Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5319
Fül és Fejhallgatók
Akit érdekel a Sennheiser cég legújabb (és legdrágább) modellje, a HD800, Húsvét után, kedden és szerdán meghallgathatja műhelyünkben előzetes telefonos egyeztetés után.
Nagyot dobott a cég, ezt a fejhallgatót már valóban oda lehet tenni a sztatikusokkal egy polcra, ahol minden tekintetben megállja a helyét.
Sajnos az ára kicsit magasnak tűnik, de véleményem szerint arányos (high end viszonyokat ismerve) a minőségével.
http://www.sennheiser.com/sennheiser/ho ... 0319&row=2
Fül és Fejhallgatók
Ezen a "beavatáson" át kell esni :taps: Na nem azon, hogy elgázolnak természetesen.
Kb. 4 éve hallgatok ilyen zajszigetelő fülest és
bizony nekem is kemény volt az első 2-3 hét.
Aztán megtanultam, hogy reflexből körbenézek
mindkét irányba az úton. Mindig. Már akkor is, ha
nem is hallgatok zenét.
no igen
az kéccségtelen hogy átértékelődi a merész átmegyek a piroson téma ...
pl. amikor azt hallod hogy a mentő két sarokkal arrébb megyen s elhúz melletted ...
csak ő sportolásra használná ...
ja azt meg tudni kell hogyha rosszak az izületeid akkor azt hallani fogod, akár úgy mint a rágózást s egyéb fejzajokat :lol!:
s mivel a fejed-et használja ki pl. basszuskor ha nyitva van a szád akkor eléggé elveszti az erejét ...
szal ha fucc s kifáracc lihegsz szuszogsz akkor lehet semmit se fogsz zenéből hallani !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->
Fül és Fejhallgatók
egy másik dolog hogy nyílt terepen életveszéjes lehet ez a füles :lol!: engem az uccánkba 2-3x -or már el akartak gázolni mert semmit se hallottam
Ezen a "beavatáson" át kell esni
Na nem azon, hogy elgázolnak természetesen.
Kb. 4 éve hallgatok ilyen zajszigetelő fülest és
bizony nekem is kemény volt az első 2-3 hét.
Aztán megtanultam, hogy reflexből körbenézek
mindkét irányba az úton. Mindig. Már akkor is, ha
nem is hallgatok zenét.
Rediscover music
Fül és Fejhallgatók
Ha a két konkrét típusról beszélünk, akkor valóban fülhallgató. De mi van, ha általában, a nagy fejhallgatókról van szó? Akkor sincs jellegzetes karakterbeli különbség, ami megfogalmazható? Már csak annyiból érdekes ez az egész, hogy ha van karakteres különbség, akkor ezek ismerete segíthetné a keresgélőket, hogy milyen irányban mozduljanak el. Amit én tudok, illetve olvasmányaim alapján a Sennheiser némileg több basszussal, dögösebb hangzással, az AKG pedig semleges karakterével hódíthat. Innentől pedig már csak egyéni ízlés kérdése, kinek mi tetszik, ill. melyik milyen zenékhez jobb.
Ja értem
amúgy igen a CX500-ról is többen mondták hogy egy kicsit jobban dominál a basszus. Azért is vettem a CX95-öt mert arra azt mondták /ha tehettem volna meg is tapasztataltam volna szívem szerint :lol!: / hogy rendezettebb hangképe van nincs domináló mély jobb zenei lecsengés s hasonló.
az AKG meg visszafogottabb
most ez a dolog abból a szempontból érdekes hogy volt e effektelés/EQ rásegítés vagy "teljesen" lineárisan lett e hallgatva
mert az ilyen cuccokka simán lehet finomhangolni /persze amennyire egy mp3 játékosnál nevezhetünk finomhagolást/
összeségébe szerintem egyiknek sincs szégyelnie valója
Fül és Fejhallgatók
megfogalmazható valami karakteres különbség a senheiser és az AKG FEJHALLGATÓK HANGJA KÖZÖTT?
mármint hogy FÜLhallgató?
anno amikor venni akartam akkor sokat olvastam róluk sajnos meghallgatni egyiket se tuttam !36_7_11.gif' />
de azonos szinten van a kettő az írások alapján
én mégis a CX95-öt vettem meg :lol!:
arról írták hogy mindkettőnél összeszedettebb letisztultabb hangzása van
sajnos a kettőhöz képest nem tudom mennyi lehet a különbség /persze nem feltétlenül több/
meg akkor asszem 1-1,5k-val került többe mint a CX500
Fül és Fejhallgatók
Van valaki, aki kipróbálta már, hogy mi a különbség hangzásban az AKG K324P és a Sennheiser CX500 között? Esetleg az IE6-ot valaki hallgatta már?
