Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Sziasztok!
NA, megvolt a Nagy teszt!
Először is leszögezem, ládám még most sincs, viszont már angyjából tudom,hogy mit fogok kapni a nem sok pénzemért.
A tesztlemezek a Repülő tőrők, a Világo kharca, illetve egy, az autóm 25-ös reflex Audiobank láda hangjával már jól ismert bass tesztek.
MM: Pio 110-es, 40ezer Ft. Jól indul, de a bass teszt trackeknél az ultra mélyeknél valami nagyon csúnya csörgésbe, mondhatni röfögésbe megy át a szép mélyhang.
Csak heccből meghallgattam egy 52 ezerbe kerülő Wharfdala, földre sugárzó ládát is, az,ha szabad iylet mondani, még rosszabbul szólt. Hasonló hangokat adtak ki, mint mikor a Koda fronthoz hozzáért a membránhoz a drót belülről.
Ekkor kezdett világossá válni, hogy ebben az árkategóriában, a szobai ládáknál elfelejthetem azoakt a mélyeket, amikhez az autóban hozzászoktam.
(gyorsan megjegyezném,hogy arégi, egydobozos Pio hm ládája csupán egy 16-os méllyel van szerelve, a Világok harca pl. DD5.1-ben(DTS-t nem is tud) meg tudja mozgatni alattam a fotelt.
Ezek után mentem volna meghallgatni végre ismerős cuccal a Yamaha SW030-at, de sajna későn értem oda, bezártak.
Végül még eszembe jutott,hogy van még egy hm bolt.
Itt egy olyan professzionális szakértelmet felmutató és kedves eladóval találkoztam,hogy még msto is csak ámulok. Nemmellesleg este 6-kor lett volna a záróra, de fél 6-tól 7-ig nyúzta velem a DVD-ket a különböző ládákkal, illetve okosított rendesen.
Clarus hangfalak jöhetettek csak szóba a pénzemért, konkrétan egy darab, a Clarus Charon szett subja.
Ez két db 16-ossal van szerelve, és kerek 30 ezer lenne.
Sajnos ez is az ismerős röfögést produkálta,ha túl mélyre akartuk küldeni.
Viszont maga a márka, illetve a láda összsszerelési minősége valami hihetetlen profi és audiofil termékre utalt.
Valódi, igazi nehéz fából összeszerlt, legömbölyített sarkú láda, kb. 10*10cm-es hűtőbordázattal.
70-150Hz a frekivágója, ez a Yamaha 40-240-ig terjedő skálájáhzo képest szerénynek tűnik,de lehet, hogy ez végre egy olyan cég terméke, ami nem a számokkal kápráztatja az embert?
Végülis filmen nem olyan rossz, az eladó szerint is 20nm alatti helységbe tökéletesen meg kéne felelnie.
Ja, csak a biztonság kedvéért meghallgattam egy kb 60 ezerbe kerülő, szitén Clarus subot, ami már tudott olyan mélyeket,hogy még sok is volt, minimális hangerő mellett is.
Végül abban maradtunk,hogy még majd megnézem a Yamahákat is, meg szombaton megejtem a kassai utat, vajon kint mik vannak, aztán,ha semmi sem győz meg, jöhet a legksiebb Clarus. (az eladó megígérte,ha nem válik be, akkor visszaviszem és 46-ért elhozom a sokka lkomolyabban szóló, egy db 16-ossal szerelt cascade rendszerű ládát.
Még titkon abban bízom,hogy egséz jó a szobám akusztikája, ugyanis, még a régi Eltax frontjaim olyan mélyet szóltak egy bizonyos helyről hallgatva(nevezetesen az aktuális TV nézési pozíció), hogy az ember azt hihette, mélynyomó van a rendszerben. Ha azt a pontot siekrülne megtalálnom(nem néz ki nehéznek előreláthatólag) egy ilyen valódi subbal talán még a kis teljesítmnéy ellenére is csodákat hallhatok!
Remélem, bárhogy is döntök, hazahozván ebbe a kis szobába, nem fog csalódást okozni.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Mélysugárzók
Érdekes hogy nálam a stand by semmi problémát nem okoz.
Az átlagos hallgatási hangerő felénél már beindul a sub, high-ra tettem az érzékenységét, film közben még sosem kapcsolt ki, még éjszakai hallgatás közben is bekapcsolva maradt végig. (két szobával odébb aludtak)
Véletlenül illetve ok nélkül sem kapcsolt be még eddig, vagy legalábbis amig én itthon voltam biztosan nem, be van relézve és hallom a relét amikor bekapcsol.
