Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kef hangsugárzók

schillerasz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 6

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: schillerasz »

18+fa lett volna az új tweeter 4500ért megtekercselik, meglássuk mi lesz, de én sem ezt vártam tőle 30wos erölködő mögött van fél hangerő fölött nem volt

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Ami kicsit hátborzongató, hogy ugyanaz a név fémjelzi a HiVi peremét is, mint a KEF-ét...

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Végül pedig a mod, amivel megmentettem a dobozokat - mert nekem tetszik az IQ3 design

HiVi M6A

A csipogó köré, ha kicsit javul az idő, fújok fekete szegélyt, amit összekötök a díszkerettel, hogy nézzen is ki valahogy. Nagyon sokat kellett kínlódni a kerettel, mert a KEF UNI-Q hangszórójának a szegélye kb 2-3mm vastag (a süllyesztés ehhez lett kimarva), a HiVi viszont épp dupla olyan. Végül egész jól sikerült.
Maradtak a QED ezüst kábelek és a Bennic fóliakondik.

Hangzásról nem tudok nyilatkozni, be kell járatni az új szerzeményeket. Első nekifutásra annyit biztos, hogy mélyebb a tere, mint az eredeti hangszórókkal és jobban pozícionált a színpad. Kellemes csalódás volt ez a két hangszóró! Cserében viszont egyértelműen irányítottabbak a dobozok, sokkal kényesebbek lettek az ideális hallgatási pontra. A mély még szegényes, de a bejáratás jót szokott tenni neki..

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Egy nagyított

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Nah! Olyat csináltam, mint már nagyon régen.. Mérgemben szétbombáztam a hangszórót!

A lengőcsévére vigyáztam, hátha még jól jön.
Ezen ugye elég különleges, téglalap keresztmetszetű vezetékkel van készítve a tekercs. Ami meglepett, hogy élére van állítva a vezeték, s úgy van egy sorba tekerve (valamiért én lapjával képzeltem, több sorba - aztán beláttam, hülyeség lenne):

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Tul! Az nem lehet, hogy a napfény a kelleténél jobban érte a hangszórókat?

Kizártnak tartom,ahhoz nagyon szélsőségesen kell használni (látható is, a gazdája igényes a cuccaira, mint mi mindannyian). Itt nagyon úgy tűnik, hogy a gyártó követett el szarvas hibát, 10-15 éves hangszórónál sem illik ilyennek történni.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

A kelleténél jobban? Szobában voltak, tehát érte őket napfény, mert ablakok is vannak. Teljesen őszintén mondom, hogy mindig rajtuk volt a porvédő, csak zenehallgatás idejére kerültek le, de azok is csak a frontról - ez véleményem szerint eleve kizárja, hogy a napfény miatt érjenek el. De itt újra hangsúlyoznám: nem elérve vannak, egész egyszerűen berepedtek egy jól meghatározható vonal mentén. Egészséges színük és állaguk van, tökéletesen újnak hat a hangszórók minden porcikája.

Annyit még ehhez, hogy volt több hangfalam, köztük Wharfedale Diamond és Mission M33 szolgált éveken át, de egyiknek sem volt semmi baja. Még az igazán gagyiknak sem, amik ezek előtt csörömpöltek. Odafigyelek a dolgaimra, ezekre meg főleg. Ha egy hangszóró azok között a körülmények között, amik nálam vannak, nem felel meg, akkor az biztosan kifogásolható minőség! És hát az a helyzet, hogy tudom, segíteni akartok megtalálni a hiba okát, de nem akarom a mumust keresni, mert nagyon úgy fest, hogy nincs, vagy talán a KEF gyárban rejtőzik..

Mielőtt azonban így leírom a márkát...
Nagyon hálás lennék a többi KEF tulajnak, ha ők is KIMONDOTTAN ALAPOSAN megvizsgálnák a sajátjukat úgy, ahogy a képeken látható. Alapállapotban én sem láttam hibát!!!!!! Feszítsétek meg kicsit a peremet és nézzétek meg a teljes kerületét, mert csak itt-ott mélyed ki nagyon a repedés, van, ahol semmi gond.

