Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Súlyos keresztváltók

Sonny

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Vegyünk 4,7uF például:

- Monacor 500 Ft
- Bennic 650 Ft
- Visaton 870 Ft
- Mundorf 1035 Ft

Van mindegyik. Elnézve lehet, hogy megéri az árát a mundorf.
Jövő héten meghallgatom, ígérem

Szállításnál futárra gondoltam, valamiért 2000 körüli összeg rémlik.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Mundorf azért már "arrébb" van árban. Kis tételnél a kiszállítás is meg tudja növelni (4 kondira 2.000 szállítás pl.)az árat, itt pedig "olcsó" megoldás kerestetik.

ezt nem értem.
A kondik 6-700 Ft-ba kerülnek. A szállítás kb 500 Ft,ha előre utalnak.

Sonny

Súlyos keresztváltók

Bennic, Monacor, Visaton összehasonlítást akarom már végre megcsinánlni - Mundorf azért már "arrébb" van árban. Kis tételnél a kiszállítás is meg tudja növelni (4 kondira 2.000 szállítás pl.)az árat, itt pedig "olcsó" megoldás kerestetik.

Jövő héten nekiállok és meghallgatom őket.
Csinálok egy kis weboldalt is, hogy a képekkel ne az AVX-et terheljem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Súlyos keresztváltók

Üdvözletem!

Szolnokon lakom, mégha komoly bolt nincs is itt a környéken (márpedig nem nagyon van),akkor legalább honnan lehet rendelni és milyet , mekkorát , mennyit érdemes...
Zene , hát az nem komoly , inkább filmet nézek rajta , vagy pedig elektornikus zenét hallgatok, ezért sem akarok annyira komoly összegeket rákölteni, mert nem kívánja meg...

Üdv,
Miklós

Tőlünk tudsz Mundorf kondikat rendelni és van kábelünk is.
http://sound.atctrad...=1190&Itemid=53

Sonny

Súlyos keresztváltók

Szia!

Mennyire sürgős?
Remélem június végén lesz időm már az olcsó kondikat összehasonlítani - akkor tudnék javasolni jó ár/érték arányút.

Üdv,
Sanyi

M1k133
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: M1k133 »

Szia Miklós!

Hol laksz? A boltot könnyebb lenne úgy kiválasztani, ha tudnánk.
Milyen zenét hallgatsz? Milyen ízlésed van? - kábelt ez alapján is lehet például cserélni.

Üdv,
Sanyi

Üdvözletem!

Szolnokon lakom, mégha komoly bolt nincs is itt a környéken (márpedig nem nagyon van),akkor legalább honnan lehet rendelni és milyet , mekkorát , mennyit érdemes...
Zene , hát az nem komoly , inkább filmet nézek rajta , vagy pedig elektornikus zenét hallgatok, ezért sem akarok annyira komoly összegeket rákölteni, mert nem kívánja meg...

Üdv,
Miklós

Sonny

Súlyos keresztváltók

Szia Miklós!

Hol laksz? A boltot könnyebb lenne úgy kiválasztani, ha tudnánk.
Milyen zenét hallgatsz? Milyen ízlésed van? - kábelt ez alapján is lehet például cserélni.

Üdv,
Sanyi

M1k133

Súlyos keresztváltók

Szia!

Háromutasnak kevéske a váltó, egy 130eFt-os hangfalba tehetnének jobbat is (szerintem)
A másik kondenzátorok (kék)a középhez tartozhatnak - jól sejted.
A fehér ellenállás, a magas érzékenységét illeszti a mélyhez.

Javítani tudod te is (vagy megkérsz valakit a fórumon - segít)
Minden kondenzátort cserélnék a helyedben.

Másik oldalát is le tudod fényképezni? Ki kell szerelni a javításhoz mindenképpen.

Üsv,
Sanyi

Üdvözletem!

Tudnám javítani Én is ,csak nem tudom milyet , honnan vegyek bele dolgokat?
Ha ebben is tudnának segíteni , megköszönném.

Jó lenne tudni mit mire érdemes , annyira nem vágom ezt a "tuningot" .

A hátulját csak akkor szedném ki ha csinálnám , nagyon macerás , annyira rövidek a kábelek, és a hangszórókat is bonyolult kiszedni (szerintem egyszerűbbre is megcsinálhatták volna)
A belső kábelezésen is gondolkodtam már , milyet érdemes bele venni...

Üdv,
Miklós

Sonny

Súlyos keresztváltók

Szia!

Háromutasnak kevéske a váltó, egy 130eFt-os hangfalba tehetnének jobbat is (szerintem)
A másik kondenzátorok (kék)a középhez tartozhatnak - jól sejted.
A fehér ellenállás, a magas érzékenységét illeszti a mélyhez.

Javítani tudod te is (vagy megkérsz valakit a fórumon - segít)
Minden kondenzátort cserélnék a helyedben.

Másik oldalát is le tudod fényképezni? Ki kell szerelni a javításhoz mindenképpen.

Üsv,
Sanyi

M1k133

Súlyos keresztváltók

Én 3,5uF-ra gondoltam,de eléggé fura jelölés.
A J az tudom,hogy 5%-ot jelent.

Üdvözletem!

Köszönöm a válaszokat.
Az összezárást csak kis hangarőnél és 1 mp-re próbáltam , csak hogy megszólal-e és lehetséges az hogy egy kondi elszáll , és mitől lehet az ?
A másik két kék kondi az az a közép hangért lehet felelős?
És mik azok a kerámia hosszú valami , annak mihez lehet köze??

