Akkor azért részben jó, amit hallottam, és leírtam.dixie-chicken írta: ↑2021.03.25., csüt. 07:45EveAnna Manley saját rendszerében található Tannoy Churchill...Manley Snapper (?) végfokok társaságában...sutemenyx írta: ↑2021.03.25., csüt. 01:10“ A csöves erősítőt meg a torzításáért szeretik tudtommal.”
Nagyon sokan ezt hiszik és mindannyian tévednek, ahogy most te is. Viszont a 60-70-es évektől gyártott Tannoyokhoz egyaltalan nemjo csöves erősítő, csak a korábbiakhoz, pl a Monitor Silverhez. Illetve még a kicsi könnyű membranos ujakhoz is jo, V1, V4, XT6.. ilyesmik.
https://www.manley.com/hifi/msn
befizetnék egy ilyenre,ha nyertem a lottón![]()
Amúgy sztem a 60-as években még a csövesekhez illesztett darabokat gyártottak (Monitor gold) kisebb teljesítménnyel, nagyobb impedanciával, aztán jött 74-től a HPD, már nagyobb teljesítménnyel, és 8 Ohm impedanciával. Az ismerősöm pont az utóbbiak hajtásához ellenezte a csöveseket, mert kevés a teljesítményük, és a csillapítási tényezőjük. Márpedig ezek nagy, nehéz membránok, meg kell tudni fogni őket.
A Csöves erősítő melegsége pedig pont a középfrekvencián fellépő finom kis harmonikus torzítások okán okoz fülnek kellemesen dús hangzást. De lehet, hogy más a torzítás karakterisztikája, illetve nem oly hirtelen lép fel, mint egy tranzisztorosnál, ahol azonnal élvezhetetlenné teszi a zenét.