Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Egyik ismerős ismerősének van egy állítólag THX-es, 30cm es Jamo reflex ládája. 25 ezer lenne, cask az a baj,hogy passzív. Esetleg erre az esetre nem tudtok valami olcsó megoldást, +erősítőre?
Ja,és még egy jó hír:
Már beleéltem magam a 215-ös, 43 ezre Yamahába,hogy talán maradok annál, erre msot kérdeztem, Miskolcon az Albacompnál valami 57 ezret kérnek érte.
Szasza.
Ettől olcsóbban az eladó szerint is csak az SW030-as van, 29-ért, az alatt meg az SW010 23-ért.
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
Mélysugárzók
JujuujSzub teszteleshez ezt ajanlanam
arrested development-pain thangs
Hat ez megmutassa mit tud egy szub.
Nalalm legalabb is,vannak reszek ahol csak a levego mozgaasan lehet eszre venni hogy megy a szub.Nincs hangja csak a hatalmas elsopro nyomas.
Zsír!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Mélysugárzók
Jujuuj
Szub teszteleshez ezt ajanlanam
arrested development-pain thangs
Hat ez megmutassa mit tud egy szub.
Nalalm legalabb is,vannak reszek ahol csak a levego mozgaasan lehet eszre venni hogy megy a szub.Nincs hangja csak a hatalmas elsopro nyomas.
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
Mélysugárzók
Sajna az erősítő hátulján található aljzatok erre nem alkalmasak,mert csak 100W-ig terhelhetőek. Úgyhogy ezt ne erőltesd, mert esetleg baja lesz Én amikor még volt szubom, egy kapcsolós hosszabbítóba dugtam, és azt odatettem az erősítő mellé, hogy ne kelljen a szub háta mögött turkálnom
Azért szerintem itt elég kevés olyan sub van, ami felvesz 100W-ot Főleg, hogy egyre több a digitális. Kb. 10 éve így használom már a második erősítővel és még nem volt gond...
- az enyem 100W feletti fogyasztassal bir, majd kimerjuk most tavasszal ha megrendezem akis AVBT-t
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Mélysugárzók
Eetleg ha bármi tesztet tudnátok a neten a kvöetkező subokkal, azért is angyon hálás lennék, mert én nem nagyon találok semmiről semmit.
Pio SW110
Yamaha YST-SW010/015/030/215.
Köszönöm!
Mélysugárzók
Ok, értem! Akor magamnak kell utánajárnom és megbízni a saját fülemben.
Mélysugárzók
Azért örülnék neki,ha a 30 ezres Yamaha jobb lenne, mnit a 40 ezres Pio, mert azt már akár hétvégén el tudnám hozni.
Általánosságban mondtam a Yamahaát.
Konkrétaan az SW030-at nem hallottam a Pio-t igen,de nem megfelelő körülmények között. Így konkrétan nem tudok segíteni.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Sziasztok!
Miskolci MM-ben 40 ezerért van Pioneer S-W110S aktív sub. 22cm-es hangszóró, 110W teljesítmény. Sajnos időm nem volt meghallgatni, de először is tőletek kérdezném, mi a véleményetek róla?
Eddig csak Yamaha subokat nézegettem, igaz abból 40 ezerért nem nagyon van, csak az alatt, vagy a fölött tizesekkel.
Az előzőleg betervezett Yamaha SW030-asnál ez vonzóbbnak tűnik mindenestre.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Mégsem tud nekem segíteni senki?
A Yamahával jobban jársz!
Konkrétan az SW030-cal? Az a baj,h. most fogok megint miskolcon járni, de otthon hagytam mindegyik tesztelmezem (THX demo DVD, Világok harca,Repülő tőrök, autóhifi bass test, Farkasok szövetsége, stb).
És felesleges olyanokkal hallgatózni, amit nem ismer az ember. Legutóbb a Yamaha kereskedő csak a Tiesto 2003-as koncertjét mutatta, bár szerencsére azt is ismertem, de hiába, ha az meg eleve sehol sem fog igazán jól szólni.
