Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

olilaci
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: olilaci »

kicsit kókler megoldás, de az egyik reflexnyílást leszűkítettem a felére, és már nem kopog.

olilaci
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Sztem nem érdemes hangszóró cserélned. Elég gyengécske sub, valószínűleg felkoppan. Az első két ládám volt ilyen, rém bosszantó jelenség. Ládát kell cserélj az lesz a megoldás.
Köszönöm a gyors választ.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Sziasztok!
Kérlek válaszoljatok egy amatőr kérdésére! Vettem tavaly ősszel használtan egy Cambridge Audio Sirocco S 5.1-es hangfalszettet, amivel meg is volnék elégedve, a sub-ot kivéve. Fél hangerő felett(pedig volna rá szükség, hogy feljebb csavarjam) bizonyos hangoknál, jellemzően robbanásos jeleneteknél, kopogó hangot hallok belőle. Gondolom túlságosan kitér a membrán és felütközik. Próbálok venni még egy ugyan ilyet, hogy a kettő már fél hangerőn is elég lesz,de azóta is sikertelenül, mert sem itthon, sem külföldön nem árulják már és használt sincs sehol.
Ami a kérdésem lenne, hogy ez egy meghibásodás lehet, és javítható hangszórócserével?

Sztem nem érdemes hangszóró cserélned. Elég gyengécske sub, valószínűleg felkoppan. Az első két ládám volt ilyen, rém bosszantó jelenség. Ládát kell cserélj az lesz a megoldás.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

olilaci
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Sziasztok!
Kérlek válaszoljatok egy amatőr kérdésére! Vettem tavaly ősszel használtan egy Cambridge Audio Sirocco S 5.1-es hangfalszettet, amivel meg is volnék elégedve, a sub-ot kivéve. Fél hangerő felett(pedig volna rá szükség, hogy feljebb csavarjam) bizonyos hangoknál, jellemzően robbanásos jeleneteknél, kopogó hangot hallok belőle. Gondolom túlságosan kitér a membrán és felütközik. Próbálok venni még egy ugyan ilyet, hogy a kettő már fél hangerőn is elég lesz,de azóta is sikertelenül, mert sem itthon, sem külföldön nem árulják már és használt sincs sehol.
Ami a kérdésem lenne, hogy ez egy meghibásodás lehet, és javítható hangszórócserével?

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Viszont felvetődött bennem is egy kérdés.
Mi van, ha a többi hangsugárzónál kötjük át a vezetékeket fordított polaritásra?

Nem jó ötlet, mert a mikrofonos beméréskor az erősítő hisztizhet a helytelen fázis miatt.
Persze, ha csak a frontokhoz igazítja a többit (Pl a Pio. a bal fronthoz) és mivel mind fordítva van, akkor talán becsapható.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Ezt sztem írd le picit pontosabban, nehogy az erősítő hazavágása következzen be véletlenül. 
Ok.
Egyszerűen a hangszóróra forrasztott, saruzott 2db vezetéket kell megcserélni.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1250

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Nem volt még Marantz erősítőm.

Viszont felvetődött bennem is egy kérdés.
Mi van, ha a többi hangsugárzónál kötjük át a vezetékeket fordított polaritásra? Mikor fázisfordításról beszélünk, általában a mélysugárzót piszkáljuk. Ha a másik 5 (7, 9, ..) dobozon fordítok manuálisan, az jelent bármi kihatást a minőségre, térre, homogenitásra, akármire?
Tehát azért fordítjuk általában a mélynyomót, mert az 'kevesebben van', mint a többi (egyszerűbb, kényelmesebb, kevesebb funkció), vagy hangban is jelentkezne a másik verzió hátránya?

Mert ha csak kényelem, akkor a "hegy megy Mohamedhez" módszerrel megoldódik Lazarus kioltásos problémája is, belebabrálás nélkül.

Értem, hogy mit mondsz, de nem nagyon akarok belenyúlni a mélynyomóba, akkor inkább megismerném az erősítőmet, ha véletlen valaki tisztában van vele, hogyan kell fázist fordítani az erősítőn azt megköszönném!

Lazarus
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Lazarus »

Ha a hangszórón megcseréled a két vezetéket, akkor "0" állásban jó lesz és búgni sem fog. Ennyi.
Értem, hogy mit mondsz, de nem nagyon akarok belenyúlni a mélynyomóba, akkor inkább megismerném az erősítőmet, ha véletlen valaki tisztában van vele, hogyan kell fázist fordítani az erősítőn azt megköszönném!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Ha a hangszórón megcseréled a két vezetéket, akkor "0" állásban jó lesz és búgni sem fog. Ennyi.

