Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

davek:
Ezért is írtam vedd amelyik neked tetszik, "mégis a tiéd" és ez a három szó elég fontos, mert hallgass meg minden tanácsot, de végül dönts úgy, hogy neked jó legyen a rendszered, persze ha lehetséges némi hallgatózás vásárlás előtt illetve közben az nem árt. Jah és az imént a C.A. Azur 350A-t írtam gondolatban, csak félrekalapáltam, bocsi

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

............... nekem pedig inkább kicsit teltebb kell, mert alacsony, max. közepes hangerőn hallgatnám,

....

Hallgass meg egy QUAD 12L2-t ÉS egy Monitor Audio RX6-ost.

Én is ezt tettem, és elgondolkoztam, hogy a hallott hangzásbeli különbség megéri-e a dupla árat...

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: davek »

Szerintem ha belefér a Monitor Audio is jó irány lehet most is van BR6 új eladó 145k-s irámyárral, persze a sorozat kisebb tagjai is jók, 25nm-re állónak ilyen árban nagyon jó, vagy még a Tannoy-ok ebben az ársávban, de ha lefelé szeretnéd faragni a hangfal árát, akkor meggondolnám a polcsugárzókat, mert azokból egy kategóriával komolyabbat is tudsz esetleg venni. A Denonból újat szeretnél? Annyiért amibe kerül, sokkal komolyabb vasak vannak használtban, de ahogy tetszik, ha megfogott a dizájn, hát hódolj be neki. Amúgy az 510-es árában van Cambridge Audio Azur 550A, még ez bír a kategóriában a legtestesebb teljesítménnyel. Bár Denont hallottam MA RX6-ttal, igaz a 710-est és az szép előadásra volt képes, szóval passzolhat a két márka.

A Denon időközben meg is lett, igen, új, 70000 volt. Az említett Cambridge Audio 90000. Szétnéztem Marantz fronton is előtte, de amiket ajánlanak, mind 100 felett vannak kicsivel vagy sokkal (PM6003/6004), és ugyan másodlagos, de nem is tetszettek külsőre. A CA-k pedig nagyon nem. A Denonnál tudom, hogy használtan lehetett volna jobbat is találni hangban, de nem csak ez lesz a szűk keresztmetszet a hangminőségnél, és nagyon sok szempontot mérlegeltem (hangsugárzó, kábel, DAC - egyiknél sem a tökéletességre törekszem, még egyedül a hangsugárzónál tolom ki a határokat). A kisebb CA-ra (340) pl. azt írta a what hifi, hogy inkább kicsit vékony, mint nem, nekem pedig inkább kicsit teltebb kell, mert alacsony, max. közepes hangerőn hallgatnám, előbbivel pedig ez elég rossz eredményt szülne. A régebbi használtak a távirányító hiánya miatt esnek ki. Összességében azért szinte csak jó véleménnyel találkoztam a hangját illetően, ráadásul a tesztek többségének idején még drágább is volt. Elvileg a PMA-710 ugyanez, +10% teljesítmény és néhány plusz funkció, de a hang tekintetében egyformák. Szóval tudom, hogy ez belépőszint, de a többi elem sem különb, max a hangsugárzó picit. És akkor hangsugárzó. A Quad 21L-ről utánaolvasva nagyon jókat találtam, egy olyat szívesen megcsípnék 120 körül. Egyébként ami még felkeltette az érdeklődésem, az a KEF IQ5, arról is jókat olvastam, és az sokkal kellemesebb ársávban szokott mozogni. Ha nem muszáj nem akarnék 120-130-ig felmenni, inkább a 80-at céloznám valami tuti vétellel, pl. egy IQ5-tel lennék elégedett az olvasottak alapján. Vagy egy MA BR5-tel. Lényegében attól függ, hogy milyen ajánlat jön előbb, Quad, vagy valami kedvezőbb. Nézem az aprót szorgosan, köszönöm mindenkinek az iránymutatást.