Foglalkoztam javítással és hangszórótekercseléssel, higgyétek el, láttam pár darabot, még ha nem is prémiumkategóriásakat. Mikor szétszedsz egy hangszórót, ott azért hevítés mellett is meg-meg nyúzgálja az ember a peremet, akármilyen óvatos.. Pontosan tudom, mennyit bír egy-egy felfüggesztés és ez nevetséges!!! Kiemelném, hogy max 4 éves példányokról beszélünk, amiből egy évet volt nálam mindkét pár. Ha egy mekdöncis hamburgert tárolsz egy évig akármilyen párás, napos helyen, még az sem esik atomjaira, nemhogy egy ilyen hangszóró.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Az egyik úgy tudom,hogy tőlünk származik.
Én egyszer hallgattam meg.Jól meg volt tuningolva,ha jól emlékszem.Akkor még nem volt baja.
Napon sem volt az tuti.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1534

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Szerintetek miért mondom, nem mindegy,hogy adott hangdobozokhoz ,mennyiért lehet hozzájutni a hangszórókhoz,ha tönkremegy.Én egyszer egy JM Lab Nova Utopia-val szívtam nagyot.400000 Ft volt a magas párban.A Swans dobozokhoz árulunk hangszórókat,mert ő azt is gyárt,nem úgy mint sok más cég.
A magassugárzók ára 2-20000 Ft,de más márkánál horror összegeket kérnek.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Nekem mondod???!! 200.000Ft-nyi hangfal áll itt úgy, hogy talán az egyik pár szól még belőle egy-két évig, de az is lehet, hogy csak pár napig..

(Oké, használtan vettem, nem volt 200.000-be, de akkor is, teljesen egyetértek veled.)

Semmilyen extrém terhelésnek, vagy körülmények nem volt kitéve. Sem túlzott szárazság, sem túlzott páratartalom, semmi. De ez látszik is a gumi többi részén, mert teljesen, de teljesen hibátlan.

Bocsi, hogy nem tudok segíteni, mégis beleszólok, de nem tudom magamban tartani, sztem ez vhol siralmas, hogy ilyen gyártó termékein efféle betegségek jönnek ki. Ez blamázs, ez égő!

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Bocsi, hogy nem tudok segíteni, mégis beleszólok, de nem tudom magamban tartani, sztem ez vhol siralmas, hogy ilyen gyártó termékein efféle betegségek jönnek ki. Ez blamázs, ez égő!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

schillerasz
Értékelés: 6

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: schillerasz »

Sziasztok, ma kis recsegés után megszűnt szólni iq 15.2 es hangfalam csipogója (NT19C SP1446) végtelen az ellenállása, vmi megszakadt benne, de kívülről nem látszik.
Hol tudják megcsinálni jól. de nem sok ezerért, vagy lehet ilyet kapni vhol?

Előre is köszönöm a segítséget

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Még néhány

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Egy jónak hitt hangszóró, ha kicsit megfeszítjük a membránt

Ugyanez kinagyítva

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Tehát a képek:

A hiba

A hiba közelebbről
Itt jól látszik, hogy a gumi nem közvetlenül a membránnál vált el

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Felhúztam a redőnyöket és most már napfénynél néztem meg újra a többi dobozt...

Mindegyik hangszóró peremén láthatóak a betörések!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha kicsit világosabb lesz, készítek fényképeket a jelenségről. Azt hittem, az az egy hangszóró, aminek a pereme kilehellte e lelkét, csak egy hibás darab - hát óriásit tévedtem. Bár a többi még nem annyira mély, hogy átszakadjon, de félek, tartósabb nagy terhelés mellett hamar eljön a vége mindnek.

