Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: orionr »

Hansugárzó membránját mivel javasolt tisztítani? Van a peremen némi rárakódott szösz és por.

Drótkefe.

A viccet félretéve, valami finomabb ecsettel, vagy kefével.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem veszel egy 3-4cm sörteszélességű ócó oszt jó ecsetet a festékboltban aztán azzal.Én legalábbis azzal csináltam néhanap,ha ilyen gondom akadt.

Szintén így szoktam, + óvatosan az ecset mellé tartani a porszívó csövét.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6193

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Hansugárzó membránját mivel javasolt tisztítani? Van a peremen némi rárakódott szösz és por.

Szerintem veszel egy 3-4cm sörteszélességű ócó oszt jó ecsetet a festékboltban aztán azzal.Én legalábbis azzal csináltam néhanap,ha ilyen gondom akadt.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ecetes olló

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Picit talán off, de valamelyest ideillik:
http://elektronika.v...1555926020.html
ebben az Infinity RS 6B-ben milyen magassugárzó van? Szalagsugárzó?? Ismeritek ezt a hangdobozt?

Hasonló,mint ez: HiVi RT1C-A

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

http://elektronika.v...1555926020.html
ebben az Infinity RS 6B-ben milyen magassugárzó van? Szalagsugárzó?? Ismeritek ezt a hangdobozt?

Izodinamikus magas van benne , jó magas .

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

http://elektronika.vatera.hu/hangfal_ha ... 26020.html

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: underattack »

Köszi

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm a felajánlást, de ha lemegyek, akkor már el tudom hozni.
A Swans tetszik igazán, csak sajnos most nem fér bele a költségvetésembe, ezért kezdtem el kacérkodni a Cav dobozzal, mert a képek alapján az is tetszik.
Még töröm a fejem, bár lehet, hogy pórul járok és pont elkel az a pár Swans, mire én is megengedhetném magamnak, de hát ez ellen nem nagyon tudok tenni sajnos...

Mint írtam,Szami-nak van 300-as CAC-ja.

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszönöm a felajánlást, de ha lemegyek, akkor már el tudom hozni.
A Swans tetszik igazán, csak sajnos most nem fér bele a költségvetésembe, ezért kezdtem el kacérkodni a Cav dobozzal, mert a képek alapján az is tetszik.
Még töröm a fejem, bár lehet, hogy pórul járok és pont elkel az a pár Swans, mire én is megengedhetném magamnak, de hát ez ellen nem nagyon tudok tenni sajnos...

Én a helyedben leugranék szegedre.
A Swansból ha jól tudom már csak 2 pár van.
Ennyiért utána hasonló komoly doboz nem lesz.
Felajánlom,hogy a dobozok szállítási költségét kifizetjük.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Azért megtennéd, hogy pár szóban leírod a véleményed mindkettőről?

Én a helyedben leugranék szegedre.
A Swansból ha jól tudom már csak 2 pár van.
Ennyiért utána hasonló komoly doboz nem lesz.
Felajánlom,hogy a dobozok szállítási költségét kifizetjük.

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Azért megtennéd, hogy pár szóban leírod a véleményed mindkettőről?

Más gyártó, más méret, más konstrukció, más ár, más külső. Mindkettőt ismerem, de lehet, hogy kettőnknek más az ízlése.
Meghallgatás nélkül megvenni, mint csukott szemmel, bedugult orral választani a svédasztalról...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Sziasztok, CAV dp 300-as doboza van itt valakinek? Kacérkodom egy ilyen vételével, de túl messze van ahhoz, hogy csak úgy elmenjek meghallgatni. A Swans D3.2-BF-et már hallottam, az tetszik nagyon, de az azért csak a duplájába kerül...van, aki esetleg rendelkezett már mindkettővel? hangra / megjelenésre egyáltalán érdemben össze lehet hasonlítani őket, vagy annyira más kategória, hogy nem érdemes?

Más gyártó, más méret, más konstrukció, más ár, más külső. Mindkettőt ismerem, de lehet, hogy kettőnknek más az ízlése.
Meghallgatás nélkül megvenni, mint csukott szemmel, bedugult orral választani a svédasztalról...

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

underattack
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok, CAV dp 300-as doboza van itt valakinek? Kacérkodom egy ilyen vételével, de túl messze van ahhoz, hogy csak úgy elmenjek meghallgatni. A Swans D3.2-BF-et már hallottam, az tetszik nagyon, de az azért csak a duplájába kerül...van, aki esetleg rendelkezett már mindkettővel? hangra / megjelenésre egyáltalán érdemben össze lehet hasonlítani őket, vagy annyira más kategória, hogy nem érdemes?

Tibics
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: Tibics »

Sziasztok

Dali IKon MKII-höz milyen erősítőt ajánltok.