A DAC egyébként egyelőre - és szerintem jó darabig - egy, korábban fejhallgatóhoz használt Audinst HUD MX1, ami nem pont erre lett kitalálva, de tud ilyet is. Ebből is látszik, hogy nem a high end a cél, hanem az elérhető áron jót

ami kimaradt: polcsugárzót nem szeretnék az állvány meg a méret miatt, pedig tudom, hogy meg tudják magukat hazudtolni. Sajnos csak állóban tudok gondolkodni. RX6/PMA-710 párosítással én is találkoztam, igaz csak a youtube-on, de úgy tűnt a videó alapján, hogy jól szól

555bubu: ezeket is megnézem, köszi. Az a mission sajnos nagyon csúf, meg ijesztő az a sok hangszóró benne, de a többit szemmel tartom! Ez az ATC sajnos totál ismeretlen nekem, utánaolvasok (mondjuk az összes többi is az volt, pl. Quad, KEF, MA... - van mit pótolni).

Köszi még egyszer mindenkinek!
KEF Q350, Wiim Amp, AKG K371, ATH-CKR9LTD, 1MORE Sonoflow

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

köszi, de mindenképpen állót szeretnék. Egyrészt állványt nem akarok venni, másrészt sokkal jobban tetszenek az állók. Tudom, hogy nem erről kellene szólnia elsősorban, de ezek már árban is elszaladnak, hiába kiváló vétel, ennyit egyelőre nem ér meg. Albérletben lakom, szeretnék valamikor saját lakást is, szóval meg kell húzni valahol a határt. Egy kellemes induló rendszert szeretnék, amivel néhány évig kiszolgál.

ATC-nél vannak álló hangfalak is ebben az ársávban.
Tudnak azért meglepetést okozni!

De mindenki tanácsával egyetértek. A lehetőségek szinte korlátlanok!
A Monitor Audio sem rossz, de az általad említett Mission is egy igen jó hangfal (kicsit már régebbi típus). Hallani nem hallottam, de elég jókat írtak róla. Ilyen régebbi jó vétel a Phonar P30/P40 és az Acoustic Research Status is. Én ide sorolom a Quadral Aurum és az Infinity Beta szériáját is.

A két legtutibb vétel szerintem a Quad 21L és az Epos M16. 120 ezer forintért mindkét típust meg lehetett venni.

bence0929
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Hozzászólás Szerző: bence0929 »

Azt hittem, hogy használtan 130-ért már több "érdemes" opció van Persze tudom, hogy ez egy drága "hobby", de többet egyelőre - egy jó darabig - nem szeretnék költeni rá. Amik 130 körül fellelhetőek a "nagy nevek" közül, pl. Monitor Audio BR6, B&W 603 stb. nem jó választás? Látom ez a "kis" Quad is jó értékeléseket kapott, bár tényleg eléggé megtévesztő lehet a mérete. Tisztában vagyok a költségvetés korlátaival, de ha azt mondom, hogy egy Wharfedale VR-400 volt az eredeti terv, akkor annál remélem sokkal jobb irányba haladok. Köszönöm a javaslatot, felírtam a potenciális jelöltek listára, még meghallgatnék néhány jelöltet, hogy legyen miből válogatni (ahogy nézem, használt lesz, ott pedig ugye nem én határozom meg a kínálatot).

Szerintem ha belefér a Monitor Audio is jó irány lehet most is van BR6 új eladó 145k-s irámyárral, persze a sorozat kisebb tagjai is jók, 25nm-re állónak ilyen árban nagyon jó, vagy még a Tannoy-ok ebben az ársávban, de ha lefelé szeretnéd faragni a hangfal árát, akkor meggondolnám a polcsugárzókat, mert azokból egy kategóriával komolyabbat is tudsz esetleg venni. A Denonból újat szeretnél? Annyiért amibe kerül, sokkal komolyabb vasak vannak használtban, de ahogy tetszik, ha megfogott a dizájn, hát hódolj be neki. Amúgy az 510-es árában van Cambridge Audio Azur 550A, még ez bír a kategóriában a legtestesebb teljesítménnyel. Bár Denont hallottam MA RX6-ttal, igaz a 710-est és az szép előadásra volt képes, szóval passzolhat a két márka.

