Jajj.
Sajnálom ha kellemes emlékeket idéztem fel
Jajj.
Megtennéd, hogy nem fájdítod a szívem, pusztán a felemlegetésével is!
A 4311-essel egy időben volt egy Greenwave gwa-3 körsugárzó párom is. Na az a klasszikus ellenpélda. Jó tere volt annak is, de olyan se hús, se hal hang.dixie-chicken írta: ↑2024.07.22., hétf. 12:13-CB- írta: ↑2024.07.22., hétf. 11:54Igen, van némi "presence" a hangjukban (4311), és rendkívül szűk a sweet point is. Karakteresebb torzított gitár, vagy "terrorszaxofon" levitte a fejemet nagyobb hangerőn. Érzékenységük, és csillapítottságuk miatt Akár 3 wattos SE kis csöves is jó volt hozzájuk.wittao írta: ↑2024.07.22., hétf. 11:28Szerintem erosen igenylik a mai modern, vagy korabbi csoves elektronikakat, vagy korai lagyabb hangkarakteru MOS-FET vonalat. Mostani aktual elektronikakkal ki tudjak verni a tomest a hallgato fogsorabol. L100-4311 legalabbis nekem ilyen volt.
Ez az orias ezzel a macassaar furnerral nekem oltari bena, inkabb a strandkorlat kek szin, tobbi reszen pedig dio furner. Egy ilyen dogot tudnek elni, de mar annyi minden van, valoszinu mar soha sem lesz ilyesmim meg1x…
eredetileg a Maxwell reklámja,de a videón egy JBL L100-as van...még szerencse hogy akad egy pár hangszorómárka ahol nem a "matatunk a sötétben " féle irányvonalat képviselik
youtu.be/Zk71h2CQ_xM
-CB- írta: ↑2024.07.22., hétf. 11:54Igen, van némi "presence" a hangjukban (4311), és rendkívül szűk a sweet point is. Karakteresebb torzított gitár, vagy "terrorszaxofon" levitte a fejemet nagyobb hangerőn. Érzékenységük, és csillapítottságuk miatt Akár 3 wattos SE kis csöves is jó volt hozzájuk.wittao írta: ↑2024.07.22., hétf. 11:28Szerintem erosen igenylik a mai modern, vagy korabbi csoves elektronikakat, vagy korai lagyabb hangkarakteru MOS-FET vonalat. Mostani aktual elektronikakkal ki tudjak verni a tomest a hallgato fogsorabol. L100-4311 legalabbis nekem ilyen volt.
Ez az orias ezzel a macassaar furnerral nekem oltari bena, inkabb a strandkorlat kek szin, tobbi reszen pedig dio furner. Egy ilyen dogot tudnek elni, de mar annyi minden van, valoszinu mar soha sem lesz ilyesmim meg1x…
Igen, van némi "presence" a hangjukban (4311), és rendkívül szűk a sweet point is. Karakteresebb torzított gitár, vagy "terrorszaxofon" levitte a fejemet nagyobb hangerőn. Érzékenységük, és csillapítottságuk miatt Akár 3 wattos SE kis csöves is jó volt hozzájuk.wittao írta: ↑2024.07.22., hétf. 11:28Szerintem erosen igenylik a mai modern, vagy korabbi csoves elektronikakat, vagy korai lagyabb hangkarakteru MOS-FET vonalat. Mostani aktual elektronikakkal ki tudjak verni a tomest a hallgato fogsorabol. L100-4311 legalabbis nekem ilyen volt.
Bár nekem sem illik a nappaliba, azért pár éve én is akartam venni vmi nagy JBL falat. 3, vagy 4 példányt meg is hallgattam. 4333, 33a, és 4343-asok voltak, ha jól emlékszem. Később meghallgattam egy L16, L40, és L 220-ast is. Nem tudtak elvarázsolni. Van, amilyen zenén jók, viszont a fémkúp magas, meg a tölcséres közép sok stílusban inkább hátrány. Aztán volt egy pár 4311-esem, azokkal jó tapasztalataim voltak, de ott mindhárom driver tiszta papír.
