Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Vennek egy ilyen gepet, meg egy normalis korfureszt de nem igazan ertek hozza. Nem tudom mitol nyilvanithato jonak egy lamllozo gep meg egy korfuresz. Tudsz egy forumot ahol ilyen gepek utan erdeklodhetnek? Esetleg te is ertesz hozza, akkor le tudnad irni nekem a fobb dolgokat amik fontosak?
Nem hinném, hogy tudok ebben konkrétan segíteni.
Ami jó, az sokba is fog kerülni.
Hobbi célra viszont 10-15e Ft/db áron tudsz vásárolni ezekből. Sejtem, hogy jónéhány hangdobozt össze tudsz velük rakni.
Én már 10 éve nyüstölöm pl. az akciós OBI-s szalagcsiszolómat és mostanában kezdett csak zajongani. 200Ft volt bele egy új csapágy.
A marógépem szintén barkácsáruházi, a legalsó polcról. Jól működik. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt velük. Szerintem annak, akinek nem mindennapos használatra kell, ezek is megfelelnek.
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Mélysugárzók
Vennek egy ilyen gepet, meg egy normalis korfureszt de nem igazan ertek hozza. Nem tudom mitol nyilvanithato jonak egy lamllozo gep meg egy korfuresz. Tudsz egy forumot ahol ilyen gepek utan erdeklodhetnek? Esetleg te is ertesz hozza, akkor le tudnad irni nekem a fobb dolgokat amik fontosak?
Nem hinném, hogy tudok ebben konkrétan segíteni.
Ami jó, az sokba is fog kerülni.
Hobbi célra viszont 10-15e Ft/db áron tudsz vásárolni ezekből. Sejtem, hogy jónéhány hangdobozt össze tudsz velük rakni.
Én már 10 éve nyüstölöm pl. az akciós OBI-s szalagcsiszolómat és mostanában kezdett csak zajongani. 200Ft volt bele egy új csapágy.
A marógépem szintén barkácsáruházi, a legalsó polcról. Jól működik. Persze lehet, hogy csak szerencsém volt velük. Szerintem annak, akinek nem mindennapos használatra kell, ezek is megfelelnek.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Mélysugárzók
Ez: Csavarok nélkül ragasztani lapostiplivel. http://www.lamello.com/en/home/join-woo ... tages.html
Nem kell gérbe vágni, ha a végén marógéppel lemarod ívesre, vagy 45°-ban.
Itt láthatod az MDF dobozt simán és rétegelt lemezzel burkolva.:
Mélysugárzók
Sziasztok
Van valakinek személyes tapasztalata Dynavoice T12-ről vagy Velodyne Wi-Q 12-ről?A kettő közül melyik lehet jobb választás?20nm szobába,kizárólag mozira.
Mélysugárzók
Tervezem, hogy csinalok egy melynyomot kocsiba is, amit a hangszoro vasarlassal kezdenek. Celom az, hogy a leheto legmelyebben szoljon egy viszonylag kis meretu dobozban. Pl. 38 centis hangszoro 60 literes dobozban, vagy kicsit nagyobb de max 80 liter.
Milyen dolgokat kell nezni a hangszoronal hogy a celomat elerjem? Annyit sejtek, hogy minel nagyobb tekercs hogy birja a terhelest, es nagy magnes hogy legyen ereje, de ezeken kivul mi? Pl a kosar, a membran vagy a perem anyaga szamit?
Olvastam valahol, hogy minel kisebb az FS ertek, annal melyebben szol a hangszoro. Ez igaz?
Mélysugárzók
Ez a retegelt lemez burkolat szep, jobbnak tunik mint a mubor boritas. Bar eloben meg egyiket sem lattam
Kozben sikba reszeltem minden oldalt es lekerekitettem az eleket es sarkokat. Olyan jol sikerultek, hogy burkolas helyett inkabb festessel probalkozom eloszor aztan ha nem tetszik az eredmeny, majd johet a burkolas.
A belso falakat muszaj boritani valami csillapito anyaggal? Ha igen, akkor mik johetnek szoba az akusztikus vatta helyett? Azt ugyanis nem tudok szerezni.
Ja, kiprobaltam szerdan. A doboz meg zart, a szubcso meg nincs megcsinalva de igy is olyan mely hangot adott amit eddig meg nem hallottam, nagyon bika szubcsovel meg melyebbre megy, remelhetoleg
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Mélysugárzók
üdv,
akik használtak már többféle mélysugárzót, mi szól az előre és a lefele sugárzó szubok mellett pro és kontra? amit rendelni készülök szubot, lehet előre vagy lefele sugárzó kivitelben rendelni, de sajnos nem olyan, mint a Martin Logan Dynamo-k, hogy olyan keret/mini állvány van hozzá, amivel változtatni lehet a sugárzási módot.
Rel T5 mélynyomóval van valakinek tapasztalata?
Nekem volt néhány hónapig.
Méretét meghazudtoló hangja van. Gyors, pontos. Véleményem szerint 20-25nm-nél kisebb helyiségben érdemes használni, ott nem lesz hiányérzet sem zenén, sem mozin. Ja és nagyon szép.
- Red75
- V.I.P.