sajnos ezeket nem nagyon lehet kipróbálgatni :lol!:
szerintem az AKG senni valahol egy kategória lehet ...
a IE meg asszem első szériás /biztos hogy érdemes ebből venni? /
általába inkább megszoktam várni míg kijön legalább egy típus belőle
Fül és Fejhallgatók
Úgy néz ki, hogy egy AKG K324P lesz. Nem kell nekem, túl komoly füles, csak egy a lényeg, hogy futás közben ne essen ki, de azért normálisan is szóljon.
esetleg annyi hogy egy csipesz nem árt ha van ami odafogja a ruhádhoz a kábelt
úgy tuti nem tudod rángatni
egy másik dolog hogy nyílt terepen életveszéjes lehet ez a füles :lol!:
engem az uccánkba 2-3x -or már el akartak gázolni mert semmit se hallottam
Fül és Fejhallgatók
Van valaki, aki kipróbálta már, hogy mi a különbség hangzásban az AKG K324P és a Sennheiser CX500 között? Esetleg az IE6-ot valaki hallgatta már?
Fonky Family
Fül és Fejhallgatók
Nekem olyan van. Nagyon jo. S elég erős is ahhoz, hogy ne szakadjon el 3-4 honap alatt.
Tice Powerblock IIIA ármtisztító- Sony DVD-S7700- Apoge Rosetta 200 AD/DA Firewire kártyával-Accuphase T101 Tuner - Pioneer PL 707 lemezjátszó-Technics 205 MM pickup - Philips AH 572 előfok beépített MM phono előfokkal-Philips MFB545 aktív hangfal.
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Fül és Fejhallgatók
Úgy néz ki, hogy egy AKG K324P lesz. Nem kell nekem, túl komoly füles, csak egy a lényeg, hogy futás közben ne essen ki, de azért normálisan is szóljon.
Fül és Fejhallgatók
A Sony MDR-EX90 nem szigetel jól és a CX95-öt sem kell annyira bedugni a fülbe ezért nem ajánlottam egyiket sem akkor inkább a CX500 bár szerintem az IE6 megéri a felárat, sokkal újabb fejlesztés.
Ezeket ki is próbáltad?
Az, hogy újabb fejlesztés, az pont nem
jelent semmit önmagában.
IE6 30E alatt nem lehet megúszni,
úgy látszik nem tudtam eléggé
hangsúlyozni az esetlegesen ráfordítható
összeget
Arról nem is beszélve, hogy a képek alapján
semmivel se kell jobban a fülbe dugni,
mint a Sony-t például és pont olyan
vékonynak tűnik a szilikon része, mint
bármelyik másiknak.
Igen, próbáltam (Sony viszonylag jól szól, de nem jól szigetel) de azt is mondtam hogy ennyiért meg a CX500-nál nem nagyon van más választás(mivel gyenge a forint)és az IE6 a vélemények alapján más kategória amit el is tudok hinni mivel a CX300 nem győzött meg (eredeti volt).
Fül és Fejhallgatók
Sziasztok! Van nekem egy KOSS JR-900 rádiófrekis fülesem.A hangjával semmi bajom de vagy balfék vagyok és képtelen a helyes beállításra vagy valami baja lehet.Elméletileg örök garanciás de visszaküldeni az USA-ba ugye macerás lenne.Mind az öt csatornát próbáltam több formátumban is de sehogy sem volt az igazi.Mindig volt zavaró alapzaj (véleményem szerint sok és bántó) Kérdesem van-e valakinek ez a tipus ha igen árulja el,hogy bekapcsolás után midkét kontrollámpának (a fülesen lévőnek) zölden kell,hogy világítson vagy sem.Vagy ötlet,hogy hol javítonak ilyet?Ez a füles tesztek szerint igen jó erdményeket produkált és árban sem a kommerszek közé tehető bár ez nem jelent semmit.
Segítséget tapasztalatokat előre is köszönöm.
:lol!: Senki?Hát akkor hogyan tovább?
Fül és Fejhallgatók
Sziasztok! Van nekem egy KOSS JR-900 rádiófrekis fülesem.A hangjával semmi bajom de vagy balfék vagyok és képtelen a helyes beállításra vagy valami baja lehet.Elméletileg örök garanciás de visszaküldeni az USA-ba ugye macerás lenne.Mind az öt csatornát próbáltam több formátumban is de sehogy sem volt az igazi.Mindig volt zavaró alapzaj (véleményem szerint sok és bántó) Kérdesem van-e valakinek ez a tipus ha igen árulja el,hogy bekapcsolás után midkét kontrollámpának (a fülesen lévőnek) zölden kell,hogy világítson vagy sem.Vagy ötlet,hogy hol javítonak ilyet?Ez a füles tesztek szerint igen jó erdményeket produkált és árban sem a kommerszek közé tehető bár ez nem jelent semmit.
Fül és Fejhallgatók
A Sony MDR-EX90 nem szigetel jól és a CX95-öt sem kell annyira bedugni a fülbe ezért nem ajánlottam egyiket sem akkor inkább a CX500 bár szerintem az IE6 megéri a felárat, sokkal újabb fejlesztés.
Ezeket ki is próbáltad?
Az, hogy újabb fejlesztés, az pont nem
jelent semmit önmagában.
IE6 30E alatt nem lehet megúszni,
úgy látszik nem tudtam eléggé
hangsúlyozni az esetlegesen ráfordítható
összeget
Arról nem is beszélve, hogy a képek alapján
semmivel se kell jobban a fülbe dugni,
mint a Sony-t például és pont olyan
vékonynak tűnik a szilikon része, mint
bármelyik másiknak.
Rediscover music
Fül és Fejhallgatók
Sziasztok! Van nekem egy KOSS JR-900 rádiófrekis fülesem.A hangjával semmi bajom de vagy balfék vagyok és képtelen a helyes beállításra vagy valami baja lehet.Elméletileg örök garanciás de visszaküldeni az USA-ba ugye macerás lenne.
Mind az öt csatornát próbáltam több formátumban is de sehogy sem volt az igazi.Mindig volt zavaró alapzaj (véleményem szerint sok és bántó) Kérdesem van-e valakinek ez a tipus ha igen árulja el,hogy bekapcsolás után midkét kontrollámpának (a fülesen lévőnek) zölden kell,hogy világítson vagy sem.Vagy ötlet,hogy hol javítonak ilyet?Ez a füles tesztek szerint igen jó erdményeket produkált és árban sem a kommerszek közé tehető bár ez nem jelent semmit.
Fül és Fejhallgatók
A sennheiser cx500 a csúcsminőség az árkategóriáján belül? Vagy lehet más is?
Fonky Family
Fül és Fejhallgatók
AKG K321 milyen? :lol!: Itt vagyok!
Nagyon jól néz ki,még nem hallottam milyen a hangja,de legalább szép. Az a gond a fejhallgatókkal(pláne az ilyen kicsikkel),hogy nagyon zsákbamacska,mert vagy a netes fórumokon,vagy tesztekben lehet utána nézni,hogy milyen a hangjuk.A vásárlás előtti meghallgatásuk szinte lehetetlen.
Minden fejhallgatómmal így jártam én is mikor megvettem.Kibontani és megmutatni sehol nem akarták.(csak ha kifizetem de akkor meg már mindegy)
Kivétel volt az új AKG 530 ,amilyet az öcsém is vett és két napra kölcsön adta.Na azután vettem meg én is.
Pár helyen most már meghallgathatóak ugyan(MM,Elektro W.,Stb...)de a tapasztalat,hogy ott is pont az nem szól, amit meghallgatni akarsz.
Egy bemutató darab azért lehetne a nagyobb cégeknek.(tudom a bedugósak még macerásabbak a higiénia miatt,de megoldható lenne az is)
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Fül és Fejhallgatók
AKG K321 milyen? Itt vagyok!
Fül és Fejhallgatók
Erről mi a véleményetek: Sony MDR-EX90LP A Shure nekem eléggé sávhatároltank tűnik,
főleg a magasak terén (17.5Khz).
A Klipsch-et még nem láttam neten se, de a
többi Klipsch 130USD körül van, vagy sokkal drágábban
+ szállítás.
A jelenlegi füles hangminőségével nincs konkrét bajom,
flac-el szerintem szépen szól, csak felmerült bennem, hogy
talán van olyan, ami legalább ilyen hangminőség mellett
nagyobb zajszigetelést/kiszűrést biztosít. Ez alacsonyabb hangerőt
igényelne, ami kevésbé terhelné a füleimet.
Szeretnék még sokáig jól hallani :lol!:
Naponta 1-2 órát hallgatok fülessel zenét, gyakran
munka közben is, sokat számítana, ha akár csak egy picit
lejjebb vehetném a hangerőt.
Én alapból olyan 10-12E pénzre gondoltam és már ez is a
duplája annak, mint ami most van. Ebben az ársávban nincs valami
jó?
-
Vendég
Fül és Fejhallgatók
Látom ezeket a Sennheisereket ajánljátok nagyon. De mi a helyzet más márkákkal? Mert nem biztos, hogy a 20 ezres Sennheiserre lesz pénzem. Valami olcsóbb termék nincs, ami hasonlóan jól szól?
kicsiben jó a Koss is
Fül és Fejhallgatók
Látom ezeket a Sennheisereket ajánljátok nagyon. De mi a helyzet más márkákkal? Mert nem biztos, hogy a 20 ezres Sennheiserre lesz pénzem. Valami olcsóbb termék nincs, ami hasonlóan jól szól?
Fonky Family
Fül és Fejhallgatók
Erről mi a véleményetek: Sony MDR-EX90LP
A Shure nekem eléggé sávhatároltank tűnik,
főleg a magasak terén (17.5Khz).
A Klipsch-et még nem láttam neten se, de a
többi Klipsch 130USD körül van, vagy sokkal drágábban
+ szállítás.
A jelenlegi füles hangminőségével nincs konkrét bajom,
flac-el szerintem szépen szól, csak felmerült bennem, hogy
talán van olyan, ami legalább ilyen hangminőség mellett
nagyobb zajszigetelést/kiszűrést biztosít. Ez alacsonyabb hangerőt
igényelne, ami kevésbé terhelné a füleimet.
Szeretnék még sokáig jól hallani :lol!:
Naponta 1-2 órát hallgatok fülessel zenét, gyakran
munka közben is, sokat számítana, ha akár csak egy picit
lejjebb vehetném a hangerőt.
Én alapból olyan 10-12E pénzre gondoltam és már ez is a
duplája annak, mint ami most van. Ebben az ársávban nincs valami
jó?
Rediscover music
Fül és Fejhallgatók
Vagy olcsóbban CX95. Erről hallottam még jókat.
ez így van :lol!:
már lassan 1-1,5 éve hűséges társam s semmi bajom nincs vele /nem mellékesen 2év gari van rá!/
elött cx300-am volt 2+ évig
eléggé észrevehető volt a hangzásbeli különbség még a régi lejáccómmal is samsung U1 /tuningolt fw-vel/, most meg iAudio D2 -van
szerintem 1 év múlva ezt a hangzásvilágot is megunom ... !36_7_11.gif' />
-
Vendég
Fül és Fejhallgatók
Hali!Teljesen noob kérdések lesznek:
Egy fülhallgatónál milyen adatok játszanak közre annak hangerejében? Pl. mi az a hangnyomás 112 dB, átviteli tartomány 18-21000 Hz, névleges impedancia 16 Ohm? Valamint melyik szól a legjobban, a fülbedughatók közül, mert több fajta formájút láttam a neten. Mitől függ, hogy mennyire jó a hangzása? És ajánlhattok is fülhallgatókat! Mert a régi amit használtam, már tönkrement.
Üdv: J.
Az átviteli tartománynál bizony szoktak lóditani a cégek. Ettől függetlenül lehet következtetéseket levonni belőle. Ha pl azt írják, hogy 16 kHz-ig megy fel, akkor eleve ne várjunk tőle sokat.
Az impedancia általában 16 ohm a füleseknél. Minél nagyobb ez az érték, annál kisebb teljesítményt tud neki leadni a lejátszó (halkabb lesz). Viszont a fehérzaj is csökken.
A dB érték az az 1mW hatására keletkező hangnyomás. Ennek is akkor van értelme, ha pl gyengécske lejátszóval hallgatnád, akkor nem árt, ha ez az érték minél nagyobb.
De a tényleges hangminőséghez valóban nem sok köze van ezeknek az adatoknak.
-
Vendég
Fül és Fejhallgatók
Sennheiser IE6(nagy előnye hogy itthon is kapható). Hamarosan érkezik két konkurens ebbe az ársávba, a Shure SE115 és a Klipsch Image S4 valószínűleg az EU-ban drágábbak lesznek.
Vagy olcsóbban CX95. Erről hallottam még jókat.