Pár év múlva valószínű a Dali tuningon esne át.
TIBICS

skiraly
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: skiraly »

Sziasztok, van egy Morel Supremo 2 utas autós szettem, ebből szeretnék szobai álló hangfalpárt építtetni.
Első körben saját , jó minőségű hangváltóját építeném be, persze mindennél van jobb (és drágább), pl Soner SL1 hangfal váltói...

Kérdéseim:
-Tudom, hogy DIY hangfal építés estén ezt nehéz előre tudni, de minőségi tervezés és megépítés esetén szerintetek melyik "kereskedelmi ársávban" fog megszólalni a hangfal?
-milyen hozzávetőleges költségekkel számolhatok a tervezés és az asztalos tekintetében?
Ha tudnátok referenciákkal rendelkező szakikat ajánlani, azt megköszönném!

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!
Segítenétek nekem, mellékeltem kettő képet 40 cm -esmélynyomóról van szó (vintage pioneer) peremeztetve lett mint ahogy a képen látszik, viszont én még ilyet nem láttam, megvételre kínálták nekem, az eladó azt mondja, hogy hozzáértő peremezte, de nekem olyan fura. Látszik a képen, hogy a papír mebránnra a perem rávan engedve vagy 3-5cm -t. A ráengedés alatt a peremig elvileg olyan bordás mint a mebrán többi részén.
Jó ez így? mit szoltok hozzá? Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.

Könnyen lehet , hogy így még jobb , mint eredeti állapotában volt . A parciális rezgéseket jobban csillapítja ez a megoldás , mint ha csak pár milliméter lenne a membránra ragasztva .Komoly hangszóró gyártók is bevetik ezt a trükköt .

32759
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: 32759 »

Sziasztok!
Segítenétek nekem, mellékeltem kettő képet 40 cm -esmélynyomóról van szó (vintage pioneer) peremeztetve lett mint ahogy a képen látszik, viszont én még ilyet nem láttam, megvételre kínálták nekem, az eladó azt mondja, hogy hozzáértő peremezte, de nekem olyan fura. Látszik a képen, hogy a papír mebránnra a perem rávan engedve vagy 3-5cm -t. A ráengedés alatt a peremig elvileg olyan bordás mint a mebrán többi részén.
Jó ez így? mit szoltok hozzá? Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

Szamóca hozzászólónak meg csak annyit hogy azért kédeztem meg hogy melyiket mert a "Milyen hangsugárzót? topikban vagyunk. Gondoltam többen elmondják az adott hangfalakról a véleményüket és talán van olyan is akinek már volt szerencséje kipróbálni ezek közül többet is.Elnézést ha ezzel valakit megbántottam.
Igazából akkor a végső konklúzió az hogy akármilyen szar hangfalat is vehetek a HM erősítőmhöz akkor sem lesz jó zenére.Egyébként ezt sem értettem sohasem hogy lehet külön gyártani erősítőt csak zenére meg HM-re.A filmekben is sokszor hallunk zenét, arról nem is beszélve hogy a koncert Blu-ray és dvd lemezek is HM-re vannak kitalálva.(5.1 DTS hang stb.)Biztos erre is lehet írni valamit, ami megcáfolja.

Üdv

Félre ne érts!
A javaslatom, hogy a Te adott körülményeidtől függően, (értsd: anyagi, akusztikai, forma, zenei beállítottság, stb) saját magad hallására hagyatkozva vásárolj igényednek megfelelő eszközöket, én nem bántásból, vagy rosszindulatból írtam.
Ez a H.M vs. sztereo erősítő dolog is a pénzről szól.
Egy mai szemlélet szerinti jó sztereó erölködőt, nemigen bonyolítanak túl. Van benne egy rendes teljesítményű szűrt táp, egy normálisabb kapcsolástechnikájú végfokozat, és egy design-nos csatlakozókat, kezelőszerveket, tartalmazó kasztni.
Rendszerint ez utóbbiban megegyezik a H.M cajgal, viszont a hangerősítőn a spórolás jelei tapasztalhatóak.
A táp alapból gyenguszra tervezett az 5-6-7ch-hoz, teletűzdelik mindenféle palifogó csatlakozóerdővel mikroprofesszoros jelfeldolgozókkal, vezérléssel, memóriabeállításokkal, dekoderekkel, DSP-vel, csodakijelzővel, s + mi szem szájnak ingere. Csoda hogy a jel kitalál belőle. :-) Magára az erősítést végző egységre már nem sokat szánnak ezek után.
HM-ban Yamahát javítottam először, és megdöbbentem, hogy a végfokokat úgy hányták össze 6tranyó köré némi minimum körítést alkalmazva egy 3x4cm-es panelokon, mintha egy kezdő DIY-es készítette volna.
Persze, hogy meglehet csinálni rendesen is egy HM erősítőt, hiszen készítenek ilyeneket is, (általában különálló egységenként) csak azoknak már igencsak borsos az ára.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Lela »

Köszönöm a képeket hasonlót kerestem.A KEF elég silány minőség.

Jut eszembe a Mordaunt Short Aviano család tagjairól nincs esetleg valahol kép a váltóról és a belsejéről?

