Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Trader
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Trader »

Slope 12 dB/24dB: ez mire jó?
A Slope az aluláteresztő szűrő vágási meredekségét jelenti.
12 vagy 24 dB/oktáv vágási meredekség azt jelenti, hogy ha egy diagramon ábrázolnánk a átviteli frekit, akkor a szubon beállított vágófrekvenciánál a görbe nem függőleges vonalban esne le nullára, hanem egy meredek ferde egyenes mentén, amely egyenes meredeksége az itt beállítható érték.
Hogy valójában mi szerepe van egy mélynyomónál, nem tudom. Egy biztos, én nem a mélynyomón állítom be a vágási frekit a többi doboz és a szub között, hanem az erősítőn, a szubon meg nem korlátozom, hanem feltekerem a legmagasabb frekire. Ezáltal tökmindegy, hogy a szub milyen meredekséggel vágna, mert az erősítő ezen tulajdonsága fog a hangban érvényesülni.
Ismereteim szerint a hangfalakban alkalmazott legtöbb keresztváltó a 12 dB/oktáv meredekséget használja, hallottam már 6 dB-ről is, ezekhez képest a 24 dB/oktáv igen meredeknek tűnik.

Köszönöm a hozzászólásodat YvsMad. Mivel én is az erősítőmön (Denon 2106) állítom be a vágási frekvenciát, így nem foglalkozom a Slope kapcsolóval.
Trader

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A mélyeket viszont 24-el váltanám legalább.

Hát passzívval nem igazán.

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Norbi T »

Ma reggel feladtam a CD-t.A postan azt mondtak hogy max 5 munka nap.

OFFTOPIC:

Az a max. lehet már holnapra ott lesz, de sztem meg két napon belül.

jajaj
van tapasztalatom a "Slovenská Pošta"val.
Biztos hogy nem lesz 2 nap.
oruljunk ah tenyleg 5 munka nap.
Norbi31 majd tajekoztat

TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: topeti »

A közepeket szokták 6-12 körülivel váltani, ritkán meredekebben is...
A mélyeket viszont 24-el váltanám legalább.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Slope az aluláteresztő szűrő vágási meredekségét jelenti.
12 vagy 24 dB/oktáv vágási meredekség azt jelenti, hogy ha egy diagramon ábrázolnánk a átviteli frekit, akkor a szubon beállított vágófrekvenciánál a görbe nem függőleges vonalban esne le nullára, hanem egy meredek ferde egyenes mentén, amely egyenes meredeksége az itt beállítható érték.
Hogy valójában mi szerepe van egy mélynyomónál, nem tudom. Egy biztos, én nem a mélynyomón állítom be a vágási frekit a többi doboz és a szub között, hanem az erősítőn, a szubon meg nem korlátozom, hanem feltekerem a legmagasabb frekire. Ezáltal tökmindegy, hogy a szub milyen meredekséggel vágna, mert az erősítő ezen tulajdonsága fog a hangban érvényesülni.
Ismereteim szerint a hangfalakban alkalmazott legtöbb keresztváltó a 12 dB/oktáv meredekséget használja, hallottam már 6 dB-ről is, ezekhez képest a 24 dB/oktáv igen meredeknek tűnik.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Mélysugárzók

Ma reggel feladtam a CD-t.A postan azt mondtak hogy max 5 munka nap.

OFFTOPIC:

Az a max. lehet már holnapra ott lesz, de sztem meg két napon belül.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

[OFFTOPIC]Norbi31
Ma reggel feladtam a CD-t.
A postan azt mondtak hogy max 5 munka nap.

OFFTOPIC:

Nagyon köszi!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Norbi T
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Norbi T »

Gyerekek.
Most neztem a vegig a Mr. & Mrs. Smith-t.(a film is jo)
Original angol DTS.(a magyar szinkron DD-be 1 nagy fos)
De az a DTS.
Mire vegig neztem a filmet,a szub at rendezte az egesz szobat.

