Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

A belinkelt ár nekem csak annyiban érdekes hogy a forgalmazó részéről erről a termékről nem lett kiadva ár a viszonteladók részére ! Pontosan nem tudom az árát de holnap megnézem mennyi lenne.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2695

Tannoy

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Magyar piacon szerinted hányan fizetnének egy 10 cm es sugárzóval szerelt hangfalért kb félmilliót ??

Van azért szémszámban eladott errefele Sonus,Dyno,ProAc,Chario stb(most 1-2cm nem kéne vitatkozni,+meg kéne nézni az ebay-en milyen hajsza van a régi eredeti Rogers LS 3/5 után= árak Mars szinten) amelyek a minimonitor táborba tartoznak,és még drágább is mint a Tannoy ..lehet hogy lehetett volna ezek között esetleg egy pár Mini Autograph is ..én értem hogy ma rizikó,de nem volt elérhető a krizis elött sem a forgalmazónál..a belinkelt ár meg igen kedvező a kintiekhez képest(2000-2300euro)..azt már le sem merem irni hogy olvastam olyan véleményt is akinek jobban tetszett mint a Glenair 15"

http://www.shows.soundstagelive.com/sho ... l2_600.jpg

Szinte nevetséges a mérete a Mini-nek a nagy DC-hez viszonyitva :foto:

Csak még 1x:lehet többet kéne "marketingelni" és lehet akadna több felhasználó is a DC oldalon..sztem megérné,a forgalmazónak is,és a felhasználóknak is

:taps:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Eqx »

398.000Ft

Nem kérdeztem meg, hogy van-e raktáron. Ha valakit tényleg érdekel, csörögjön oda.

Rediscover music

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Mielőtt elkezdődik a sárdobálás, ez nem a terméket akarta minősíteni. Amióta megjelent még senki nem érdeklődött iránta, ezért nincs raktáron. Nagy kategóriában TD 12 ( Van magyarországon eladva komplett TD 5.1 szett is ha jól tudom Lexicon rendszer hajtja ), Kensington, Canterbury van eladva.

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Hanem meghallgatni szeretném. 
Egyébként, nem gondolom, hogy ár/érték arányban olyan rossz lenne, hogy e miatt ne kerülhetne fel az árlistára, hiszen számtalan nagynevű gyártó forgalmazójánál is kapható hasonló minimonitor ilyen, vagy még ennél is sokkal borsosabb áron.

na ez az ,ha a TD-ket leszámitva(8/10/12),vlmit a Prestige sorozatbol fülügye akarsz véletlenül kapni,lehet menni Bécsbe...(Eva Koch cégéhez..)

http://www.musicfirst.at/

Azért lássuk be, ez szomorú, már-már balkáninak nevezhető állapot.

Az Autograph mini ára 2.000 EUR és 1.250 GBP font között mozog külföldön.
Igaz ott az átlagemberek az egyhavi munkájukért kapnak ennyit vagy többet. Magyar piacon szerinted hányan fizetnének egy 10 cm es sugárzóval szerelt hangfalért kb félmilliót ?? Majd ha lesznek átlagfizetések itthon is akkor apu bemegy a tannoy boltba és megveszi a hálószobába az Autograph Minit mert anyu beengedi a szobába mert olyan cuki retró a design, ráadásul egy Prestige Tannoy emiatt apu is kihúzhatja magát a haverok előtt hogy ő nem kakukkos órára ébred reggel hanem erre. A balkáni helyzetért felelős forgalmazó a jelenlegi gazdasági helyzetben nem fog ( nem tudja nem meri rizikózni ) ilyet raktáron tartani, se Canterburyt se Westminstert, sajnos. Nagyon nagyon meg lennétek lepődve hogy emberek milyen pénzekért keresnek hangfalat ,CD játszót, bármit.

üdv
Endre, aki DC Tannoy-t hallgat

Vendég

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Tannoy Revolution monitorát hallotta már valaki? A DC4-re gondolok...

Vendég

Tannoy

úgy kb 3 éve,én cca 5-6 hónapon keresztül pedáloztam hol tudnék megfülelni egy Turnberry SE-t,kaptam egy Bécsi és Belgrádi cimet a haveroktol (Balkán ugye ).. 
http://www.sretenovicaudio.com/products.htm

Kár hogy a forgalamzó ilyen "lazán veszi a dolgokat" ,egy kicsit "jobb támogatást" megérdemelnének ezek a termékek

A Balkánt, már rég nem földrajzi értelemben használom, mert sajnos be kell látni, hogy Európa azon fele is rég elment már mellettünk.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Egyébként, nem gondolom, hogy ár/érték arányban olyan rossz lenne, hogy e miatt ne kerülhetne fel az árlistára, hiszen számtalan nagynevű gyártó forgalmazójánál is kapható hasonló minimonitor ilyen, vagy még ennél is sokkal borsosabb áron.

:foto:

na ez az ,ha a TD-ket leszámitva(8/10/12),vlmit a Prestige sorozatbol fülügye akarsz véletlenül kapni,lehet menni Bécsbe...(Eva Koch cégéhez..)

úgy kb 3 éve,én cca 5-6 hónapon keresztül pedáloztam hol tudnék megfülelni egy Turnberry SE-t,kaptam egy Bécsi és Belgrádi cimet a haveroktol (Balkán ugye )..

http://www.sretenovicaudio.com/products.htm

Kár hogy a forgalamzó ilyen "lazán veszi a dolgokat" ,egy kicsit "jobb támogatást" megérdemelnének ezek a termékek
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Vendég

Tannoy

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Vendég

Tannoy

Egy kis adalék az Autograph Mini-hez:

http://www.6moons.com/audioreviews/tann ... hmini.html

Vendég

Tannoy

Jómagam annyira nem ismerem a Kef történelmét, és én 76-ot vadásztam infónak... Sorry  
Én nem azt mondtam, hogy rossz az Autograph Mini.
Viszont a Tannoy palettán belül találni ütőképesebb típust is.

Ugye, figyelembe vette a méretét is?
Mert, aki ilyen pici dobozt keres, az valószínűleg valami nagyon pici helyiségben is szeretne rajta zenét hallgatni, és egy pici helyiségben arra is nagy esély van, hogy a dobozok elhelyezésére is nagyon pici hely van.

De, ha tud a Tannoy dualkoncentrikusaiból ilyen pici méretben ennél jobb alternatívát, akkor szívesen veszem, mert nem ragaszkodom feltétlenül az Autograph Mini-hez, annak ellenére sem, hogy a formája is igen kedvemre való lenne.

Vendég

Tannoy

Mivel, jelenleg nekem is dualkoncentrikus hangsugárzóim vannak, és nem Tannoy-ok (gondolom, nehéz lesz kitalálni, hogy akkor milyenek), ezért érdekel, hogy az enyémhez hasonló árú és technikai paraméterű Autograph Mini-be milyen motor dolgozik, hiszen ebben az összes többi Tannoy duálkoncentrikustól eltérően a magas 54kHz-ig megy fel. (Igaz, -6dB-en, de a Tannoy az összes többi hangsugárzónál is -6dB-en adja meg a magasátviteli határt.)Egyébként is szívesen meghallgatnék egy ilyen Autograph Minit, de sajnos még a magyar forgalmazó honlapján sem szerepel.
Lehet, hogy ők ezt a típust nem is forgalmazzák?

Egyébként, saját tapasztalatom az, hogy a Tannoyoknál, a tölcsérbe épített magassugárzó miatt sokkal inkább szűkül valóban egy pontra a hallgatási pozíció, mint pl. a legújabb generációs Kef-eknél, vagy pl. a pro célokra készített duálkoncentrikus motorokból épített otthoni hangsugárzók esetén.
Egy azonban biztos, hogy a dulkoncentrikus sugárzóknak számtalan előnye van, amik főleg akkor jelentkeznek, ha viszonylag kis távolságról (a hangsugárzókat összekötő tengely közepétől mért másfél-két méter) hallgatunk zenét.

A KEF UNI-Q technológiája nem egyenértékű a Dualconcentric technológiával...
A Tannoy 1926-óta gyárt hangsugárzókat, a KEF 1976-tól.
A Tannoy első DC hangsugárzói adataim szerint Canterbury, Landsdowne, York Corner, GRF, Autograph volt, amiket 1950-től készítettek.

Az Autograph Mini ár/érték aránya miatt nem került fel az árlistára.
Az itthoni piac számára kevésbé érdekes paraméterekkel rendelkezik.
10cm-es DC hangszórójára és 50W teljesítményére gondolok ez alatt.

Természetesen árajánlatot ettől függetlenül lehet erre a termékre kérni, viszont kiállítva meghallgatni nem lehetséges.
Info: barlang@informateka.hu

Nem árajánlatot szeretnék, mert a hozzávetőleges árat meg lehet határozni a kinti árból, illetve innen: http://www.argep.hu/product_387143.html

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

sztem is de azokbol is igen kevés található meg a forgalmazónál

Wireman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Wireman »

Jómagam annyira nem ismerem a Kef történelmét, és én 76-ot vadásztam infónak... Sorry

Én nem azt mondtam, hogy rossz az Autograph Mini.

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

a KEF 1976-tól

http://www2.kef.com/gb/about/ls35a

ennyire ne legyünk elfogultak,még ha tannoyisták is vagyunk,akkor sem

Az Autograph Mini ár/érték aránya miatt nem került fel az árlistára.Az itthoni piac számára kevésbé érdekes paraméterekkel rendelkezik.

Érdekes vélemény

Csatolva egy fénykép a Párizsi high-end show-rol,2007..több látogatónak is nagyon tetszett a kis Mini Autograph,Leben CS300X-el...
mini_autograph

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Mivel, jelenleg nekem is dualkoncentrikus hangsugárzóim vannak, és nem Tannoy-ok (gondolom, nehéz lesz kitalálni, hogy akkor milyenek), ezért érdekel, hogy az enyémhez hasonló árú és technikai paraméterű Autograph Mini-be milyen motor dolgozik, hiszen ebben az összes többi Tannoy duálkoncentrikustól eltérően a magas 54kHz-ig megy fel. (Igaz, -6dB-en, de a Tannoy az összes többi hangsugárzónál is -6dB-en adja meg a magasátviteli határt.)Egyébként is szívesen meghallgatnék egy ilyen Autograph Minit, de sajnos még a magyar forgalmazó honlapján sem szerepel.

Egyébként, saját tapasztalatom az, hogy a Tannoyoknál, a tölcsérbe épített magassugárzó miatt sokkal inkább szűkül valóban egy pontra a hallgatási pozíció, mint pl. a legújabb generációs Kef-eknél, vagy pl. a pro célokra készített duálkoncentrikus motorokból épített otthoni hangsugárzók esetén.
Egy azonban biztos, hogy a dulkoncentrikus sugárzóknak számtalan előnye van, amik főleg akkor jelentkeznek, ha viszonylag kis távolságról (a hangsugárzókat összekötő tengely közepétől mért másfél-két méter) hallgatunk zenét.

A KEF UNI-Q technológiája nem egyenértékű a Dualconcentric technológiával...
A Tannoy 1926-óta gyárt hangsugárzókat, a KEF 1976-tól.
A Tannoy első DC hangsugárzói adataim szerint Canterbury, Landsdowne, York Corner, GRF, Autograph volt, amiket 1950-től készítettek.

Az Autograph Mini ár/érték aránya miatt nem került fel az árlistára.
Az itthoni piac számára kevésbé érdekes paraméterekkel rendelkezik.

Természetesen árajánlatot ettől függetlenül lehet erre a termékre kérni, viszont kiállítva meghallgatni nem lehetséges.
Info: barlang@informateka.hu

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Vendég

Tannoy

Mivel, jelenleg nekem is dualkoncentrikus hangsugárzóim vannak, és nem Tannoy-ok (gondolom, nehéz lesz kitalálni, hogy akkor milyenek), ezért érdekel, hogy az enyémhez hasonló árú és technikai paraméterű Autograph Mini-be milyen motor dolgozik, hiszen ebben az összes többi Tannoy duálkoncentrikustól eltérően a magas 54kHz-ig megy fel. (Igaz, -6dB-en, de a Tannoy az összes többi hangsugárzónál is -6dB-en adja meg a magasátviteli határt.)
Egyébként is szívesen meghallgatnék egy ilyen Autograph Minit, de sajnos még a magyar forgalmazó honlapján sem szerepel.

rózsasándor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Tannoy

Hozzászólás Szerző: rózsasándor »

Sziasztok!

