zoli73 írta: ↑2022.11.01., kedd 16:45
Alex mi készül itt, csak nem visszalépsz? Az Orkan mégsem bizonyúlt jó iránynak, hogy ennyire lelkesítenek a régi sugárzók?
Ja, nem erről van szó.
Csak mindig is kíváncsi voltam, hogy milyen a hangja ezeknek a dobozoknak, a hozzájuk jobban illő, nagyobb térben.
Várakozásomat felülmúlta. Még mindig penge éles magas hangok, nagyon szép egyenletes közép, és határozott, kellemes basszusok, nem tolakodó mértékben. Mindezt szépen találva, nem össze mosva.
Nem véletlen, hogy nem cseréltem anno se Focal Aria, se MA Silver, se Quadral Chromium, stb. szériás dobozokra. Főleg így rendes (ja nem is...

) elektronikával kiszolgálva.
Számomra e felett tényleg már csak az Aurum van a Quadral esetében, vagy az Utopia közeli Focalok, vagy a D500-700 Tannoyok, stb. Ez most megint bebizonyosodott.
Mert nem kérdés, hogy jobb az Orkan 9. Viszont ez a kis (bár 25kg/db) álló Mission mindent tud, ami szerintem normál igények alapján szükséges lehet. Nagyon jó dobozok.
Hogy kerültek ide a dobozok? Aki megvette, vele azóta is tartom a kapcsolatot. Kissé "elvakult" gyújtő, mert van, vagy 7-8 féle hangfala otthon (másfél éve amikor voltam nála, az ágynemű tartóban éppen 2db PM-16 Malac pihent, és egy PM-17 volt épp használatban...)
Nemrég vett egy Mission kora beli Quadral Vulkant, így érthető módon most ezek kissé háttérbe szorultak nála.
Mondtam neki, hogyha el akarja adni, szívesen segítek, mivel nála a 12m2-en nem igazán tudja megmutatni, mit tud. No meg mivel Balaton mellett lakik, így talán az is segít, hogy itt Pesten lehet meghallgatni.
Én meg nosztalgiázom picit, mert azért 18 év sok idő, öröm most megint látni/hallani a dobozokat így másfél év múlva
Szóval eladó lesz a Mission, csak még nem írtam meg a hirdetést hozzá. Örülnék, ha jó helyre kerülne. Anyagi érdekem természetesen nem lesz benne, örülök, ha segíthetek.
Tényleg szívesen látok mindenkit, aki akár csak úgy kíváncsi rá, milyen is a hangja.
Ma már ketten meghallgatták, és úgy láttam, igencsak pozitív meglepetés volt nekik. Meg jön még pár jó arc a fórumról hamarosan.
Na, remélem sikerült összefoglalom a lényeget, miért is vannak itt, és miért is mosolygok