Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wharfedale

horty911
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: horty911 »

Üdv! Nekem van egy Pioneer VSX-520-as erősítőm, amihez szeretnék beszerezni egy szettet. Most láttam, hogy a Vardus 300-ast egész jó áron és újonan. Főként zenére kellene, rock és némi metal, meg ilyen Vangelis, Mike Oldfield típusú zenékre, na meg persze bizonyos mennyiségben filmezésre. A szoba olyan 22 négyzetméteres. Nem tudnék túl sokat költeni rá, de valójában nem tudom, hogy melyik az az árkategória, ami...... De ez idővel kiderül

Köszi a segítséget.

toivi
Értékelés: 1

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: toivi »

En ugyanezt kerdeznem a Power Cube 8+rol. VSX-2016al tolnam neki. 17m2 szoba, foleg mozi es elektronikus (zene) szolna rajta egy Polk szett kiserojekent. Elore is koszi!

Zirowe

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Zirowe »

Sziasztok, powercube 10+-ról mik a tapasztalatok/vélemények házimozi felhasználásra?
Vsx-520 erősítővel lenne párosítva.

Vendég

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megosztom 1 órás tapasztalatomat, már akit érdekel
Imádom az elektronikus zenét/ Kraftwerk, Laserdance/
80-as 90-es évek zenéit/ Funky, Pop, Disco/
Ezekből szemezgettem, hozzáteszem csak és kizárólag eredeti CD-im ill SACD-im vannak így mp3 és társai kilőve nálam
Szóval nem akarom szaporítani a szót, biztos vannak több 100 ezres dobozok amik jobban szólnak ezt nem vitatom, de minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy gyönyörűen szólnak ezek a dobozok, már így is, hogy nincsenek bejáratva!
Szerintem,hangsúlyozom ebben az árkategóriában, nincs ellenfele
És most még nincsenek is állványon, egyenlőre a TV mellett kaptak helyet
Tényleg valami normális állványt nem tud valaki elfogadható áron?
Köszönöm a bejáratással kapcsolatos segítségeket

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!
Én most vettem egy Diamond 10.2-őt és azt kell mondjam árához képest gyönyörűen szól, és nem utolsó sorban nagyon mutatós is
Amúgy valaki tud nekem segíteni, mert soha nem volt még vadonat új hangfalam amit nekem kellett volna "bejáratnom" ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy esetleg mire érdemes odafigyelni
És még valami, nekem HM erősítőm van és 4 és 8 ohmra lehet csak állítani, de ezek a dobozok 6 ohm-osak, jól tudom, hogy ilyenkor 4 ohmra kell állítani az erősítőt?
Köszönöm előre is

A 4Ohm jó lesz. A bejáratásra van egy egyszerű, és nagyszerű módszer. Szembe fordítod a dobozokat, olyan közel amennyire csak lehetséges, az egyiknek felcseréled a polaritását, és bekapcsolva hagyod közepes hangerőn, míg nem vagy otthon, vagy ha otthon vagy úgy is jó , több napig is lehet, annál gyorsabban járatódik be.

amajci
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: amajci »

Többen is dícsérik a 10-es Diamond szériát. Nekem a MM-ban volt szerencsém az egyik állót (talán a 10.5 volt) hallani és nem szólt rosszul - igaz a hallgatási körülmények finoman szólva nem voltak megfelelők.

Én anno úgy járattam be a rendszeremet, hogy közepes hangerőn egész nap ment a rádió, míg nem voltam otthon. Tudom, hogy nem ez a legjobb módszer, de én türelmetlen voltam és így 1 hét alatt nagyjából be volt járatva a rendszer.

Vendég

Wharfedale

Sziasztok!
Én most vettem egy Diamond 10.2-őt és azt kell mondjam árához képest gyönyörűen szól, és nem utolsó sorban nagyon mutatós is
Amúgy valaki tud nekem segíteni, mert soha nem volt még vadonat új hangfalam amit nekem kellett volna "bejáratnom" ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy esetleg mire érdemes odafigyelni
És még valami, nekem HM erősítőm van és 4 és 8 ohmra lehet csak állítani, de ezek a dobozok 6 ohm-osak, jól tudom, hogy ilyenkor 4 ohmra kell állítani az erősítőt?
Köszönöm előre is

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

http://www.stereophile.com/content/whar ... ond-series

Wharfedale's Diamond Series
Wharfedale Diamond 10.1 ($350/pair),

Árkategóriájához képest ez jobb megépítettségűnek tűnik!

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Sziasztok!

A nem mai: Wharfedale super linton w30d típusú hangsugárzóról tudtok véleményt. Öreg Hi-Fi nem vén Hi-Fi...

Hmm, látom senki, na most megpróbálom én magam, test for pudding is eating...

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Sziasztok!

A nem mai: Wharfedale super linton w30d típusú hangsugárzóról tudtok véleményt. Öreg Hi-Fi nem vén Hi-Fi...

Axwel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 74

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Axwel »

Sziasztok4

Obsidian 600-ról tudtok véleményt mondani?
Hogyan passzolna egy denon 1312-höz?

Obsidian 600-ashoz inkább egy 1910-es de a 1312-essel is nagyon jó.
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Sziasztok4

Obsidian 600-ról tudtok véleményt mondani?
Hogyan passzolna egy denon 1312-höz?
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Csocsocx

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Csocsocx »

Sziasztok!