JA, és ezen kívül még készülök Kassára is, mert ott is tudok egy házimozi stúdiót, hátha jó cuccaik vannak jó áron. Csak a szlovák vásárlsától meg azért félek, mert,ha esetleg nem tud az eladó magyarul és valamikor gondom lenne az áruval, akkor nem lesz könnyá elmagyarázni a problémát.
Azért örülnék neki,ha a 30 ezres Yamaha jobb lenne, mnit a 40 ezres Pio, mert azt már akár hétvégén el tudnám hozni. :taps:
Mélysugárzók
the Mordaunt-Short Avant™ 909W subwoofer is powered by a high-efficiency 300 Watt digital amplifierDe az a 450W realis lehet a 300W leadaasahoz
A szenilitás jegyeit tapasztalom magamon....
sajti
Mélysugárzók
na állítgattam ezt-azt, most jobb lett.
asszem marad, hogy minden film előtt át lehet állítani... (pl ehhez az u2 koncerthez nagyon le kellett venni az erejét)
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
Mélysugárzók
Sziasztok!
Miskolci MM-ben 40 ezerért van Pioneer S-W110S aktív sub. 22cm-es hangszóró, 110W teljesítmény. Sajnos időm nem volt meghallgatni, de először is tőletek kérdezném, mi a véleményetek róla?
Eddig csak Yamaha subokat nézegettem, igaz abból 40 ezerért nem nagyon van, csak az alatt, vagy a fölött tizesekkel.
Sziasztok!
A Yamahával jobban jársz!
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Sajna az erősítő hátulján található aljzatok erre nem alkalmasak,mert csak 100W-ig terhelhetőek. Úgyhogy ezt ne erőltesd, mert esetleg baja lesz Én amikor még volt szubom, egy kapcsolós hosszabbítóba dugtam, és azt odatettem az erősítő mellé, hogy ne kelljen a szub háta mögött turkálnom
sajti
Azért szerintem itt elég kevés olyan sub van, ami felvesz 100W-ot Főleg, hogy egyre több a digitális. Kb. 10 éve így használom már a második erősítővel és még nem volt gond...
Az MS 909-ben analóg erősító van, és 450W a maximális teljesítményfelvétele
sajti
the Mordaunt-Short Avant™ 909W subwoofer is powered by a high-efficiency 300 Watt digital amplifier
De az a 450W realis lehet a 300W leadaasahoz
MS
Az MS 907W-ben van analóg erősítő...
Mélysugárzók
Sziasztok!
Sziasztok!
Mélysugárzók
sajti
sajti
the Mordaunt-Short Avant™ 909W subwoofer is powered by a high-efficiency 300 Watt digital amplifier
De az a 450W realis lehet a 300W leadaasahoz
MS
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
Mélysugárzók
sajti
sajti
Mélysugárzók
Vettem pár napja egy sw515-ös subot, ahogy rebesgettem itt is korábban
Jah, amúgy gratula hozzá!
Nekem eddig bevált
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium
Mélysugárzók
Marha jó házi hangfala lehet a srácnak, ha jobban szól, mint ez. Azt nem nehéz megoldani, hogy hangosabb legyen, ezt sem, hogy bizonyos frekiken dübörögjön is, de tényleg baromi jól eltalálták neki, ha szinte mindenhol lepipálja ezt. Szerintem nagyon szépen szól, nekem sajnos egyszer sem sikerült ilyet építeni házilag
Az eddig felhasznált anyag került csak annyiba mint a Yamaha 515, e mellett Ő maga tervezte a ládát a hangszóróhoz és a nyákot az erősítőhöz.
Maga marta és forrasztotta az erősítőrészt, ráadásúl ebben az aktív ládában semmi védelem, semmi standby, semmi hangerő állító poti, semmi vágás nincsen egyenlőre.
Ha ezt valakivel csináltatod, a gatyád rámegy.
