https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=quadral&sp=1
Ott van pl. a Rubin, abszolút nem horror áron.

Szerintem ezzel nem lőnél mellé: https://m.facebook.com/groups/353149984 ... 034526517/?

Üdv, amennyiben van lehetőséged ezt hallgasd meg:

Ezt a konkrét példányt nem, de ilyet hallottam. Igen, nem az a kimondott rocker, de ha azt nézem, hogy az Orion HS280 leváltása a cél, akkor kiváló megoldás. És igen, ennyiért tényleg potya vétel.-KP- írta: ↑2025.12.31., szer. 13:06Ezt a Rega hangsugárzót konkrétan nem hallottam, de hallottam másikat. Hát az rockzenén nem volt valami fenomális, finoman fogalmazva. Túlságosan finoman, lágyan szólt ahhoz. Ne érts félre, 70 ezerért ez bomba vétel. Mai viszonylatban szerintem 5-600 ezreket kellene leszurkolni ezért a szintért újonnan, vagy ki tudja.... Szép is, feleségbarát is, tisztán is szól, de inkább a hangszeres műfajok állnak neki jobban szerintem. De ha hallottad ezt a konkrét típust szólni, és szerinted rockzenére is jó, akkor meg s e szóltaltam.zoli73 írta: ↑2025.12.31., szer. 12:42100e-ből nem könnyű, de lehet elfogadható álló hangsugárzót találni.Akritas írta: ↑2025.12.31., szer. 12:051. Acoustic Energy AE100 MKII
2. Magnat Monitor S30
"Azért egy nagyon fontos kérdés, mennyit szánnál rá? Mert nagyon nehéz úgy ajálani bármit is, hogy nem ismerjük az anyagi keretet."
A fent említett hangfalak (amiket bizonyos helyeken belépő szintűként említenek) árában kerestem első körben, tehát 100 000 Ft környékén, de ennyiért állót nem biztos, hogy kapok. Árban ehhez közel a Polk Audio T50-esről olvastam a legjobb véleményeket.
Ár/érték arány miatt mindenképpen használtat javasolnék.
Csak egy példa, igaz ez már talán elkelt, de ez egy jó hangsugárzó, pláne ennyiért.
viewtopic.php?f=33&t=223654
Szerintem szóba jöhet még egy Zsolt Audio Standard is. Egyik barátom ugyanilyen zenéket hallgat ilyen hangsugárzóval, és a tiednél kisebb szobában, teljesen rendben van.
Szerintem nézz körül az apróban, rengeteg hangsugárzót kínálnak eladásra, van a megcélzott árszegmensben tőbb is.
Ne a tesztekre, ajálásokra adj, hanem a saját hallásodra. Magadnak veszed, neked kell tetszen, Te fogsz vele együtt élni.

Ezt a Rega hangsugárzót konkrétan nem hallottam, de hallottam másikat. Hát az rockzenén nem volt valami fenomális, finoman fogalmazva. Túlságosan finoman, lágyan szólt ahhoz. Ne érts félre, 70 ezerért ez bomba vétel. Mai viszonylatban szerintem 5-600 ezreket kellene leszurkolni ezért a szintért újonnan, vagy ki tudja.... Szép is, feleségbarát is, tisztán is szól, de inkább a hangszeres műfajok állnak neki jobban szerintem. De ha hallottad ezt a konkrét típust szólni, és szerinted rockzenére is jó, akkor meg s e szóltaltam.zoli73 írta: ↑2025.12.31., szer. 12:42100e-ből nem könnyű, de lehet elfogadható álló hangsugárzót találni.Akritas írta: ↑2025.12.31., szer. 12:051. Acoustic Energy AE100 MKII
2. Magnat Monitor S30
"Azért egy nagyon fontos kérdés, mennyit szánnál rá? Mert nagyon nehéz úgy ajálani bármit is, hogy nem ismerjük az anyagi keretet."
A fent említett hangfalak (amiket bizonyos helyeken belépő szintűként említenek) árában kerestem első körben, tehát 100 000 Ft környékén, de ennyiért állót nem biztos, hogy kapok. Árban ehhez közel a Polk Audio T50-esről olvastam a legjobb véleményeket.
Ár/érték arány miatt mindenképpen használtat javasolnék.
Csak egy példa, igaz ez már talán elkelt, de ez egy jó hangsugárzó, pláne ennyiért.
viewtopic.php?f=33&t=223654
Szerintem szóba jöhet még egy Zsolt Audio Standard is. Egyik barátom ugyanilyen zenéket hallgat ilyen hangsugárzóval, és a tiednél kisebb szobában, teljesen rendben van.
Szerintem nézz körül az apróban, rengeteg hangsugárzót kínálnak eladásra, van a megcélzott árszegmensben tőbb is.
Ne a tesztekre, ajálásokra adj, hanem a saját hallásodra. Magadnak veszed, neked kell tetszen, Te fogsz vele együtt élni.

