Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Lauda
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Lauda »

Tényleg, ilyen Wharfedale 210-est hallott már valaki hogyan szól?

Lauda

Mélysugárzók

Sziasztok! 
A helyzet, hogy a 2X100W-os Technics erősítőm, és a két Sony hangfalam mellé szeretnék venni egy szubládát, legalábbis egyenlőre nézegetek.
Mit ad isten, találkoztam egy bombázó SAL XP10-es ládával az egyik boltban.

Szeretném megkérdezni, hogy erről a ládáról mi a véleményetek, és milyen hangja van. 3 év garos, de ez nem nagyon izgat. A lényeg, hogy szép és erős, amolyan odab@szós mélye legyen.

Előre is köszi az infókat.

Lauda

30-40e környékén a Wharfedale jó választás lehet a netdepon most 37.900,-Ft

Köcce, meglesem ezt ist.

Lauda

Mélysugárzók

És a Somogyis láda szerinted milyen lehet?
Egyszerűsítsünk:
Mennyid van rá? Mert a választottak alapján nem (tudsz ?) szánsz rá nagyon sokat.
A Somogyi hangszórók érzéketlen szarok, erőmű kell hozzájuk, de nem az van beleépítve, ráadásul a beletett erősítő 10% felett torzít

Oksi.

Nem igazán gondolkodtam a rászánt összegen, de azért nem szeretnék horribilis összeget költeni rá (tudom, akkor ne is várjak sokat tőle). Legyen úgy max 40-50 ropi. Ezért mire számíthatok? Úgy futólag körülnéztem a Szombathelyi MM-ben (nem ott lakom), sajna sietnem kellett. Ott azért volt jó pár darab. De szerintem hiába is hallgatnám meg őket (mármint a MM-ban), mert itthon a kisebb térben teljesen más lenne a hangzása.

Akkor ajánlanám, itt alább van némi lelkendezés a Clarus láda iránt (HagaNRG vett ilyet, ápr.8 11 óra körül írt róla)

Köszike, olvasgatok!

angyisz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: angyisz »

Sziasztok! 
A helyzet, hogy a 2X100W-os Technics erősítőm, és a két Sony hangfalam mellé szeretnék venni egy szubládát, legalábbis egyenlőre nézegetek.

Szeretném megkérdezni, hogy erről a ládáról mi a véleményetek, és milyen hangja van. 3 év garos, de ez nem nagyon izgat. A lényeg, hogy szép és erős, amolyan odab@szós mélye legyen.

Lauda

30-40e környékén a Wharfedale jó választás lehet a netdepon most 37.900,-Ft

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egyszerűsítsünk:
Mennyid van rá? Mert a választottak alapján nem (tudsz ?) szánsz rá nagyon sokat.
A Somogyi hangszórók érzéketlen szarok, erőmű kell hozzájuk, de nem az van beleépítve, ráadásul a beletett erősítő 10% felett torzít

Oksi.

Nem igazán gondolkodtam a rászánt összegen, de azért nem szeretnék horribilis összeget költeni rá (tudom, akkor ne is várjak sokat tőle). Legyen úgy max 40-50 ropi. Ezért mire számíthatok? Úgy futólag körülnéztem a Szombathelyi MM-ben (nem ott lakom), sajna sietnem kellett. Ott azért volt jó pár darab. De szerintem hiába is hallgatnám meg őket (mármint a MM-ban), mert itthon a kisebb térben teljesen más lenne a hangzása.

Akkor ajánlanám, itt alább van némi lelkendezés a Clarus láda iránt (HagaNRG vett ilyet, ápr.8 11 óra körül írt róla)

Lauda

Mélysugárzók

Egyszerűsítsünk:

Oksi.

Vendég

Mélysugárzók

Egyszerűsítsünk:

Lauda

Mélysugárzók

Bocsika, kinéztem mégegyet: 
Koda SW952

Hátha ismeri valaki.....