MS309

[OFFTOPIC]
Norbi31
Ma reggel feladtam a CD-t.
A postan azt mondtak hogy max 5 munka nap.
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Jól jártál nagyon ezzel az árral.
Most jut eszembe, ha nagyon kell, nekem is van ismerős a MM-ben, meg kéne kérni, hogy ha bármikor lenne valami nagyon akciós láda,akkor szóljon.
(inkább vegyek 40 ezerért később egy dupla-tripla ennyi értékű valamit, mint azonnal egy 20 ezres SAL-t)

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Trader

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Trader »

Sziasztok!
Tegnap feltünt nekem a budaörsi MM-ben egy KEF PSW 2500 sub. Mivel 45 000 forintért adták, hazavittem. Zenére használom, és bizony zárt doboz lévén nagyon jól muzsikál. Jobban mint a Vincent SSW1 reflex dobozom.
A hátlapja egy kicsit bonyolultabb, ezért szakértőktől segítséget kérek szépen. A következő, számomra szokatlan, kezelőszervek találhatók a hátoldalon (a szokásos hangerősszab/frekiváltó/fázist most nem említem):
Ground in/out: ezt értem, gondolom, megszünteti a földhorkból adódó brummot.

Aki nem ismerné a dobozt, 25 cm-es membránnal, és 250 W-os erősítővel rendelkezik, sötét alma színben van meg, 15 kg. A fázis fokozatmentesen állítható (0-180), music/cinema váltóval is rendelkezik.
Mint kiderült, listaára kb, 125 000 forint, de a MM-nál állítólag egy év után "megszabadulnak" az el nem adott áruktól. Doboz/kábelek/használati nélkül kínálták, de AIDA-s garanciát adtak! Elvittem hát, úgy gondolom, 3 napon belül visszaviszem ha gond van vele. Egy karcolás sincs rajta, a membrán sértetlen. Plusz pont az AIDA-nak, a számla bemutatása ellenében adtak használatit (az ártól elájultak).

Köszönöm segítségeteket előre is!

Üdv, Trader

domi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: domi »

Sziasztok!

A véleményetekre lennék kiváncsi.

Wharfedale EVO front és center mellé keresek mélyládát. (H/K235)

Szerintetek melyik lene a jobb (30 m2-es szobába):

Mordaunt Short 909W
Wharfedale PC 12+ DX
Wharfedale SW250

Válaszotokat előre is köszönöm!

Domi

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

És a hűtőgépet dugtad ebbe bele? Drága volt?

nem a hűtőt

bruttó 5520 ft volt

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: topeti »

És a hűtőgépet dugtad ebbe bele?
Drága volt?
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

a subom, ha be volt kapcsolva automatára, akkor néha akkor is bekapcsolt, amikor a hűtőgép ki/bekapcsolt...
úgyhogy mindig a sub hátán turkáltam és kapcsolgattam.
meguntam, és ma vettem egy APC túlfeszvédő/zavarszűrő izét, hűtőt előbb kapcsolgattam, jónak tűnik

egészen pontosan ilyet vettem: http://www.apc.com/resource/include/tec ... PH6T3%2DGR

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Re: Sajti 
És miért lett ez?

Mordaunt-Short AVANT MS903s

Akárh nézem az bizony egy surround!

Az bizony, és nem is rossz! Az AVR-em az automatikus tesztelés után "LARGE"-nak ítélte. 2db 8cm-es hangszóró van benne, és zárt doboz

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Olvass vissza egy kicsit. A REL nemrég feloszlott 
Olvastam - gondolom ezért "szórják ki" a még megmaradt pár darabot - én legalábbis most láttam eladót úgy 130 kFt környékén. Persze, lehet, hogy nincs és csak azért ennyi

Szóval még ekkor is 909 Ok, senki több ötletet?

