál? (denon 2100 hez lenne)
Hirtelen ezt néztem VELODYNE CHT-10Q vagy a 12Q
Köszönöm ha más márkát mondanál is.
Használt lenne mindennapi képp

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Yoli666 »

A táp is lehet valamelyik kondi miatt, láttam már több esetet...
Az nem jó, ha táp hiba lehet... Eger környékén javít valaki mélynyomókat?
Az a baj akkor is zúg, ha csak a táp kábel van bedugva és úgy kapcsolom be. És sajnos éjjel elég zavaró, de nappal is hallani sajnos...

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Szia!

Bocs, hogy csak most írok, de nem láttam a választ. Utána olvastam a földhuroknak is.
De ha csak a táp kábele van bedugva akkor ez ha jól tudom nem kéne, hogy jelentkezzen? Vagy akkor is zúghat miatta?

A táp is lehet valamelyik kondi miatt, láttam már több esetet...

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Földhurok nem lehet? Nézted?
Szia!

Bocs, hogy csak most írok, de nem láttam a választ. Utána olvastam a földhuroknak is.
De ha csak a táp kábele van bedugva akkor ez ha jól tudom nem kéne, hogy jelentkezzen? Vagy akkor is zúghat miatta?

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Sziasztok!
Adott egy wharfedale wh-208 sub.
Auto powerra van állitva amikor szükséges bekapcsol de azt szeretném hogy végig aktív legyen! Hogy tudnám ezt ugy megoldani h ne kelljen mindig a sarokba mennem és az auto power be kikapcsolgatni?

Ha adott hangszín felett járatod, csak végszükségben fog lekapcsolni, szóval tornáztasd a kicsikét, vagy egyszerűen hanyagold ezt a funkciót!

Kovács Emil
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Kovács Emil »

Sziasztok!

Hamar rájöttem, hogy mozizáshoz nagyon elférne még egy sub is. Érdeklődni szeretnék, hogy ehhez a rendszerhez, milyen típusú, márkájú ládát nézzek? A faltól kb. 20cm-re lenne az egyik front oldalnál. A szoba 25m2. Használt is megfelelne, 150ezerig bezárólag.

Köszönettel:
Attila

Amit szívesen ajánlanék hozzá az a legtöbb rendszernek kiegészítő barátja tud lenni. A gyártó neve REL. A régebbi Q sorozatból lehet elcsípni olykor használtan az általad megjelölt árban. Nem nyomja el a hanganyag többi részét, és akkor szól, amikor kell. Nem beszélve arról, hogy a dolog nálad erősen elhelyezésfüggő is lesz a fal közelsége miatt. Zárt kialakítású dobozt ajánlanék inkább (pl: Q200E), vagy max. földre sugárzó, vagy frontoldali előre sugárzó reflexet. Ellenkező esetben a mélyek valószínűleg anomáliát fognak létrehozni.

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Sziasztok!

Mélynyomó javítással kapcsolatban lenne kérdésem. Mordaunt-Short mélynyomó terhelés nélkül zúg.
Már próbáltam bejövő jelkábel nélkül is és semmi nem változik. Terhelés alatt nem hallom, de alapjáraton sajnos búgó hangot ad.
Mi lehet a baja, hol kezdjem a hibakeresést? Foglalkozik Valaki itt ezzel esetleg?

Előre is köszönöm!
Földhurok nem lehet? Nézted?

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Sziasztok!

Mélynyomó javítással kapcsolatban lenne kérdésem. Mordaunt-Short mélynyomó terhelés nélkül zúg.

Már próbáltam bejövő jelkábel nélkül is és semmi nem változik. Terhelés alatt nem hallom, de alapjáraton sajnos búgó hangot ad.

Mi lehet a baja, hol kezdjem a hibakeresést? Foglalkozik Valaki itt ezzel esetleg? 

Előre is köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”