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nem a teljesítmény miatt hanem a tartalékok miatt lehet hogy kevés az 510-es!
Félreérthető voltam... a 603-as sem annyira mozis mint jó pár mozi szett (de alapvetően nem csak zenére tervezték)!
A említett Missiont nem ismerem!
Meg oszlanak a vélemények a minimalista és a hangszóró temetőkről... a hang a lényeg!!!

Minél több mindent hallgass meg ha van rá lehetőséged és akkor tisztábban fogsz látni (mivel fülesben képben vagy... így legalább már tudod mit keresel hang terén, de ez mégsem füles!!!)
És én mindenképpen megfontolnám a vasat is, és nézelődnék használtban!
Most is van jó pár kellemes vétel az apróban is (nem tudom menyiért ill hol vennéd az 510-est)!

Miket hallgattál eddig meg?
Mi tetszett, mi nem?

Nem nagyon hallgattam semmit sem, legalábbis ideális körülmények között nem. Fejhallgatóban tudom mi tetszik, elég kifinomult a hangja, tehát szeretnék hangsugárzókban is valami normálisat, ami belefér a keretbe. A Denon 500-ast a whathifi-n nagyon lehúzták, két csillagot kapott az ötből, a 710 - ami hangban megegyezik az 510-el - pedig 4-et, eléggé megújították elvileg a szériát, és máshonnan is csupa pozitív vélemény köszön vissza a kis Denon-ról, én ezért tenném rá a voksom. Tudom, hogy használtan lehet még jobbat is, de pl. a távirányító mindenképpen feltétel, itt már sokan kiesnek, illetve a Denon külsőre is piszkosul bejön. Hangban pedig - mivel annyira nem tudnám kihasználni - valószínűleg nem hallanék jelentős eltérést. Egyelőre megteszi (pár évig), utána cserélném valami másra. Hangfalból sem feltétlen szeretnék 130-at költeni, ha lenne valami nagyon kellemes ajánlat használtan 80 körül, azzal lennék a legboldogabb. Persze ha annyival jobb, akkor rááldozom a pluszt. Egy nagyobb térben hallottam egy Wharfedale VR-300-at, és még az is tetszett a szellős, levegős hangzása miatt. Elhiszem, hogy messze van az ideálistól, de az újdonság erejével hatott és így tetszett az is, tehát nem olyan nehéz lenyűgözni hangsugárzókkal, de ha már veszek, akkor tényleg normálisat szeretnék, ezért kérdezem a hozzáértőket Fejesben amit szeretek: szellős, tágas hangkép, telt, de semmiképpen sem túlzó mélyek, picit hangsúlyos közép, illetve azt sem bánom, ha kicsit melegebb hangzású. De ne legyen lágy, ne legyen a háttérben. Remélem azért van ilyen ebben az ársávban is

Denon PMA-510 review

Denon PMA-710 review whathifi

Denon PMA-500 review whathifi

atc: köszi, de mindenképpen állót szeretnék. Egyrészt állványt nem akarok venni, másrészt sokkal jobban tetszenek az állók. Tudom, hogy nem erről kellene szólnia elsősorban, de ezek már árban is elszaladnak, hiába kiváló vétel, ennyit egyelőre nem ér meg. Albérletben lakom, szeretnék valamikor saját lakást is, szóval meg kell húzni valahol a határt. Egy kellemes induló rendszert szeretnék, amivel néhány évig kiszolgál.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hangsugárzó vásárláshoz: újban és használtban is gondolkodom, amennyiben utóbbi nem túl régi, ill. jó állapotú. 80-130 ezer Ft-ot szánnék rá maximum egy párra, függetlenül attól, hogy új vagy használt.

