Szerintem előbb próbáld ki az Ether-t és, ha megveszed, elég utána ezen gondolkoznod. Egyébként használtad már másik erősítővel is a jelenlegi fejhallgatódat? Miért pont az SMSL-re esett a választás?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 540
Re: Fül és Fejhallgatók
Ha kérdésed van: 20/3383456
Különböző hangkeltők vannak bekötve egy 12 csatornás Yamaha mixerbe, a jelet onnan veszem le analóg módon és megy be az SMSL-be. Tehát nincs DAC.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Milyen DAC-od van? Lehet érdemes lenne a kettőt együtt cserélni...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
A hifire elköltött pénzben biztosan előrelépnél.earforce írta: ↑2023.09.04., hétf. 10:58Ez a füles: viewtopic.php?f=176&t=192894 előrelépés lenne egy Aeon Flow C-hez képest vajh?
Ha igen miben? Jelenleg egy SMSL SP200-al hajtom az AFC-t és számomra továbbra is mesés a szinergia, de a hirdetett pld. mégiscsak egy ligával feljebb focizik![]()
Ha mesés a szinergia, és örömmel hallgatod, akkor miért akarod megbontani?
Egy jobb fejeshez kell egy jobb fejes erősítő, meg egy jobb dac is szerintem.
Nem engem kérdeztél ugyan, de a Violectric V281 biztos tetszene, használtan kb.300 körül mennek.
Mi az, amit javasolnál elé, és nem ér fel pl. Szudán éves GDP-jével?
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Szerintem nem. Egy dedikált fejhallgató erősítő a tapasztalataim szerint sokkal jobb hangot hoz ki egy fejhallgatóból. Tisztább, sokkal kevésbé torzít.
-
MrCollector
- Beköltözött

Egy elég semleges, mondhatni lapos hangú fejhallgató. Hallgasd meg mindenképp mielőtt megveszed!earforce írta: ↑2023.09.04., hétf. 10:58Ez a füles: viewtopic.php?f=176&t=192894 előrelépés lenne egy Aeon Flow C-hez képest vajh?
Ha igen miben? Jelenleg egy SMSL SP200-al hajtom az AFC-t és számomra továbbra is mesés a szinergia, de a hirdetett pld. mégiscsak egy ligával feljebb focizik![]()
Mindig hangsúlyozom, attól, hogy egy erősítő hangerővel kiszolgál egy fejhallgatót, minőséggel még közel sem biztos. Sajnos nagyon sokan belesnek ebbe a hibába. Na meg az a sok fellengzős teszt...
-
MrCollector
- Beköltözött

Egy kevéssé ismert, de annál figyelemreméltóbb modell az Erzetich Phobos.
A SMSL teljesítményben bivalyerős, azzal nincs gond, csak szerintem hangminőségben az Etherhez valami kifinomultabb kellene.earforce írta: ↑2023.09.04., hétf. 12:21Én sem, de kénytelen vagyok zártat használni és az AFC ár/érték arányban talán a legjobb választás, de az ETHER C piszkálja a fantáziám.
Az SMSL-t hangminőség szempontjából mondod gagyinak, vagy csak azért hogy luxus lakókocsi elé ne kössek tuning Smart-ot? :) Teljesítményben teljesen OK a vas különben, 6W-ot ad le 16Ohmra. (AFC 13 ohm)
BARTIMEX AUDIO Honlap
Én sem, de kénytelen vagyok zártat használni és az AFC ár/érték arányban talán a legjobb választás, de az ETHER C piszkálja a fantáziám.
Az SMSL-t hangminőség szempontjából mondod gagyinak, vagy csak azért hogy luxus lakókocsi elé ne kössek tuning Smart-ot? :) Teljesítményben teljesen OK a vas különben, 6W-ot ad le 16Ohmra. (AFC 13 ohm)
Nem vagy nagy híve a zártaknak, de az Ether C azon kevés zárt fejhallgató közé tartozik, amit el bírok viselni. Lényegesen jobb hang mint az Aeon. Persze a nyitott Ether meg még sokkal jobb. Azért az SMSL-nél komolyabb erősítés passzolna hozzá.earforce írta: ↑2023.09.04., hétf. 10:58Ez a füles: viewtopic.php?f=176&t=192894 előrelépés lenne egy Aeon Flow C-hez képest vajh?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Ez a füles: viewtopic.php?f=176&t=192894 előrelépés lenne egy Aeon Flow C-hez képest vajh?
