Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 198

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Focal Clear fejeshez melyik Dekoni fül párna ajánlott? Jobb annyival a közel duplájába kerülő Dekoni báránybőr (Elite Fenestrated Sheepskin), mint a velúr (Elite Velour)?

Köszönöm!
Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 Deluxe Edition - ? - Vandersteen 2CE Signature

Mini PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: ToronyiB »

MrCollector írta:
2022.11.08., kedd 21:48
Meze 109 Pro
_DSC5474.jpg
Szép kép. Mintha egymáshoz gyártották volna. 109 pro vs ndh30 írnál kicsit,csak hangminőség szempontból amit tapasztaltál?

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 519

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Meze 109 Pro
_DSC5474.jpg
_DSC5474.jpg (852.6 KiB) Megtekintve 3892 alkalommal
Ha kérdésed van: 20/3383456

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

ToronyiB írta:
2022.11.06., vas. 02:53
MrCollector írta:
2022.11.05., szomb. 20:33
Tegnap hoztam demó darabnak. Folyamatosan járatom és változik még a hangja. De szerintem elég jó cucc. Nyilván az is érdekel a saját kábeleimmel milyen lesz majd. Na meg persze nem csak a zenék, hanem az előtte lévő elektronikák gyengeségeire is rávilágít gyorsan.
Kinti fórumokon nagyon oda vannak érte. Úgy tartják hogy a ma kapható legsemlegesebb, legnyugodtabb, természetesebb fejhallgató overall, nagyon jó sztereo térrel . LCD-x , Clear mg felett pozicionaljak, ami több mint jó egy 242k árához képest . Grafon zöld egy HD650 lila ndh30.
Szerintem is egy végletekig semleges kiegyenlített hang. Talán egyeseknek pont ezért nem tetszene. Az előtte lévő elektronika hibáit szintén leleplezi. Azonban én pl. a Focal Clear fölé azért nem pozicionálnám. A részletek, a térábrázolás illetve annak nagysága illetve a dinamikai árnyalások terén szerintem előtte jár. Mondom ezt úgy, hogy a Focal-t a saját hozzá legjobban passoló kábelemmel hallgatom, az NDH 30-at pedig a gyárijával. A Clear-en a kábel nagyon sokat dob, ezért én reménykedem abban, hogy a Neumann is "szintet lép" majd az új kábelével. De ez még a jövő zenéje és mivel legtöbben a gyári kábelt használják ilyen szempontból talán nem is teljesen korrekt az összehasonlítás.

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
2022.11.05., szomb. 20:33
Tegnap hoztam demó darabnak. Folyamatosan járatom és változik még a hangja. De szerintem elég jó cucc. Nyilván az is érdekel a saját kábeleimmel milyen lesz majd. Na meg persze nem csak a zenék, hanem az előtte lévő elektronikák gyengeségeire is rávilágít gyorsan.
Kinti fórumokon nagyon oda vannak érte. Úgy tartják hogy a ma kapható legsemlegesebb, legnyugodtabb, természetesebb fejhallgató overall, nagyon jó sztereo térrel . LCD-x , Clear mg felett pozicionaljak, ami több mint jó egy 242k árához képest . Grafon zöld egy HD650 lila ndh30.
Csatolmányok
1F19CC18-F8A7-4E9A-9163-6EF4CC65AEBD.jpeg
1F19CC18-F8A7-4E9A-9163-6EF4CC65AEBD.jpeg (150.67 KiB) Megtekintve 3822 alkalommal

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
2022.11.05., szomb. 16:42
Ha már szóba került. :rolleyes:
_DSC5511.jpg
Tetszik neked? Mi a véleményed róla ?