Lehet,hogy érdemes lenne picit még kipótolni.
Ezek a dobozok mo-on féláron vannak a nyugati árakhoz képest.
Hasonló jól árasított dobozt nem igazán fogsz mást találni.
Én ezeket ajánlanám:
Swans Diva 6.0
NuScale 216
Swans D2.1SE Black Piano

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6539

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Szerintem még egy nem annyira mini monitor is elég lehet a 25nm-re.A pontos térleképezésben utolérhetelenek,viszont némi mély szekció ádozatot be kell vállani ebben az árkategóriában.Pontos típusokat még nincs meg az erősítő elég nehéz lenne megadni.
Ha pedig mindenképpen álló akkor ez sem lehet annyira rossz választás:Tannoy.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

A Denon-t még nem vettem meg, csak azt néztem ki. Elég jókat írnak róla, elvileg más, mint az 500-as. 45W tudom nem túl sok, de nem hallgatnám túl hangosan, azért is nem kell nagy teljesítmény. Valahol meg kell húzni a vonalat Házimozis hangot semmiképpen sem szeretnék, a legfontosabb a tágas, betöltött tér, illetve a telt, életteli, zenei hangzás. Komoly viszonyítási alapom nincs. A Mission 753 rossz választás? Kicsit soknak tűnik benne a hangszóró, de erről is jókat írnak, és ez 80 körül lenne itt a fórumon. Kicsit megalománnak tűnik az 5 hangszóróval, de hátha csal a látszat. A Quad-ot is szem előtt tartom persze, hátha befut majd valami jó ajánlat A kesztyű mire szolgál, amit hozzá adnak?

Nem a teljesítmény miatt hanem a tartalékok miatt lehet hogy kevés az 510-es!
Félreérthető voltam... a 603-as sem annyira mozis mint jó pár mozi szett (de alapvetően nem csak zenére tervezték)!
A említett Missiont nem ismerem!
Meg oszlanak a vélemények a minimalista és a hangszóró temetőkről... a hang a lényeg!!!

Minél több mindent hallgass meg ha van rá lehetőséged és akkor tisztábban fogsz látni (mivel fülesben képben vagy... így legalább már tudod mit keresel hang terén, de ez mégsem füles!!!)
És én mindenképpen megfontolnám a vasat is, és nézelődnék használtban!
Most is van jó pár kellemes vétel az apróban is (nem tudom menyiért ill hol vennéd az 510-est)!

Miket hallgattál eddig meg?
Mi tetszett, mi nem?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ami nekem elsőre fel tűnik az a vasad!
Nekem az elődje az 500-as volt (ha jól tudom akkor alapjaiban ugyan az) és nem volt rossz kis vas (a benne lévő erő meggyőző volt) de tán 25nm-re kevés lehet a tartaléka (habár, könnyen hajtható dobozokkal lehet hogy nem lenne gond!).

Az említett Quad valóban zenél (habár nincsenek partiban a vassal, az ideális felállás általában ha hasonló árú erősítőhöz hasonló árrú dobozt párosítanak), a B&W 603-as inkább "mozis" de az is jó (lehet hogy jó párosítás is lenne mert kicsit keményebb a Denon meg elég lágy)!!!

Az biztos hogy jó felé indulsz a Warfi, Magnat-tól!!!
Azt gondolom hogy a gyenge láncszem az erősítő lenne minden esetben (azért 25 nm-t be kell tölteni... még kis hangerőn is)!

A Denon-t még nem vettem meg, csak azt néztem ki. Elég jókat írnak róla, elvileg más, mint az 500-as. 45W tudom nem túl sok, de nem hallgatnám túl hangosan, azért is nem kell nagy teljesítmény. Valahol meg kell húzni a vonalat Házimozis hangot semmiképpen sem szeretnék, a legfontosabb a tágas, betöltött tér, illetve a telt, életteli, zenei hangzás. Komoly viszonyítási alapom nincs. A Mission 753 rossz választás? Kicsit soknak tűnik benne a hangszóró, de erről is jókat írnak, és ez 80 körül lenne itt a fórumon. Kicsit megalománnak tűnik az 5 hangszóróval, de hátha csal a látszat. A Quad-ot is szem előtt tartom persze, hátha befut majd valami jó ajánlat A kesztyű mire szolgál, amit hozzá adnak?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hangsugárzó vásárláshoz: újban és használtban is gondolkodom, amennyiben utóbbi nem túl régi, ill. jó állapotú. 80-130 ezer Ft-ot szánnék rá maximum egy párra, függetlenül attól, hogy új vagy használt. Mindenképpen álló dobozt szeretnék.
.....
Fejhallgatókban elég jól otthon vagyok, de ez nagyon más