Ettől sokmindent várhatsz, de olyan oda---izélős mélyet nem annyira...

Vendég

Mélysugárzók

Koda SW952

Hátha ismeri valaki.....

Ettől sokmindent várhatsz, de olyan oda---izélős mélyet nem annyira...

Lauda

Mélysugárzók

Koda SW952

Hátha ismeri valaki.....

Lauda

Mélysugárzók

Sziasztok!

Lauda

Vendég

Mélysugárzók

Lacy, király a subod!
Köszike

(Mondtam, hogy van olyan jó, sőt mint a Klipsch )

Azé a többi se rossz remélem...

Az a Phil Collins Finally... magyarán: kib@szott burálisan jó volt!!!!!!!! Csoda, h a moziszoba egyben maradt vagy h nem esett le a FVF!

Ebből kiveheted, h a többi igen, szvsz a többi is rendben volt. Jó a távkontrolod is.

Vendég

Mélysugárzók

Lacy, király a subod!
Köszike

(Mondtam, hogy van olyan jó, sőt mint a Klipsch )

Azé a többi se rossz remélem...

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

- neked hogy van beállítva?

"Nálam a szub félhangerőn van az erősítő pedig +/- 2dB, filmje válogatja (a hangerő távszabályzást itt oldom meg)" Az erősítőn a sub fázis normál állásban van a ládán 180°-on. Így nagyobbat szól.

A DENON erősítőm soknak találja , és visszaveszi -9dB-lel, ha kb félig tekerem csak fel... - hogy érdemes beállítani?
Arra jó a mérőmikis beállítás, hogy a helytelen bekötéseket és a távolságot leellenőrizze (másra nem nagyon ) Érdemes utánna állítani!(végigmenni a beállított értékeken)

Neked nem kapcsol ki általában túl korán?
Nem tapasztaltam még, hogy korán kapcsolna ki.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

MeKrisz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: MeKrisz »

Sziasztok  
  Nekem is megvan a subom - lehet, hogy ez most tendencia ? ))

Mordaunt-Short MS 909W ))) nagyon karaj!!!!  

Eddig mindenkinek csak ajánlani tudom... egy kicsit nehéz volt megtalálni a helyét (akusztikailag), de erről nem ő tehet ))

Valami jobbat nem találtál?
De, azért gratula!

Köszi - neked hogy van beállítva?

A DENON erősítőm soknak találja , és visszaveszi -9dB-lel, ha kb félig tekerem csak fel... - hogy érdemes beállítani?

Neked nem kapcsol ki általában túl korán?

:taps: - Köszi : Krisztián

és valóban király
Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
HTPC játékos: i5-3570K Deck1: Pioneer CT-S730 3D TV: Samsung UE32E6030
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W

Vendég

Mélysugárzók

Lacy, király a subod!

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

Szomszdéok, igen.

Hát, tudom sajnálni azt, akinek paneles házban válik mániájává a házimozi.
Mivel én faluhelyen lakom, ilyesfajta gond nincsen, inkább ara kell figyelni, be legyenek zárva az ablakok, ha éppen a szomszédra vasárnap reggel hatkor jön rá a köszörűlhetnék, kaszafenés, fűnyírűs, robikapázás, miegymás.
De engem ilyenek egyáltalán nem zavarnak,inkább a szülőket hatja meg efféle zaj komlyabban.

De a ládám gyönyörű, még így, egynapi nyúzás után is. A mai napom egyébként úgy telt,ohgy reggel 8-tól kb. délig-egyig pakoltam ki-be a DVD-ket, és kerestem a gyönyört jelentő effekteket.
Legújabb kedvencem a Penge 2.
NEm tudom, mennyire ismeritek, én fejből tudom a faszántos jelent helyét még régről: Mikor már a diszkóban vannak, a később áruló csávó a mikrobuszból felszól Whistlernek,aki a tetőről figyel zuhogó esőben egy távcsövesssel,hogy mi a helyzet. Mire az: hétágra süt a nap répapöcsőkém. Na, ekkor beindul a Vood&Serano Blood is pumpin című száma, akkor basszussssal, hogy zsír.
Ezt a részt még azokból az időkből imádtam, mikor az egydobozos Panát tesztelgette, nagyon durván szólt ott is. Aztán eltelt kis idő, bekerült a láda az autómba is, hozzászoktam az igazi durva mélyekheez. Na, ezek után egyszer újra belehallgattam a Pengébe a Panán, és ledöbbentem, hogy az a puffogás hogy tetszhetett régen, az nem is mélyhang. Most pedig, mnit írtam, emgint az a helyzet, hogy tátott szájjal hallgatom a jelenetet.
Sajnos a 2003-as Tiesto koncert nem hagyott maradandó élményt, de a 2004-est is inkább 2.1-ben tűnik jobbnak hallgatni,mint 5.1-ben, mert akkor alig van bass.

JAj, a másik szép film az Animtarix CGI epizódja, mikor bunyóznak a néger ffi, meg a kínai csaj, és levagdalják egymásról a ruhát, az is gyönyörűen szól.
A legfájdalmassabb élményem pedig a mai nap után pedig a Pearl Harborból az a jól ismert rész, mikor a bombát végig mutatják, ahogy ledobják a hajóra, majd bezuhan a raktérbe, mutatják ahogy emnekül midnenki,meg pörög a kis propeller a bombán. ÉS amikor felrobban, úgy,hogy a hajó kettéhasad, na,az valami fenomenális.
T2 DTS a másik. Csak pár jelenetet néztem meg, de egész megggyőzőnek tűnik, főleg a shotgun lövések hangja, az nagyon ütős. Most már értem,miért annyira referencia ez a film, legutóbb, sub nélkül megnézve semmi extrt nem hallottam a hangján, főleg egy mai filmhez képest. Lehet,hogy be kéne szerezni az Indy Jonest is?

Amúgy egy pár éve már a mozikban is kritikus szemmel és füllel nézek minden filmet, azaz egyből úgy,hogy ez majd otthon milyet fog szólni.
Na, múlt héten a Jégkorszak elején benyomtáka DD demot, mikor a csillagos égen jelenik meg a DD felirat, a végén egy szép nagy mélyhanggal.
Most lehet, hogy ki fogtok röhögni, de a moziban hallott demo semmi volt az itthonimhoz képest. PEeig ez tényleg csak egy legolcsóbb kategóriás házimozi.

Remélem nem voltam nagyon off, csak gondoltam leírom a tapasztalataim, meg lássátok, hogy lehet örülni egy olcsó ládának is.

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

D-O-M-I
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 138

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: D-O-M-I »

Jó szomszédkínzást kívánok! :smile19:
Btw: szomszédok. Mit lehet kezdeni velük? Avagy a mélyeket hogy lehet megcsinálni úgy, hogy én halljam, de mások ne? Gondolom sehogy. Én is jóideje gondolkodom egy alsóbb kategóriás szubon, de így a két front 20 cm-es mélye is olyanokat dörmög, hogy öröm nézni (azaz hallgatni). Múltkor pl. néztem Magyar vándort (nem egy mélygyilkos film), és mikor Tas a bunkójával ráver a recepcióra, mire a ház összedől jelenetnél kettővel alólam este 9-kor feljöttek, hogy ezt így nem lehet bírni (6 emeletes társasház 3. emeletén lakom). Pedig nem szoktam hangosan mozizni (nem vagyok az a Newman féle "had hallják Szegeden is hogy mozizok" típus.) Így most szub projekt teljesen leállítva. (mondjuk mélyek mennyiségével így is eléágedett vagyok, és a pénzt is tudom máshová tenni, de azért mindíg ott van az a "mi lenne ha mégis lenne egy szub" gondolat)
A frontok már így is saját esztergálású rézkúpokon állnak, hogy kisebb felületen érintkezzenek a padlóval.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Sziasztok  

Eddig mindenkinek csak ajánlani tudom... egy kicsit nehéz volt megtalálni a helyét (akusztikailag), de erről nem ő tehet ))

Valami jobbat nem találtál?
De, azért gratula!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: momba »

Gratu mindkettőtöknek!

