Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Polkaudio
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 0
Polkaudio
Mennyi üzemóra szükséges, hogy egy hangsugárzó rendszer bejáratott legyen? és ha már itt tartunk, akkor mennyi kell egy erősítónek?
dd
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Polkaudio
dd
mert a mélyhangok erősen feldúsúlnak, elkentek, pontatlanok, brummogósak lesznek.
Amennyire tudod húzd el a frontsugárzókat a faltól. az se lenne baj, ha kicsit befele fordítanád őket.
Nem akarok kötekedni (talán csak túlsáégosan pragmatikusan és logikusan gondolkozom) de akkor miért szerelnek falra akasztható konzolt a hangfal hátuljára?
dd
Nem akarok kötekedni, de az LSi9-esen nincs falra akasztható konzol a hátulján!
ok. köszönöm a jó tanácsokat.
ígérem beszámolok a javulásról.
dd
Polkaudio
....Miért nem jó ha a hangfal közel van a falhoz?
dd
mert a mélyhangok erősen feldúsúlnak, elkentek, pontatlanok, brummogósak lesznek.
Amennyire tudod húzd el a frontsugárzókat a faltól. az se lenne baj, ha kicsit befele fordítanád őket.
Nem akarok kötekedni (talán csak túlsáégosan pragmatikusan és logikusan gondolkozom) de akkor miért szerelnek falra akasztható konzolt a hangfal hátuljára?
Van valamilyen javasolt távolság vagy izlés szerint?
köszi a jó tanácsot
dd
Nem akarok kötekedni, de az LSi9-esen nincs falra akasztható konzol a hátulján!
(annak idején nekem is mondtak ilyen butaságot, de olvasd csak el a Polkos leírást alaposan) Az LSi7-et lehet falra szerelni egyébként, viszont az is csak "szükségmegoldás" és nem a hangminőség javulásához vezet.
gordon314.fw.hu
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Polkaudio
dd
Van valamilyen javasolt távolság vagy izlés szerint?
köszi a jó tanácsot
dd
Polkaudio
dd
mert a mélyhangok erősen feldúsúlnak, elkentek, pontatlanok, brummogósak lesznek. (Bár lehet, hogy mozinál ez néhány filmnél rövidtávon tetszeni is fog, de hosszabb távon fárasztó.
gordon314.fw.hu
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Polkaudio
Amit ígértem most teljesítek. Az alábbi linken látható néhány kép a HM szobáról, ami még nem a végleges. Az lsi7-ek egy konzolra fognak felkerülni és a szobára is ráfér még egy kis átalakítás.De a hangok így is leírhatatlanok
HM szoba alakulóban
dd
Őszintén szólva, nekem mindig b****a a szemem (hát még a fülem), ha egy hangfal rá van tolva a falra.
Főleg egy LSi9-es!
Amúgy legyen benne sok örömöd!
Mint zöldfülű HM rajongó nem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy milyen az éppen jó elhelyezés és milyen a tökéletes.
Szívesen veszem azokat a pozítiv hozzászólásokat, amelyek elmagyarázzák, hogy mit, miért és hová érdemes tenni.
tehát a kérdésem: Miért nem jó ha a hangfal közel van a falhoz?
dd
Polkaudio
Leva,
nyugodtan írd ki hogy bántja.... nem kell kicsillagozni
Pont ez a szó jutott eszembe, csak nem tudtam tolerálná-e a nagyérdemű!
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Polkaudio
Hát az tényleg látszik, hogy nagyon közel van. Így nagyobb az esély a brummogós mélyre,,,,
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Polkaudio
Őszintén szólva, nekem mindig b****a a szemem...
Leva,
nyugodtan írd ki hogy bántja.... nem kell kicsillagozni
Polkaudio
Amit ígértem most teljesítek. Az alábbi linken látható néhány kép a HM szobáról, ami még nem a végleges. Az lsi7-ek egy konzolra fognak felkerülni és a szobára is ráfér még egy kis átalakítás.De a hangok így is leírhatatlanok
HM szoba alakulóban
dd
Őszintén szólva, nekem mindig b****a a szemem (hát még a fülem), ha egy hangfal rá van tolva a falra.
Főleg egy LSi9-es!
Amúgy legyen benne sok örömöd!
Polkaudio
A rendszer szerintem gyenge pontja a sub amiről értekezni fogok még. (vagy rossz helyen van vagy gyenge a többihez képest.) Octogon audio rendes volt ebből a szempontból mert bontott dobozt hoztak subból, hogyha gyengének érzem akkor upgrade-elhetek.
Képeket holnap közlök. Addig is köszönöm a jó tanácsokat.
dd
Csak a PSW505-t kellene megvenni!!!
Polkaudio
Hölgyeim és Uraim!
El kell, hogy mondjam: hétvégén mennyei örömöket okozott az akkor frissen összeállított házi mozi rendszer. (lsi9/lsi7/lsic/psw10 - NAD 753 - NAD 514 - Mitsubishi HC900 - projecta matte white home screen 200*112) a listából kimaradt két ikea karosszék, amelyek csak fokozták az élményt.
Őszintén szólva nehezen lehetett a szobából kirángatni az elmúlt két napon, komolyan foglalkoztam a mai és holnapi nap szabadságként történő igénybevételére
A rendszer szerintem gyenge pontja a sub amiről értekezni fogok még. (vagy rossz helyen van vagy gyenge a többihez képest.) Octogon audio rendes volt ebből a szempontból mert bontott dobozt hoztak subból, hogyha gyengének érzem akkor upgrade-elhetek.
dd
Nagy gratulációm Ez tényleg egy nagyon igényes rendszer
Ne vegyél ki szabit. Irasd ki magad táppénzre
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Polkaudio
Amit ígértem most teljesítek. Az alábbi linken látható néhány kép a HM szobáról, ami még nem a végleges. Az lsi7-ek egy konzolra fognak felkerülni és a szobára is ráfér még egy kis átalakítás.
De a hangok így is leírhatatlanok
HM szoba alakulóban
dd
Polkaudio
a kérdésem: elég lesz ez nekem, nem túl hangos házimozizásra és zenehallgatásra?
Elég.
na ez jó hír, köszi:)
Polkaudio
(lsi9/lsi7/lsic/psw10 - NAD 753 - NAD 514 - Mitsubishi HC900 - projecta matte white home screen 200*112) a listából kimaradt két ikea karosszék,
Képeket holnap közlök.
Várjuk!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- Declan.Delfino
- Kezdő Fórumlakó
Polkaudio
Hölgyeim és Uraim!
El kell, hogy mondjam: hétvégén mennyei örömöket okozott az akkor frissen összeállított házi mozi rendszer. (lsi9/lsi7/lsic/psw10 - NAD 753 - NAD 514 - Mitsubishi HC900 - projecta matte white home screen 200*112) a listából kimaradt két ikea karosszék, amelyek csak fokozták az élményt.
Őszintén szólva nehezen lehetett a szobából kirángatni az elmúlt két napon, komolyan foglalkoztam a mai és holnapi nap szabadságként történő igénybevételére
dd
Polkaudio
a kérdésem: elég lesz ez nekem, nem túl hangos házimozizásra és zenehallgatásra?
Elég.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Polkaudio
sziasztok!
tervezgetem a leendő házimozi rendszeremet, és most megakadt a szemem a monitor 40-s hangfalakon. a szoba ahova kerülne elég nagy(~30m2) és tele van (illetve lesz) bútorral, viszont ugye nem a 4 sarokba kerülnének a hangfalak, hanem egy sokkal kisebb tért fognának össze. na most az a kérdésem: elég lesz ez nekem, nem túl hangos házimozizásra és zenehallgatásra? a kiszemelt erősítő amúgy egy denon avr-1306 és egyelőre csak 4.0 lesz kiépítve
(amúgy ez a polkaudio tudja hogy kell jó designt csinálni, messze a legszebb hangfalakat gyártja, amit idáig láttam)
Polkaudio
Csak hogy ez egy Polk fórum
Itt a Dali qrvára OFF
Jogos és elnézést, de Khaosz itt kérdezte ezért írtam a válaszomat ide.
Mégegyszer bocs
Polkaudio
Ha már itt tartunk,én inkábbb attól félek, hogy a conc.6-os megteszi-e frontnak
Nyugodtan bele lehet szólni, ezért van a fórum.
Nekem pl eszembe se jutott az 1-es.
Csak hogy ez egy Polk fórum
Itt a Dali qrvára OFF
Gondolom megbocsájtják Méreteit elnézve sztem tökéletesen eltudja látni a front szerepét.
A Concept 1 költség hatékonyabb megoldás, mint a 2, tekintve hogy csak efekt csatornát kell kiszolgálnia Basszus nem sok van benne, amúgy nagyon hasonló megszólalásuak a hangfalaknak családon belül
Honlap meghallgatjuk
Polkaudio
Daliból melyiket nézted ki ?
Concept 6 +conc2+center
Nem akarok belepofázni, de a koncept 1 szörrándnak tökéletesen megteszi
Ha már itt tartunk,én inkábbb attól félek, hogy a conc.6-os megteszi-e frontnak
Nyugodtan bele lehet szólni, ezért van a fórum.
Nekem pl eszembe se jutott az 1-es.
Polkaudio
Concept 6 +conc2+center
Nem akarok belepofázni, de a koncept 1 szörrándnak tökéletesen megteszi
Polkaudio
Concept 6 +conc2+center
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Polkaudio
Ha már polk mellett döntesz akkor az rti6/rti4 tökéletes választás lehet. (ha nem költöm el az új autóra szánt előleget lsi9/lsi7-re én is azt vettem volna.) Ja és az rti sorozatban van cseresznye.
dd
Köszi a segítséget , igen vszinű hogy az rti 6/4-es felállás lesz, ha a polk mellett döntök
Még a Dali van mellette versenyben
Szombaton megyek hallgatózni
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Polkaudio
Még a Dali van mellette versenyben
Szombaton megyek hallgatózni
OFFTOPIC:
hívd fel a surányit, egyeztetni. 10 kor nyitnak asszem, addigra megcsinálják a helyet