Ezt sztem írd le picit pontosabban, nehogy az erősítő hazavágása következzen be véletlenül. 
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Egy baj van fogalmam sincs hogyan kell az erősítőn fázist fordítani. Erősítő: Marantz sr5006

Lazarus

Mélysugárzók

Nálam ez mindennapos jelenség abban a házban, ahol most lakok. (Anyóséké, szóval lehet, hogy ebben is az ő keze van ) Egyéb helyeken nem volt ilyen problémám, itt viszont állandó.
Fordítsd a fázist az erősítővel, ha lehet. Így elegánsan megoldottad, 0Ft befektetéssel és kísérletezéssel

Egy baj van fogalmam sincs hogyan kell az erősítőn fázist fordítani. Erősítő: Marantz sr5006

Lazarus

Mélysugárzók

Én egy elkötésre gyanakszom a szub elektronikájában, szinte (sajnos) általános, célszerű őket átnézetni szakival egy kapcsolási rajz segítségével.
Ártatlan kérdés: miért raknád 180-ra amúgy? :-)

Azért, mert úgy élettel telibb a mély, sokkal teltebben szól ha átkapcsolom. Hát majd valakivel megnézetem.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Nálam ez mindennapos jelenség abban a házban, ahol most lakok. (Anyóséké, szóval lehet, hogy ebben is az ő keze van ) Egyéb helyeken nem volt ilyen problémám, itt viszont állandó.
Fordítsd a fázist az erősítővel, ha lehet. Így elegánsan megoldottad, 0Ft befektetéssel és kísérletezéssel

Sziasztok!

Olyan problémám akadt, hogy a subon van az auto on és a phase 180 fok kapcsolóm. Ha a fázis fordítás 180 fokra rakom és a power kapcsolót auto on-ba akkor búg a sub, ha a fázis marad és símán on-ra állítom a másik kapcsolót akkor megszűnik a búgás. De viszont, ha a fázist nullába hagyom, akkor a másik kapcsolót mindegy melyik állapotba rakom nem búg. Egy focal jmlab chorus sw700s-ről van szó. Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával? Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Sziasztok!

Olyan problémám akadt, hogy a subon van az auto on és a phase 180 fok kapcsolóm. Ha a fázis fordítás 180 fokra rakom és a power kapcsolót auto on-ba akkor búg a sub, ha a fázis marad és símán on-ra állítom a másik kapcsolót akkor megszűnik a búgás. De viszont, ha a fázist nullába hagyom, akkor a másik kapcsolót mindegy melyik állapotba rakom nem búg. Egy focal jmlab chorus sw700s-ről van szó. Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával? Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv

Én egy elkötésre gyanakszom a szub elektronikájában, szinte (sajnos) általános, célszerű őket átnézetni szakival egy kapcsolási rajz segítségével.
Ártatlan kérdés: miért raknád 180-ra amúgy? :-)
TÜŰ Bendegúz

Lazarus

Mélysugárzók

Sziasztok!

Üdv

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Az új ház egyik szobájában teszteltem ma a két szubom (Ezért a parkettát és a falat fenntartásokkal kell kezelni, felújítás előtt állnak )

Nem akarok litániákat írni, csak megdicsérni kicsit a nálunk nem annyira gyakori Emotiva zárt szubládáját - nálam X-Ref 10".
A Velodyne CHT10R-t sokan dicsérik árában, de azt kell mondjam, a kis zárt Emotiva bravúrosan helytállt, talán le is pipálta a Velót. Nagyon más a két konstrukció, de főbb paramétereiben versenyben vannak. Az Emotiva sokkal merevebb, kőtömb a Velodyne-hoz képest. Bekapcsolt állapotban, azonos hangerőn hallható sistergése is sokkal alacsonyabb, valahogy ez a Velónak nem erőssége (SPL-eknek sem, csak ott a digitális erősítő még sípolni is tud..). A mélytartomány alsó szegmenseiben sem érezni szegényesebbnek a kicsit, amit a szoba enged hallani, ott egyformán jelen vannak, nem törpül el a zárt doboz energiája. Ami pedig még meglepőbb volt: hangnyomásban sincs számottevő különbség. A paraméterezhetősége pedig parádés, erről már korábban írtam (Hz-enként tudsz belenyúlni a beállításokba!!). Ember legyen a talpán, aki ezt elpiszkálja és jó eredményre jut, de pl. egy méréssel egybekötött finomhangolásnál egészen biztos jó szolgálatot tehet. És menteni is tudsz különböző beállításokat.
Ennek ellenére filmeknél a Velodyne némileg ütősebb hangot ad, a közízléshez talán közelebb áll. A zárt ládának nem áll jól, ha fentebb engedem a vágást, jobban kezd búgóssá válni, mint a Velodyne.
Azt terveztem, hogy most eldöntöm melyik marad, de egyiket sem adom el.

(@Fapaci, az utolsó képen egy balesetes kábeled egy épen maradt része kapott két olcsóbb RCA-t, a képen látható célra hibátlanul megfelel - tehát még véletlenül sem hamisítok, design-t másolok, vagy megtévesztek! Ez saját célra marad.)

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Sziasztok!