Üdv,
Miklós

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Súlyos keresztváltók

3uF, 5% türéssel

Én 3,5uF-ra gondoltam,de eléggé fura jelölés.
A J az tudom,hogy 5%-ot jelent.

Sonny

Súlyos keresztváltók

3uF, 5% türéssel

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Súlyos keresztváltók

csak rájöttem hogy a képen látható SPIRIT 305J összezárásával megszólal a magas , arra gondolok hogy az lehet a ludas,

ez egy veszélyes próbálkozás,főleg ha nagyobb a hangerő.
Ez egy kondenzátor,ami leválasztja a mélyfrekvenciát.
Első körben egy ilyen értékű kondival kellene kipróbálni.
Az értéke valszeg a másik oldalon lehet,de lehet,hogy csak ez a 305J kód van ráírva.
Egy 4.7 uF kondival nagy hibát nem fogsz elkövetni.

M1k133

Súlyos keresztváltók

Üdvözletem Mindenkinek!

Remélem tudnak Nekem segíteni:
Adott egy Wharfedale Diamond 9.6 -os hangfal amiben a magas nem szól , viszint szétkaptam és a hangszórónak semmi baja , külön próbáltam , aztán elkezdtem a hangváltót vizsgálni ,viszont annyira nem értek hozzá , csak rájöttem hogy a képen látható SPIRIT 305J összezárásával megszólal a magas , arra gondolok hogy az lehet a ludas, viszont Én nem tudom mi az ezért kérném a segítséget , hogy hol kaphatok olyat vagy mivel tudom helyettesíteni. Nem tudom jól gondolom , hogy az a baj, vagy ha nem az akkor Valakinek van -e valami ötlete , vagy hallott-e már róla hogy mi lehet a gond.

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv,
Miklós

Vendég

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem arra gondoltam, hogy saját tudásból egy új váltót csinálni. Csak ugyan azt ami benne van lemásolni jobb alkatrészekből.

Alapjában elhibázott dolgokat nem másolunk, se ugyanolyan, se jobb alkatrészekkel...

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: judas545 »

Nem arra gondoltam, hogy saját tudásból egy új váltót csinálni. Csak ugyan azt ami benne van lemásolni jobb alkatrészekből.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Nem sok értelme lenne sok pénzt beletolni, abból inkább vegyél jobb hangsugárzót (szerintem). Itt nem a váltó a gyenge pont.

Egyszer mintha láttam volna az átvitelét.. na az alapján nem is olyan biztos, hogy nem a váltó a leggyengébb pont. Hogy a kérdezőnek is világos legyen: a váltó méretezéséről beszélek. Valódi hangszórókkal jól (együtt)működő háromutas váltót fejleszteni még gyakorlott szakembereknek se egyszerű feladat.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Nem sok értelme lenne sok pénzt beletolni, abból inkább vegyél jobb hangsugárzót (szerintem). Itt nem a váltó a gyenge pont.

Csak viszonyítás kérdése, a TVM hszek akkor még nem voltak olyan rosszak.

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Súlyos keresztváltók

Sokat nem is akartam volna áldozni rá. Csak hát a kíváncsiság

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 232
Kapcsolat:

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: nehai »

judas545
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Súlyos keresztváltók

Véleményetekre lennék kíváncsi. Érdemes e régebbi hangfal váltóját újjáépíteni? Hoz e annyit, hogy ez megérje, persze ez relatív. Egy videoton toccata váltó építése lenne ha lenne. A régi mintájára ha ez lehetséges minden alkatrész azonos paraméterekkel rendelkezzen vagy tologatni lehet rajta de a végtelenségig lehetne vele játszani. Végigolvastam az összes hozzászólást, ha valaki tud egy irányt mutatni az is jó. Mégis érdemes e vele foglalkozni ilyen kategóriában.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1023

Súlyos keresztváltók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Ezért nem jó kapkodni most például az jutott eszembe,hogy talán jobb lenne ha megfordittanám a foltekercset igy talán jobban odaérne a kondikhoz és még esztétikailag is jobban néz ki Most ezt igy nézegetem 1napig hátha eszembejut még valami okosság mielött rögzitteném az alkatrészeket.Tologatom,forgatom ide oda öket Elméletileg már átgondoltam ezerszer mi hova jön de a gyakorlat mindig mást hoz.

Nagyon szép munka lesz. Tanácsot mindenképp kérj K.Zolitól, biztos segít bemérni a hangszórókat stb...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Vendég

Súlyos keresztváltók

Ezért nem jó kapkodni most például az jutott eszembe,hogy talán jobb lenne ha megfordittanám a foltekercset igy talán jobban odaérne a kondikhoz és még esztétikailag is jobban néz ki Most ezt igy nézegetem 1napig hátha eszembejut még valami okosság mielött rögzitteném az alkatrészeket.Tologatom,forgatom ide oda öket Elméletileg már átgondoltam ezerszer mi hova jön de a gyakorlat mindig mást hoz.

Vendég

Súlyos keresztváltók

Mindent lábtól lábig forrasztok a hangfalkábelek is direktbe lesznek ráforrasztva amiket alulról fogok a forrasztási pontokhoz bevezetni még nincsenek kifurkálva a lukak mert most rakosgatom ki mi hova kerül.Igy valahogy fog kinézni

Vendég

Súlyos keresztváltók

Feder!
Mi lett a Mundorfos kersztváltóval? Képet kérünk...!!

Egyszer már összelett dobva két kondi meg három ellenállás lett kicserélve más értéküre aztán most rakom össze szépre,készre. Már nyárota kész volt a végleges verzió csak fontosabb volt a horgászat meg a motorozás
Még a doboz tetejére akarok 15mm vastag körüli plexit.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”