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium
Mélysugárzók
Sziaszok.Egy kis segitséget szeretnék kérni?Tegnap vettem egy Yamaha Sub ládát SW-015 nagyon szépen szol csak valamiért 7perc után az automatika kikapcsol az ero˝lködön fel van állítva fulra a mély.Probáltam, hogy lekötöttem a frontokat csak a sub szolt stereoban de igyis 20perc után lekapcsolt.Most meloba megyek de vissza nézek elöre is köszi a segítséget ha tudtok.
milyen az erölködôd?
miért nyomtad fel fullra a mélyet, ha még be sincs járatva a sub-od?
valószínüleg nem bírja a terhelést az erölködôd.
Hogy van összekötve az erősítő a sub-bal? Milyen beállítást alkalmaztál (erőlködő,sub)?
Milyen haghordozóról és hangforrásról hallgattad?
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 716
Mélysugárzók
Sziaszok.Egy kis segitséget szeretnék kérni?Tegnap vettem egy Yamaha Sub ládát SW-015 nagyon szépen szol csak valamiért 7perc után az automatika kikapcsol az ero˝lködön fel van állítva fulra a mély.Probáltam, hogy lekötöttem a frontokat csak a sub szolt stereoban de igyis 20perc után lekapcsolt.Most meloba megyek de vissza nézek elöre is köszi a segítséget ha tudtok.
milyen az erölködôd?
miért nyomtad fel fullra a mélyet, ha még be sincs járatva a sub-od?
valószínüleg nem bírja a terhelést az erölködôd.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Mélysugárzók
Sziaszok.
Egy kis segitséget szeretnék kérni?Tegnap vettem egy Yamaha Sub ládát SW-015 nagyon szépen szol csak valamiért 7perc után az automatika kikapcsol az erőlködön fel van állítva fulra a mély.Probáltam, hogy lekötöttem a frontokat csak a sub szolt stereoban de igyis 20perc után lekapcsolt.Most meloba megyek de vissza nézek elöre is köszi a segítséget ha tudtok.
Mélysugárzók
Esetleg,ha megvenném a Lgoitech egy 2.1-es szettjét(másik ismerősnek meg olyan van, sztem ugynaazzal a ládával szerelve), az kb. 25 ezer, de max. 30 újan.
Az nem megoldható,hogy csak a ládáját hajtsam a Yamahámról? Értitek,hogy godnolom? (bár még mindig hihetetlennek tűnik, hogy ilyen olcsón ( ennyire jól szóljon)
Az a baj,h. koliban hallgattam és a láda meleltt végig, kb. 5 méter ablaksor van, ami rezeg rendesen, így elég nehéz meghalalni, miylen mélyre tud lemenni maga a láda, torzítás nélkül. De még ez a 2.1es szett is THX egyébként.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Mélysugárzók
nekem is logitech a hangfalam (z-5300) és tényleg nagyon jól szólnak.valahol azt olvastam amúgy, hogy a hangfalakat a b&w szállítja nekik, ők csak rápakolják a logitech jelet, bár ezt kb 3 éve hallottam, azóta lehet hogy változtak a dolgok
amúgy ez az 5500 130 körül volt amikor megjelent, szóval megkérik az árát
Haverom 55-ért vette szintén isemrőstől, de nem hiszem,h. ő 70-től többet adott volna érte.
jaja mostmár nagyon lement az ára, de amikor megjelent 100 fölött volt az tuti (lehet hogy nem volt 130)
Mélysugárzók
nekem is logitech a hangfalam (z-5300) és tényleg nagyon jól szólnak.valahol azt olvastam amúgy, hogy a hangfalakat a b&w szállítja nekik, ők csak rápakolják a logitech jelet, bár ezt kb 3 éve hallottam, azóta lehet hogy változtak a dolgok
Haverom 55-ért vette szintén isemrőstől, de nem hiszem,h. ő 70-től többet adott volna érte.
Mélysugárzók
nekem is logitech a hangfalam (z-5300) és tényleg nagyon jól szólnak.
valahol azt olvastam amúgy, hogy a hangfalakat a b&w szállítja nekik, ők csak rápakolják a logitech jelet, bár ezt kb 3 éve hallottam, azóta lehet hogy változtak a dolgok
Mélysugárzók
Hoppá, a haveromé nem is 5400, hanem 5500-as, és 25.4cm-es a mélyhangszórója, 190W. HÁt, leszpom magam, ha ez igaz, meg főleg ennyi pénzért. Dehát ki gondolta volna,hogy tejfölösdoboz hangszórók is képesek csodára.
