Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sonus Faber

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: ruczak »

smart 845 fórumtárs abban a régióban van, de kérdezz rá.

Errefele lakna? Az jó lenne!

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: toti71 »

smart 845 fórumtárs abban a régióban van, de kérdezz rá.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Szeged környékén esetleg van valakinek Sonus Faber Elektra Amator II-se?
Szeretnék meghallgatni egyet! Hálás lennék ha valaki lehetőséget adna rá! Köszi: Z
(de ha valaki tud egy eladó példányt, az is jó lehet).

Vendég

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gondolkodom... hangfalcserén, egyik preferált márka az SF...
Az elérhető típus a Grand Piano Domus. (Az álmom a Cremona lenne, majd egyszer, talán)

Jelenleg Focal/JMLab CHorus 826v van. Van aki hallotta mindkettőt esetleg? Viszonyuk egymáshoz képest.

Elektronika (ezen nem változtatnék): Naim NaitXs, Naim FC XS - Naim Cd5x.

Amit keresek: Transzparencia, részletek, tér, testes hangszerek. - Jazzre elsősorban.

(Mi az a tuning port a SF-hez?)

Vendég

Sonus Faber

találtam egy listát a régebbi modellekről.

Vendég

Sonus Faber

Tetszik a diffúzorod. DIY?

Egy építésznek ez nem okoz gondot.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: KMT »

Na sziasztok... :

Tetszik a diffúzorod. DIY?

Vendég

Sonus Faber

Egy nagyon minimálisan be van forgatva, vagy csak optikai csalódás?

Jól látod,egy kicsit be van fordítva,de csak azért,mert közel vannak az oldalfalak a dobozokhoz.Ha tehetném,még ennyire sem fordítanám be őket.

Vendég

Sonus Faber

Na sziasztok... :bebebebebebe:

Látom azért van változás, kerültek be sarokhengerek...

Nálam a kistesó sajna nem gyári állványon van, hanem egy fém-fa(dió) állványon és nekem a gumi talpakkal szemben a tüskére állítás jött be, enyhén beforgatva.

Szia!
A sarokhengerek voltak is,sőt amíg a Matrix 804-et hallgattam 6 db volt belőle.A Sonusoknak elég kettő is.Nem is baj,mert a sok henger sterillé teszi a hangot.
Azért neked sem kell szégyenkezned,rendesen meg vannak csinálva az állványaid.Gratula!

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: peterson »

Én nem forgatom be a dobozokat,így szélesebb a tér és jobban leválik a zene a dobozokról és a magas hangok sem olyan direktek.Sőt a magas sugárzó előtti diffúzorszerű fém micsodát is levettem.

Na sziasztok... :bebebebebebe:

Látom azért van változás, kerültek be sarokhengerek...

Nálam a kistesó sajna nem gyári állványon van, hanem egy fém-fa(dió) állványon és nekem a gumi talpakkal szemben a tüskére állítás jött be, enyhén beforgatva.

Vendég

Sonus Faber

Egy nagyon minimálisan be van forgatva, vagy csak optikai csalódás?

Vendég

Sonus Faber

Egy 18nm panelszobába (ha téglaépítésű) nagyon jó hangot lehet varázsolni.
Nálam állítható fa+olasz mészkő a kombináció az gyári állvány. Kisszobában totálisan felhúzva jön meg a hang. Nagyszobában /19nm kb./ ideálisan a mélyközép közepe van fülmagasságban. Persze mindkét esetben beforgatom a hangfalakat. Ami jó trükk a kő és padló közé bőrt raktam. Valamiért sokkal természetes lett a hang.

Én nem forgatom be a dobozokat,így szélesebb a tér és jobban leválik a zene a dobozokról és a magas hangok sem olyan direktek.Sőt a magas sugárzó előtti diffúzorszerű fém micsodát is levettem.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: csövi »

Panel nagyszobában (18 nm)hallgatom.Nem a legjobb,de ez van.A fém-fa kombinációs gyári állványt használom,a menetes tüskék nélkül egy légpárnás talpon,így kicsit magasabban helyezkedik el a doboz,mint
általában szokás,de nem bánom,mert így a zenészek nem kis sámlin ülnek.