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

ToronyiB írta:
2022.11.05., szomb. 12:50
MrCollector írta:
2022.11.05., szomb. 07:10
ToronyiB írta:
2022.11.05., szomb. 01:21
Létezik vajon olyan gyári fejhallgató kábel ami 1 csatlakozós , 1db 2.5mm balanced(vékony házas ) , másik vége pedig 4.4mm vagy xlr? Egy linket megköszönök ha tudtok ilyenről . Én nem találtam .
Mihez kell ilyen?
Neumann ndh-30
Gyári nincs. Nálam nemsokára lesz.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Ha már szóba került. :rolleyes:
_DSC5511.jpg
_DSC5511.jpg (775.8 KiB) Megtekintve 3609 alkalommal

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
2022.11.05., szomb. 07:10
ToronyiB írta:
Létezik vajon olyan gyári fejhallgató kábel ami 1 csatlakozós , 1db 2.5mm balanced(vékony házas ) , másik vége pedig 4.4mm vagy xlr? Egy linket megköszönök ha tudtok ilyenről . Én nem találtam .
Mihez kell ilyen?
Neumann ndh-30

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

ToronyiB írta:
Mihez kell ilyen?

ToronyiB
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Úgy látszik a vezeték nélküli fejhallgatók terén is egymásra kicitálnak a gyártók.
Megjelent az Audio-Technica ATH-WB2022. 2700$
ath-wb2022_01.jpg
ath-wb2022_01.jpg (1.38 MiB) Megtekintve 3134 alkalommal

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6419

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Köszönöm uraim :smile53: - azért próbálok keresgélni én is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

tonee73 írta:
2022.10.14., pén. 17:08
Egy kedves ismerősöm itt Angliában beruházott egy Hifiman Sundara-ba (aminek szereti is a nem basshead, kiegyenlített de részletgazdag hangját-ő így jellemezte a hangját, én abszolúte nem ismerem, nem fejhallgatózok).
Innen indul a hsz apropója: a tanácsomat kérte valami jóféle 2.5m hosszú kábel kellene neki hozzá amivel kiváltáná a gyárit.
A fő szempontok: ne kerüljön annyiba mint a fejes és szóljon jobban mint a gyári (+ha lehet ugye kapható legyen itt Angliában).
Kérnék szépen némi támpontot / ajánlást ezzel kapcsolatban, mert ehhez én gyakorlatilag sülthal vagyok, hülyeséget pedig nem szeretnék ajánlani neki. 36_1_5.gif
Köszi minden segítséget!
Elég sok ilyet talál a fillérestől a drágáig, nyilván kipróbálás nélkül lutri lehet akár melyik. Legtöbbjük azonban csak postai úton kerülhet oda.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6419

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Egy kedves ismerősöm itt Angliában beruházott egy Hifiman Sundara-ba (aminek szereti is a nem basshead, kiegyenlített de részletgazdag hangját-ő így jellemezte a hangját, én abszolúte nem ismerem, nem fejhallgatózok).
Innen indul a hsz apropója: a tanácsomat kérte valami jóféle 2.5m hosszú kábel kellene neki hozzá amivel kiváltáná a gyárit.
A fő szempontok: ne kerüljön annyiba mint a fejes és szóljon jobban mint a gyári (+ha lehet ugye kapható legyen itt Angliában).
Kérnék szépen némi támpontot / ajánlást ezzel kapcsolatban, mert ehhez én gyakorlatilag sülthal vagyok, hülyeséget pedig nem szeretnék ajánlani neki. 36_1_5.gif
Köszi minden segítséget!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Két új vezetéknélküli csúcsmodell a B&W PX8 (279000 Ft) és a Focal Bathys (319000 Ft).
px8.JPG
px8.JPG (28.4 KiB) Megtekintve 3353 alkalommal
bathys.JPG
bathys.JPG (44.36 KiB) Megtekintve 3353 alkalommal

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: wittao »

Snipi írta:
2022.09.27., kedd 10:04
MrCollector írta:
2022.09.26., hétf. 21:04
earforce írta:
2022.09.26., hétf. 15:06

