Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Triangle

Gyufa
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Re: Triangle

Hozzászólás Szerző: Gyufa »

Köszönöm azóta nálam is hangolódott a rendszer.Már nagyon más a hagkép.Még a hàlózati kábelek cseréje is hatalmas változást hozott.

harcsapapa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 55

Re: Triangle

Hozzászólás Szerző: harcsapapa »

Gyufa írta:
2018.05.19., szomb. 00:07
Sziasztok!Sikerült vásárolnom 1pár antalt est .Sajnos nehéz átszoknom,mert eddig Spendor bc1 dobozt hallgattam.Próbáltam csövivel,Nelson Pass zennel,és pár kölcsönkapott erölködővel.Nekem a magas hangjai nagyon nyersnek bántónak hatnak.A női hang sokszor úgy érzem a magassugárzóból szól,nem természetes.Szerintetek velem van a bibi,vagy az antal ilyen?
Szia.
Semmi gond nincsen vele nekem egy 30. jubileumi leborulok.gif változat van és csodálatos !Jól össze kell válogatni a komponenseket.
Kicsi Cayin MT35 csövessel kezdtem gondolkodik.gif és léptem egy nagyot Bewitch 2A3 Sovtek végfok csöves erősitő felé mondanom sem kell hatalmas különbség.Később Mundorf ;peace; Diy ezüst RCA és (Digit kábelt a csöves DAC hoz )kezdtem hallgatni egyszerűen még jobb lett minden.Az ezüst nem vitte el a magasakat forszírozós fárasztó irányba.Főleg Jazz és akusztikus hangszeres zenét hallgatok de a Yelo is felejthetetlen.Sőt tovább megyek egyre több komolyzenét hallgatok.Viszont hangfal kábelnél szereti a MINŐSÉGI nagyon sok eres réz kábelt.Nem a 3000 ft / méter -es ársávra gondoltam.Semmi cicoma no bi. 2 eres hangfal kábel a felső terminálba dugva.
Erősítő: naim Supernait1.
MAGNEPLANAR SMGa
Musical Fidelity M3SCD.
RCA.Emanation-little gold.
Hangfal kábel.bordor DIY.Fine Line 2000+
Linn K400
Táp kábel.bordor DIY.muréna.

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Triangle

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j

Gyufa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Triangle

Sziay.Onkyo 5009,5010 .Nekem Antalom van .Sok avrel hallgattam ,és akkor tetszett meg,amikor biamp módban az Onkyo 5009 kötöttem be .Azóta is így jasználom.

ctrlaltdel
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Triangle

Hozzászólás Szerző: ctrlaltdel »

Sziasztok.

Avr vásárlás előtt vagyok, Celius 902 hangszóróihoz, melyik márka passzolna legjobban?

Denon,marantz,pio.

Mozi és zene vegyesen lenne.

Thx.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2540

Triangle

Hozzászólás Szerző: supravox »

3 hours ago, menyhardman said:

Sziasztok!

Leírnám tapasztalatomat, a Triangle Magellán Quatour 2 hangfalammal kapcsolatosan. 