100e-ből nem könnyű, de lehet elfogadható álló hangsugárzót találni.Akritas írta: ↑2025.12.31., szer. 12:051. Acoustic Energy AE100 MKII
2. Magnat Monitor S30

Köszönöm a válasz(oka)t, épp ezért kérdeztem, mert a különböző tesztek, ismertetők ellenére voltak kétségeim. Ezek után inkább álló hangfalak között fogok keresgélni.-KP- írta: ↑2025.12.31., szer. 12:21Az a baj, ha azt akarod, hogy a lábdob, a basszusgitár stb. mutasson is valamit, oda kell a doboztérfogat, meg a membránfelület. Egy belépő polcsugárzótól szerintem ezt nem nagyon fogod megkapni. Ha mindenáron polcsugárzó kell, pl. egy Dynaudio A52 már egész hallgatható rockzenén is, de a mélytartomány alja itt is hiányozni fog. Valamint illik kiszolgálni rendszerrel is. Azt mondod 100.000 huf a hangsugárzó, de egy polc/monitorsugárzóhoz kell állvány is. Ami még plusz költség. Vagy az már van? Máris ott vagyunk, hogy lehet állókat is nézegetni, csak figyelni kell az aprót. De szóba jöhet akár régebbi nagymonitor is. Pl. valamilyen JBL, szerencsével azokat is ki lehet fogni ebben az ársávban.Akritas írta: ↑2025.12.31., szer. 12:051. Acoustic Energy AE100 MKII
2. Magnat Monitor S30
A fent említett hangfalak (amiket bizonyos helyeken belépő szintűként említenek) árában kerestem első körben, tehát 100 000 Ft környékén, de ennyiért állót biztosan nem kapok.

Az a baj, ha azt akarod, hogy a lábdob, a basszusgitár stb. mutasson is valamit, oda kell a doboztérfogat, meg a membránfelület. Egy belépő polcsugárzótól szerintem ezt nem nagyon fogod megkapni. Ha mindenáron polcsugárzó kell, pl. egy Dynaudio A52 már egész hallgatható rockzenén is, de a mélytartomány alja itt is hiányozni fog. Valamint illik kiszolgálni rendszerrel is. Azt mondod 100.000 huf a hangsugárzó, de egy polc/monitorsugárzóhoz kell állvány is. Ami még plusz költség. Vagy az már van? Máris ott vagyunk, hogy lehet állókat is nézegetni, csak figyelni kell az aprót. De szóba jöhet akár régebbi nagymonitor is. Pl. valamilyen JBL, szerencsével azokat is ki lehet fogni ebben az ársávban.Akritas írta: ↑2025.12.31., szer. 12:051. Acoustic Energy AE100 MKII
2. Magnat Monitor S30
A fent említett hangfalak (amiket bizonyos helyeken belépő szintűként említenek) árában kerestem első körben, tehát 100 000 Ft környékén, de ennyiért állót biztosan nem kapok.

