Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Sennheiser HD590 lengeti a kezét.
:box: Isten hozott. Időpont megfelel?

És már megint Beyerdorfot írok Beyerdymamic helyett... Ez a multik átka
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Sennheiser HD590 lengeti a kezét.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Na akkor emlékeztetném a FÜLES-TESZT lehetséges leendő résztvevőit, hogy jó lenne január vége felé valami időponot egyeztetni fülelés ügyben.

Vadász felajánlott a meghallgatáshoz egy Heed Audio CanAmp-ot január 15 után, tehát lassan vele is egyeztetni kellene. De először magunk között egyeztessünk.

Én jan 28 szombatra gondoltam, Robotk@, Vendég_qqriq_, nektek megfelel?

A Beyerdorf DT770-et, DT990-et és az AKG 271-et (terveim szerint) én hoznám.

Kérdéses még a helyszín, javaslatokat várnék..

Nem lenne rossz valami jó kis hangfalak mellett tesztelni, így a LuBo-t nem csak mint füles-erősítőt tesztelhetnénk...

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

AKG K-501 
Hoppá, csak most látom a hozzászólást.. Ezek szerint benevezel egy K-501-el? Jól értem?

Igen, ha össze tudjuk hozni, és érdekel valakit.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

AKG K-501
Hoppá, csak most látom a hozzászólást.. Ezek szerint benevezel egy K-501-el? Jól értem?

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

AKG K-501

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Na akkor (jó) lenne egy kis valódi, "fül-alapú" összehasonlítás, ahol (terveink szerint) az alábbi összehasonlítások (és ezek kombinációi) fognak megvalósulni: 
(Lupus-)Bubo <=> Heed Audio CanAmp
Beyerdorf DT990 <=> Beyerdorf DT770 <=> AKG K-141

Heed Audio CanAmp-unk (a lényeg...) még nincs az összehasonlításhoz, várunk jelentkezőt hozzá... Meg másokat is, akár füles erősítővel, akár jobbféle fülessel (AKG K-501 esetleg K-1000, Sennheiser HD-600 és HD-650 előnyben).

Nem tudjátok, a Heed Audio nem ad kölcsön cuccot (vételár-letét ellenében persze) egy kis  próbálgatáshoz, mit ahogy azt HiVOX is teszi?

Egy fülessel beszállnék, ha az időpont jó! Eetleg CD játszó, ha nem kell messze vinni (kicsit féltem...)

sajti

Akkor januárban komoly próba lesz...

Lehet még jelentkezni

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Na akkor (jó) lenne egy kis valódi, "fül-alapú" összehasonlítás, ahol (terveink szerint) az alábbi összehasonlítások (és ezek kombinációi) fognak megvalósulni: 

Heed Audio CanAmp-unk (a lényeg...) még nincs az összehasonlításhoz, várunk jelentkezőt hozzá... Meg másokat is, akár füles erősítővel, akár jobbféle fülessel (AKG K-501 esetleg K-1000, Sennheiser HD-600 és HD-650 előnyben).

Nem tudjátok, a Heed Audio nem ad kölcsön cuccot (vételár-letét ellenében persze) egy kis próbálgatáshoz, mit ahogy azt HiVOX is teszi?

Egy fülessel beszállnék, ha az időpont jó! Eetleg CD játszó, ha nem kell messze vinni (kicsit féltem...)

sajti

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nem tudjátok, a Heed Audio nem ad kölcsön cuccot (vételár-letét ellenében persze) egy kis próbálgatáshoz, mit ahogy azt HiVOX is teszi?

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Robotk: BuBo oldalról (pontosabban Lupus/BuBo = LuBo) támogatni tudok egy kis fülelést, ha van mihez viszonyítani. Remélem már a DT990-el, hogy a füleseket is lehessen hasonlítani
Na ennek örülnék.

Megfülelnénk a füleseket is, meg persze kiváncsi vagyok a bubora nagyon.

Merre laksz?

Még dacot se kellene vinnem, mert én is egy lupust nyúzok. :box:

Még egy Canampot is jó lenne szerezni.

Mondjuk Sz.Z. nagyon segítőkész ilyen témában, letét ellenében simán haza lehet vinni a Hivoxtól bármit otthoni tesztelésre.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Udvozletem! 
Fejhallgato erositot keresek. Ami kisse bonyolultabba teszi a helyzetet az az, hogy nekem olyan kellene, ami 2 bemenetet is tud kezelni. Eddig egy ilyet talaltam elfogadhato arban, de ezt eppen nem lehet kapni. Van megegy, ami nekem mar sok. Tudtok egyeb gyartok hasonlo termekeirol?