Szóval kb. 3 hónapja vettem egy újabb fajta Quatour-t, leváltva egy Focal 1038 BE 2-őt. Az erényei vitathatatlanok, ha gyorsaságról, dinamikáról, részletezettségről és térről van szó. Mivel régebben birtokoltam egy  Magellan Cello-t, tudtam, hogy ez csak jobb lehet. A Cello-nál ami nem tetszett  az a magas tartomány, pontosabban annak a felbontása és forszírozottsága. Mivel az újabb Triangle hangfalakban többek között megújították a magas sugárzót,  ami  TZ 2900-ról,  TZ2900 GC-re változott, reménykedtem, hogy számomra is hallható lesz a különbség, ami be is igazolódott. Már nem volt annyira forszírozott, de a felbontása közel sem volt annyira jó, mint a Focal Beryllium tweeter-e. Kicsit még mindig keménynek és nem elég kifinomultnak hallottam. Aztán elkezdtem fejleszteni a rendszer többi elemét, bekerült a láncba egy Core Audio Ultimate PC és a legújabb SPDIF BRIDGE továbbá egy Entreq Atlantis USB kábel stb. Ami jó volt az még jobbá vált, viszont a magas tartomány valami eszement megváltozott. Megnőtt a felbontása és valami elképesztően vastag és levegős lett, pl. a fuvola a rezesek rendkívül életszerűek. Azt is hozzátenném még, hogy egy tranzisztoros AB osztályú erősítővel hallgatom. Nálam teljesen megdőlt az a hipotézis, hogy a Triangle-k, főleg csöves vagy A osztályú vasakkal szólnak csak jól és nem kell nekik nagy teljesítmény. Valóban, teljesítmény tekintetében nem feltétlenül szükséges nagy hatásfok a viszonylag magas érzékenység miatt, de nemrég bekerült a rendszerembe egy mono blokk pár aminek 1 KW a teljesítménye. Nyilván nem tekerem fel teljesen a hangerőt mert kiugranának a hangszórók, de kisebb volumenen is sokkal dinamikusabb lett minden és olyan mély hangok jöttek elő amit a 2x120 w-os  erősítő nem volt képes kihozni. Úgy gondolom a Magellán szériát nagyon ki kell szolgálni, hogy jó legyen, mert a legkisebb hibát is megmutatja, ha viszont minden rendbe van, forrás, kábelek stb, akkor nagyon jó tud lenni. Szerintem a magas tartományát nem elfedni vagy ha tetszik kerekíteni kell, hanem a torzítást kell visszafogni minőségi komponensekkel és akkor nagyon jó tud lenni.

Lenne továbbá egy kérdésem!

Szeretnék meghallgatni egy Trangle Magellan Concerto-t. Úgy tudom a magyar forgalmazónál nincs, csak meg lehet rendelni, ezért ha valaki tudna ebben segíteni az nagyon jó lenne. Kizárólag az újabb típus érdekel amiben már 21 cm-es mély hangszórók vannak. 

Lehet,hogy a Focal elé kellett volna ezeket a vasakat tenni!
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

menyhardman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 175

Triangle

Hozzászólás Szerző: menyhardman »

Sziasztok!

Leírnám tapasztalatomat, a Triangle Magellán Quatour 2 hangfalammal kapcsolatosan. 

Szóval kb. 3 hónapja vettem egy újabb fajta Quatour-t, leváltva egy Focal 1038 BE 2-őt. Az erényei vitathatatlanok, ha gyorsaságról, dinamikáról, részletezettségről és térről van szó. Mivel régebben birtokoltam egy  Magellan Cello-t, tudtam, hogy ez csak jobb lehet. A Cello-nál ami nem tetszett  az a magas tartomány, pontosabban annak a felbontása és forszírozottsága. Mivel az újabb Triangle hangfalakban többek között megújították a magas sugárzót,  ami  TZ 2900-ról,  TZ2900 GC-re változott, reménykedtem, hogy számomra is hallható lesz a különbség, ami be is igazolódott. Már nem volt annyira forszírozott, de a felbontása közel sem volt annyira jó, mint a Focal Beryllium tweeter-e. Kicsit még mindig keménynek és nem elég kifinomultnak hallottam. Aztán elkezdtem fejleszteni a rendszer többi elemét, bekerült a láncba egy Core Audio Ultimate PC és a legújabb SPDIF BRIDGE továbbá egy Entreq Atlantis USB kábel stb. Ami jó volt az még jobbá vált, viszont a magas tartomány valami eszement megváltozott. Megnőtt a felbontása és valami elképesztően vastag és levegős lett, pl. a fuvola a rezesek rendkívül életszerűek. Azt is hozzátenném még, hogy egy tranzisztoros AB osztályú erősítővel hallgatom. Nálam teljesen megdőlt az a hipotézis, hogy a Triangle-k, főleg csöves vagy A osztályú vasakkal szólnak csak jól és nem kell nekik nagy teljesítmény. Valóban, teljesítmény tekintetében nem feltétlenül szükséges nagy hatásfok a viszonylag magas érzékenység miatt, de nemrég bekerült a rendszerembe egy mono blokk pár aminek 1 KW a teljesítménye. Nyilván nem tekerem fel teljesen a hangerőt mert kiugranának a hangszórók, de kisebb volumenen is sokkal dinamikusabb lett minden és olyan mély hangok jöttek elő amit a 2x120 w-os  erősítő nem volt képes kihozni. Úgy gondolom a Magellán szériát nagyon ki kell szolgálni, hogy jó legyen, mert a legkisebb hibát is megmutatja, ha viszont minden rendbe van, forrás, kábelek stb, akkor nagyon jó tud lenni. Szerintem a magas tartományát nem elfedni vagy ha tetszik kerekíteni kell, hanem a torzítást kell visszafogni minőségi komponensekkel és akkor nagyon jó tud lenni.