Ha igen miben? Jelenleg egy SMSL SP200-al hajtom az AFC-t és számomra továbbra is mesés a szinergia, de a hirdetett pld. mégiscsak egy ligával feljebb focizik
Ha igen miben? Jelenleg egy SMSL SP200-al hajtom az AFC-t és számomra továbbra is mesés a szinergia, de a hirdetett pld. mégiscsak egy ligával feljebb focizik
Fanyalgás van, hogy nem megy a fórum, pedig már csak ez az egy van. Dobtam egy kavicsot, kissé pörgetés szándékával. Egy hétvége alatt egyedül attól a fórumtárstól kaptam választ, akinek a fejhallgatóját szándékoztam megvenni (nem tudott róla, nem beszéltünk, de közben beesett itt 10 perc autóútra a 400SE). Prohardver fejhallgatós topikjából szerztem elég infót, többen itt is vannak, de ide nem írnak.... Mindegy is, gondoltam spórolok másnak is egy kis utánaolvasást, már egész jó a kereső itt is.
A lényeg, Ifi Signature HFm lett a vége, ipower x táppal, a fórumtárssal jót beszélgettünk, igaz, már jó 10 éve nem találkoztunk.
A lényeg, Ifi Signature HFm lett a vége, ipower x táppal, a fórumtárssal jót beszélgettünk, igaz, már jó 10 éve nem találkoztunk.
-
MrCollector
- Beköltözött

Nem az "audiofilséggel" van a gond. Igazából összeghatárt nem írtál, azt kérdezted ki mit ajánl hozzá. Kaptál egy választ valakitől akinek ilyen fejhallgatója van. Nekem pl. nincs, nem is volt itt nálam, ezért nem is tudok gyakorlati tapasztalat alapján semmit ajánlani. Nyilván az ára alapján 50-70e Ft-ig bezárólag keresel. Szerintem ezen belül, új árakat nézve, nincsenek nagy csodák, én az iFi kínálatából szemezgetnék.
Nem mozgatta meg a topicot a kérdés, de már nem is aktuális..., ilyen alapszinten mindegy is mit veszel, hallgatsz, nem vagy elég ódijofil 
Üdv!kupecke írta: ↑2023.09.02., szomb. 05:44Hifiman 400se-hez milyen egyszerűbb erősítőt ajánlanátok? Az ifi micro ican se szimpatikusnak tűnik, ill az újabb modeljük a zen can. Még csak telefonról,laptopról meghajtva hallgattam néhány órát, de úgy érzem kevés ez így. Normál, szobai rendszeren hallgatok általában zenét, most kóstolnék bele csak a fejhallgatók területébe, de csak belépőszinten, nem a legjobb, hanem egy már elfogadható szintű megoldást keresek.![]()
Nekem is HE400SE-m van. Jelenleg egy Arcam rHead-dal hajtom. Szerintem tonálisan passzol hozzá. A osztályú ezért inkább lágyabb karakterű. Előtte Topping DX 3PRO illetve Fiio K5 Pro volt, azoktól jobban illik a Hifiman HE400SE-hez. Egy próbát megér.
- KopaszKutya
- Törzsvendég

- Értékelés: 200
Ha nem félsz a DIY dolgoktól, akkor ezt is ajánlom, ha màsra nem is, de legalàbb próbára: https://hardverapro.hu/apro/dactron_dac ... _1-50.htmlhumusz írta: ↑2023.09.02., szomb. 09:00Nekem is nagyon szimpatikus ez a kis doboz, egy bajom van vele, hogy a hangszórót nem tudom beledugni. Párom is elég sokat használja ezt a pc-t, 2 dactól megőrülneKopaszKutya írta: ↑2023.09.01., pén. 14:00Igen, jó cuccnak mondják és az eladót is ajánlom, rendes srác.Aszpirin írta: ↑2023.09.01., pén. 09:56
Akkor az érzékenység biztosan nem lesz akadály.
Én a te helyedben tényleg tennék egy próbát az általam belinkelt Resonessence Labs Concero HP-val.
Nem tud MQA-t meg hasonló totálfölösleges parasztvakításokat, de tényleg eszméletlen jó hangja van.