Valaha volt HS 280 nekem is, akkor elégett voltam vele. A közelmúltban újra hallottam egyet, és inkább már azt mondom, hogy zavaros, nagyon színezett hangképe van. A pince/műhely rendszerembe kerestem hangsugárzót, ezért jött számításba, de ennyi év után hallva, kiábrándító volt. Kis túlzással bármi jobb hangú, ami ma újonnan, vagy használtan kapható. Nem kicsit eljárt felette az idő, a helyedben elengedném.Akritas írta: ↑2025.12.31., szer. 10:47Üdv!
40 éves, Orion HS280 (Rumba) hagfalaim vannak, 12 éve átestek teljes felújításon. Mostanra az egyik oldali újra gyengébben szól, jóval halkabb lett, nem szól rendesen. A dilemmám, hogy érdemes-e ezeket újra felújítani (alapvetően meg voltam elégedve velük), vagy itt lenne az ideje lecserélni őket.
Erősítő: Denon PMA-700AE
Szoba mérete: 4x4 méter
Stílus: rock, progresszív rock, blues
Felhasználás: CD, DVD (koncert), PC-ről Tidal, időnként filmnézés (de ez csak mellékesen, házimozira nincs szükségem)
Ahogy utánanéztem, ekkora szobába inkább a polc hangfalakat ajánlják, de ezzel kapcsolatban egyáltalán nincs tapasztalatom. Ismertetők és a pénzügyi keret alapján a következőket néztem ki:
1. Acoustic Energy AE100 MKII
2. Magnat Monitor S30
A kérdésem, hogy érdemes valamelyikre beruházni (a kisebb méretű hangfalak betöltik-e hasonlóan a teret), vagy jobb lehet még egyszer az Orionokat megjavíttatni/átnézetni?
(Természetesen döntés előtt mindenképp meg akarom hallgatni a választandó készüléket.)
Ha valakinek van a leírtakkal kapcsolatban tapasztalata, nagyon köszönöm a segítséget!

Ahogy tán kiderült a hozzászólásomból, semmiféle elvárásom nincs, ahogy semmiféle tapasztalatom se. Álló hangfalat hallottam már máshol, de mindenhol azt olvasom, ekkora szobába ez nem való. Újabb gyártású, kisebb méretű polc hangfalat gyakorlatilag még nem is hallottam, de a különböző audio oldalak tele vannak ilyen tesztekkel, és ajánlásokkal. Épp azért kérdeztem mások tapasztalatait, mert ennek ellenére kétségeim vannak ezzel kapcsolatban (és a válaszoktól függetlenül is mindenképp meghallgatnám, mielőtt döntök). Remélem, a fórumon rajtam kívül mindenki kielégíti a te elvárásaidat kérdések tekintetében is.

Szia.

De azt Te is latod, hogy csak 25 evente dicserik.Youblituff írta: ↑2025.10.17., pén. 16:57Teljesen egyetértek veled abban, hogy a Jamo nem érdemli meg a negatív megítélést, amit néha kap. Sok esetben azok kritizálják, akik csak az olcsóbb modelleket hallották, és ebből vonnak le általános következtetéseket. Pedig, ahogy te is írod, a közép- és felső kategóriás Jamo hangfalak valóban nagyon jók, és ár-érték arányban nehéz versenytársat találni nekik.Vendég írta: ↑2000.12.13., szer. 09:26Úgy látom (olvasom), hogy ezen a fórumon a Jamo "nem-kedvelői" gyültek össze. A Jamo nem véletlenül az egyik legjobb hangfal cég. Mond Higlander vettél már HI-FI choice-t, vagy Házimozit, vagy sztereó magazint, stb., stb.? Miért olvashatunk minden számban legalább egy Jamo tesztet??? És miért nem Sony, Yamaha, stb. hangfalakról? Abban egyetértünk, hogy az olcsó Jamo nem igazán a legjobb választás, azonban középártól kezdve igazi minőséget kapsz a pénzedért. A drága kategória pedig egy hasonló Mission vagy B&W hangfallal megeggyező, vagy jobb minőségű. Mint már írtam, nekem Jamo mélynyomóm van, én teljesen meg vagyok vele elégedve. Sok ismerősöm (na jó 2 a nálam "nyert" tapasztalatok alapján döntöbb Jamo hangfalak, és Sub melett...
Dave
Nekem korábban volt alkalmam hallgatni egy Jamo C 97 II párost, és őszintén szólva, lenyűgözött a hangképe – tiszta, meleg, részletes. Szóval szerintem sokan alábecsülik a márkát, pedig komoly múltja és tapasztalata van a hangtechnika világában.