Ami nekem elsőre fel tűnik az a vasad!
Nekem az elődje az 500-as volt (ha jól tudom akkor alapjaiban ugyan az) és nem volt rossz kis vas (a benne lévő erő meggyőző volt) de tán 25nm-re kevés lehet a tartaléka (habár, könnyen hajtható dobozokkal lehet hogy nem lenne gond!).

Az említett Quad valóban zenél (habár nincsenek partiban a vassal, az ideális felállás általában ha hasonló árú erősítőhöz hasonló árrú dobozt párosítanak), a B&W 603-as inkább "mozis" de az is jó (lehet hogy jó párosítás is lenne mert kicsit keményebb a Denon meg elég lágy)!!!

Az biztos hogy jó felé indulsz a Warfi, Magnat-tól!!!
Azt gondolom hogy a gyenge láncszem az erősítő lenne minden esetben (azért 25 nm-t be kell tölteni... még kis hangerőn is)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ebben az ársávban nem egyszerű dolog tanácsot adni. Bár rengeteg hangfalat meg lehet venni 80-130 ezer forint között, de többnyire csalódást okoznak.

Egyet szeretnék kiemelni a sok közül. Használtan ennyiért elérhető, a mérete pont megfelel a szobádba. Fantasztikus hangfal, a teret nagyszerűen ábrázolja, elképesztően jól néz ki (kis ékszerdoboz). Nem egy nagy hangfal (inkább kicsi), de a hangja talán az eredeti új árán is túlmutat. A mélye elképesztően jó (nem várná az ember, hogy milyen mélyhangokat képes kiadni magából).
Az említett árért jó választás!

A hangfal a Quad 21L, vagy L2!

Azt hittem, hogy használtan 130-ért már több "érdemes" opció van Persze tudom, hogy ez egy drága "hobby", de többet egyelőre - egy jó darabig - nem szeretnék költeni rá. Amik 130 körül fellelhetőek a "nagy nevek" közül, pl. Monitor Audio BR6, B&W 603 stb. nem jó választás? Látom ez a "kis" Quad is jó értékeléseket kapott, bár tényleg eléggé megtévesztő lehet a mérete. Tisztában vagyok a költségvetés korlátaival, de ha azt mondom, hogy egy Wharfedale VR-400 volt az eredeti terv, akkor annál remélem sokkal jobb irányba haladok. Köszönöm a javaslatot, felírtam a potenciális jelöltek listára, még meghallgatnék néhány jelöltet, hogy legyen miből válogatni (ahogy nézem, használt lesz, ott pedig ugye nem én határozom meg a kínálatot).

Vendég

Amit szeretnék vele: csak zenére, egy 25nm-es szobába, a kettő között kb. 3-3,5m távolság lenne, én is kb. ennyire lennék tőlük. Szeretném, ha kellően kitöltené a teret. Hangban: legyen egységes hangképe, lehetőleg alacsonyabb hangerőn is szépen szóljon, elsősorban akusztikus, jazzes jellegű zenékkel. Nem a minél valóság-közelibbet keresem, hanem a minél zeneibbet. Élményt adjon. Erősítőnek egy 2x45W-os Denon PMA-510 lenne alatta.

Ebben az ársávban nem egyszerű dolog tanácsot adni. Bár rengeteg hangfalat meg lehet venni 80-130 ezer forint között, de többnyire csalódást okoznak.

Egyet szeretnék kiemelni a sok közül. Használtan ennyiért elérhető, a mérete pont megfelel a szobádba. Fantasztikus hangfal, a teret nagyszerűen ábrázolja, elképesztően jól néz ki (kis ékszerdoboz). Nem egy nagy hangfal (inkább kicsi), de a hangja talán az eredeti új árán is túlmutat. A mélye elképesztően jó (nem várná az ember, hogy milyen mélyhangokat képes kiadni magából).
Az említett árért jó választás!