Persze előbb hallgasd meg, mielőtt megvennéd, ha lehet.
Ja és AZ nem kínai cucc, cserébe nagyon elismert, és igazi ritkaság-csemege, amit nem is értem, miért kell még mindig hirdesse az eladója.![]()
![]()
Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
-
humusz
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Nekem is nagyon szimpatikus ez a kis doboz, egy bajom van vele, hogy a hangszórót nem tudom beledugni. Párom is elég sokat használja ezt a pc-t, 2 dactól megőrülneKopaszKutya írta: ↑2023.09.01., pén. 14:00Igen, jó cuccnak mondják és az eladót is ajánlom, rendes srác.Aszpirin írta: ↑2023.09.01., pén. 09:56Akkor az érzékenység biztosan nem lesz akadály.
Én a te helyedben tényleg tennék egy próbát az általam belinkelt Resonessence Labs Concero HP-val.
Nem tud MQA-t meg hasonló totálfölösleges parasztvakításokat, de tényleg eszméletlen jó hangja van.
Ja és AZ nem kínai cucc, cserébe nagyon elismert, és igazi ritkaság-csemege, amit nem is értem, miért kell még mindig hirdesse az eladója.![]()
Hifiman 400se-hez milyen egyszerűbb erősítőt ajánlanátok? Az ifi micro ican se szimpatikusnak tűnik, ill az újabb modeljük a zen can. Még csak telefonról,laptopról meghajtva hallgattam néhány órát, de úgy érzem kevés ez így. Normál, szobai rendszeren hallgatok általában zenét, most kóstolnék bele csak a fejhallgatók területébe, de csak belépőszinten, nem a legjobb, hanem egy már elfogadható szintű megoldást keresek. 
- KopaszKutya
- Törzsvendég

Igen, jó cuccnak mondják és az eladót is ajánlom, rendes srác.Aszpirin írta: ↑2023.09.01., pén. 09:56Akkor az érzékenység biztosan nem lesz akadály.
Ja és AZ nem kínai cucc, cserébe nagyon elismert, és igazi ritkaság-csemege, amit nem is értem, miért kell még mindig hirdesse az eladója.
Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6383
Akkor az érzékenység biztosan nem lesz akadály.
Ja és AZ nem kínai cucc, cserébe nagyon elismert, és igazi ritkaság-csemege, amit nem is értem, miért kell még mindig hirdesse az eladója.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
-
humusz
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
98 db érzékenysége van a gyártó szerint.KopaszKutya írta: ↑2023.09.01., pén. 08:22Az impedancia mellett fontos a fejhallgató érzékenysége is, ha már arról van szó, hogy milyen erősítőre van szükség. Pl. egy Hifiman HE6SE hiába csak 50 Ohm-os, amit az impedancia alapján szinte bármi képes meghajtani, de az érzékenysége 83.5 dB, tehát elé simán be lehet kötni akár egy 50W-os asztali végfokot is, már persze ha a tulaj akarja is hallani, amire a fejhallgató képes.Aszpirin írta: ↑2023.08.31., csüt. 22:18Ha érdekeset/jót akarsz, akkor az alábbival van tapasztalatom, és mondhatom, zseniálisan remek kis cucc.
Íme:
viewtopic.php?f=31&t=185636&p=2809131
Ha esetleg bejön a minimalizmusa (egy USB bemenet, egy SP/DIF kimenet, egy hangerőszabályzó, egy 6.3mm-es jack-aljzat, és nagyjából ennyi, de remek hang), akkor már csak két kérdést kell tisztázni: a fontosabbik, hogy hajtja-e a 64 ohmos fejhallgatódat (az én 32 ohmos Hifiman Arya-mat tökéletesen!), iletve, hogy az eladója ad-e hozzá windows-drivert (egyáltalán kell-e, fogalmam sincs, én csak Mac-kel használom, ahhoz nem kell neki driver).
- KopaszKutya
- Törzsvendég

Az impedancia mellett fontos a fejhallgató érzékenysége is, ha már arról van szó, hogy milyen erősítőre van szükség. Pl. egy Hifiman HE6SE hiába csak 50 Ohm-os, amit az impedancia alapján szinte bármi képes meghajtani, de az érzékenysége 83.5 dB, tehát elé simán be lehet kötni akár egy 50W-os asztali végfokot is, már persze ha a tulaj akarja is hallani, amire a fejhallgató képes.Aszpirin írta: ↑2023.08.31., csüt. 22:18Ha érdekeset/jót akarsz, akkor az alábbival van tapasztalatom, és mondhatom, zseniálisan remek kis cucc.
