Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sonus Faber
Sonus Faber
smart 845 fórumtárs abban a régióban van, de kérdezz rá.
Errefele lakna? Az jó lenne!
Sonus Faber
smart 845 fórumtárs abban a régióban van, de kérdezz rá.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Sonus Faber
Szeged környékén esetleg van valakinek Sonus Faber Elektra Amator II-se?
Szeretnék meghallgatni egyet! Hálás lennék ha valaki lehetőséget adna rá! Köszi: Z
(de ha valaki tud egy eladó példányt, az is jó lehet).
Sonus Faber
Gondolkodom... hangfalcserén, egyik preferált márka az SF...
Az elérhető típus a Grand Piano Domus. (Az álmom a Cremona lenne, majd egyszer, talán)
Jelenleg Focal/JMLab CHorus 826v van. Van aki hallotta mindkettőt esetleg? Viszonyuk egymáshoz képest.
Elektronika (ezen nem változtatnék): Naim NaitXs, Naim FC XS - Naim Cd5x.
Amit keresek: Transzparencia, részletek, tér, testes hangszerek. - Jazzre elsősorban.
(Mi az a tuning port a SF-hez?)
Sonus Faber
Na sziasztok... :
Tetszik a diffúzorod. DIY?
Sonus Faber
Egy nagyon minimálisan be van forgatva, vagy csak optikai csalódás?
Jól látod,egy kicsit be van fordítva,de csak azért,mert közel vannak az oldalfalak a dobozokhoz.Ha tehetném,még ennyire sem fordítanám be őket.
Sonus Faber
Na sziasztok... :bebebebebebe:
Látom azért van változás, kerültek be sarokhengerek...
Nálam a kistesó sajna nem gyári állványon van, hanem egy fém-fa(dió) állványon és nekem a gumi talpakkal szemben a tüskére állítás jött be, enyhén beforgatva.
Szia!
A sarokhengerek voltak is,sőt amíg a Matrix 804-et hallgattam 6 db volt belőle.A Sonusoknak elég kettő is.Nem is baj,mert a sok henger sterillé teszi a hangot.
Azért neked sem kell szégyenkezned,rendesen meg vannak csinálva az állványaid.Gratula!
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Sonus Faber
Én nem forgatom be a dobozokat,így szélesebb a tér és jobban leválik a zene a dobozokról és a magas hangok sem olyan direktek.Sőt a magas sugárzó előtti diffúzorszerű fém micsodát is levettem.
Na sziasztok... :bebebebebebe:
Látom azért van változás, kerültek be sarokhengerek...
Nálam a kistesó sajna nem gyári állványon van, hanem egy fém-fa(dió) állványon és nekem a gumi talpakkal szemben a tüskére állítás jött be, enyhén beforgatva.
Sonus Faber
Egy nagyon minimálisan be van forgatva, vagy csak optikai csalódás?
Sonus Faber
Egy 18nm panelszobába (ha téglaépítésű) nagyon jó hangot lehet varázsolni.
Nálam állítható fa+olasz mészkő a kombináció az gyári állvány. Kisszobában totálisan felhúzva jön meg a hang. Nagyszobában /19nm kb./ ideálisan a mélyközép közepe van fülmagasságban. Persze mindkét esetben beforgatom a hangfalakat. Ami jó trükk a kő és padló közé bőrt raktam. Valamiért sokkal természetes lett a hang.
Én nem forgatom be a dobozokat,így szélesebb a tér és jobban leválik a zene a dobozokról és a magas hangok sem olyan direktek.Sőt a magas sugárzó előtti diffúzorszerű fém micsodát is levettem.
Sonus Faber
Panel nagyszobában (18 nm)hallgatom.Nem a legjobb,de ez van.A fém-fa kombinációs gyári állványt használom,a menetes tüskék nélkül egy légpárnás talpon,így kicsit magasabban helyezkedik el a doboz,mint
általában szokás,de nem bánom,mert így a zenészek nem kis sámlin ülnek.
Egy 18nm panelszobába (ha téglaépítésű) nagyon jó hangot lehet varázsolni.
Nálam állítható fa+olasz mészkő a kombináció az gyári állvány. Kisszobában totálisan felhúzva jön meg a hang. Nagyszobában /19nm kb./ ideálisan a mélyközép közepe van fülmagasságban. Persze mindkét esetben beforgatom a hangfalakat. Ami jó trükk a kő és padló közé bőrt raktam. Valamiért sokkal természetes lett a hang.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Sonus Faber
Panel nagyszobában (18 nm)hallgatom.Nem a legjobb,de ez van.A fém-fa kombinációs gyári állványt használom,a menetes tüskék nélkül egy légpárnás talpon,így kicsit magasabban helyezkedik el a doboz,mint
általában szokás,de nem bánom,mert így a zenészek nem kis sámlin ülnek.
Sonus Faber
Tudtam,hogy felkelti az érdeklődésedet a kép.
Saját.Egyszer már írtam is ebben a topikban,hogy ezeket hallgatom,azért is voltam kíváncsi,hogy te hogy fogod hallani csövesekkel,mert én azokkal használom.
Szerinzem jövő héten megejtem a tesztet...ês beszàmolok ròla. Mekkora szobàban hallgatod és milyen beàllitàsokal? (le eresztve vagy füllmagassâgban, àllvànyt hogy cstolod el a padlotól...stb.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Sonus Faber
Tudtam,hogy felkelti az érdeklődésedet a kép.
Saját.Egyszer már írtam is ebben a topikban,hogy ezeket hallgatom,azért is voltam kíváncsi,hogy te hogy fogod hallani csövesekkel,mert én azokkal használom.
Sonus Faber
Csak nem saját?
Sonus Faber
Rég volt már hozzászólás itt.Ezen változtatok most.
Csak nem saját?
Sonus Faber
Rég volt már hozzászólás itt.Ezen változtatok most.
Mit?
Sokáig volt ilyen dobozom.
A legjobb Sonus dobozom volt az összes közül,pedig volt egy pár.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Sonus Faber
Üdv!
Lett ebből valami?Ha igen,beszámolhatnál a hallottakról.
Sajnos még nem jött össze, de nincs messze. Csak nehezek a vasak és lusta vagyok.
Sonus Faber
Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 6985
Sonus Faber
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Sonus Faber
A Sonus Faber esetében egyáltalán nem csodálkozom, ha szó szerint rajongói vannak. Csodás hang, gyönyörű megjelenés, igényes honlap stb... ha szőrszálat akarnék hasogatni, akkor talán a görgetés lett egy kissé nehezen kezelhető, középtájon túl gyors. (pl. az európai disztribútoroknál tapasztalható)
Distributors
Hát igen. A mai napig tart a "szerelem" a Cremona M-ekkel. Gyönyörködöm bennük minden nap, akusztikailag és vizuálisan egyaránt "Doboztalan", érzelemgazdag, őszinte megszólalás, mintha nem is lenne a szobában. Amire esetleg továbblépnék az kb 3-4* annyiba fájna és nagy is lenne a szobába...
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Sonus Faber
Megújult a honlapjuk: http://www.sonusfaber.com/
Kiemelten találhatók meg az újdonságok: "The Sonus Faber", Amati Futura. A Guarneri Evolution még várat magára:-)
A Sonus Faber esetében egyáltalán nem csodálkozom, ha szó szerint rajongói vannak. Csodás hang, gyönyörű megjelenés, igényes honlap stb... ha szőrszálat akarnék hasogatni, akkor talán a görgetés lett egy kissé nehezen kezelhető, középtájon túl gyors. (pl. az európai disztribútoroknál tapasztalható)
Distributors
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein