Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Mert:
1, nekem laikusnak ezek a márkák adnak kapaszkodót, ergo valamekkora biztonságot az oltári nagy mellényúlások elkerüléséhez
2, ez volt az első hozzászólásom kiinduló pontja, hogy ezek a szettek milyenek...
3, a Martin Logan, Paradigm és Swans-on kívül más márkát még nem mondott senki, csak amiket felhoztam azokat lehúzták. Amit Martin Logan és Paradigm kapcsán kérdeztem, számtalan ilyen kérdésem volt, gyakorlatilag megválaszolatlan maradt az összes... Most is lenne még rakás kérdésem pl Paradigm-okkal kapcsolatban de hiába tenném fel ha nem kapok rá választ...
kb ezért
1 , az igazi mellényúlás az említett márkákkal lehet
2 , hogy milyenek azok a szettek , arra már megkaptad a választ ( szarok , csak , hogy világos legyen a minőségük )
3 , és még a CAV , ami neked , az adott nappaliba , szerintem a legjobb lenne ( az a nagy álló doboz , több kép is van róla itt a hozzászólások között ) . Milyen választ vársz ? Több tanácsot is kaptál , és még mindig a régi nótát fújod .
Atc felajánlotta , hogy helybe küld néhány dolgot , hogy meg tudd hallgatni saját környezetben is , mit szeretnél még ? Nem hiszem , hogy ez általános hozzáállás a magyar kereskedők között , és ha nem tetszik egyik sem , akkor minden további kötelezettség nélkül visszaszállítja . Egyébként én abba a nappaliba semmiképpen nem vennék dipól sugárzót .
újabb kérdés: Mekkora teljesítmény kell nekem a lerajzolt nappaliba? Erősítő és hangfal specifikációk szempontjából.... Kell-e előre a torony, vagy elég végig a monitor hangfal?
Egy nagyobb, érzékenyebb (kb 89 dB/W alattit inkább ne) állványos doboz is elég lehet. A mozi miatt viszont a szubot akkor nem úszod meg.
A wattok itt nem nagyon számítanak, ennyiért (gondolom) nem 10 W-os erősítőket osztogatnak.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Köszi!
Kérdés: mit vigyek hallgatni? Gondolom kell film is, meg zene is. Elég a blu-ray vagy azért kell DVDt is hallgatni? És egyéb hasznos tipp valami a hallgatáshoz? köszi
Szerintem az a biztos, ha megbeszéled ezeket azokkal a cégekkel, akiket meglátogatsz.
Gondolom mindenhol lesznek zenék/filmek, de az lenne a jó, ha ugyanazzal az anyaggal hallgatnád végig. Ha vannak otthon jó lemezeid azokból válogass. Ha nincs, akkor legalább egy darab legyen(vegyél).
Blue-rayből általában az Avar-t szokták ajánlani, meg az aktuális Transformers részt, mint referenciát. Szerintem Avatar lesz mindenhol(de azért inkább érdeklődj), de valami zene azért kellene.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/forum/46-aymara-kft/ - itt találod az aymarát.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... enter-kft/ - itt találod a hangcentert
http://www.avx.hu/forum/index.php?/user/13946-aa-hg/ - ő AA HG a Limar-tól , én írnék neki privát üzenetet. Tudna küldeni árlistát is neked, meg időpontot is tudtok egyeztetni.
Ha pedig atc valóban elküldene neked házhoz néhány dobozt, én tuti lecsapnék erre a lehetőségre is.
Mostmár itt az idő, hogy a tettek mezejére lépj!
:S akkor sztereo kilőve? Vagy ez a ML CLS sztereo kilőve?
Nem az ML-lel van bajom,hanem azzal,hogy vennél egy egy ilyen dobozt,de nem szolgálnád ki rendesen.
Én azt javaslom,hogy hallgass meg pár rendszert.
Ha ez neked most is tetszik,akkor ne költs rá túl sokat:
(Mission monitorok, Sony erősítő..)
Már a Mission is kínai tucatdobozokból él.A tulaj is kínai.
Most épp ilyet keresnek:
"1 pár Mission m30i (fekete v. cseresznye) [i.á: 20eFt]"
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
-
Vendég
Összefoglalom neked hova mennék el:
www.limar.hu - Anthem, Paradigm, Martin Logan
www.aymara.hu - B&W , Rotel
www.hangcenter.hu - B&W , Rotel, Jamo
www.streamaudio.hu - Monitor Audio, Dali meg több tucat más márka meg egy halom házimozi erősítő.
Köszi!
Kérdés: mit vigyek hallgatni? Gondolom kell film is, meg zene is. Elég a blu-ray vagy azért kell DVDt is hallgatni? És egyéb hasznos tipp valami a hallgatáshoz? köszi
-
Vendég
Én ezt nem javaslom.
Ehhez illene egy jó erősítő is és egy komolyabb forrás.
A blue ray lejátszót felejtsd el ehhez.Valamennyi pénzt kábelre is szánni kell.
Erre megint nem lesz elég 1 MFt.
:S akkor sztereo kilőve? Vagy ez a ML CLS sztereo kilőve?
Láttam ML doboz árakat... :S De pl adott esetben ha CSAK STEREOBAN gondolkozok akkor egy Martin Logan CLS még beleférne keretbe, az asszem 700k per pár...
Én ezt nem javaslom.
Ehhez illene egy jó erősítő is és egy komolyabb forrás.
A blue ray lejátszót felejtsd el ehhez.Valamennyi pénzt kábelre is szánni kell.
Erre megint nem lesz elég 1 MFt.
Webáruház:
- -KP-
- V.I.P.

azt most is tartom, hogy 1 millió forintból azért ki lehet hozni jó hangot. amit te éreztettél viszont az az volt, hogy 1 millió alatt szart kapok... audiofil vájtfüllel lehet... de nem az a mérce.
Jelen pillanatban a Paradigm a legszimpatikusabb, akár 5.1 akár stereo minőségben. De erről annak ellenére hogy valaki ajánlotta, semmit nem ír itt senki... Külön topicja meg nincs... :S
De mindennek ellenére, már merő puszta kíváncsiságból is, el fogok menni és meg fogok hallgatni Jamo C 800as sorozatot meg B&W hangfalakat is. Lehet még Monitor Audiot is. De az első számú célpont a Paradigm.... Aztán meg lehet anynira szar a fülem, hogy a B&W 6-os szériája ugyan olyan jónak hallom mint a Paradigm-ot... Remélem nem, de ki tudja... ember olvashat sok mindent, aztán nem a fórumtársak ülnek a nappalijában hanem ő maga a saját fülével és akkor meg hallgasson olyat ami neki tetszik...
SVS Mélynyómokról vélemény???? Hol lehet itthon kapni???
Összefoglalom neked hova mennék el:
www.limar.hu - Anthem, Paradigm, Martin Logan
www.aymara.hu - B&W , Rotel
www.hangcenter.hu - B&W , Rotel, Jamo
www.streamaudio.hu - Monitor Audio, Dali meg több tucat más márka meg egy halom házimozi erősítő.
-
Vendég
Pont ezt írtuk,hogy menj el minél több helyre.
Swans és CAV csak szegeden van,tehát egyértelmű hogy ezt ki fogod hagyni.
Csak hogy érezd,pont ettől vagyunk olcsók,mert nem tudod pesten meghallgatni.
Ha majd összeáll a fejedben minden,akkor még az is lehetséges,hogy egy hétre elküldünk hozzád pár dolgot.
Ja és most is azt állítom,hogy 1 MFt-ból nem fogsz tudni össueállítani Mercedes színvonalú rendszert.
Az egy dolog,hogy esetleg tetszeni fog,de ettől még nem biztos,hogy abba a kategóriába fog tartozni.Az ML-nél nézd meg a komolyabb dobozok árát.Pl itt van egy az apróban fél áron,2,5 MFt-ért.No az a Mercedes.
Hamarosan menni is akarok hallgatózni, de időközben TV ügyet is meg kellene oldani hamarosan (tehát kitalálni hogy mit is vegyen az ember), mert bútor miatt jó lenne ha az már hamarabb előre meglenne, hogy asztalos az alapján dolgozzon...
Láttam ML doboz árakat... :S De pl adott esetben ha CSAK STEREOBAN gondolkozok akkor egy Martin Logan CLS még beleférne keretbe, az asszem 700k per pár... Mozinál center hangszóró hiánya miatt érzem nagyon fontosnak az 5.1-et, de a végén lehet szteroban kötök ki...
- -KP-
- V.I.P.

Szia!
Köszönöm, ilyen jellegű segítségre gondoltam. Alaposan körbejárom a témát, és megpróbálom néhány konkrét dobozra leszűkíteni a lehetséges jelölteket. Ezután jöhet a hallgatózás. Lehetőleg otthoni körülmények között.
Még hallgasd meg majd a Swans Rm300-at, meg az M3 monitort is.
Rengeteget olvashatsz róla itt a fórumon is.
Az hogy otthon mit tudsz meghallgatni, az kérdéses.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

- Értékelés: 498
Szia!
Köszönöm, ilyen jellegű segítségre gondoltam. Alaposan körbejárom a témát, és megpróbálom néhány konkrét dobozra leszűkíteni a lehetséges jelölteket. Ezután jöhet a hallgatózás. Lehetőleg otthoni körülmények között.
Hallgasd meg a kis Ethosz állót. http://www.artonius..../HuFrameset.htm
Ha jó az épített hangfal is meghallgatnám a Pagrus féle Jupátot, a Gledent meg a Kalákát.
Ezekről itt olvashatsz: http://diyaudio.hu/f...wforum.php?f=21 Árakkal nem tudok szolgálni, azzal sem, hogy megvásárolhatóak-e vagy sem. Legegyszerűbb ha megkérdezed.
Aztán van még egy valag gyári hangfal,ami ebbe az összegbe belefér.
Vagy nézelődhetsz a használt piacon.
20m2-re nem kellenek nagy dobozok. Főleg ha rá vannak tolva a falra, az eléggé behatárolja a lehetőségeid. Akár egy monitor is elég lehet oda. Még akár építtethetsz is egyet csúcsminőségű hangszórókkal.
itt van például ez:
http://audionl.hu/s8.php
- -KP-
- V.I.P.

Erre valaki?
Hallgasd meg a kis Ethosz állót. http://www.artonius..../HuFrameset.htm
Ha jó az épített hangfal is meghallgatnám a Pagrus féle Jupátot, a Gledent meg a Kalákát.
Ezekről itt olvashatsz: http://diyaudio.hu/f...wforum.php?f=21 Árakkal nem tudok szolgálni, azzal sem, hogy megvásárolhatóak-e vagy sem. Legegyszerűbb ha megkérdezed.
Aztán van még egy valag gyári hangfal,ami ebbe az összegbe belefér.
Vagy nézelődhetsz a használt piacon.
20m2-re nem kellenek nagy dobozok. Főleg ha rá vannak tolva a falra, az eléggé behatárolja a lehetőségeid. Akár egy monitor is elég lehet oda. Még akár építtethetsz is egyet csúcsminőségű hangszórókkal.
itt van például ez:
http://audionl.hu/s8.php
És ami még fontos a rendszerrel kapcsolatban, legyen az sztereo, 5.1, vagy akármi.... Olyan időtálló rendszer, minőség kell amit mostanában nem kell cserélni... Ezzel a Martin Logan Motion szériával egy bajom van, vagy ami nem tetszik annyira, hogy relatíve új, fiatal széria... Úgymond nem álta még ki az idő próbáját... ML drágább hangsugárzók terén nagyon jó, de ez a szegmens neki is új... Egy klasszikus technikájú, design-ú dobozt talán az ember hamarabb beenged a házba, mint valami frisset... Én magamnak megvenném, nem kérdés, de ide családi nappaliba, ahol nem hiszem, hogy 10-15 éven belül cserélve lenne... háát... kivéve persze ha elromlik, de máskülönben nem hiszem...
Nem tudom mennyire világos amit leírtam... :S
(érdekes, hogy tvre kevésbé sajnálja az ember pénzt, pedig hamarabb elavul, elromlik stb... mint egy minőségi hangrendszer :S)
Az ML nem tegnap kezdte , nyugodtan megveheted ha tetszik ! A CAV dobozokat se hagyd ki a meghallgatásból , nincs kizárva , hogy komoly meglepetést fog okozni , akár még az ML ellenében is , és jóval olcsóbb .
- TomLeftiger
- Törzsvendég

- Értékelés: 498
Erre valaki?
Tisztelt Fórumozók!
Szeretném a hangfalamat lecserélni valami komolyabbra. Eddig egy phonar volume 2-t használtam. Körülbelül 2-300e Ft a keret. Új és használt doboz is, gyári és épített hangfal egyaránt szóba jöhet. A lényeg ár/érték arányba a "legjobbat" szeretném megvásárolni. Tudom, hogy hangfalat ajánlani nagyon nehéz (kinek a pap, kinek a papné), de nagyjából milyen típusok jöhetnek szóba?
A rendszerem több eleme egyedileg lett megépítve, íme:
Előfok : Nelson Pass Balanced Line Stage ( FET IR gyártmány ) – csatoló kondik MUNDORF – táp HEXFRED + Rubycon elkók
Hangerő : ETHOSZ ( pic vezérléssel )
MM – PS Audio ( régi amerikai kacsolás 18 db tranzisztor – spéci schottky táp + ELNA elkók – csatoló kondik MUNDORF
Végfok 1 – JLH – Sanken végtranyók – SPRAQUE elkók – 2x 350 watt dual monó táp – Schottky egyen
Végfok 2 – CANOPUS – TOSHIBA+MOTOROLLA tranyók – 2 x 200 watt dual monó táp – ELNA elkók – HEXFRED egyenir.
Cd-t és LP-t egyaránt fogok hallgatni.
A szoba kb. 20m2-es (3,6x5,5) és a hangfalak a hosszabbik falra vannak rátolva. /kb. 30cm-re van a faltól./
Többnyire régebbi rock, bluesrock, psyrock stb. zenét hallgatok.
Szóba került egy Lowther DX3-as hangszórókkal szerelt dobozka is, ez az első jelölt.
Ilyen dobozban:
http://brinesacoustics.com/Pages/LT-2000/Main.html
A keretbe beleférne, és sok jót olvastam róla. Halottam is egy hasonló hangfalat, csak az DX4-es hangszóróval volt szerelve. Nagyon tetszett a hangja. Azonban lehet, hogy az én rendszerembe nem illene bele. Egy az enyémnél mérföldekkel jobb csöves rendszerbe hallottam, ráadásul a szoba is sokkal nagyobb volt, és nem is volt rátolva a falra.
Halott már valaki ilyesmi hangfalat nem csöves erőlködővel?
Milyen hangfalak jöhetnek még számításba?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Vendég
és még sztereohoz: ha sztereo moziban gondolkodik az ember, akkor ahhoz milyen szintű erősítő javallott?
Írnék egy pár jó szót a Cav DP300 állódobozokhoz.
előtte heco és T+A nagymonitokot hallgattam.
De ez a Cav főleg az árát is nézve nagyon eltalált doboz.
Pici tuninggal pár százezres kategóriában megállná a helyét.
Most vetted?
Webáruház:
-
Vendég
Írnék egy pár jó szót a Cav DP300 állódobozokhoz.
előtte heco és T+A nagymonitokot hallgattam.
De ez a Cav főleg az árát is nézve nagyon eltalált doboz.
Pici tuninggal pár százezres kategóriában megállná a helyét.
-
Vendég
És ami még fontos a rendszerrel kapcsolatban, legyen az sztereo, 5.1, vagy akármi.... Olyan időtálló rendszer, minőség kell amit mostanában nem kell cserélni... Ezzel a Martin Logan Motion szériával egy bajom van, vagy ami nem tetszik annyira, hogy relatíve új, fiatal széria... Úgymond nem álta még ki az idő próbáját... ML drágább hangsugárzók terén nagyon jó, de ez a szegmens neki is új... Egy klasszikus technikájú, design-ú dobozt talán az ember hamarabb beenged a házba, mint valami frisset... Én magamnak megvenném, nem kérdés, de ide családi nappaliba, ahol nem hiszem, hogy 10-15 éven belül cserélve lenne... háát... kivéve persze ha elromlik, de máskülönben nem hiszem...
Nem tudom mennyire világos amit leírtam... :S
(érdekes, hogy tvre kevésbé sajnálja az ember pénzt, pedig hamarabb elavul, elromlik stb... mint egy minőségi hangrendszer :S)
illetve ha valaki az egyéb hosszan leírt kérdésekre is választ adna az jólenne... :S
Ez a hallgatási pozíció zenéhez ne jó.
Túl nagy a távolság.
Két megoldás van,vagy közelebb viszitek a kanapét,vagy hátrébb a dobozokat.
A tér össze fog mosódni.
Csinálj amit akarsz,de ez így nem lesz jó sehogy sem.
A dobozokat nem szabad rátólni sem az oldalfalra,sem a hátsó szekrényhez,tehát itt is kiesik oldalt minimum 1 méter.Kb 60-80 cm legyen a hátsó faltól,egyébként túl sok lesz a mély.
Arra is figyelj,hogy a kanapé ne takarja el a dobozt.
Webáruház:
Paradigm-ből mit ajánlanál?
Nem ismerem.Sosem hallottam egyetlen modellt sem.
Webáruház:
-
Vendég
Ebben semmi meglepő nincs.
Gondolkodj úgy, hogyha a 2.0-ra 2x-et költesz (pl.: 1 pár álló hangsugárzó 700e HUF), ugyanezért 5.1-hez minimum 5x-et (3,5M HUF) kell költeni és nem garantált, hogy hozza a sztereó minőségét.
Ja.. végülis 5.1 esetében veszel 3-al több hangfalat, abból kettőt ritkán használsz, de a pénzt elvette az első kettőre rászánhatóból... így ergó azok gyengébbek..
anno régen stereo erősítővel moziztam, mielőtt lett volna 5.1-em, és érdekes módon a "teljesítmény" sokkal nagyobb volt sztereoban mint 5.1-ben... Pl azt hiszem a Halálos Fegyver 4 nyitójeleneténél ért kisebb csalódás, mert sztereoban nézve (4 hangfallal, elöl kettő, hátul kettő) isszonyatosan ütött a lángszórós, robbanós rész... Ugyanez 5.1-ben olyan elmegy kategória volt. Csendesebb volt sokkal...
Ebben semmi meglepő nincs.
Gondolkodj úgy, hogyha a 2.0-ra 2x-et költesz (pl.: 1 pár álló hangsugárzó 700e HUF), ugyanezért 5.1-hez minimum 5x-et (3,5M HUF) kell költeni és nem garantált, hogy hozza a sztereó minőségét.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Illetve,
sztereos megoldás esetében mindenféleképeen kell az álló hangfal (gondolok itt megint csak a teljesítményre...), vagy elegendőek a monitorok/polchangfalak is?
ilyen esetben házimozi erősítő lenne a jobb, ami pl egy sokcsatornás blu ray filmhangot visszakever 2 hangfalra, vagy egy mezei sztereo erősítő???
anno régen stereo erősítővel moziztam, mielőtt lett volna 5.1-em, és érdekes módon a "teljesítmény" sokkal nagyobb volt sztereoban mint 5.1-ben... Pl azt hiszem a Halálos Fegyver 4 nyitójeleneténél ért kisebb csalódás, mert sztereoban nézve (4 hangfallal, elöl kettő, hátul kettő) isszonyatosan ütött a lángszórós, robbanós rész... Ugyanez 5.1-ben olyan elmegy kategória volt. Csendesebb volt sokkal...
És sztereo moziban Paradigm VS Monitor Audio RX (valamilyen álló) VS Martin Logan VS B&W CM tornyok?
Örülök, hogy fontolóra vetted a sztereót!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Ha nem gond szerintem egy fénykép sokat segíthetne. Max. később törlöd. Vagy egy módosított rajz.
Inkább méregettem és rajzoltam ha nem probléma... A kanapék hossza jó, de mélységük a rajzolásnál saccra ment
A kék értelemszerűen a fal...
Lépcső 1 pinceszintre levezető lépcső, de nem fal választja el a nappalitól hanem oszlopos fakorlát...
Lépcső 2 pedig kemény 1 méterrel visz magasabbra, ott kis közlekedő rész, majd ajtók nyílnak szobákba.
A lila szagatott vonallal a kanapék mostani helyzetét jelöltem. A középen levő nagy kanapé lehet, hogy majd közelebb kerül picit a rikitó zölddel berajzolt tervezett bútorhoz.
A fekete foltok értelemszerűen a hangfalak elképzelt helye...
Kérdések:
Ez ugye most 5.1 berajzolva, ez az eredeti elképzelés, DE... jól látom hogy ehhez az alaprajzhoz nem illeszkedik sehogy a 2.0 vagy 2.1 rendszer? 6 méterre ülnek a tvtől, front hangfalaktól, egy 4 méter széles térben.... Így a sztereo hangszínpadból baromira kiesnek, nem? Túl távol ülnek, hogy a sztereo működjön...
Nagyon fontolóba ejtett a 2.0 vagy 2.1 rendszer gondolata, de nem tudom hogy ilyen térben filmek esetén mit tud kihozni... Sztereo esetében ugyanez a két márka ajánlott (Martin Logan és Paradigm, esetleg Monitor Audio???)
Martin Logan Motion szett ide teljesítmény elég-e?
Frontok: Motion 12
Surr : Motion 4
center: Motion 8
Sub: dynamo 700
(Motion 10 vs Motion 12-ről vélemény teljesítmény alapján?)
Illetve, SZIGORÚAN TELJESÍTMÉNY SZEMPONTJÁBÓL, ha front hangfalak esetén nem állóban gondolkozom ezen márkák esetében hanem polchangfalban, tehát:
(front, surr, tehát 4-4 darab ezekből egy szettbe...):
B&W CM1
Jamo C803
Monitor Audi RX1
Paradign Monitor mini
Paradigm SE1
EZEK megfelelően erősek teljesítményben? Vagy front esetében elengedhetetlen az álló hangfal?