Még mindig az lenne a problémám, hogy a mély zúg, de már átnézettem és nem találtak benne hibát.
Ezek szerint csak földhurok lehet, mert máshol nem zúgott annyira. Már forgattam a villás dugót, kábeleket átrendeztem, de nem jutottam semmire.
Vagyis talán picit halkabb lett, de zúg. Koax kábel nincs, azt olvastam, hogy sokszor az a hibás, IPTV van, de már azt is kihúztam, szétszedtem....
(Minden egy hosszabbítóból megy)

Nagyon kérem valaki segítsen már, hogyan tudnám ezt egyszerűen megszüntetni? 

Előre is nagyon köszönöm!

Hívj fel ma, telefonon próbálok mondani egy tippet, ami nálam ilyen helyzetben korábban segített (+ földkábelecske a szubnak). Könnyebb szóban.
TÜŰ Bendegúz

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: svan »

Amit leírtál, az esetedben a kizárólagos megoldás. Ha mozinál is használnád, biztatnálak, hogy engedd el teljesen a tetejét.
Ha valakinek van rá módja kipróbálni (és eddig még nem tette volna), örülnék egy két visszajelzésnek.

Nekem pl. a személyes tapasztalatom az, hogy a Mordaunt-Short Aviano 7-nek jót tett, ha az LFE jelet az erősítőn 80-90Hz körül vágtam. Bár az LFE tetejét így elvesztettem (Autós jelenetekben pl. a motorhangon érezhető), de így a Sub pontosabb/robbanékonyabb lett, és összességében javult tőle a moziélmény. (Az Aviano 7 kifutó ára 100e Ft volt, szóval az alsó árszegmensben szerintem érdemes kipróbálni, hogy a vágott sub-tartomány javít-e a hangon)

A jelenlegi mélynyomóm a teljes LFE csatornát megkapja, szerencsére így semmivel sem lassabb/pontatlanabb, mint 80hz-en vágva.
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Minden egy hosszabbítóból megy

Ez is lehet gond...

Yoli666
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Yoli666 »

Sziasztok!

Még mindig az lenne a problémám, hogy a mély zúg, de már átnézettem és nem találtak benne hibát.
Ezek szerint csak földhurok lehet, mert máshol nem zúgott annyira. Már forgattam a villás dugót, kábeleket átrendeztem, de nem jutottam semmire.
Vagyis talán picit halkabb lett, de zúg. Koax kábel nincs, azt olvastam, hogy sokszor az a hibás, IPTV van, de már azt is kihúztam, szétszedtem....
(Minden egy hosszabbítóból megy)

Nagyon kérem valaki segítsen már, hogyan tudnám ezt egyszerűen megszüntetni? 

Előre is nagyon köszönöm!

G-Bali
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: G-Bali »

Ha ezeket elolvasod, nem, hogy tudni fogod (hogyan és merre?), hanem még inkább elbizonytalanodsz.
De mindenképp érdemes tisztában lenni néhány dologgal.

Hajrá:

http://perfektaudio.hu/index.php/katego ... fer-kerdes

http://logout.hu/cikk/utmutato_a_basszu ... ezese.html

http://www.hangaruhaz.hu/cms/hangdobozo ... haladoknak

http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1181

http://www.bartimexaudio.hu/index.php/c ... koszobaban
Köszi szépen
LG 55LF652V, Marantz SR 7009, QUADRAL -ARGENTUM 570 5.0,velodyne wi-q 12, Néhai Titan STD mk1 - EPSON EH-TW6700

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

tud nekem egy pár linket,(magyar előny) hogy olvasgassak, mert még mindig nem tudom hogy mire kell oda figyelni,
Ha ezeket elolvasod, nem, hogy tudni fogod (hogyan és merre?), hanem még inkább elbizonytalanodsz.
De mindenképp érdemes tisztában lenni néhány dologgal.

Hajrá:

http://perfektaudio.hu/index.php/katego ... fer-kerdes

http://logout.hu/cikk/utmutato_a_basszu ... ezese.html

http://www.hangaruhaz.hu/cms/hangdobozo ... haladoknak

http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1181

http://www.bartimexaudio.hu/index.php/c ... koszobaban

G-Bali
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: G-Bali »

Akkor ahhoz hogy elmerengjek a mélyladák rejtelmeibe.., tud nekem egy pár linket,(magyar előny) hogy olvasgassak, mert még mindig nem tudom hogy mire kell oda figyelni, milyen szempontok, és milyen típus vonalon induljak el vásárlás céljából el, ami persze számomra megfizethető használt láda fokozza a mozi élményt
Köszönöm előre is..

Balázs
LG 55LF652V, Marantz SR 7009, QUADRAL -ARGENTUM 570 5.0,velodyne wi-q 12, Néhai Titan STD mk1 - EPSON EH-TW6700

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Üdv mindenkinek.
Én még új vagyok itt,és mélynyomóra lettem figyelmes ebben a chatszobában.
Kérdés,van autós fórum?

T. János

AutóHifi: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... C3%B3hifi/ 

Jani61
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Jani61 »

Üdv mindenkinek.
Én még új vagyok itt,és mélynyomóra lettem figyelmes ebben a chatszobában.
Kérdés,van autós fórum?

T. János

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”