Lenne továbbá egy kérdésem!

Szeretnék meghallgatni egy Trangle Magellan Concerto-t. Úgy tudom a magyar forgalmazónál nincs, csak meg lehet rendelni, ezért ha valaki tudna ebben segíteni az nagyon jó lenne. Kizárólag az újabb típus érdekel amiben már 21 cm-es mély hangszórók vannak. 

Core Audio Ultimate PC, DAC, SPDIF, Canton CA 30 full active, Stealth Dream kábelek.

Gyufa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Triangle

Inkább cserélném ,mert az eladás árából ilyen minőségű dobozt messze nem lehet kapni.

Szifó
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Triangle

Hozzászólás Szerző: Szifó »

9 órája, Gyufa írta:

Sziasztok!Sikerült vásárolnom 1pár antalt est .Sajnos nehéz átszoknom,mert eddig Spendor bc1 dobozt hallgattam.Próbáltam csövivel,Nelson Pass zennel,és pár kölcsönkapott erölködővel.Nekem a magas hangjai nagyon nyersnek bántónak hatnak.A női hang sokszor úgy érzem a magassugárzóból szól,nem természetes.Szerintetek velem van a bibi,vagy az antal ilyen?

Akkor sajnos ez nem a te hangképed. Esetleg eladó az Antal?

Gyufa
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Triangle

norman-bates
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 27

Triangle

Hozzászólás Szerző: norman-bates »

Sziasztok!

Kíváncsiságból vettem egy Triangle zephyrt.

Elsőre tetszik de szeretném egy komolyabbra cserélni.

Jó volna ha komolyabb szintre lépve ,de ez az alap karakter maradna .

Egy Celius es jó választás lehet feljebb lépésre?

Celius es és a Celius esw között mi a különbség?

A celius es-nek melyik most kapható típus felel meg?

Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Na, koltozes ide vagy oda, nem birtam ki es lecsaptam ket Triangle Titus EX-re, igy vegre van egy komplett EX szerias 5.1-em. (Na jo, a mely az Sub Espace)Most mar csak be kell uzemelni az egeszet a nagy nappaliban. Mivel fali, karos konzolra fogom tenni a Titusokat (hátra), gyanitom hogy nem lesz optimalis az elhelyezes, de mas lehetosegem nem nagyon van.  

(Azert ha valaki el akarna cserelni cognax Titus EX-szet feketere, szoljon, mert akkor szinben is menne a fronthoz es a centerhez.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Triangle

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Még nem tudom. Akár márkán belül is érdekes lehetne vmi monitorsugárzó...
Ha az volt a gond, hogy kevés volt a mély és nem lehetett beforgatni, mert bántó volt, akkor ne Triangle monitort vegyél szerintem.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Én megértem a döntésed, vannak más szempontok is, mint a hifi. És milyen irányba mozdulsz?

Még nem tudom. Akár márkán belül is érdekes lehetne vmi monitorsugárzó...
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Triangle

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Mindenkinek köszönöm a segítséget. Különösen asebestyen-nek  a kölcsön erősítőért és -KP- nek a sok-sok rajzért
Sajnos ez a hangfal nem ide való. Így eladósorba kerül.

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!

Üdv dondusfi

Én megértem a döntésed, vannak más szempontok is, mint a hifi. És milyen irányba mozdulsz? 
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Mindenkinek köszönöm a segítséget. Különösen asebestyen-nek  a kölcsön erősítőért és -KP- nek a sok-sok rajzért
Sajnos ez a hangfal nem ide való. Így eladósorba kerül.

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!