A hangfal a Quad 21L, vagy L2!

davek
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hangsugárzó vásárláshoz: újban és használtban is gondolkodom, amennyiben utóbbi nem túl régi, ill. jó állapotú. 80-130 ezer Ft-ot szánnék rá maximum egy párra, függetlenül attól, hogy új vagy használt. Mindenképpen álló dobozt szeretnék. Azért sávos, mert ha valami tényleg jót ki lehet fogni olcsóbban, ami kielégíti az igényeimet, egyelőre az is megtenné. A 130 nagyon max. Akár direkt link is jöhet fórumos hirdetéshez.

Amit szeretnék vele: csak zenére, egy 25nm-es szobába, a kettő között kb. 3-3,5m távolság lenne, én is kb. ennyire lennék tőlük. Szeretném, ha kellően kitöltené a teret. Hangban: legyen egységes hangképe, lehetőleg alacsonyabb hangerőn is szépen szóljon, elsősorban akusztikus, jazzes jellegű zenékkel. Nem a minél valóság-közelibbet keresem, hanem a minél zeneibbet. Élményt adjon. Erősítőnek egy 2x45W-os Denon PMA-510 lenne alatta.

Azt hiszem mindent leírtam, ha valami lemaradt, szívesen válaszolok. Előre is köszönöm a segítséget! Olvastam már a témában elég sok órát, de minél többet olvasok, annál kevesebbet tudok/annál jobban összezavarodom. Fejhallgatókban elég jól otthon vagyok, de ez nagyon más

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Bioka »

Szerintem olyat nézzél, amelyiknek az alsó frekvenciája minél jobb - 80Hz v alatta.
A KEF régebbi típus, ha a sima 2001-re gondolsz, de elég jó mozit tud csinálni.
Az Annex-nél jó sokáig akciós volt a B&W M1. Nem tudom most van-e akció, vagy elfogyott mindegyik, de abból sem lenne rossz mozit építeni, esetleg VM1.

Ez a freki gondolom a melynyomora ertendo.
Hogy regi tipus az nem szamit, ha jol szol. Vagy rosszul gondolom?
Szerintem a B&W meg nem az a kategoria amit megengedhetek magamnak, azert megenztem az Annex-nel. Szep az biztos

Vendég

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy ti melyiket választanátok a két házimozi szett közül?
Az egyik KEF HTS 2001, a másik Canton movie 125 mx?
Nem szeretnék sokat költeni rá, de jó lenne ha azért elég jól szólna.
Elsősorban ilyen kompaktabb rendszereket keresek helyhiány miatt. Kipróbálni nincs lehetőségem sajna.
Ha van egyéb ötlet is, akkor szívesen fogadom.

Szerintem olyat nézzél, amelyiknek az alsó frekvenciája minél jobb - 80Hz v alatta.
A KEF régebbi típus, ha a sima 2001-re gondolsz, de elég jó mozit tud csinálni.
Az Annex-nél jó sokáig akciós volt a B&W M1. Nem tudom most van-e akció, vagy elfogyott mindegyik, de abból sem lenne rossz mozit építeni, esetleg VM1.

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Bioka »

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy ti melyiket választanátok a két házimozi szett közül?
Az egyik KEF HTS 2001, a másik Canton movie 125 mx?
Nem szeretnék sokat költeni rá, de jó lenne ha azért elég jól szólna.
Elsősorban ilyen kompaktabb rendszereket keresek helyhiány miatt. Kipróbálni nincs lehetőségem sajna.
Ha van egyéb ötlet is, akkor szívesen fogadom.

M3nyus
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: M3nyus »

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani pár hangfalszettet 300k ig bezárólag melyeket érdemes figyelembe venni/meghallgatni?
-Szoba 17 nm
-5.0 szett (később majd sub)
-H/K AVR 7000
-mozi/zene - 70%/30% (zenéből inkább "tucat" zene, jazz, klasszikus nemigazán)
-használt és új is szóba jöhet

JBL Studio 190?
Hivi RM300HT ? (árban több, de nagyon tetszetős)
Dynavoice Challenger M65 ?