Szeretném leszögezni, hogy 2 pár IQ3-as hangdobozom van, amik teljesen más helyről, más embertől, más "sarzs"-ból vannak, nem azonos a gyártási év sem. Tehát úgy fest, típushiba. A fényképek után, akinek van ilyen, vagy ebből a szériából való hangfala, nézze meg otthon, tapasztal-e hasonlót. Én sem vettem észre addig, míg torzan nem szólt a "szelelés" miatt. Nem ez az első hangszóró a kezemben, mikor átvettem is ellenőriztem, kifejezetten a peremeket is, de őszintén szólva nem tűnt fel - vagy ha a kis halvány csíkot láttam is biztosan nem gondoltam volna, hogy ez a perem teljes szakadásához vezet (de nem emlékszem ilyenre). Nemsokára a kis IQ centert is megvizsgálom, abban 13 centis hangszórók vannak.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Ja, még valami: szedett már ki valaki ilyen hangszóróból csipogót? Kijön könnyen, egyszerűen? Mire érdemes ügyelni? A mágnes felőli csavar eltávolítása után még nem pottyan ki, de feszegetni nem akartam zéró háttérismeret nélkül.

kukkants be ide:
http://xfree.hu/album_show.tvn?SID=8513 ... t=&from=75

Úgy tudom ők csinálták.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Ja, még valami: szedett már ki valaki ilyen hangszóróból csipogót? Kijön könnyen, egyszerűen? Mire érdemes ügyelni? A mágnes felőli csavar eltávolítása után még nem pottyan ki, de feszegetni nem akartam zéró háttérismeret nélkül.

Tul
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Sziasztok!

ATC-nek és Wiremannek már leírtam, így "ctrl+c/ctrl+v"-vel beteszem ide is, hátha tud valaki segíteni:

Rövid történet:
Régebben vettem egy modolt IQ3 párt, amit - bár sokaknak hihetetlen - egy lágy hangú erősítővel nagyon nagy megelégedéssel használtam. Minap felfigyeltem rá, hogy az egyik darab torzít Először azt hittem, valamelyik családtag diszkózott a távollétemben és sikerült a tekercset hazavágni, de mikor kiszereltem a hangszórót, műszerrel és szemmel vizsgálva is sértetlennek tűnt. Akkor aztán a motoszkálás közben kikerekedett a szemem: a perem van szétválva!! Akárcsak a régi Videoton hangszóróké! Persze itt nem porladt el az egész gumi, hanem a membrán legszélénél, mintha pengével körbevágták volna, két részre szakadt. Az íves rész érintetlen, a membránhoz préselt felület is, a kettő találkozásában azonban jó 4-5 centis csíkban szétnyílt. Tényleg észre sem vettem, teljesen érintetlennek látszik, a gumi sincs elöregedve, piszkálva, sérülve. Aztán ahogy csodálgattam, tulajdonképpen érintésre végigszaladt a felfüggesztés felén a szakadás. Teljesen le vagyok döbbenve. Tudom, hogy nem egy presztizshangszóró, de hogy 4 éves korára szétbomoljon a pereme... Biztosan hibás darab, mert a másik 3 doboz hangszórói rendben vannak - igaz, ezek után félve ellenőriztem át őket.

A kis mese után a kérdés:
Vajon honnan szerezhetek be eredeti peremet a hangszóróhoz? Esetleg törött, leégett, rossz állapotú, de ép peremű alkatrészhangszórót valahonnan? Netán újat? Nagyon drágák ezek?

Nagy örömmel fogadok bármilyen segítséget!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Ha jól tudom az alsó két hangszóró passzív hangszóró.

Lehet,hogy így van:
Q900:
Two and a half-way bass reflex
200mm (8in.) aluminium Uni-Q
38mm (1.5in.) vented aluminium
dome HF
200mm (8in.) aluminium LF
2 x 200mm (8in.) aluminium ABR

Jasonchan
Értékelés: 2

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Jasonchan »

Ha jól tudom az alsó két hangszóró passzív hangszóró.

Vendég

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az új szériát elég ütősnek nézem. Valaki hallotta már? My link

Szerintem meg tragédia...Ebbe normális váltót alkotni művészet...Mi a fészkes fenének bele ennyi hangszóró?

Jasonchan
Értékelés: 2

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Jasonchan »

Az új szériát elég ütősnek nézem. Valaki hallotta már? My link

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók