Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Royd hangsugárzók

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1641

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Indy »

papíron - a valóságban csak 2x8W kérdezd meg Vassandrásy Gyuri bácsit (tőle az info)
Akkor az 500-as csak 20 wattos.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

annyi csak a különbség, hogy a 300-as a 2x8W-jával tuttira nem bírta meghajtani rendesen sem a Sintra-kat, sem a Minstrel-eket, míg az 500-as ill. a Croft igen a Royd-jaimat
2x10  

Amúgy nem volt bántó, én nem negatívumként írtam, amit. De nem csövesekhez lett tervezve egyik Royd sem... 

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zebo »

Köszi az infót. Bevallom azon a Xel-en én is sokat morfondíroztam. Szerintem nekem már "sok" lett volna a szobába, valószínűleg én már nem próbálkoznék álló hangdobozokkal. A Nait1-el jó barátságban lett volna, egy második rendszerben. Csak az a plusz egy szoba hiányzik...
Én is tartottam tőle,hogy túl nagy lesz a szobába (16m2),ezért is kértem Attilától egy hét "próba időt". Végül is másnap fél kilencre eldőlt a sorsa.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

az RR2 - legalábbis az akkori rendszeremben (AI S500 ill. Croft GCI) - egy lekerekítettebb, puhább, és dinamikátlanabb hang volt, mint a Minstrel vagy a Doublet, ill. a Rega Ela Mk2, s hasonlókat írnak róla odakint is, úgyhogy valami ilyesmi lehet a válasz    egy biztos, engem már nem érdekel az RR2 - de mivel igen keveset gyártottak belőle, ergo igencsak ritka darab, kiwi vagyok, mennyiért megy majd el az Xel pedig egy amolyan Naim-es/Royd-os hang: gyors és nyílt, (fenti) tapasztalataim szerint ebben különbözik az RR2-től

Köszi az infót. Bevallom azon a Xel-en én is sokat morfondíroztam. Szerintem nekem már "sok" lett volna a szobába, valószínűleg én már nem próbálkoznék álló hangdobozokkal. A Nait1-el jó barátságban lett volna, egy második rendszerben. Csak az a plusz egy szoba hiányzik...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

az RR2 - legalábbis az akkori rendszeremben (AI S500 ill. Croft GCI) - egy lekerekítettebb, puhább, és dinamikátlanabb hang volt, mint a Minstrel vagy a Doublet, ill. a Rega Ela Mk2, s hasonlókat írnak róla odakint is, úgyhogy valami ilyesmi lehet a válasz    egy biztos, engem már nem érdekel az RR2 - de mivel igen keveset gyártottak belőle, ergo igencsak ritka darab, kiwi vagyok, mennyiért megy majd el az Xel pedig egy amolyan Naim-es/Royd-os hang: gyors és nyílt, (fenti) tapasztalataim szerint ebben különbözik az RR2-től
Én hasonlónak éreztem az AI S300 Sintra párost, a Minstrellel pedig nem igazán voltak jóban. Azért váltottam az Expo vonalra, és bizony nem bántam meg! 

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Royd hangsugárzók

Ahham, így már értem. Írnál róla kicsit bővebben? Mivel hajtottad, mennyire háklis az elhelyezésre, egy Sintrához képest milyen, stb...

Ja-ja,engem is érdekelne,na meg a Xel-hez képest is.
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

nekem volt anno az RR2...

Ahham, így már értem. Írnál róla kicsit bővebben? Mivel hajtottad, mennyire háklis az elhelyezésre, egy Sintrához képest milyen, stb...

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Peger »

Hát nem tudom.

Én ugyan nem éltem Angliában, de 10-ből 6-7 esetben sikerült vásárolnom onnan post to UK only terméket, drágát is, neheze is, ami azért messze van a 0-tól. A titok az, hogy elég sok pozitív feedback kell hozzá, másrészt megkérdezem licit előtt, lehet-e és azt is beleírom, hogy tudom, hogy így sokkal drágább a posta, de vállalom. Amúgy eladóként az ebay.co.uk oldalon meglepően nehéz beállítani a nemzetközi postázási dolgokat, ezért a legtöbb eladó, nem is vacakol vele, de egy érdeklődés után nem elutasító. Sőt velem már olyan is előfordult, hogy egy leendő eladó elsőre törölte a licitemet, mondván, hogy csak az Egyesült Királyságba postáz, amire felhívtam a figyelmem, hogy van ottani szállítási címem is, úgyhogy ismét licitálok, és amikor megnyertem a licitet, küldött egy levelet, hogyha akarom akkor elküldi nekem végül is Magyarországra, nem olyan nagy macera az neki...

Nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Nekem is van UK ismerősöm (címem) de soha nem kellett még Neki küldenem semmit 10ből 5 alkalommal elküldik direktben, még ha nincs is beállítva az International Shipping, bár Én is mindig kérdezek előtte aztán licitálok
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

webspider
Isten Hozott! :)
Értékelés: 34

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: webspider »