Ezek tetszettek külsőre is.

Köszönöm!

charlee74
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: charlee74 »

Sziasztok!

Elhatároztam házimozi rendszerem teljes újraépítését, amelynek elektronikáit viszonylag könnyű volt kiválasztani, így az már biztos, hogy Onkyo BD-SP 309 és hozzá illően egy TX-NR 509 receiver fogja megörvendeztetni szemeimet és füleimet.
Döntésemben legnagyobb szerepet az játszotta, hogy ebben az árkategóriában gyakorlatilag nem kapok hálózati tudással felvértezett elektronikát (NAS miatt nem szívesen mondanék le eme tudásról), valamint "ismerem" az Onkyo hangját mind zenén, mind mozin és mivel nagyjából 2/3-1/3 arányban nyerő nálam az, hogy inkább zenére legyen alkalmasabb a rendszer, ezt tartom a legjobb választásnak. Ezt a részt így vegyük is eldöntöttnek.

Leglényegesebb információk talán elsősorban a szoba adottságai: kb. 3,5*5,2 m és korlátoz az, hogy csak a hosszanti falon tudom elhelyezni a frontokat, egymástól max. 2-2,5 m-re. Zenei téren gyakorlatilag mindenevő vagyok, de leginkább az számít, hogy a jazz, blues szóljon a legélvezhetőbben. Talán még annyit, hogy a szoba parkettás és van egy jó nagy méretű, vastag szőnyeg is benne, a szomszédok pedig bizonyos határok között béketűrőek

Ezzel el is jutottam a valódi kérdéshez. Keresésem során 5 hangfalszettre szűkítettem le az esélyesek táborát, ezekről kérek véleményeket azoktól, akik hallották már ezek hangját, illetve jelenleg is ilyet használnak.

Kezdjük a legolcsóbbal:

Mordaunt Short Carnival 1+6+5C Ára: ~120000
A dizájn nagyon tetszik, és ahogy utána olvastam állítólag kategóriájában igen jó hangokat lehet kicsiholni belőle. Ami miatt viszont kicsit tartok tőle - hogy nem lenne a legjobb választás - az pont az igen kedvező ár. Mindenesetre, ha terveim nem alakulnak túl jól, azt hiszem ebben a kategóriában nincs versenytársa (Kivéve talán a Heco Victa2 501-es szettet, de az számomra kissé gagyiszagú...)

Még barátinak mondható áron a következőket hagytam meg a listában:

Polkaudio TSi 300 + 100 + CS10 Ára: ~170000
Olvasmányaim szerint ezzel a márkával vigyázni kell, mert vannak melléfogásaik, de erről a belépő szintű szettről igen jókat olvastam. De vajon ez csak jó marketing, vagy igaz?

KEF C7 5.0 Light Ára: ~180000
Számomra egyre szimpatikusabb szett, hátrányait éppen jól ellensúlyozná az Onkyo hangja. Az iQ sorozattal volt már szerencsém találkozni életem során. Annak akkor és ott nem igazán ragadott meg a semleges hangzása, de nem nevezhetem mérvadónak élményemet.

A következő szett ára már súrolja anyagi lehetőségeim és fizetés hajlandóságom határait:

Castle Knight 4 + Knight 1 + Lincoln C2 Ára: ~215000
Angol szépség, a gyártó állítása szerint egyesül benne a magasak pontossága a kellemes mélyekkel. Ami miatt mégis igazán felkeltette az érdeklődésemet, az a hangok "utaztatása", a doboz alján elhelyezett reflexnyílás és a csinos keretben helyet kapó tüskék.

