Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Bkori »

Nekem speciel van dB mérőm...
Az jó, ha veszítek, akkor odaállok az autóval és revansot veszek a kipufogóhangal

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hát elméleti síkon azt kell, hogy mondjam, hogy a két subwoofer csak teljesítményben lesz több. Nem fog mélyebbre menni, nem fogja szebben leadni a basszust. És általában pont a teljesítmény az, amiből van elég a kisebb ládákban is (illetve nekem pl. elég amit a 907es MS tud), viszont a minőségét a mélynek nem hozzák.
Minden szavaddal egyetértek, ezért kell a decibel mérő ..

Csupán hallás után már biztosan nem lenne előnyöm, de az ugye nem mérhető, illetve szubjektiv, ami konkrétan mérhető az a decibel.
Amikor azt mondtam, a kettö 515 lenyom egy akármilyen 120-ezer Ft-os subot erre gondoltam...a hangminőséget a több darab nem hozza magával, de dinamikát és erőt mindenképpen hoz.

Amúgy meghallgatnék szívesen más szubokat, ezért vettem fel a kesztyűt.

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem speciel van dB mérőm...

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Szólok ha megvan a másik 515 is 
Ok. (én meg, ha lesz + egy MS907W )
decibel mérőt tud valaki prezentálni?
Megoldjuk!
Mondjuk a dolog nem holnap lesz, elöbb kész kell legyen a nappali,Hajrá! Remélem nem az ország másik végén laksz.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Engem is érdekelne a dolog, több tapasztalat nagyobb okosság a fejben, ezzel mindenki csak jól jár  
Én hiszek a két 25ös membrán méret nagyságában és a két erősítő összeadódott erejében.

Hát elméleti síkon azt kell, hogy mondjam, hogy a két subwoofer csak teljesítményben lesz több. Nem fog mélyebbre menni, nem fogja szebben leadni a basszust. És általában pont a teljesítmény az, amiből van elég a kisebb ládákban is (illetve nekem pl. elég amit a 907es MS tud), viszont a minőségét a mélynek nem hozzák.

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Állok elébe! Hol legyen a párbaj?
Szólok ha megvan a másik 515 is
decibel mérőt tud valaki prezentálni?

Mondjuk a dolog nem holnap lesz, elöbb kész kell legyen a nappali, most kb igy néz ki:

Engem is érdekelne a dolog, több tapasztalat nagyobb okosság a fejben, ezzel mindenki csak jól jár

Én hiszek a két 25ös membrán méret nagyságában és a két erősítő összeadódott erejében.

Vendég

Mélysugárzók

Ez hol van leírva? A PDF-jében nem találom.
Persze, h nem írják bele, mert elég sz@rul mutatna.
TDA7294 alapú végfok. Ha megnézed a IC adatlapját, akkor láthatod.
Mndezt egy 120 W-os táp táplálja.

2 db hídba kötve már jobban nézne ki. (140 W/8 ohm, 0,5 % THD)

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Lex »

Az a kiváló SAL végfok 100 W-on 10 %-ot torzít.
Ez hol van leírva? A PDF-jében nem találom.
Üdvözlettel: Lex

Vendég

Mélysugárzók

Nono. Van még kiváló minőségű SAL is a palettán
Valóban olcsóbb, rossz árra emlékeztem.
Az a kiváló SAL végfok 100 W-on 10 %-ot torzít.
A 250 W-osat már talán megérné megvenni, bár előtte bevizsgálnám hogyan épül fel.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

A legolcsóbb erősítő amit láttam, az Skipper-é.

Nono. Van még kiváló minőségű SAL is a palettán
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

Mélysugárzók

Sajna DIY subot egy bizonyos ár alatt nem érdemes csinálni. Ez főleg az erősítő miatt van.
60-ból nem jön ki?

A legolcsóbb erősítő amit láttam, az Skipper-é.
Akkor még kell hsz, a láda sem 2 Ft, szal elég szűkös.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Sajna DIY subot egy bizonyos ár alatt nem érdemes csinálni. Ez főleg az erősítő miatt van.
60-ból nem jön ki?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Nekem nem sok közöm van Skipper subjához, szal azaz övé.

A készítőre akartam utalni!

Vendég

Mélysugárzók

Én is akartam írni a subod , de meggondoltam és nem akartam belekeverni az autós és DIY ládákat... De ha már... Szerintem egy DIY ládából fél áron 2x olyan jó minőséget ki lehet hozni, mint a gyáriak.  
Pl. Skipper(Leva) subja (igaz nem hallottam), amit simán oda merne tenni.  

Nekem nem sok közöm van Skipper subjához, szal azaz övé.
De én is oda merném tenni. Nagyon durva amit az művel, még kicsi erősítővel is.

Lehet, h az öccse nálam fog landolni.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

De már most úgy vagyok vele, hogy ha pénz lesz, veszek még egyet  

Ha emlékszel én is e mellett érveltem annó, legrosszabb esetben veszünk még egyet 50-60 ezerért, a kettő együtt 120 alatt van, megnézem azt a ládát ami 120e-ből egymagában lenyomja a Yamahából a kettő 515-öst:)

Ezt én is meg tudnám tenni a subommal simán
(és ez már bizonyítva is vagyis kipróbálva is volt )

Én is akartam írni a subod , de meggondoltam és nem akartam belekeverni az autós és DIY ládákat...
De ha már... Szerintem egy DIY ládából fél áron 2x olyan jó minőséget ki lehet hozni, mint a gyáriak.
Pl. Skipper(Leva) subja (igaz nem hallottam), amit simán oda merne tenni.

Vendég

Mélysugárzók

Ha emlékszel én is e mellett érveltem annó, legrosszabb esetben veszünk még egyet 50-60 ezerért, a kettő együtt 120 alatt van, megnézem azt a ládát ami 120e-ből egymagában lenyomja a Yamahából a kettő 515-öst:)

Ezt én is meg tudnám tenni a subommal simán
(és ez már bizonyítva is vagyis kipróbálva is volt )

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

megnézem azt a ládát ami 120e-ből egymagában lenyomja a Yamahából a kettő 515-öst:)
Állok elébe! Hol legyen a párbaj?

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Hát, nem gondoltam volna,hogy ilyen nehéz lesz az utolsó napokat kibírni, főleg így,hogy már így is-úy is enyém a sub.
Már nagyon beleéltem magam, kell a sub.

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1297

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tul »

a max. 2 - 3 ember, az már sok ?
Mivel a jellemző az, hogy a legtöbb dolgot alulértékelik, nagyon szeretnek kritizálni (persze ez hasznos!), illetve általános felfogás, hogy 100.000 alatt nincs jó sub, szerintem sok

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Fo˝leg, hogy mondja itt sok ember, hogy a 030 is jó, meg a 320 milyen jó volt..
a max. 2 - 3 ember, az már sok ?
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Azért csodát ne várj!

De már most úgy vagyok vele, hogy ha pénz lesz, veszek még egyet Filmekhez tökéletesen megfelel, de ha technot hallgatok, baromira jól jönne az erősítés

NA jó, tutira igazad lehet!
Próbálom amgam nem beleélni, de,ha egyszer halottam a tesztszobában, emellett a leendő szoba úgy néz ki, nemhogy fele, de szinte 4-ede lesz annak a térnek.

Amúgy ne káromkodjak, de megint közbejött valami,a fene vigye el; úgy lebetegedtem,h. idő előtt haza kellett jönnöm suliból. Persze, igyekeztem,h. így aláda is meglesz hamarabb, de nem volt energiám bemenni érte(meg hasfájdalamim vannak,így különösen nem jánlott szlaadgálni össze-vissza, örültem,h. hazaértem éppségben 200 km-ről)
Nem baj, ami késik, nem múlhat, most már úgyis az enyém, mondta az eladó,h. megvár, be van csomagolva, csak el kell hozni.

Éppen emiatt vettem meg szitne gondolkodás nélkül ezt a relatíve kis ládát is, hogy, ha nem tetszik, később simán cserélhetem nagyobbra.
Ez az egyik legfőbb visszatartó erő,ha az ember vennei akar valamit,azaz mi lesz,ha mégsem jó? Akkor jön az apróhirdetés, várakozás akár hónapokig,mire elviszik, végül negyed áron,mint vette.
Így meg, hiába várom, már msot úgy vagoyk vele,h. nyárra alzán összepakolom azt a csekély 15 ezret, amit rápótolva elhozom az igazi komoly Callisto II ládát, az tényleg jót szól- legalábbis egy ideig.

A tapasztalat meg úgyis azt mutatja,hogy mindehez hozzá lehet szokni, még motorozásból tudom: életemben először komly motor Nagyapám simsonja volt,vagy 10 évessen. Úgy ugrált a kezem altt, nem hittem le,h. iylen erős motor létezik.(persze úgy,h. azt se tudtam,mi az a kupllung,így végig egykeréken ugrált nekem).
Utána jött egy közel 100-zal menő, először lenézett robogó, ami meg már túl sok is lehetett volna, de egy éve múlva mégiscsak ekvés eltt és kellett egy 125-ös krosszmotor. NA ez,már tényleg brutttal, ettő laz életben nem kelle erősebb, ez mindenhol kimegy . De nem mindegy,hogy hogy!
Nemsokára kipróbáltam rokon 600-as Banditját és végem volt-hál Istennek nem szó szerint.

Persze, mégis elhetnek kivételek, próbáltam már olyan motort is, amire azt montam,h. ez őrült, ezt nem lehet vezetni, ez túl sok. -NA, remélem így leszek az új ládával is.
Legalábbis egy darabig.

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Vendég

Mélysugárzók

Én látok rosszul, vagy a fórum valóban nem állt át nyári időszámításra?
Te nem álltál át... a beállításoknál kapcsold be a nyári időszámítást

Na én sem álltam még át... de most gyorsan megcsináltam..

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Én látok rosszul, vagy a fórum valóban nem állt át nyári időszámításra?

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

CSütörtök este már döngetés lesz, és rem. nem csalódás.
Azért csodát ne várj! Én nem hallottam azt a ládát soha életemben, de ha az ember túl nagy reményeket fűz valamihez, gyakran csalódik. Én is nagyon úgy láttam, hogy szólhatna az 515 hangosabban is Főleg, hogy mondja itt sok ember, hogy a 030 is jó, meg a 320 milyen jó volt.. Baromira tetszik nekem ez most, mert iszonyatos mélyeket produkál, a 20hz nem kanyu!! De már most úgy vagyok vele, hogy ha pénz lesz, veszek még egyet Filmekhez tökéletesen megfelel, de ha technot hallgatok, baromira jól jönne az erősítés Meg az elhelyezése is elég nehézkesen megy a szoba adottságai miatt - nem ezért mert nincs hely, hanem mert mindig útban van valami, amiért nehezen tudja betölteni a szobát.
A lényeg, hogy ne várd azt, hogy leverje a veséd, ha meghajtod.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”