Mélysugárzók
Nekem volt néhány hónapig.
Méretét meghazudtoló hangja van. Gyors, pontos. Véleményem szerint 20-25nm-nél kisebb helyiségben érdemes használni, ott nem lesz hiányérzet sem zenén, sem mozin. Ja és nagyon szép.
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- -KP-
- V.I.P.

Mélysugárzók
Mi az hogy lamellozni?
Ja, a retegelt lemezeket is 45 fokban kell vagni es ugy osszeillesztve raragasztani?
Ez: Csavarok nélkül ragasztani lapostiplivel. http://www.lamello.com/en/home/join-woo ... tages.html
- Red75
- V.I.P.

Mélysugárzók
Mi az hogy lamellozni?
Ja, a retegelt lemezeket is 45 fokban kell vagni es ugy osszeillesztve raragasztani?
Mélysugárzók
45°-ban kellett volna levágni a széleit és lamellózni. Így nem lehet kiglettelni rendesen, mert úgyis meglátszik a festés alatt később sajnos. Esetleg, ha műgyantával csinálod, akkor még jó lehet. Utána mehet rá a festék, vagy famintás matrica is.
Vagy: Ragassz az összes oldalára 3, vagy 4mm rétegelt lemezt. Azt, ha szépen lecsiszolod akkor pácolhatod-lakkozhatod, vagy festheted is.
Persze ezek előtt próbáld ki, hogy jó lett-e a doboz.
A 45 fokos vagast mar probaltam regebben de hullamos lett, nem akartam kiserletezni. Bar most jut eszembe hogy azota vettem egy korfureszt is, azzal mar lehet menne egyenesen a vagas. A kovetkezot ugy fogom csinalni Mi az hogy lamellozni?
-
Vendég
Mélysugárzók
45°-ban kellett volna levágni a széleit és lamellózni. Így nem lehet kiglettelni rendesen, mert úgyis meglátszik a festés alatt később sajnos. Esetleg, ha műgyantával csinálod, akkor még jó lehet. Utána mehet rá a festék, vagy famintás matrica is.
Vagy: Ragassz az összes oldalára 3, vagy 4mm rétegelt lemezt. Azt, ha szépen lecsiszolod akkor pácolhatod-lakkozhatod, vagy festheted is.
Jogos, a rétegelt lemez ragasztás is jó ötlet!
Mdf lapokbol csinaltam, es az illesztesek nem a legjobbak lettek.
Itt egy kep rola, ez a bal oldali illesztes a legcsunyabb, a tobbi turheto.
- Red75
- V.I.P.