Egy 18nm panelszobába (ha téglaépítésű) nagyon jó hangot lehet varázsolni.
Nálam állítható fa+olasz mészkő a kombináció az gyári állvány. Kisszobában totálisan felhúzva jön meg a hang. Nagyszobában /19nm kb./ ideálisan a mélyközép közepe van fülmagasságban. Persze mindkét esetben beforgatom a hangfalakat. Ami jó trükk a kő és padló közé bőrt raktam. Valamiért sokkal természetes lett a hang.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Sonus Faber

Panel nagyszobában (18 nm)hallgatom.Nem a legjobb,de ez van.A fém-fa kombinációs gyári állványt használom,a menetes tüskék nélkül egy légpárnás talpon,így kicsit magasabban helyezkedik el a doboz,mint
általában szokás,de nem bánom,mert így a zenészek nem kis sámlin ülnek.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber

Tudtam,hogy felkelti az érdeklődésedet a kép.
Saját.Egyszer már írtam is ebben a topikban,hogy ezeket hallgatom,azért is voltam kíváncsi,hogy te hogy fogod hallani csövesekkel,mert én azokkal használom.

Szerinzem jövő héten megejtem a tesztet...ês beszàmolok ròla. Mekkora szobàban hallgatod és milyen beàllitàsokal? (le eresztve vagy füllmagassâgban, àllvànyt hogy cstolod el a padlotól...stb.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Sonus Faber

Tudtam,hogy felkelti az érdeklődésedet a kép.
Saját.Egyszer már írtam is ebben a topikban,hogy ezeket hallgatom,azért is voltam kíváncsi,hogy te hogy fogod hallani csövesekkel,mert én azokkal használom.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber

Csak nem saját?

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber

Rég volt már hozzászólás itt.Ezen változtatok most.

Csak nem saját?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: AVX »

Mit?
Sokáig volt ilyen dobozom.
A legjobb Sonus dobozom volt az összes közül,pedig volt egy pár.

Vendég

Sonus Faber

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber

Üdv!
Lett ebből valami?Ha igen,beszámolhatnál a hallottakról.

Sajnos még nem jött össze, de nincs messze. Csak nehezek a vasak és lusta vagyok.

kukori
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: kukori »

Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 6985

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: freeduck »

A Sonus Faber esetében egyáltalán nem csodálkozom, ha szó szerint rajongói vannak. Csodás hang, gyönyörű megjelenés, igényes honlap stb... ha szőrszálat akarnék hasogatni, akkor talán a görgetés lett egy kissé nehezen kezelhető, középtájon túl gyors. (pl. az európai disztribútoroknál tapasztalható)

Distributors

Hát igen. A mai napig tart a "szerelem" a Cremona M-ekkel. Gyönyörködöm bennük minden nap, akusztikailag és vizuálisan egyaránt "Doboztalan", érzelemgazdag, őszinte megszólalás, mintha nem is lenne a szobában. Amire esetleg továbblépnék az kb 3-4* annyiba fájna és nagy is lenne a szobába...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Megújult a honlapjuk: http://www.sonusfaber.com/

Kiemelten találhatók meg az újdonságok: "The Sonus Faber", Amati Futura. A Guarneri Evolution még várat magára:-)

A Sonus Faber esetében egyáltalán nem csodálkozom, ha szó szerint rajongói vannak. Csodás hang, gyönyörű megjelenés, igényes honlap stb... ha szőrszálat akarnék hasogatni, akkor talán a görgetés lett egy kissé nehezen kezelhető, középtájon túl gyors. (pl. az európai disztribútoroknál tapasztalható)

Distributors

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”