Jó hogy lehet egyáltalán kapni!
Illetve örülök hogy valaki ezt megengedheti magának.
Akkor sem adnék ki érte ennyit ha megtehetném. Irreális ár/érték arány.
Irreális? Mihez képest? Nyilván semmi nem ér annyit amennyibe kerül. Már a vásárló szemszögéből nézve. Természetesen a gyártó (kereskedő) ezt nem így látja. Szerintem meg ami elégedettséget vált ki belőlünk az megéri az árát. Ami meg nem az hiába olcsó vagy akciós, attól még nem lesz jobb (maximum a lelkünknek).
Kis hazánkban is vannak jó néhányan, akik sokmilliós rendszerekkel rendelkeznek. Nyilván az ember jobb szívvel ad ki ugyanannyi pénzt egy 50 kilós hangfalért, mint egy 0.5 kilós fejhallgatóért. De sajnos a hangminőséget nem kilóra mérik. Egy ilyen kategóriájú fejhallgató olyan zenei élményt képes nyújtani (több szempontból is) amire, megkockáztatom talán egy hangfalas rendszer sem képes. Persze van amit nem tudnak pótolni. Mint előttem már írta valaki, napjainkban egyre többen fordulnak a fejhallgatózás felé ezen a szinten is. Nincs akusztikai probléma, nem zavarunk senkit (annyira), mobilis.
Sokan áltatják azzal magukat, hogy nincs, nem lehet akkora hangbéli különbség, hogy valami ennyivel többe kerüljön, mint egy másik. Pedig sajnos de. És ez valakinek megér ennyit. Az viszont igaz, hogy nem mindenki hallja meg a különbséget ilyen szinten, illetve a rendszerelemei nem tudnak rendesen kiszolgálni egy ilyen eszközt. Ha az ember kipróbál egy ilyen fejhallgatót egy hozzá passzoló rendszerben, utána már nem igazán jó neki hallgatni pl. egy említett HD600-ast meg még jó pár sokkal drágább fejhallgatót sem. Viszont aki úgy gondolja, hogy egy ilyen fejhallgató potenciáljának kiaknázásához elég egy töredékébe kerülő erősítő, az is nagyon tévúton jár. Nyilván azzal is jobban fog szólni, mint egy olcsóbb, csak nem annyival amennyire képes. A kábeleket meg már meg sem merem említeni.
Sajnos ez a modell még nem jutott el hozzám és ki tudja mikor fog, tehát konkrétumokat nem is tudok róla mondani. Az elődmodellt viszont elég jól ismerem és bízom abban, hogy a Focal jó irányban fejlesztett.
Nekem az a problémám az ilyen fülesekkel, hogy ehhez kell szerintem egy olyan lánc ami kiszolgálja. Van nekem egy füles láncom itthon, ami nem olyan rossz, de azért egy Grado GS-3000-et vagy AT W-5000-et - amik szerintem a világ legzeneibb hangú cuccai -nem vennék hozzá, mert azok ezen nem valószínű hogy ki tudnák magukat futni.
Egy két milliós füleshez, így véleményem szerint kéne még egyszer (mínium :D ) ugyanennyi, hogy rendesen ki legyen szolgálva.
Igen es persze azt se felejtsuk, hogy nem kizarolag a fulunkkel hallgatjuk a zenet. Borfelulet, arccsontok stb. kulon jelentos resze van a komplex zenei elmeny kialakulasaban.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Úgy néz ki ez a csúcs fejhallgatók bejelentésének időszaka.
Audio-Technica ATH-W2022 (9000$)
ath-w2022_1.png
ath-w2022_1.png (760.02 KiB) Megtekintve 3379 alkalommal

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 624

Hozzászólás Szerző: Snipi »