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

De elfogadom amit írtok hisz sokat nem vol alkalmam tesztelni fül szempontból.Egyébként sem gondolnám hogy vájtfülű vagyok, másrészt nem komolyzenét hallgatok.Az ilyen magasröptű vitát meghagyom másoknak.

Ez nem vájtfülűség meg komolyzene kérdése. Bármilyen mezei felhasználó hallja a különbséget. Nem csak kicsit, hogy mintha itt szebb lenne, hanem mellbevágóan nagyot. Vasárnap hallgattuk meg ugyan azon a hangfalon, ugyan azzal a technikával egy Denon HM erősítőt és az én NAD-omat. Nem hittem volna, hogy ekkora a differencia. A zene megtelt dinamikával, erővel, élettel. Szinte lemászott a hangfalról bele a képedbe. Tisztán, gyönyörűen elváltak a hangszerek. A HM erősítő meg hozott egy közepes mp3 szintet.

A technikai oldalára, a miértre én nem tudok válaszolni. De meg kell hallgatnod. Amúgy meg valóban hangfal topic, csak próbálunk neked segíteni, hogy jobban járj. Mozira inkább egy kicsit olcsóbb HM, zenére használt stereo! Innentől kezdve vagy elhiszed és megfogadod, vagy nem.

Üdv.

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mielőtt bárki vásárolni akar,nézze meg a belső képeket:
http://audio.com.pl/...-glosnikowe/2/1

Köszönöm a képeket hasonlót kerestem.A KEF elég silány minőség.

Lela
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Értsd meg kérlek, hogy vehetsz te 500k-ért is fronthangfalakat (ami a zene miatt fontos neked) ha a HM erősítőd soha nem fogja kihozni belőle az igazi tudását. Sőt, simán lehúzza egy alap szintre. Ezt próbálták többen elmagyarázni, hogy nem a hangfal a leggyengébb láncszem. Ha van rá kereted akkor megveszed szépen a szettet, HM erősítővel és a frontokra nem 300k-t költesz, csak 200k-t, a megmaradt pénzből pedig veszel egy normális stereo erősítőt a HM mellé és öröm bódottá! Komolyan mondom, hogy egy HM és egy stereo erősítő zenében ég és föld! Csak jó lenne ha hallgatnál az előttem szólókra akik több év(tizede) hifiznek. Ha kezdő vagy és kérdezel, akkor fogadd meg amit mondanak. Nem rosszat akarnak neked. Vegyél egy stereo erősítőt mellé akár használtan!

(Olyan ez mint a DSLR fényképezés. A userek 90%-a először a legjobb gépet veszi meg, majd nem marad keret a normális objektívre, utána csodálkozik, hogy miért ilyen szar a kép? Majd rájön, hogy nem a váz leggyengébb láncszem, hanem az objektív! Na így van ez a hangfallal is. Vehetsz te milliós hangalat, ha egy mezei HM erősítővel hajtod meg...)

Elfogadom mert nincs szándékomban kötekedni.Az más kérdés hogy nem értem miért.Ha végiggondolom akkor egy HM erősítő is csak félvezetőelemekből és passzív alkatrészekből épül fel, és éppúgy belerakhatják ugyanazt a minőséget mint egy 50-100eft os szeteró testvérébe csak több csatornán.Meg mellé raknak némi körítést.(Rádio,DLNA,Felkonvertáló elektronika, stb.)Nagyon valószínű ha szétszednénk ugyanolyan kimeneti teljesítmény FET van benne és a referenciakapcsolás is hasonló.Javítottam már erősítőt meg építettem is úgyhogy van némi közöm hozzá.De elfogadom amit írtok hisz sokat nem vol alkalmam tesztelni fül szempontból.Egyébként sem gondolnám hogy vájtfülű vagyok, másrészt nem komolyzenét hallgatok.Az ilyen magasröptű vitát meghagyom másoknak.
Szamóca hozzászólónak meg csak annyit hogy azért kédeztem meg hogy melyiket mert a "Milyen hangsugárzót? topikban vagyunk. Gondoltam többen elmondják az adott hangfalakról a véleményüket és talán van olyan is akinek már volt szerencséje kipróbálni ezek közül többet is.Elnézést ha ezzel valakit megbántottam.
Igazából akkor a végső konklúzió az hogy akármilyen szar hangfalat is vehetek a HM erősítőmhöz akkor sem lesz jó zenére.Egyébként ezt sem értettem sohasem hogy lehet külön gyártani erősítőt csak zenére meg HM-re.A filmekben is sokszor hallunk zenét, arról nem is beszélve hogy a koncert Blu-ray és dvd lemezek is HM-re vannak kitalálva.(5.1 DTS hang stb.)Biztos erre is lehet írni valamit, ami megcáfolja.

Üdv

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mielőtt bárki vásárolni akar,nézze meg a belső képeket:
http://audio.com.pl/...-glosnikowe/2/1

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”