Mélysugárzók
-
Vendég
Mélysugárzók
Ja, a masik ket dobozomat normal butorlapbol csinaltam, es tapasztalataim szerint a butorlap nem annyira kenyes mint az mdf. Ez az mdf reped szet, meg puposodik ki amikor hajtom bele a csavarokat, pedig elofurtam a csavarok helyet.
Illesztéseket össze kell csiszolni, csavarfejeknél kiglettelni. Bármit ragasztasz rá, akár műbőr, akár fólia, bármi, ez át fog ütni. Ha sikerül szépen a glettelés, csiszolás, akkor le is tudod festeni akár.
Mélysugárzók
Azt azért tudni kellene, hogy miből készült és hogyan sikerültek az illesztések.
Ja, a masik ket dobozomat normal butorlapbol csinaltam, es tapasztalataim szerint a butorlap nem annyira kenyes mint az mdf. Ez az mdf reped szet, meg puposodik ki amikor hajtom bele a csavarokat, pedig elofurtam a csavarok helyet.
Boritasra tudsz ajanlani valamit? Eloszor festeni akartam, de az illesztesek es csavarok latszananak, ezert azt elvetettem. Mubor boritason agyalok most, csak ahhoz eleg draga az anyag, de jobb otletem nincs.
Azt azért tudni kellene, hogy miből készült és hogyan sikerültek az illesztések.
- Red75
- V.I.P.

Mélysugárzók
Boritasra tudsz ajanlani valamit? Eloszor festeni akartam, de az illesztesek es csavarok latszananak, ezert azt elvetettem. Mubor boritason agyalok most, csak ahhoz eleg draga az anyag, de jobb otletem nincs.
Mélysugárzók
Nem szükséges kerek reflexnyílásnak lennie, csak a bennük lévő levegő térfogata egyezzen meg. Ha 2db reflexcsövet szeretnél használni, akkor az nem úgy működik, hogy egyszerűen összeadod a hosszukat. Ekkor már teljesen más csőtérfogatra van szükség, úgy, hogy mindkét cső lényegesen hosszabb lesz, mint, ha csak egyet használnál.
Nos elméletileg a reflexcsöved 29Hz-re van számolva. Ha 2x15cm csövet szeretnél használni, akkor a hosszuk 78cm! Egyébként mindegy, hogy 15,0, vagy 15,24 cm az átmérő.
Ha volna 2db 10cm csöved. azokból csak 31cm hossz kellene.
Kossz a valaszt!Sajnos nem tudok ilyen hosszu csoveket szerezni, igy mar tuti negyzet lesz, azt meg tudom csinalni a maradek anyagbol.
Masik megoldas, hogy, tudnek szerezni megfelelo atmeroju csovet, de csak 15 centi hosszu, es ha kettot rakok bele, meg akkor is csak 30 centi, nekem meg 35,5 kellene.
Melyik a jobb megoldas?
Nem szükséges kerek reflexnyílásnak lennie, csak a bennük lévő levegő térfogata egyezzen meg. Ha 2db reflexcsövet szeretnél használni, akkor az nem úgy működik, hogy egyszerűen összeadod a hosszukat. Ekkor már teljesen más csőtérfogatra van szükség, úgy, hogy mindkét cső lényegesen hosszabb lesz, mint, ha csak egyet használnál.
Nos elméletileg a reflexcsöved 29Hz-re van számolva. Ha 2x15cm csövet szeretnél használni, akkor a hosszuk 78cm! Egyébként mindegy, hogy 15,0, vagy 15,24 cm az átmérő.
- Red75
- V.I.P.