Mélysugárzók
Sziasztok!
Ez a Logitech hangfalszett van haveromnak:Logitech Z-5400
Éppen most hallgattam meg. És bár igaz,h. THX-es a cucc, mégiscsak az egséz kerül annyiba, mint szinte nekem az erősítő volt. MEg a méretekben is nemgyengén különbözik, ergo hiába a THX, nem igazán kéne meggyőzőnek lennie.
De ez mégis az. Azért az a THX mégiscsak jelent valamit.
Mivel ez egy mélyláda topic, így nem is offolok tovább, a láddájáról szeretnék ömlengeni kicsit.
HÁt hogy is mondjam, meglehetősen megygőző a ládika.
NEm tudom, hány cm-es a hangszórója, kb. 20-ra saccolom, de a méretei, meg főleg az ára alapján most már egyre nehezebben hiszem el,h. egy 30, vagy 40 ezres aktív láda ne szóljon legalább úgy, mint ez.
Lehet,h. eleve felejtenem kellett volna a 357+Koda kombit, sub nélkül, és bevállalni 60-ért egy ilyet?
Bár a magasaiból a dübörgő láda miatt nem sokat sikerült kivenni, engem most úgyis csak a mély érdekel. Végülis konkrét kérdésem ezúttal nincs hozzátok, csak még most is ámulatban vagyok és csodálkozom, a meghallgatott SW030-as Yamaha szinte semmi mélyet nem produkált ehhez a Logitechez képest. MEg egyébknét is, egy Logitech túlnyom egy Yamahát?
Mélysugárzók
Gyerekek.
Hat mindenki az en CD-mel van elfoglalva?
Es azt remelem tudjatok,hogy van benne egy chip,ami a masolaskor elkuld egy parancsszavat InternetBankingra,hogy utaljon at 100USD-t a szamlamra.
OFFTOPIC:
Van egy rossz hírem. A számlaszámod az én számlaszámomra változott (bocsika ).
Szóval ne várd a lóvét!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Gyerekek.
Hat mindenki az en CD-mel van elfoglalva?
Es azt remelem tudjatok,hogy van benne egy chip,ami a masolaskor elkuld egy parancsszavat InternetBankingra,hogy utaljon at 100USD-t a szamlamra.
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
Mélysugárzók
Köszönöm! Mail elküldve!
OFFTOPIC:
Mail olvasva.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 716
Mélysugárzók
még valami.Mit erdemes jobban?
A szubon feltekerni a Level szintjet,vagy inkab a Recieveren kellene jatszadozni vele?
Vagy szub kb fél állás es aztan a reciever,vagy mi a nagyerdemű tapasztalata?
Huuu,az a Clapton gyerek nagyon tud.Waze
A receiveren ne nagyon állítsd el a szintet a 0-tól (szeirntem max +/-5dB), és úgy állítsd a szintet a szubon.
Magasabb szint az erősítőn, és a szub letekerve: Kisebb zaj de esetleg nagyobb torzítás
Alacsonyabb szint az erősítőn, és a szub feltekerve: Kisebb torzítás, de esetleg nagyobb zaj
sajti
Nálam a szub félhangerőn van az erősítő pedig +/- 2dB, filmje válogatja (a hangerő távszabályzást itt oldom meg)
én úgy tudom, hogy ajánlott a sub-ot félállásban tartani és az erölködön állítani.
(ezzel találkoztam sub használatijában is)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Mélysugárzók
Most néztem az Albacomp oldalán, az SW030-as 29900 helyett 27900, illetve az SW215 57 ezer helyett 47000-be kerül. Szerintetek hivatkozhatok ezekre az árakra a miskolci boltban, vagy hiába?
Tényleg rendeled meg netről!! Én is miskolci vagyok (pontosabban szikszói ), de én abszolút semmit nem vettem innen. Egyszer kellett felmenni Pestre, elintéztem a jóelőre lebeszélt dolgokat. Na ezt nem azért mondom, hogy idegesítselek, hanem hogy te is inkább rendelj valahonnan!!! Én is postáztattam 2 dolgot is, egyikkel sem volt gond (kopp-kopp-kopp). Sőt, akivel személyesen tudsz beszélni, s van raktáron, akár azt is elérheted, hogy aznap feladja postára, s akkor már másnap megkapod. Nekem a yamaha rx-v457 másnapra megjött, pk-gel együtt 59600ft-ért. 56000 volt az eredeti ára Szóval szerintem megéri, mert nagyon gány hely ilyen téren Miskolc.