Rég voltam fent a fórumon.Jó látni ilyen szép darabokat. Nekem egy Tannoy S10-es párom van ami szintén rendelkezik dual koncebtrikus sugérzóval.Nekem kifejezetten teszik a hangkép amit ad.Régóta rajta vagyok egy másik pár beszerzésén, de sajnos nem nagyon akad,mert egyrészt nem mai gyártás,másrészt meg egésszen szépen muzsikálnak és aki szereti nem nagyon válik meg tőle..habár hallottam már hogy vannak hibáji is ami elő jön ha az ember nagyon nyúzza őket folyamatos megterhelés alatt előfordúlt már állítólag, hogy levált körbe az illesztésnél.de ezt én is csak hallottam nem láttam még ilyen esetet....én meg vagyok eélgedve velük..
Üdv Rózsasándor

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Tannoy TD10 DC
Eleje

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Köszi Wireman, ez engem is érdekelt!
Szívesen!

Ha lesz időm, akkor alaposabban kifejtem a technikai részleteit.
Ez csak rövid és tömör jellemzői, és ez ennél sokkal bonyolultabb.

Kép:
Tannoy TD10 DC
Hátulja

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Tannoy

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Köszi Wireman, ez engem is érdekelt!

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Sziasztok, 
Picit elkezdtek érdekelni a Tannoy duál-koncentrikus sugárzói.
Milyen típusokat lehet emberi áron beszerezni itthon, amivel érdemes foglalkozni
és csak egy ilyen sugárzó van benne?

Az alábbi szériák amelyek elérhető áron mozognak
Tannoy D100/D300/D500
Tannoy Eyris DC 1/2
Tannoy Sensys DC1/2

A Tannoy Dual Concentric rendszerű hangsugárzói oldalanként 1db DC hangszórót tartalmaznak.
Az egy pontból történő teljes sávú hangsugárzás céljaként, a mélyközép és magassugárzót egybeépítik.
A hangszórók ettől függetlenül két külön egységet képeznek, így természetesen külön "hangváltóval" rendelkeznek...
Ami elméleti síkon megkülönbözteti a Tannoy DC hangsugárzóit a KEF UNIQ rendszerű hangsugárzóitól, az a Tulip WaveGuide™ kialakítású magassugárzó tölcsér szerkezeti felépítése.

Az emberek véleménye, többnyire megosztott.
Jellegzetes hangkarakterük miatt lehet őket szeretni, illetve nem szeretni.

Szubjektív tapasztalat:
Életszerű, eleven középtartomány jellemzi a DC hangsugárzókat, aminek köszönhetően előtérbe kerülnek az ének és fúvós hangok

Taky
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Taky »

Wireman-nak voltak motorjai.Nem tudom hogy vannak-e még és hogy milyenek vannak...  

Akkor most kiosztok magamnak fogalmazásból egy elégtelent.
Kész, gyári dobozokra gondoltam, nem csak a motorokra.

Szia! Írj kocamancinak, nála láttam valamelyik tipust ilyen hsz-val, szerintem el is adná korrekt pénzért. Szegeden meg is tudod nála hallgatni, rendes, vendégszerető koma! :foto:
film: Panasonic TX-29PM1P - Monitor scart - Pioneer DV-585A - ETI eXpress 75Ohm digital - Denon AVR-1306 - Qed42 SpeakerC - Epos
zene: Marantz CD63 mkII KI - ValhallA CuAg I. PowerC / Coincident CST IC - Creek 4330 mk2 SE - ValhallA CuII+ PowerC / Coincident CST 1 SpeakerC - Epos M16
állvány: Ateca Monaco számítógép: Acer TravelMate 2304LC - fotó: Fujifilm FinePix J10 - teló: Xiaomi Redmi 3S

besi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Tannoy

Hozzászólás Szerző: besi »

Wireman-nak voltak motorjai.Nem tudom hogy vannak-e még és hogy milyenek vannak...  

Akkor most kiosztok magamnak fogalmazásból egy elégtelent. :foto:
Kész, gyári dobozokra gondoltam, nem csak a motorokra.

A Hifibarlangban 100eFt- pár MFt-ig találni ilyen hangdobozokat. Nekem Sensys DC1 van, abban a duál-koncentrikuson kívül még van egy szuper magassugárzó is.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”