Íme:
Ha esetleg bejön a minimalizmusa (egy USB bemenet, egy SP/DIF kimenet, egy hangerőszabályzó, egy 6.3mm-es jack-aljzat, és nagyjából ennyi, de remek hang), akkor már csak két kérdést kell tisztázni: a fontosabbik, hogy hajtja-e a 64 ohmos fejhallgatódat (az én 32 ohmos Hifiman Arya-mat tökéletesen!), iletve, hogy az eladója ad-e hozzá windows-drivert (egyáltalán kell-e, fogalmam sincs, én csak Mac-kel használom, ahhoz nem kell neki driver).
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6383
Ha érdekeset/jót akarsz, akkor az alábbival van tapasztalatom, és mondhatom, zseniálisan remek kis cucc.
Íme:
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Azt iFi annyival jobb, hogy bár kínai, de van felette egy angol cég, aki a nyugati mércével nem túl barátságos kínai kereskedelmi és customer support gyakorlatot átkonvertálja európaira. Hangban is egy kicsit más irányt képviselnek, nem próbálnak töredék áron high-end hangot imitálni (ez amúgy sem szokott sikerülni), hanem van egy elég jellegzetes, kellemesnek mondható, retro hifis hangzásuk.
Ha ennél jobb kellene, tudom ajánlani a magyar Heed Audio Canampot 199ezerért, kategóriával jobb hangzással.
Ebben az árketegóriában többnyire már csak kínai brandek vannak, a nagy nyugati cégek ezzel nem tudnak már versenyezni.humusz írta: ↑2023.08.31., csüt. 19:10Ez jó ötlet, bevallom bennem is felmerült a dologAszpirin írta: ↑2023.08.31., csüt. 18:26Ha annyira bejött az iFi Zen CAN Signature, miért nem veszed azt meg ől. az amazon.de-ről? Simán belefér a keretedbe, és már próbáltad, nem fogsz vele mellé... pár nap (max egy hét), és hozza is a futár: https://www.amazon.de/-/en/Signature-Ba ... r=8-3&th=1humusz írta: ↑2023.08.30., szer. 14:20Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy Spirit Labs fejhallgatót használtan. Fantasztikus hangja van, imádom. Volt nálam egy barátom DAC+AMP-ja (Ifi Zen CAN signature), viszont most visszadugtam a saját Fiio K3 készülékembe. Sajnos zavaró a visszaesés és szeretnék beruházni egy fejhallgató erősítőbe.
Nézegetem őket pár napja, de nem igazán tudok dönteni. Lehet értelme inkább egy stereo erősítőben gondolkodni fejhallgató kimenettel, mintsem egy kifejezetten fejhallgató erősítőben? A keretem mondjuk 150k lenne, de ha találok egy jót, akkor valamivel fölé is tudok menni.
PC-ről használnám, lehetőleg USB-n keresztül (optika is lehetséges). A fejhallgató 64 Ohm, nyitott, 6,3 mm-es jack csatlakozóval. Jelenleg a PC-hez egy aktív 2.1 rendszer van kötve, nem bánnám, ha stereojack (3,5mm) csatin bele tudnám dugni, de ha ezt át kell alakítgatni, nem gond, ez alapból egy kompromisszumos megoldás.
Segítségeteket előre is köszönöm!![]()
Gondoltam hátha van a fórumon tapasztalat akár használtakkal kapcsolatban a kategóriában, hátha van egy jobb, vagy csak érdekesebb :)
Azt iFi annyival jobb, hogy bár kínai, de van felette egy angol cég, aki a nyugati mércével nem túl barátságos kínai kereskedelmi és customer support gyakorlatot átkonvertálja európaira. Hangban is egy kicsit más irányt képviselnek, nem próbálnak töredék áron high-end hangot imitálni (ez amúgy sem szokott sikerülni), hanem van egy elég jellegzetes, kellemesnek mondható, retro hifis hangzásuk.
Ha ennél jobb kellene, tudom ajánlani a magyar Heed Audio Canampot 199ezerért, kategóriával jobb hangzással.
BARTIMEX AUDIO Honlap