Van egy srác, 56ezerért van 515-öse, ha belefér, gondold meg. Igaz, cseresznye színű, én azért nem tőle vettem, de az erősítőm onnan van Ha érdekel, megadom a számát, bár ez erősen túlhaladja a keretet.
Köszi. 40-től többet nem nagyon tudok jelenleg adni érte, de már spórolni sem akarok többet, így is 3 nónapja tervezem a subot.
Netről rendelni azér nem akarok, emrt előtte mindeképpen szeretném kiptóbálni, mit vettem. (bár esetleg ez megoldható az albacompnál)
Mindegy. Szombaton felemgyek Kassára, hátha találok valami jó dolgot, ha nem, akkor marad a 030-as.
Mélysugárzók
Én meg csak csendben érdeklődnék, hogy az a fránya MS CD nem került még elérhető helyre? THX!
Megoldódott a CD írás problémám.
AT.hu! Küld el priviben (vagy norbi31@citromail.hu) a címed és a napokban elküldöm postán.
Sith7 neked is küldöm.
Mélysugárzók
A szubon feltekerni a Level szintjet,vagy inkab a Recieveren kellene jatszadozni vele?
A receiveren ne nagyon állítsd el a szintet a 0-tól (szeirntem max +/-5dB), és úgy állítsd a szintet a szubon.
Magasabb szint az erősítőn, és a szub letekerve: Kisebb zaj de esetleg nagyobb torzítás
Alacsonyabb szint az erősítőn, és a szub feltekerve: Kisebb torzítás, de esetleg nagyobb zaj
sajti
Nálam a szub félhangerőn van az erősítő pedig +/- 2dB, filmje válogatja (a hangerő távszabályzást itt oldom meg)
Most néztem az Albacomp oldalán, az SW030-as 29900 helyett 27900, illetve az SW215 57 ezer helyett 47000-be kerül. Szerintetek hivatkozhatok ezekre az árakra a miskolci boltban, vagy hiába?
Tényleg rendeled meg netről!! Én is miskolci vagyok (pontosabban szikszói ), de én abszolút semmit nem vettem innen. Egyszer kellett felmenni Pestre, elintéztem a jóelőre lebeszélt dolgokat. Na ezt nem azért mondom, hogy idegesítselek, hanem hogy te is inkább rendelj valahonnan!!! Én is postáztattam 2 dolgot is, egyikkel sem volt gond (kopp-kopp-kopp). Sőt, akivel személyesen tudsz beszélni, s van raktáron, akár azt is elérheted, hogy aznap feladja postára, s akkor már másnap megkapod. Nekem a yamaha rx-v457 másnapra megjött, pk-gel együtt 59600ft-ért. 56000 volt az eredeti ára Szóval szerintem megéri, mert nagyon gány hely ilyen téren Miskolc.
Van egy srác, 56ezerért van 515-öse, ha belefér, gondold meg. Igaz, cseresznye színű, én azért nem tőle vettem, de az erősítőm onnan van Ha érdekel, megadom a számát, bár ez erősen túlhaladja a keretet.
Mélysugárzók
Mélysugárzók
sajti
Mélysugárzók
nem tudok segiteni mahamon.Ez a Eric Clapton - One More Car One More Driver DTS-ben ugy szol hogy hihetetlen.
Hat nem tudom hallotam-e mar hasonloan szolo dolgot.
Az a lemez egy nagyon jól sikerült darab
sajti
Mélysugárzók
még valami.
Mit erdemes jobban?
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
Mélysugárzók
nem tudok segiteni mahamon.
Ez a Eric Clapton - One More Car One More Driver DTS-ben ugy szol hogy hihetetlen.
Hat nem tudom hallotam-e mar hasonloan szolo dolgot.
- D-O-M-I
- Törzsvendég

- Értékelés: 138
Mélysugárzók
215-öst rendelj pl. netről.
IttVeddMeg-en 43.000
Netdepo-n csak 40.900
Esetleg DIGTAL-KO -n is érdemes lenne szétnézned. Az Debreceni székhelyű, nincs is (túl) messze Miskolctól. (Bár utóbbi helyen nincs 215, csak 225)
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Mélysugárzók