A hiányzó funkciókat mire mind megcsinálja még hozzá, többe kerül majd mint kettő Yamaha sw515 én nem csodálkozom ha lenyomja
Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium
Mélysugárzók
ma jöttem rá, hogy igazából nem tetszik ahogy a subom szól.
illetve az egész rendszer nem az igazi vele, lehet hogy elhelyezés, vagy beállítás, nemtudom.
filmeknél még nincs nagybaj, bár ott se az igazi (de a konyhában pl egész jól szól ), de ma U2 koncert felvétel dvdt néztem, és subbal nagyon rossz volt, hiába csavartam lejjebb. sub nélkül viszont tökéletes volt, és bőven elég mély jött a hangfalakból.
mit érdemes állítani, vagy próbálkozni?
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
Mélysugárzók
sajti
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Mélysugárzók
A legjobb megoldás valami olyan, amikor az erősítővel együtt a szubot is ki/bekapcsoljuk.
Jó ötlet, de sajnos az én erősítőm csak a földeletlen ágat tudja kapcsolni - mélynyomó pedig földelt konnektoros
Sajna az erősítő hátulján található aljzatok erre nem alkalmasak,mert csak 100W-ig terhelhetőek. Úgyhogy ezt ne erőltesd, mert esetleg baja lesz
Én amikor még volt szubom, egy kapcsolós hosszabbítóba dugtam, és azt odatettem az erősítő mellé, hogy ne kelljen a szub háta mögött turkálnom
sajti
Mélysugárzók
Ps.: Közben eszembejutott az, amit korábban a 907 "puffogásáról" írtam korábban. Naszóval, akkor nem kérdeztem meg, de közben eszembejutott - lehetséges, hogy az pont egy új, bejáratatlan mélynyomó volt, amit hallottam és csak azért volt ilyen a hagja.
Ebből a yamahából kiindulva, azt mondom, lehetséges
Mélysugárzók
Egy apró kérdés. Az auto standby mit csinál?
Ha nem kap megfelelő jelet (beállítod hány Hz-től szeretnéd használni) x perc elteltével lekapcsol, ha ismét megkapja a jelet akkor bekapcsol.
Mármint arra gondolsz, hogy a vágási frekvencia szabályozása befolyásolja a standby-t? Hogy neked milyen igazad van...
Akkor most tőlem is egy vallomás: Én eddig azt hittem, hogy a standby azt nézi, hogy érkezik-e jel a bemenetre... De tényleg nem - az erősítő bekapcsolása és a hangerő bizonyos erejéig be sem kapcsol
Ps.: Közben eszembejutott az, amit korábban a 907 "puffogásáról" írtam korábban. Naszóval, akkor nem kérdeztem meg, de közben eszembejutott - lehetséges, hogy az pont egy új, bejáratatlan mélynyomó volt, amit hallottam és csak azért volt ilyen a hagja.
Ha jól van tervezve az erősítő a szubban, akkor a vágási frekvencia állítása nem befolyásolhatja a bekapcsolási szintet.
A bekapcsolási szint gyári beállítása eléggé problematikus, hiszen ha van jel, akkor már egészen alacsony szintnél be kell kapcsolnia a szubnak, de nem szabad kapcsolgatnia -mondjuk- hálózati zajokra. Ezt pedig elég körülményes beállítani.
A másik pedig a kikapcsolási késleltetés ideje. Ezt általában 15 percre állítják, de sajnos sok esetben ez is kevés és ilyenkor a hosszú idő után következő robbanás eleje egy kicsit lemarad.
A legjobb megoldás valami olyan, amikor az erősítővel együtt a szubot is ki/bekapcsoljuk
sajti
Mélysugárzók
Ha nem kap megfelelő jelet (beállítod hány Hz-től szeretnéd használni) x perc elteltével lekapcsol, ha ismét megkapja a jelet akkor bekapcsol.
Ez elsőre valóban praktikusnak hangzik, csak akkor van probléma, ha 1 filmben csak néhányszor szólal meg a LFE csatorna...
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Mélysugárzók
Nyilván rengeteget ront a hangon a padlószőnyeg, hiába a tölcsér a hangszóró alatt, de sajna nem lehet felszedni, albérletben lakom.
Szerintem nem ront, sőt...
Mélysugárzók