egyrészt éltem kint (Anglia) 1 évet még az egyetem alatt, aztán többször visszamentem, s az ottani beszélgetésekből/ismeretségekből - másrészt a hi-fis tapasztalatomból (mivel szinte minden cuccomat Angliából vettem, ill. szerettem volna megvenni) . de asszem, aki próbálkozott már olyan eladótól vásárolni, aki egyértelműen odaírja, hogy "U.K. only", a 0-hoz erősen konvergáló esetben járt csupán szerencsével... (megjegyzem, a németekre ugyanúgy igaz ez, s zebo beírása alapján az osztrákok sem kivételek )
Na egy kicsit tisztázzuk a dolgolat mielött annyira elkezdenénk utálni a magyarokat. A legtöbb országban az ember ha valami jó dologot szeretne eladni, akkor leginkább azt saját honfitársának szeretné tovább adni. Nincs ebben semmi különös és megbotránkoztató. Elég demagóg felfogásra vall, ha ebből valaki azt szűri le, hogy mert biztos az angolok utálják a magyarokat. Én is inkábbb magyarnak szeretném eldni ha árulok valamit és nem azért mert annyira utálnám az angolokat, vagy bármely más ország polgárát. Aztán ugye itt van az, hogy a hangfal elég sérülékeny és nehéz cucc. Nem igazán szereti az ilyen dolgokat postázni az ember. Egyfelől macera a csomagolás, másfelől ha történik valami a postázás során azt rendszerint rajta kérik számon. Jó néhány magyarországi hírdetésben is lehet olvasni, hogy személyes átvételt jelől csak meg az eladó. És nem azért mert utálná az embereket és ki akar velük ba...ni, hanem azért mert félti az eladni kívánt dolgát. Az meg hogy megkérdezek valakit, hogy postázná e a termékét nem kerül semmibe, de még egyetemi diploma vagy felsőfokú nyelvvizsga sem szükségeltetik hozzá. És ha azt nézem, hogy milyen ritkán van eladó gumiperemes Royd Sintra nem csak kicsiny országunkban, de a nagy világban hozzánk viszonylag közel. mindenképpen figyelemre méltó

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég

Royd hangsugárzók

amúgy, ha már eBay és Anglia és Royd, szvsz ez> http://www.ebay.co.uk/itm/Royd-Revelati ... 20f049e083  lesz az utóbbi idők legizgalmasabb eladása

Mitől lesz annyira izgalmas? (Csak nem érintett vagy?)

Vendég

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is éltem Nagy Britanniában, szintén hallgatóként, aztán többször is jártam arra, ilyen vagy olyan minőségben. Nem csak személyesen, de az ebay-es vásárlásaim alkalmával is mindig az döntött, hogy az ember mennyire tudott kommunikálni az adott szituációban. Ehhez nagyon jól kell tudni angolul, és az még csak a kezdet. Különben valóban bekapcsol (és sokszor nem is jogtalanul) az előítélet. Mondom az én korlátozott tapasztalataim alapján.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

mármint mivel kapcsolatban
Hogy rossz a híre a magyaroknak. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

nekem nem is okozna, de a potenciális vevő nem én vagyok
Akkor honnan a tapasztalat? 

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Royd hangsugárzók

az a baj, Magyarországnak (mondom: magyar... ) maradt/lett némi híre a tezsvírek múlt- és jelenbéli tettei okán, amit odakint nem nagyon csipáznak...  

off: Erről tudnék mesélni Osztrákvonatkozásban is.
MDA kábelezés

zebo
Fórumlakó
Fórumlakó

Royd hangsugárzók

Van egy eladó Sintria I az ebay-on. Lehet valakit érdekelhet.

http://www.ebay.co.uk/itm/Royd-Sintra-1 ... 4897.l4275

Bezzeg mikor kerestem..
MDA kábelezés

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Nem úgy ismerlek, mint akinek ez gondot szokott okozni. De hát ugye ezt a példányt komoly, hozzáértő ember nem veszi meg. A vak is látja, hogy gagyi, buherált darab. Nem habperemes és nem kezelt a mélyközép membránja. Biztos kicserélték.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

... csak valahogy kis hazánk (ismét-csak) kimaradt a postázás országaiból...
Nem úgy ismerlek, mint akinek ez gondot szokott okozni.  

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klaca »

És persze az az embertípus is igen gyakori kis hazánkban, aki mindig mindennek az okát kíválóan ismeri, és - meglehetősen paranoid módon - be is azonosítja, általában ugyanazzal a - nem túlzottan komplex - dologgal.

webspider

Royd hangsugárzók

... csak valahogy kis hazánk (ismét-csak) kimaradt a postázás országaiból...
Igen, néztem én is. De mivel az eladó azért jó pár országot megjelölt a postázásnál, gondolom nem okoz neki nehézséget hogy ha éppen kis hazánkból vásárolná meg valaki, akkor Olaszország vagy Kína helyett Magyarországot biggyesztene a postázandó címre. De persze licitálás előtt érdemes rákérdezni az eladótól, nehogy meglepetések legyenek a dologból

webspider

Royd hangsugárzók

Van egy eladó Sintria I az ebay-on. Lehet valakit érdekelhet.

http://www.ebay.co.uk/itm/Royd-Sintra-1 ... 4897.l4275

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Neten találtam. Royd Abbots falak.
Pont ennek kapcsán került elő (What Hi-Fi): "If you want to hear them at their best, Royd recommends amplifiers from the Naim, Exposure and Linn marques as particularly suitable."

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

az Abbot-ok (is) nagyon jó kis dobozok    - és szvsz hamarosan lesz itt belőlük eladó...
Kíváncsian várom! 

BajuszosPapa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 57

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BajuszosPapa »

Neten találtam. Royd Abbots falak.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Royd hangsugárzók

Esetleg Zsolttól is megkérdezheted. Lehet fejből is tudja.
Biztos jár erre valamikor. Nem akarom ezért zavarni.  

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Royd hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: goodman »

Kis OFF: aki tudja melyik szám szólt a Royd napon, az kérem ossza meg. Egy közelmikrofonozott (?) gitár volt, egy nő hang énekelt hozzá. Hallottam LP-ről a hifi show-n is, de a forgásból csak a Covered szót tudtam kivenni.

Esetleg Zsolttól is megkérdezheted. Lehet fejből is tudja.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”