Nemrég szert tettem Wharfedale Xarus 5000-re!

Van erről valakinek vélemény?

A választ előre is köszi.

Üdv: Csocso

rmconvex
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: rmconvex »

Hi! Valaki szedett már szét Wharfedale vardus 300 -ast , nem dudná valaki megmondani, hogy van benne valami hangcsillapító közeg vagy csak reflex cső a végén a filc és csókolom!
Vajon jobb hanjga lenne ha a doboz falaira rakunk egy kis akusztikai szivacsot vagy hangcsillapító gyapjút!
Csak mozira használom de, azért néha zenélek is rjata, amikor nincs kedvem a stereo rendszert bekapcsolni mert az bőven audiofil , de azért kiváncsi lennék módosított -e már valaki vr 300-ast!
...

Sonny

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Sonny »

mé'? a kéét kőzép méj mán nem ölég???

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: -KP- »

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: AVX »

http://www.stereophile.com/content/whar ... ond-series

Wharfedale's Diamond Series
Wharfedale Diamond 10.1 ($350/pair),

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Köszi a gyors választ (kérdést). Megcseréltem, most a másik. Aztán jobban hallgatózva - mindegyik. Szóval valószínű a hangforrás lesz az. Creative x-fi stock driverrel. Driver cserén rajta vagyok, aztán meglátom... mégegyszer köszi!

Üdv,
Balázs

Szívesen.

kbhuinfo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: kbhuinfo »

Ha megcseréled a hangsugárzókat, akkor is ugyanaz a rossz?

Köszi a gyors választ (kérdést). Megcseréltem, most a másik. Aztán jobban hallgatózva - mindegyik. Szóval valószínű a hangforrás lesz az. Creative x-fi stock driverrel. Driver cserén rajta vagyok, aztán meglátom... mégegyszer köszi!

Üdv,
Balázs

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok!

Most sikerült beszereznem használtan egy diamond 8.4-es készletet (front pár). Ami tapasztalok, hogy az egyik oldalon az alsó hangsazóró mintha bizonyos frekvenciákon rezonálna. Borzasztóan rontja az összképet (hangot). Tönkrement az a hangszóró? Egyik frekvenvián hangosabban búg, másikon halkabban, megint másikon egyáltalán nem hallatszik - úgy vettem észre, hogy a mélyek rosszak.... kérnék egy gyors visszajelzést, mert ha rossz, akkor vinném vissza!

Üdv,
Balázs

Ha megcseréled a hangsugárzókat, akkor is ugyanaz a rossz?

kbhuinfo
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: kbhuinfo »

Ár/érték arányban mindenképp jobb, mint pl. a diamond széria. Az a szett bőven elég, még sok is akkora helyiségben, valószínű előrelépés is, érdemes meghallgatnod mindenképpen! Minden attól függ, hogy milyen igényeid és céljaid vannak!

Sziasztok!

Most sikerült beszereznem használtan egy diamond 8.4-es készletet (front pár). Ami tapasztalok, hogy az egyik oldalon az alsó hangsazóró mintha bizonyos frekvenciákon rezonálna. Borzasztóan rontja az összképet (hangot). Tönkrement az a hangszóró? Egyik frekvenvián hangosabban búg, másikon halkabban, megint másikon egyáltalán nem hallatszik - úgy vettem észre, hogy a mélyek rosszak.... kérnék egy gyors visszajelzést, mert ha rossz, akkor vinném vissza!

Üdv,
Balázs

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.

Wharfedale

Ár/érték arányban mindenképp jobb, mint pl. a diamond széria. Az a szett bőven elég, még sok is akkora helyiségben, valószínű előrelépés is, érdemes meghallgatnod mindenképpen! Minden attól függ, hogy milyen igényeid és céljaid vannak!

reis

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: reis »

Hello mindenki!

Valaki tudna nekem segíteni a Vardus dobozokkal kapcsolatban?(hang, ár/érték arány). Bár a mostani épített sal dobozokhoz képest biztos erőlelépés. Itt a közeli mediaba lenne egy szett 60 ezerért(vr-300 + vr-c1 + vr-s2). Szerintem ezért a szettért ez elfogadható ár. És átnéztem teljesen sérülésmentes is, bár a hangjáról még nem tudok semmit. Denon avr 1907-eshez lenne, 16 nm szobába. Zenét hallgatok mindenfélét, inkább filmre kéne.

Válaszokat előre is köszönöm!

Gsx-r
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Gsx-r »

Bocs! Próbáltam a keresőt de nem volt találat. De elvileg ,már megtaláltam.

Vendég

Wharfedale

Sziasztok!

Adott egy Yamaha erősítő amin van választási lehetőség min4ohm és min 8ohm.

Van két front sugárzó ami 6 ohm-os. eddig 4ohm volt a beállítás az erősítőn ,de most átkötöttem bi-kábelezéssel.
Elégedett vagyok ,szebben szól.

De most milyen beállítás legyen az erősítőn ,mert azt olvastam ,hogy ha A+B csatorna együtt megy akkor min 8ohm. Viszont a hangfal az csak 6.

Állítsam 8-ra ,vagy igy nem alkalmas erre a bekötésre és kössem vissza simán?

Hihetetlen ez a figyelmetlenség, olvasd el légy szíves a topikok címét, és a megfelelő topikba írj, ne össze vissza minden hova...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”