Nyilván mindegyik érzékeny az elektronikákra, kábelekre, és minél feljebb megyünk ez annál inkább igaz.KopaszKutya írta: ↑2025.04.16., szer. 10:47
Úgy tudom, hogy a 009-es érzékeny rá, hogy mi van előtte. Nyilván ez mindenre igaz, de többen is ezt állították, főleg azokra a véleményekre reagálva, hogy mennyire vékony, magasba húzó, basszus szegény fejes. Ha normálisan (drágán) ki van szolgálva, akkor jobb tud lenni akármelyik dinamikus, planár fejesnél. Legalábbis egyesek szerint.
Ha tippelnem kéne, akkor szerintem Erzetich nagyobbik fejesére gondoltál. Érdekes, mert arról is szinte csak jót olvastam, mikor megjelent, azóta persze sok minden változott, van aki a hirtelen fellelkesedés után el is adta és vissza tért valamelyik másik csúcs fejeshez (Abyss AB1266 Phi TC, Hifiman Susvara, Meze Elite, ...). Persze ezek mind magasabb árkategóriában vannak, de anno több teszt és magán vélemény szerint az Erzetich Charybdis az új óriásölő.
Ami engem illet, volt már egy pár dinamikus, planár, hibrid fejesem, ezeknek ismerem nagyjából a jó és rossz tulajdonságait. Elektrosztatikus fejhallgatóm még nem volt, kíváncsi lennék rá, hogy tényleg annyira természetes, áramló hangú-e, mint amilyennek mondják.
Én a gyári csöves erősítőjével hallottam, nekem ez a mérvadó. Nem tudom miben lehet rosszabb, mint a más gyártóké. Vagy éppen a fejhallgató hiányosságait tudják kompenzálni. Bár számomra érthetetlen, hogy ezt pont a gyárilag hozzá készült ne tudná (bár erre a fejhallgató kábelek a legékesebb példák).
Itt a mérési görbéje annak ami nálam járt (MiniDSP EARS): Ez pedig a HE1000SE-é: De soha ne ítéljünk kizárólag ezen görbék alapján! Eléggé félre tudnak vinni esetenként.
Igen az. Nem tudom hány embert ismersz aki eladta, én egyet sem. Viszont már láttam jó pár eladó Focal Utopia-t, Meze Empyrean-t, Hifiman Susvara-t ezen a fórumon is. Mindenki mást keres, más az ízlés, a hallás. Nálam az Abyss kivételével mindegyik járt, nem cserélném le egyikre sem.
Szerintem a magas tartomány az ami a legtöbb embert megfogja. Viszont a 009 tere nekem kifejezetten szűknek tűnt ahhoz képest amihez szokva vagyok. De a puding próbája az evés.