Torkosborz: mi is az elfogadható ár?

Ezt a mestertuning.fw.hu oldalt, illetve aki mögötte áll ismeritek? Ki csinálja?

Csak azért mert úgy néz ki hogy relatíve olcsón (35e) hamarosan egy Beyerdynamic DT-990 tulajdonosa leszek, amiről "tuningolási" lehetőséggel kecsegtet az oldal:

A harmadik meghallgatásra javasolt típus a Beyerdynamic DT-990 PRO jelzésű stúdió-fejhallgató. Legnagyobb erőssége a kiváló térleképzés, jelenlétérzet. A fókuszáltság a magasabb frekvenciákon jó, ám sajnos a frekvencia csökkenésével arányosan a fókusz is romlik valamelyest. A sávszélessége a kategóriának megfelelő, de a mélytartomány precízitása nem nevezhető kifogástalannak. Mindenesetre az árához viszonyítva nagyon tisztességesen teljesít! (Megjegyzendő, hogy különféle módosításokkal egy kategóriával jobb hangminőséget lehet kicsikarni a fejhallgatóból!)

Apropó, miben különbözik a Beyerdynamic DT-990 PRO és a nem PRO?

Robotk: BuBo oldalról (pontosabban Lupus/BuBo = LuBo) támogatni tudok egy kis fülelést, ha van mihez viszonyítani. Remélem már a DT990-el, hogy a füleseket is lehessen hasonlítani

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Fül és Fejhallgatók

Udvozletem! 
Fejhallgato erositot keresek. Ami kisse bonyolultabba teszi a helyzetet az az, hogy nekem olyan kellene, ami 2 bemenetet is tud kezelni. Eddig egy ilyet talaltam elfogadhato arban, de ezt eppen nem lehet kapni. Van megegy, ami nekem mar sok. Tudtok egyeb gyartok hasonlo termekeirol?

Heed audio, Hivox is árul jó minöségű füles erösítőt ha jól tudom.

Apropó hallott már valaki egymás mellett Bubo-t, és Canamp-ot?
Érdekelne némi vélemény, persze ha csak nem leszek elégedett azzal amit az erölködőm produkál a fejhallgató kimenetén.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Udvozletem! 

Heed audio, Hivox is árul jó minöségű füles erösítőt ha jól tudom.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Fül és Fejhallgatók

Gondoltam leírom, hátha valakinek hasznos lehet.

Párom előhozakodott vele, hogy milyen jó lenne nekem egy normálisabb "füles".
Már csak a családi béke érdekében is.
Úgyse nagyon volt ötlete mit hozzon Nekem a Jézuska. (Nekem lett volna nem is kevés... )

Persze kijelentette, hogy Ő nem mer ilyesmit venni Nekem, úgyhogy válasszam ki és majd a fa alá kerül. Díjaztam az ötletet, mégis hogy nézne ki ha hallatlanban venne az ember fülest.

Végigolvastam a topikokat, (van pár :box: ) és tájékozódtam az árak után, hogy mik azok a modellek, amik beleférnek a Jézuska büdzséjébe. Készítettem egy listát, miket szeretnék meghallgatni.
Aztán jött a neheze. Hol?
Felhívtam a Basys-t mint Sennheiser hivatalos forgalmazót. Teljesen meglepő lett volna, ha a listán szereplő modellek közül 2-nél több lett volna náluk ami meghallgatható. Hát ez egy vicc. :box:
Aztán átugrottam Árkád MM-be, mert itt van közel. Választék kb. a nullával egyenlő.

Majd jött a Pólus MM.
Hát ezen ledöbbentem. Aki próbált már meg MM-et felhívni és bármi infót kérni tőlük egy termékről, az érteni fogja miről beszélek.
2 csörgés után felveszik, elmondom az óhajom, máris kapcsolnak a megfelelő osztályra. Na mondom ilyenkor szokott a baj kezdődni..
Az osztályvezető felveszi 2 csörgés után (Hoppá... ) teljesen segítőkész, és abszolút képben van!!!! Egy MM-ben! Sorolom a modelleket, ez is van, az is, a harmadik is..., sőt van néhány AKG, amiből az új modellek most érkeztek, van KOSS is, a Technicsnek egy közép és egy felsőkategóriás modellje, néhány komolyabb sony, és a szokászos töltelékből kismillió, mondja a figura... :punk:
Kérdezek árakat, csak hogy viszonyítani tudjak a basys áraihoz, emberünk azonnal nézi a gépben és bármelyik modell árát kapásból meg is mondja!