Teljesen egyetértek veled abban, hogy a Jamo nem érdemli meg a negatív megítélést, amit néha kap. Sok esetben azok kritizálják, akik csak az olcsóbb modelleket hallották, és ebből vonnak le általános következtetéseket. Pedig, ahogy te is írod, a közép- és felső kategóriás Jamo hangfalak valóban nagyon jók, és ár-érték arányban nehéz versenytársat találni nekik.Vendég írta: ↑2000.12.13., szer. 09:26Úgy látom (olvasom), hogy ezen a fórumon a Jamo "nem-kedvelői" gyültek össze. A Jamo nem véletlenül az egyik legjobb hangfal cég. Mond Higlander vettél már HI-FI choice-t, vagy Házimozit, vagy sztereó magazint, stb., stb.? Miért olvashatunk minden számban legalább egy Jamo tesztet??? És miért nem Sony, Yamaha, stb. hangfalakról? Abban egyetértünk, hogy az olcsó Jamo nem igazán a legjobb választás, azonban középártól kezdve igazi minőséget kapsz a pénzedért. A drága kategória pedig egy hasonló Mission vagy B&W hangfallal megeggyező, vagy jobb minőségű. Mint már írtam, nekem Jamo mélynyomóm van, én teljesen meg vagyok vele elégedve. Sok ismerősöm (na jó 2 a nálam "nyert" tapasztalatok alapján döntöbb Jamo hangfalak, és Sub melett...
Dave

Ilyenem volt és nem szerettem. Hamar betorzított, nem nagyon lehetett terhelni sajnos, pedig színben és áarkában is passzolt az 5.0-hoz.Andy76 írta: ↑2025.09.14., vas. 20:09Szívesen.almera36 írta: ↑2025.09.14., vas. 13:35Kedves Andy76 és -KP-!
Köszönöm a segítségeteket! Ahogy írtam, 500e forintot szánt az 5.0-ra, sub-ra és a házimozi erősítőre összesen. Amit ajánlottatok, azok ebbe nem fértek volna bele sajnos. A Jamo szettet néztem én is, de nem volt valami szép a külseje.
Tegnap vettem neki ajtayk fórumtárstól egy Denon erősítőt meg egy Tannoy 5.0 szettet. Eddig 260e-nél járunk. Nagyon tetszik neki külsőre és hangra is eddig, kedvet kaptak filmezéshez :)
Még egy sub kellene 200-250 körül, lehetőleg reflex. Az enyém tetszene neki nagyon, de ekkorát nem látok itt.
Köszi még egyszer!
Íme egy szub alternatíva.Igaz nem reflex, de jó hangú és erős mélyláda.Többen használtak itt a forumon ilyet:
https://www.jofogas.hu/csongrad/Dynavoi ... 130536.htm

Klipsch R112/R110/R115 illetve SPL100-120-150 azért szokott lenni elég gyakran eladó. Az R10/R12 ill. R100/120 R121 stb felejtős. Klipschből a slot portos subok, amik jók. Esetleg SVS-ből PB1000/PB2000 ok. De nem nagyon van annyiért. Figyeld folyamatosan az aprót.

Pl.almera36 írta: ↑2025.09.11., csüt. 19:24Sziasztok!
Egy barátomnak próbálok segíteni.
Kb 40 nm-es a nappalija, nagyjából négyzet alak, de megmérem majd pontosan is.
Van egy 85 collos TV-je, amihez (a tanácsom ellenére) vett egy soundbar-t. A TV hangjánál valamivel jobb, de utálja konkrétan. Mindegy milyen hangos, egyszerűen nem érthető normálisan a szöveg.
Tegnap meghallgatta az enyémet és nagyon tetszett neki. (aláírásomban látszik)
Azt mondta 500e körül szerezzek neki valami szettet: 5.1 hangfal szett + erősítő.
Mit javasolnátok? Akár innen az apróból. Nem tragédia ha kicsit fölé megyek.
A cél, hogy jól érthető legyen a filmek hangja, ha meg zenét hallgat, akkor dögös mélyek legyenek :)
NEM audiofil, inkább műszaki "analfabéta"... Egyszer beállítom aztán, on/off és volume up/down használata az elvárás.
Köszönöm a tanácsokat!