Üdv dondusfi

Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Hangfal rendszerem az aláírásban...
Ah, látom már, köszi. Sajna mobil nezetben nem mutatta.

veba
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 16

Triangle

Hozzászólás Szerző: veba »

Hangfal rendszerem az aláírásban...
SAMSUNG UE65HU7500
MARANTZ PM-10 / ONKYO TX-SR 875 AVreceiver / MARANTZ SACD30n
TRIANGLE MAGELLAN QUATUOR / TRIANGLE MAGELLAN DUETTO / TRIANGLE GENESE VOCE / YAMAHA 515 sub, WalhallA Posseidon hagfalkábelek
Furutech e-TP80E betáp & elosztó, AgPt-RXF & AgPt-R (AMP) WalhallA tápkábelek

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Az nem opció, hogy amíg zenélsz, lerakod őket jó helyre, és ha befejezted akkor elrakod őket az útból?
Nem szívesen emelgetném, hurcolásznám...
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

5.1-ből nálam 5 az Trinagle. Messze nem ideális elhelyezés mellett is rendben vagyok az eredménnyel Mondjuk 4x7 nm nappalirészben vannak.
A hátsók mik lettek? Az a bajom, hogy a 3.8 ohmos minimum impedancia a Titus/Heydanal nem tul biztato a kis Marantzomra nezve. Bar nominalisan 8 Ohm, es a Vocen kivul csak a ket hatsot kellene elbirnia.

veba
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 16

Triangle

Hozzászólás Szerző: veba »

5.1-ből nálam 5 az Trinagle. Messze nem ideális elhelyezés mellett is rendben vagyok az eredménnyel Mondjuk 4x7 nm nappalirészben vannak.
SAMSUNG UE65HU7500
MARANTZ PM-10 / ONKYO TX-SR 875 AVreceiver / MARANTZ SACD30n
TRIANGLE MAGELLAN QUATUOR / TRIANGLE MAGELLAN DUETTO / TRIANGLE GENESE VOCE / YAMAHA 515 sub, WalhallA Posseidon hagfalkábelek
Furutech e-TP80E betáp & elosztó, AgPt-RXF & AgPt-R (AMP) WalhallA tápkábelek

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Triangle

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Először is nagyon köszönöm a segítséget!
Ezek szerint rosszul írtam le neked a paramétereket: ablak mellet erkélyajtó is van. Próbáltam már odarakni a hangfalat. Nagyon közel kéne úgy rakni egymáshoz, vagy nagyon közel az oldalsó falakhoz hogy az erkélyere ki lehessen menni. És a kábel is útban lenne...
De teszek vele majd egy próbát még.
Eddig jó volt. Megvoltam az előző hangfalammal. Vagy veszek egy olyat megint ha sikerül vagy cserélek olyanra ami ebben a környezetben tud működni. Ha nem akkor így jártam.

Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget

Az nem opció, hogy amíg zenélsz, lerakod őket jó helyre, és ha befejezted akkor elrakod őket az útból?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Triangle

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ezek szerint rosszul írtam le neked a paramétereket: ablak mellet erkélyajtó is van. Próbáltam már odarakni a hangfalat. Nagyon közel kéne úgy rakni egymáshoz, vagy nagyon közel az oldalsó falakhoz hogy az erkélyere ki lehessen menni. És a kábel is útban lenne...
Eddig jó volt. Megvoltam az előző hangfalammal. Vagy veszek egy olyat megint ha sikerül vagy cserélek olyanra ami ebben a környezetben tud működni. Ha nem akkor így jártam.

egy fénykép esetleg priviben akár? Még ki lehet hozni ezt szerintem. romm sketcherbe pont ezt szeretem, hogy egy mozdulattal átpakolok bármit és a snapshot mutatja, hogy kb milyen lenne...

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Az a baj, hogy a hozzáértők számtalanszor leírták, hogy a lehető legroszabb megoldás keresztbe hallgatni a rendszert egy szobában. Ezt tetőzöd a falra tolt hangfalakkal, hogy megadd a kegyelemdöfést a totál falra tolt hallgatási pozícióval is.

Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Az új házba én is most nezek olcsó, kisebb és fejtamlas kanapekat. Tök jók vannak már akár 100khuf körül is. Nálam is hasonló elrendezés lesz, mint amit kp vázolt, 5.1-re bővítve. Azt még nem tudom,hogy a centert (Voce Ex, szóval ontopic. mire teszem, de majd kialakul. Végre a sub is ertelmet nyer majd. Tényleg, hasznal itt valaki teljes Triangle 5.1 rendszert?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”