Ezek után irány Délután Pólus MM!

Elég sok modellt meghallgattam, kértem az eladót állítson be valami normális hangerőt mert alapban a fülesek nagyon halkan szóltak csak.
Hát őszintén megmondom a Sennheiser fülesei közül mindössze az EH 250 és 350 tetszett (Az árához képest viszont a műanyag kialakítás, Nekem gagyi feelinget keltett). Ezek kb. középmodellek. A nagyobb modellek közül egyik sem. A KOSS-nak mindössze egy modellje volt, ami nem volt rossz, de nem is győzött meg.
Az AKG modellek meg sajna nem voltak bekötve. De ha már itt vagyok, és van lehetőségem meghallgatni egymás mellett őket, jusztis kibontatom mindet.
Az eladó srác nagyon kedves, segítőkész volt. A kb. 2 órás hallgatózásom végére mondjuk látszott rajta, hogy unja, de jól leplezte.
Hát Nekem az AKG fülesei egy egészen más világ!
Azonnal tudtam hogy ez kell Nekem.
Végül 4 modellt hallgattam meg tüzetesebben. K 101, K 301, K 141, K 171
És mindössze csak az ár döntött.
A K 301 és a K 141 volt igazán nagy versenyben. Igaz utóbbit studio használatra ajánlja a gyártó leginkább.
A K 171-et miután az árát megtudtam nem sokáig hallgattam, ugyanis az nem fért bele a büdzsébe. Minek fájdítsam a szívem/fülem.
Végül a 2 versenyző között nem tudtam dönteni, így a K 141 javára dőlt a mérleg ugyanis jóval kényelmesebb volt "viselni", ami szintén nem egy utolsó szempont.

A Sennheisernek egyetlen modellje (Még a legdrágább darabok se) sem tudta azt a szellős, és mégis tiszta, részletező, de ha kell kellően basszussal telepakolt megszólalást hozni, mint ez az AKG. A nagyobb modellekről ne is beszéljünk.
Szóval Nekem egy kicsit csalódás volt most a Sennheiser. De ez csak egy szubjektív vélemény, nem áll szándékomban a sennheiser tulajokat megsérteni.

Íme az Én drágaságom, amit itthon csak szombat este próbálhatok ki először, ugyanis a fa alá kerül.
AKG K 141 Studio:

Torkosborz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Torkosborz »

Udvozletem!

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 130

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: qqriq »

BIG FOOT

Igaz, az ITT található darabok kicsit drágábbak, de lehet, hogy érdemes pár ezerrel többet áldozni rá, hogy ne akard 1-2 hónap múlva cserélni. Ne siesd el, járkálj körbe, és hallgass meg minél többet. MM-ben általában Sennheiser, Satsystem-nél AKG is van.
Az AKG K-501-est használom, nekem ez bevált (ez most kb 40k körül van üzletben). Amúgy a szívem vágya a K-1000.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Sziasztok

A kérdésem az lenne, hogy 30-35e körül milyen fülest ajánlanátok mostanába, az alábbi feltételek mellett:

Számítógépről hallgatnám (egy elég komoly külső hangkártyával) elsősorban zene (CD, SVCD, DVD-Audio) hallgatására, másodsorban késő esti házimozizásra.

A cél, hogy az adott összegből minél szebb zenei élményt kapjak, úgyhogy a minőség érdekében lemondok inkább vezeték nélküli megoldásról, illetve az 5.1 hangzásról.

Ha esetleg mégis lenne valami minőségibb 5.1-es kivitel, akkor talán (az ütősebb házimozi élmény érdekében) hajlandó lennék rádobni az összegre, de csak ha nem sokkal rosszab (stereo) zenei élményt kapok pl. mondjuk SACD hallgatásakor. Ha nagyságrendekkel gyengébb hangminőséget kapnék az 5.1 miatt, akkor inkább lemondok róla.