És miért cserélted le, illetve hagytad ki a rendszeredből? Ha jól látom, akkor most nincs is subod

Most nincs. Mert költöztem, és a jelenlegi moziszobában nem tudom elhelyezni De indőnként rámjön, hogy kellene egy 909-es. A 907-esnek nem sok értelme lett volna, tekintve, hogy a frontjaimban pontosan ugyanaz a hangszóró van mélyként (megnéztem ám! ).

sajti

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

És miért lett ez?

Pont erre akartam én is reagálni, de közben módosult a hsz.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Mélysugárzók

És miért lett ez?

Vendég

Mélysugárzók

Rossz az angolom.

voivod
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: voivod »

A REL beszerzése valószínűleg problémás lesz a közeljövőben...
Quake-n belül úgy tudom a fekete érdes rondaság, könnyebben beszerezhető. Csak az igényszerinti szín kérés miatt tart 1 évig a beszerzés. Lehet feketébe fél év alatt megkapná. Viccet félretéve, lehet fekete van is, vagy az sokkal hamarabban megjönne. Na vmi ilyesmit hallottam.

Bár ha csináltatni magamnak egy 200millió dolláros jachtot, talán azt hamarabban megépítenék, mint azt a REL subot. Különben is, mozira nem is dícsérik annyira, zenére meg nem kell.

Vendég

Mélysugárzók

A REL beszerzése valószínűleg problémás lesz a közeljövőben...
Quake-n belül úgy tudom a fekete érdes rondaság, könnyebben beszerezhető. Csak az igényszerinti szín kérés miatt tart 1 évig a beszerzés. Lehet feketébe fél év alatt megkapná. Viccet félretéve, lehet fekete van is, vagy az sokkal hamarabban megjönne. Na vmi ilyesmit hallottam.

Bár ha csináltatni magamnak egy 200millió dolláros jachtot, talán azt hamarabban megépítenék, mint azt a REL subot. Különben is, mozira nem is dícsérik annyira, zenére meg nem kell.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Vegyél egy 909-es MS-t! Abban 300W-os az erősítő, és 30cm-es a hangszóró. Azt fogod majd hallani 
Abban az árkategóriában ne inkább egy Rel Quake-et vegyek?

Én még nem hallottam a 909-et (907-em volt sokáig), de már elég sok pozitív kritikát olvastam róla. A REL beszerzése valószínűleg problémás lesz a közeljövőben...

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

No, visszaolvastam pár hónapra a topicot. Ha jól látom, akkor most eléggé egyértelmű a "preferált" mélynyomó, a "Mordaunt Short MS-907"-es  
A kérdésem a következő lenne. Nekem olyan rendszerem van, amiben minden hangfalnak 25 cm-es mélyhangszórója van, azaz alapvetően nem kellenek pluszban a mély hangok - csak a subcsatorna megszólalása.

Viszont, volt már tapasztalatom Panasonic SB-WA110 mélynyomóhoz, ami 100W-os erősítéssel rendelkezik. Nos ennek max hangerőre állítva(!) akkor hallottam csak a működését, amikor a Kardhalnál a robbantós/Mátrixos jelenet van, de ott is éppencsak.

A dolog érdekessége az, hogy én nem hallgatom hangosan a rendszert, mert normális hangerőn is egészen jól szól. Nekem tehát leginkább mint "effekt" kellene a mélynyomó, a reszketéshez/remegéshez. Ennek megfelelően viszont - és értelemszerűen - nem akarom egy REL árát beleölni, mert minek.

Erre is jó lenne ez a Mordaunt Short, vagy van jobb/más ötlet amit érdemes lenne meghallgatni?

Előre is kösz

Ps.: A minél kisebb doboz sem lenne hátrány. A szoba kb. 20 nm.

Vegyél egy 909-es MS-t! Abban 300W-os az erősítő, és 30cm-es a hangszóró. Azt fogod majd hallani

sajti

sith7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sith7 »

A Peugeot is csinál sub - ot ?

Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720