Mélysugárzók
Masik megoldas, hogy, tudnek szerezni megfelelo atmeroju csovet, de csak 15 centi hosszu, es ha kettot rakok bele, meg akkor is csak 30 centi, nekem meg 35,5 kellene.
Melyik a jobb megoldas?
Mélysugárzók
Nagyjabol kész a dobozom, mar csak a szubcso es boritas hianyzik.
Akkor melyik a jobb megoldas a szubcsore, egy 13,5 x 13,5 x 35,5 negyzet alaku, vagy ket 15 x 15 henger?
A doboz belso meretei 42 x 48,5 x 70, ami 142,6 liter, de ebbol lejon a hangszoro es merevitesek terfogata, igy a maradek kb. 135 liter, epp megfelel a gyari ajanlasnak.
Mélysugárzók
Szia!
Milyen hangszóró ez és hány Hz-re hangolod a dobozt ezzel a kéménnyel?
Egyébként lehet négyzet keresztmetszetű is és a több db, akár 3 - 4 reflexcső használatának sincs akadálya.
Hello.
En mar csinaltam ket dobozt regebben, de valojaban nem ertek hozza, mindig a gyari ajanlast csinaltam. Azt sem tudtam hogy ezt en tudom hangolni
Ez egy 38 centis hangszoro, gyari adatai a kepen, ha sikerul a linkeles A jobb szelso oszlop a 38 centis ertekei.
-
Vendég
Mélysugárzók
Sziasztok.
Melynyomo hangszorohoz csinalok dobozt. Gyari adat szerint a max doboz meret 135,9 liter, amibe egy 35,56 centi hosszu,15,24 centi atmeroju szubcso kell, de en nem tudok ilyen csovet szerezni. A 15 x 35,5 henger terfogata kb. egy 13,5 x 13,5 x 35,5 meretu negyzethasab terfogataval egyenlo.
Kerdesem az, hogy a henger alaku csovet helyettesithetem egy ilyen negyzet alaku csovel?
Melyik a jobb megoldas?
Szia!
Milyen hangszóró ez és hány Hz-re hangolod a dobozt ezzel a kéménnyel?
Egyébként lehet négyzet keresztmetszetű is és a több db, akár 3 - 4 reflexcső használatának sincs akadálya.
- -KP-
- V.I.P.

Mélysugárzók
te most betonkeverőt építesz vagy szubládát?
Mélysugárzók
Sziasztok.
Melynyomo hangszorohoz csinalok dobozt. Gyari adat szerint a max doboz meret 135,9 liter, amibe egy 35,56 centi hosszu,15,24 centi atmeroju szubcso kell, de en nem tudok ilyen csovet szerezni. A 15 x 35,5 henger terfogata kb. egy 13,5 x 13,5 x 35,5 meretu negyzethasab terfogataval egyenlo.
Kerdesem az, hogy a henger alaku csovet helyettesithetem egy ilyen negyzet alaku csovel?
Melyik a jobb megoldas?
Mélysugárzók
Amplifier Output .................................................. 250W/5Ω
Power Consumption ................................................... 60W
Mindkét feltüntetett érték teljesen korrekt adat.
60W a készülék bekapcsolt állapotban történő fogyasztását jelenti, amikor az erősítő nem kap jelet, tehát nincs terhelve. Kikapcsolt, készenléti állapotban, standbyban pedig ez néhány wattos, vagy tized wattos értéket jelent.
250W az erősítő maximális terhelése esetén leadott teljesítmény. Ilyenkor a készülék fogyasztása - most mondok valamit - akár 400W is lehet. (Amiből valamennyi veszteség (pl. hő), a többi hasznos tehát leadott. Ez egy hatékonysági, jósági, minőségi kérdés).
Mivel a wattban kifejezett fogyasztás leginkább az erősítő terhelésétől függ, használat közben ez egy időben folyamatosan változó érték.
A max terhelés melletti fogyasztást is odaírhatnák, de nem sok értelme van, mivel elméleti érték.
Mélysugárzók
Sziasztok!
Hamarosan érkezik az SVS SB12-NSD subwooferem. Szerintetek elegendő hozzá egy AQ Boxer sub kábel?
Biztos jó lesz.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Mélysugárzók
Sziasztok!
Hamarosan érkezik az SVS SB12-NSD subwooferem. Szerintetek elegendő hozzá egy AQ Boxer sub kábel?
Próbáld ki és meglátjuk