Segítségeteket előre is megköszönve,

Üdv
BF

prok
Isten Hozott! :)

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: prok »

5.1-es fejhallgató vásárlásán gondolkodom. Van esetleg valami tippetek, hogy milyet érdemes venni, amivel viszonylag jó minőségben lehetne házimozizni úgy, hogy közben a család alhatna akár? Egyáltalán érdemes-e ilyenben gondolkodni, mennyire összevethető a fejlhallgatóval elért térhatás egy 5.1-es hangfalas megoldással?
Azt hiszem a karácsonyi DVDcenterben teszteltek ilyen füleseket......de hogy melyik lett a jó arra már nem emlékszem

Köszönöm a tippet. Sajnos a karácsonyi különszámot nem látom már újságárusoknál, ráadásul ez az online rendelési oldalon sem rendelhető.
Tudja esetleg valaki, hogy pontosan milyen tpusok tesztje volt benne, és mi lett az eredmény?

SchJohny
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: SchJohny »

5.1-es fejhallgató vásárlásán gondolkodom. Van esetleg valami tippetek, hogy milyet érdemes venni, amivel viszonylag jó minőségben lehetne házimozizni úgy, hogy közben a család alhatna akár? Egyáltalán érdemes-e ilyenben gondolkodni, mennyire összevethető a fejlhallgatóval elért térhatás egy 5.1-es hangfalas megoldással?
Azt hiszem a karácsonyi DVDcenterben teszteltek ilyen füleseket......de hogy melyik lett a jó arra már nem emlékszem

TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.

prok

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: prok »

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Nem sok segítséget kaptam tőletek, igaz az idő is rövid volt.

Viszont találtam valami, ami nem tűnik rossznak, de nem tudom, hogy hol lehet beszerezni és mennyiért.

Amphony 2.4 GHz DIGITAL Wireless Headphone a becsületes neve.
Két típus tartozik a családba: a H1000 és a H2000.

Kérdés:
- Hol lehet ilyet itthon kapni és mennyiért?
- Van-e valakinek tapasztalata valamelyikkel kapcsolatban?

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Egy kis segítség kellene.

Tévézésre keresek rádiófrekvenciás fejhallgatót. Nem kell hifinek lennie, csak sztereónak, úgyis csak tévézésre használnám.

Követelmények:
- legalább két, de inkább három csatornára lehessen hangolni
- ne szedjen össze mindenféle külső zavart
- ceruza vagy AAA -s akkumulátora legyen. Ez fontos!

Van nekem egy Sony MDR-430-as, amivel eddig tökéletesen meg voltam elégedve, de valami mozgás történhetett a szomszédoknál, mert időnként rengeteg zajt szed össze. Sőt néha, amikor a tévét kikapcsolom, de a fejhallgató a fejemen marad tisztán szoktam hallani valamelyik adót (legtöbbször a Viasat3-at).
Gondolom egy közeli szomszéd hallgatja így a tévéjét. Csak azt nem értem az övét miért nem zavarja az enyém.

Na mindegy, majd veszek egy másikat. De milyet? Ez itt a kérdés.
Remélem a problémám világos és tudtok segíteni!

Egy linket, ha be tudnátok szúrni, jó lenne.

zAcsKO
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: zAcsKO »

Nekem is sennheiser van HD500-as, 20eFt volt. Most már rendkívül elégedett vagyok a hangjával, főleg a mélyek szólnak úgy ahogy én azt szeretem tetszenek (AKG-hoz képest pl. ahol semmi mély nincs)

A megfelelő erősítő tényleg elengedhetetlen. Korábban hangkártyára vagy discmanre volt kötve, jó volt a hangja, de valami mégis hiányzott, volt hogy el is akartam adni. Aztán vettem nyáron a házimozierősítőt, és annak a fejhallgató kimenetére ráraktam, és akkora ugrás volt hangminőségben hogy alig hittem el, oda is ragadtam és hallgattam egész este. Utánna visszaraktam a discman-ra (sony) és 5 másodperc után letéptem a fejemről annyira pocsékul szólt (pedig korábban így hallgattam), azóta a discmant nem, vagy csak a saját kis füldugójával hallgattam.

Azt már nem is akarom megtudni mi lenne ha rendes fejhallgatóerősítőt használnék.

(ettől függetlenül én ritkán használom a fülest, mert azért jobban szerettem a mellkasomon is érezni a basszust.)
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV

Reaper

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Reaper »

Szerintem is sokkal jobban megéri egy drótos
legalább az is van olyan jó jóval kevesebbért.

Aequam memento rebus in arduis
servare mentem, non secus in bonis.
(Horatius)

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: trumpf »

Doki és Lacy 
Ezt híjják sokterápiának? 
Hatásos volt. Rájöttem, hogy nem is kell nekem drótnélküli füles.

Ön jól döntött

Hogy nektek mennyire egy srófra jár az eszetek.

A zsebem reggel óta ugyanezt hajtogatja

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”