MrCollector írta:
2022.09.26., hétf. 21:04
earforce írta:
MrCollector írta:
2022.09.16., pén. 21:33
Már hetekkel ezelőtt jelentek meg infók róla, de ma hivatalosan is bejelentette a Focal az Utopia 2022 modellt. Itthoni ára 1999900 Ft (az előd 1599900 Ft jelenleg).
utopia_2022.JPG
Irreális? Mihez képest? Nyilván semmi nem ér annyit amennyibe kerül. Már a vásárló szemszögéből nézve. Természetesen a gyártó (kereskedő) ezt nem így látja. Szerintem meg ami elégedettséget vált ki belőlünk az megéri az árát. Ami meg nem az hiába olcsó vagy akciós, attól még nem lesz jobb (maximum a lelkünknek).
Kis hazánkban is vannak jó néhányan, akik sokmilliós rendszerekkel rendelkeznek. Nyilván az ember jobb szívvel ad ki ugyanannyi pénzt egy 50 kilós hangfalért, mint egy 0.5 kilós fejhallgatóért. De sajnos a hangminőséget nem kilóra mérik. Egy ilyen kategóriájú fejhallgató olyan zenei élményt képes nyújtani (több szempontból is) amire, megkockáztatom talán egy hangfalas rendszer sem képes. Persze van amit nem tudnak pótolni. Mint előttem már írta valaki, napjainkban egyre többen fordulnak a fejhallgatózás felé ezen a szinten is. Nincs akusztikai probléma, nem zavarunk senkit (annyira), mobilis.
Sokan áltatják azzal magukat, hogy nincs, nem lehet akkora hangbéli különbség, hogy valami ennyivel többe kerüljön, mint egy másik. Pedig sajnos de. És ez valakinek megér ennyit. Az viszont igaz, hogy nem mindenki hallja meg a különbséget ilyen szinten, illetve a rendszerelemei nem tudnak rendesen kiszolgálni egy ilyen eszközt. Ha az ember kipróbál egy ilyen fejhallgatót egy hozzá passzoló rendszerben, utána már nem igazán jó neki hallgatni pl. egy említett HD600-ast meg még jó pár sokkal drágább fejhallgatót sem. Viszont aki úgy gondolja, hogy egy ilyen fejhallgató potenciáljának kiaknázásához elég egy töredékébe kerülő erősítő, az is nagyon tévúton jár. Nyilván azzal is jobban fog szólni, mint egy olcsóbb, csak nem annyival amennyire képes. A kábeleket meg már meg sem merem említeni.
Sajnos ez a modell még nem jutott el hozzám és ki tudja mikor fog, tehát konkrétumokat nem is tudok róla mondani. Az elődmodellt viszont elég jól ismerem és bízom abban, hogy a Focal jó irányban fejlesztett.
Nekem az a problémám az ilyen fülesekkel, hogy ehhez kell szerintem egy olyan lánc ami kiszolgálja. Van nekem egy füles láncom itthon, ami nem olyan rossz, de azért egy Grado GS-3000-et vagy AT W-5000-et - amik szerintem a világ legzeneibb hangú cuccai -nem vennék hozzá, mert azok ezen nem valószínű hogy ki tudnák magukat futni.
Egy két milliós füleshez, így véleményem szerint kéne még egyszer (mínium :D ) ugyanennyi, hogy rendesen ki legyen szolgálva.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

earforce írta:
MrCollector írta:
2022.09.16., pén. 21:33
Már hetekkel ezelőtt jelentek meg infók róla, de ma hivatalosan is bejelentette a Focal az Utopia 2022 modellt. Itthoni ára 1999900 Ft (az előd 1599900 Ft jelenleg).
utopia_2022.JPG

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Aszpirin írta:
2022.09.26., hétf. 19:25
Palm írta:
2022.09.26., hétf. 13:42
Sajnos a Sennheiser HD 700 már nem kapható, pedig a hangzása jó volt és a design is elég ízlésesre sikerült. Kár, hogy a 800 már jelentősen többe kerül. Mi lenne jó alternatíva kifejezetten nyitott fejhallgatóban otthoni zene hallgatásra?
Használt HD800 :D
Lehet az lesz. :rolleyes:
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

MrCollector írta:
2022.09.26., hétf. 20:38
Palm írta:
Sajnos a Sennheiser HD 700 már nem kapható, pedig a hangzása jó volt és a design is elég ízlésesre sikerült. Kár, hogy a 800 már jelentősen többe kerül. Mi lenne jó alternatíva kifejezetten nyitott fejhallgatóban otthoni zene hallgatásra?
Milyen árkategóriában gondolkozol? Új vagy lehet használt is?
Lehetőleg új, de jó állapotú használt is szóba jöhet majd. Most egyenlőre nézelődök, hogy mennyit kell félreraknom a fülesre.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Palm írta:
Milyen árkategóriában gondolkozol? Új vagy lehet használt is?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6191

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Palm írta:
Használt HD800 :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”