Végül egy olyan szett, ami már kissé meghaladja anyagi képességeimet, de talán megérné az áldozatot:

Dynavoice Definition DF-5 + DM-5 + DC-5 Ára: ~280000
Nem mondhatnám, hogy elterjedt márka, de reménykedem abban, hogy pont ebben rejlik nagyszerűsége. Svéd gyártó, no marketing stratégiával. Amit sikerült összebányásznom róla külföldi fórumokról, hogy hangja közelíti a milliós árú hangfalakét(?), csak a magasaira panaszkodnak kicsit egyesek. Nem is a legszebb - engem kimondottan taszítanak az ezüst és antracit színű frontlapok, viszont fekete dobozokat sem szeretnék -, de ha sikerülne tölgy színben, zongoralakk fekete frontlappal szerezni, azzal megbékülnék, főleg, ha tényleg annyira jól szól és nem csak parasztvakítás, hogy a marketing hiánya miatt tudják alacsonyan tartani az árakat

Nos, Uraim (esetleg hölgyeim)! Ha valakinek véleménye, tapasztalata van a felsorolt szettekkel kapcsolatban, kérem írja meg!
Természetesen lehetőség szerint szeretném mindet hallani is a végleges döntés előtt, de nem biztos hogy ez ennyire egyszerű... Viszont dönteni mindenképp én fogok.

Esetleg ha valaki fővárosunkban biztosítani tudna valamelyik szettel egy félórás szeánszot némi üdítőért/sörért cserébe, azt is örömmel venném.

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Egyik doboz sem ér annyit, amennyiért árulják. Ha ennek a hangja tetszik legjobban az erősítőddel, akkor megveheted. De lehet, hogy egy olcsóbb hangsugárzóval is elégedett lennél, ha az szebben szól az erősítőddel.
Nézd meg az aláírásomat, én 40ezres Tannoyt hallgatok 400ezres amp-cd párossal nagy megelégedéssel. Nem mondom, hogy nem tudna sokkal szebben is szólni, de annyi pénzem sajnos most nincs hangsugárzókra.

skiraly
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: skiraly »

Valakinek van tapasztalata a Heco Celan XT901 állódobozokkal?
Megér 250 ezer forintot a pár?
Német sajtóban kb. azonos hangminőség pontot kapott,-csak ,hogy az ismertebbeket említsem- mint a:
-Focal Chorus 836V
-KEF Q900
-Dynaudio Focus 220
-Jamo C807

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Ezek labirint dobozok , de tudhat valamit a pali , mert , ha jól emlékszem , a Bösendorfer dobozait is Ő tervezte .

Köszi!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!

Ismeri valaki a Hans Deutsch által kitalált Atl (atlantic?) Santo Domingo-t ??? Én alig találtam róla valamit. Ez valami újabb (régebibb) nemkonvencionális hangsugárzó???

Ezek labirint dobozok , de tudhat valamit a pali , mert , ha jól emlékszem , a Bösendorfer dobozait is Ő tervezte .

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Sziasztok!

Ismeri valaki a Hans Deutsch által kitalált Atl (atlantic?) Santo Domingo-t ??? Én alig találtam róla valamit. Ez valami újabb (régebibb) nemkonvencionális hangsugárzó???

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Szerezz egy Tannoy szettet , elég a polcsugárzó is , csak annak állványra van szüksége , ezért vegyél inkább állót , csak arra figyelj , mivel van mélysugárzód , hogy a frontokban ne legyen nagyobb a fő sugárzó 12-13 cm-esnél . A legjobb az lenne ha nem reflex dobozokat vásárolnál , hanem zártakat , ez fontos lehet a kapott hangminőség szempontjából , mivel viszonylag kicsi a szoba , ha mégis reflex , akkor egy szivaccsal dugd be a reflex nyílásokat , A legtöbb dobozhoz mellékelnek is ilyet . A Polk-nak nem túl jó a híre , de meg kell hallgatnod , és majd eldöntöd .

Köszi! Utánanézelődök.
Az, hogy van-e mélyládám az sztereó zenehallgatás szempontjából teljesen mindegy, mert ahhoz nem fogom bekapcsolni/bekötni. Olyan 5.0-ás szett érdekel ami jó lesz a jungsonhoz is különböző stílusokban. Azért 5.0 kell mert mozihoz is ezt használnám, nincs helyem külön hangfalaknak mindkettőhöz.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”