Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sonus Faber

hannigz
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: hannigz »

Az Electa Amator II doboza például MDF-ből van,erre rögzítik a fa lapokat(solid valnut).

Az elő- és hátlapok - tudtommal - mindig MDF-ből vannak. Arra megy a (mű)bőr, vagy a festék.
Egreat R2A mod, Audio Alchemy DAC in the Box mod, Achtung Audio 5 wire Ag litze, Musical Fidelity E10 mod, Alisca Orange Black Line, Sonus Faber Electa

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 437

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: theo »

Diófából vannak . Jót röhögtem egyszer , amikor egy jó nevű angol hifi újságban azt olvastam hogy eredeti olasz dió . Na ez annyira olasz ,amennyire én az vagyok , ugyanis gyerekkoromban megjelentek a környékünkön egy érdekes nevű olasz cég emberei és háromszoros árat fizettek a diófáért , sajnos nagyon sokan ki is vágták nekik , na ez volt a Sonus Faber , úgyhogy magyar dióban feszítenek a Sonus Faber hangszórói .

Köszönöm a választ, és mindenki másnak is.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Üdv.
Meg tudja valaki mondani milyen fából építik a Sonus dobozokat?

Diófából vannak . Jót röhögtem egyszer , amikor egy jó nevű angol hifi újságban azt olvastam hogy eredeti olasz dió . Na ez annyira olasz ,amennyire én az vagyok , ugyanis gyerekkoromban megjelentek a környékünkön egy érdekes nevű olasz cég emberei és háromszoros árat fizettek a diófáért , sajnos nagyon sokan ki is vágták nekik , na ez volt a Sonus Faber , úgyhogy magyar dióban feszítenek a Sonus Faber hangszórói .

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: AVX »

Az Electa Amator II doboza például MDF-ből van,erre rögzítik a fa lapokat(solid valnut).

a francba

Vendég

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 437

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: theo »

Üdv.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: KMT »

Köszönöm én is. Végül is egész "random", úgyhogy biztos jó.
OFF vége.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 834

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: peterson »

Szép munka. A kialakítása csak dizájn, vagy van mögötte akusztikai megfontolás?

Köszönöm! Végül is van mögötte akusztikai megfontolás, de nem számításokkal igazolt, hanem inkább csak olyan "ökölszabály", hogy a sugárzók mellett szüntessük meg a sík felületet, ezáltal mérsékeljük az elsődleges visszaverődéseket... főleg mert kicsi a szoba, és nem tudom kellőképp szabad térbe helyezni a hangsugárzókat.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: KMT »

Szép munka. A kialakítása csak dizájn, vagy van mögötte akusztikai megfontolás?

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 834

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: peterson »

Tetszik a diffúzorod. DIY?

Bocsi! Kicsit nem voltam jelen...
Igen, DIY. És igen, nem okozott gondot, de azért elég macerás volt legyártatni (az asztalosok néztek kicsit mikor vagy 200db éket vágattam velük ) és utána még napokig csiszolgattam, pácoltam és lakkoztam ...

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1021

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: csövi »

Mielőtt dynot vettél,nálunk is meghallgathattad volna.
Eladom a hozzá gyártott elő+végfok párost is.
Ha kell valakinek,szóljon.
300 db-ot gyártottak a végfokból.Az enyém a 300-adik.

Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber

Napokat állogattam mire megjött az igazi hangja! Mikor csak le úgy kb.ra le volt téve bizony nem tetszett.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: AVX »

Tegnap sikerült meghallgatni Smart845 fórumtársnál a SF Amator II-es dobozait.
Egyrészt hihetetlen, hogy kb 2 napja találtam ki, hogy meg kellene valahogy hallgatni egy ilyen dobozt, erre kb 5 percre tőlem itt lakik Smart845.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber

Egyrészt hihetetlen, hogy kb 2 napja találtam ki, hogy meg kellene valahogy hallgatni egy ilyen dobozt, erre kb 5 percre tőlem itt lakik Smart845.
Kellemes hangú doboz, szinte "brutális" mélyekkel. Komolyan mondom nem volt hiányérzetem alsó tartományban, annak ellenére, hogy "csak" egy monitor doboz. Nagyon kellemes meglepi ennek a doboznak a hangja. Fel került a lehetséges jelöltek listára. (vagy lehetséges hangfalak? Mindegy ) jó kis doboz.

Igen jó, és igazán lakva tanulja meg az ember, hogy milyen is. Amióta megvan és megszoktam a hangját bizony semmi más nem tetszik...Mindig hiányérzetem van mikor más dobozt ill. rendszert hallgatok.