"strandkorlát kék"
Ez bitang lehet.
Nem ismerem az MZ/X féle erősítőt, (bár sokan írtak jókat róla), de számomra az elsődleges cél a jelenlegi csövesem felhasználása, mert egyenlőre nagyon tetszik. Ideális az lenne számomra ha ebből lenne még 5 db (összesen 6) és ebből tudnám megépíteni az aktív 2x 3 utas verziót. De sajnos ez anyagi okok miatt nem kivitelezhető.Tctronic írta: ↑2023.10.02., hétf. 11:54Szerintem jó elgondolás, de én inkább egy MZ/X féle, vagy ahhoz hasonló elektronikát választanék a hangszórók meghajtásához. Kettőt hidba a mélynek, 1-1 a középhez, és a magashoz.TomLeftiger írta: ↑2023.10.02., hétf. 11:42.....
Igen ebben lehet igazság, de majd meglátjuk mennyit hoz vagy visz összességében a dolog. Lassan meglesz hozzá minden, majd meglátjuk. Egy próbát megér.
Szerintem jó elgondolás, de én inkább egy MZ/X féle, vagy ahhoz hasonló elektronikát választanék a hangszórók meghajtásához. Kettőt hidba a mélynek, 1-1 a középhez, és a magashoz.TomLeftiger írta: ↑2023.10.02., hétf. 11:42.....
Igen ebben lehet igazság, de majd meglátjuk mennyit hoz vagy visz összességében a dolog. Lassan meglesz hozzá minden, majd meglátjuk. Egy próbát megér.
Szerintem jó elgondolás, de én inkább egy MZ/X féle, vagy ahhoz hasonló elektronikát választanék a hangszórók meghajtásához. Kettőt hidba a mélynek, 1-1 a középhez, és a magashoz.Tctronic írta: ↑2023.10.01., vas. 18:53Igen ebben lehet igazság, de majd meglátjuk mennyit hoz vagy visz összességében a dolog. Lassan meglesz hozzá minden, majd meglátjuk. Egy próbát megér.supravox írta: ↑2023.10.01., vas. 11:49.....
Hát szerintem ez egy sziszifuszi projekt.
Én tutti nem állnék neki mert abban biztos vagyok,hogy a 3 féle erősítés mindig ki fog hallatszódni a láncból.
Mondjuk engem eleve lever a víz a D osztálytól./még szubnál is/
A csöves meg nem az én világom.
De nem arról van szó,hogy én MIT NEM CSINÁLNÉK,hanem,hogy Te belevágsz e![]()
Igen ebben lehet igazság, de majd meglátjuk mennyit hoz vagy visz összességében a dolog. Lassan meglesz hozzá minden, majd meglátjuk. Egy próbát megér.supravox írta: ↑2023.10.01., vas. 11:49.....
Hát szerintem ez egy sziszifuszi projekt.
Én tutti nem állnék neki mert abban biztos vagyok,hogy a 3 féle erősítés mindig ki fog hallatszódni a láncból.
Mondjuk engem eleve lever a víz a D osztálytól./még szubnál is/
A csöves meg nem az én világom.
De nem arról van szó,hogy én MIT NEM CSINÁLNÉK,hanem,hogy Te belevágsz e![]()
Ha jól emlékszem Kalmi fórumtárs is hasonló következtetésre jutott korábban.rTom írta: ↑2023.10.01., vas. 10:46OFF Én most gondolkodom átalakítani a saját tölcséres rendszeremet 3 utas aktívra (már volt ilyen próbálkozásom egyszer de akkor elbukott) úgy hogy a közép tölcséres rész megmaradna csövesnek (800Hz- kb 8KHz-ig) a mélyközép D osztályú , a magas meg A osztályú végfoggal lenne hajtva. Itt is inkább csak a kíváncsiság hajt mert még ilyet nem láttam, hallottam.