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Kellemes hangú doboz, szinte "brutális" mélyekkel. Komolyan mondom nem volt hiányérzetem alsó tartományban, annak ellenére, hogy "csak" egy monitor doboz. Nagyon kellemes meglepi ennek a doboznak a hangja. Fel került a lehetséges jelöltek listára. (vagy lehetséges hangfalak? Mindegy ) jó kis doboz.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7274

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

Vendég

Sonus Faber

Ez... megmozgat picit. Franco Serblin újra alkot.

Gyönyörű! Ez melyik tipus?

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7274

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Sonus Faber

Vendég

Sonus Faber

Errefele lakna? Az jó lenne!

Szia!
Megkaptam a leveled,ment válasz is.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

ja, olvastam hideget-meleget ott.
mi az amivel többet ki lehet hozni az elektronikából... és a sonusokhoz milyen elektronika illik?

végül is a JM Lab+Naim szentesitve lesz,vagyis már az ,hiszen egy cég a 2 márka,és öszintén még azt is mondanám hogy alaphangon,a 2 "hangzásgörbe" jól kiegészitheti egymást,de vegyük figyelembe hogy a hifi nem matematika,és a 2+2 nem okvetlenül 4 ebben a sportban...

Naimhez ahogyan én szoktam mondani,ashes to ashes,dust to dust,ha meg akarnám tartani azt ami végett szeretik:ritmika,koherencija/egységes hang ahol a "térleképzés" talán még ismeretlen fogalom (kinek jó,kinek rossz értelemben,J.V.vlszinű most forog a sirjában,R.I.P.)maradnék pár olyan márkánál ahol hasonló a gondolkodás,és kerülném az "audiophile" márkákat..vice versa,SF (nekem) pont a másik oldala az érmének,igy tisztázni kéne,hogy melyik irányvonalat szeretnéd igazán megtartani,nagyon sok felesleges pénzkidobástol kimélheted meg magadat ha ez megvan..és megint szwsz 3x

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

hifiati
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: hifiati »

Gondolkodom... hangfalcserén, egyik preferált márka az SF...
Az elérhető típus a Grand Piano Domus. (Az álmom a Cremona lenne, majd egyszer, talán)

Jelenleg Focal/JMLab CHorus 826v van. Van aki hallotta mindkettőt esetleg? Viszonyuk egymáshoz képest.

Elektronika (ezen nem változtatnék): Naim NaitXs, Naim FC XS - Naim Cd5x.

Amit keresek: Transzparencia, részletek, tér, testes hangszerek. - Jazzre elsősorban.

(Mi az a tuning port a SF-hez?)

Szia!
Az én személyes tapasztalatom: Eddig három Sonus hangfalat hallottam kettő pedig volt nálam hosszabb ideig: Concerto home, Elekta Amator II, Cremona auditor
és hát hozzá képest a focalok :Elektra 906,926 nagyon csúnyán elvéreztek! A Cremona auditor kimondottan a tranyósokat kedveli de az Amator II pedig a csövessel szólt betyár jól! Tehát nincs kőbe vésett igazság! Egy biztos Focalt már nem vennék!

Vendég

Sonus Faber

ja, olvastam hideget-meleget ott.
mi az amivel többet ki lehet hozni az elektronikából... és a sonusokhoz milyen elektronika illik?

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Osztom dixie csirke véleményét, a Naim gyári fórumán is keresgethetsz, de nem sűrű az SF ajánlás Esetleg első lépcsőben Chord kábelezésre váltanék.

bár:

quote:I have a CDS3/552/200/FRAIM. Want to think about upgrading my Credos.

SF Cremona M would be a great choice if you have the budget and the right dealer nearby.
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Sonus Faber

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Gondolkodom... hangfalcserén, egyik preferált márka az SF...
Az elérhető típus a Grand Piano Domus. (Az álmom a Cremona lenne, majd egyszer, talán)

Jelenleg Focal/JMLab CHorus 826v van. Van aki hallotta mindkettőt esetleg? Viszonyuk egymáshoz képest.

Elektronika (ezen nem változtatnék): Naim NaitXs, Naim FC XS - Naim Cd5x.

Amit keresek: Transzparencia, részletek, tér, testes hangszerek. - Jazzre elsősorban.

(Mi az a tuning port a SF-hez?)

öszintén,minden gonoszkodás nélkül,szeretem a Naim hangját,nem mindnek,de a "Naim mese" nem a "részletek és térleképzésben jeleskedik",vehetsz SF-et is hozzá,sem a Naim nem fogja hozni azon paramétereket amiket igazán tud,sem az SF..persze swsz 3x..

nagyon átgondolnám a témát
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”