Jó szomszédkínzást kívánok! :smile19:
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

MeKrisz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: MeKrisz »

Sziasztok

Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
HTPC játékos: i5-3570K Deck1: Pioneer CT-S730 3D TV: Samsung UE32E6030
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W

HagaNRG
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: -3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: HagaNRG »

- Így nézek ki ma reggel, tegnap este ugyanis elhoztam a Clarus ládát.
Még a tisztelt mérnök úral is volt szerencsém találkozni, aki,ha jól tudom ennek az egész Clarus márkának az atyja és szombat este ellenére kb. fél 8-ig volt kedves okítani a dolgokról.

Bevallom, féltem nagyon a 16-os hangszórótól, viszont kocsiba kivitelkor kicsit meglepődtem a láda tömegén, úgyhogy bízakodóan tekintettem fölé.

Meg úgy gondoltam, ennyi okítás, meg magyarázat után az nem lehet, hogy ez a láda ne szóljon jól, de az is igaz, hogy olyan szakértelemmel nyilatkozott a tisztelt K. Sándor eladó úr és a Főnök úr mindenféléről, hogy én már a kutyaszrt is megveném tőlük, ha azt mondanák rá, hogy az az igazi jó, főleg vacsorára.

Na jó.
Mivel majdnem éjfélre értem haza, nem megszólaltatni a cuccost, de hála az égnek a szülők is csak föl keltek már megnézni, milyen hülyeségre gyűjtöttem hónapok óta, így azért valamicskét megtapasztalhattam belőle, csak épp annyit, hogy el tudjak aludni nyugodtan.

NA, ma reggel keltem, mnit a gyrek karácsonykor, kipakoltam az összes filmem, amire emlékszem,hogy tesztes, aztán durr bele.
NEm sorolnám most föl, hogy mi miért tetszett, de a hangszórómembrán mérete miatti aggodalmam abszolút felesleges volt.
Úgy szól a láda (így, fél hangerőn, bejáratósan, hogy nem igaz)
Persze erősen közrejátszhat a hangjában a szoba akusztikája, régebben is mondam már, hogy angyon kicis, 3*4(2) méteres L alakú szoba, az 5 hangszóró által bezárt kör sugara meg kb. 1.5 méter, ez nagyon kicsi.
ÉS ráadásul pont sarokban vana TV is, ennél fogva a jobb front illetve a jobb háttér is. A ládát a TV mögé raktam be, és valószinű ez is fog maradni neki.
Az ezelőtti stereo rendszeremben két álló Eltax hangfal volt(sima,gagyi, 29 ezres daabok) a jobb a mostani jobb front helyén állt, mígy a bal a szoba mási ksarkában, ami msot a házimozi hangfalak által bezárt körön kívül esne kb. 2 méterrel. Azon az egy ponton, ahonna nmsot a TV-t nézem, már anna kidején is nagoyn szép, igazi mélyhangok jöttek ki, máshol emg alig lehetett hallani.
NA most úgy gondoltam, ha ez a méylhang nem a bal Eltaxnak volt ksözönhető, hanem véleteln a jobbnak, ahová msot simán el tudom helyezni a ládát, akkor nyertem. Hát, lehet,h.a másik oldalról is jól, vagy még jobban szólna (Kábel nincs sajna, csak 2 m) de a Clarusos bemutatóteremben hallott mély, erről a ládáról semmi volt ehhez képest. Most így úgy tűnik, mintha kb. úgy,vagy jobban szólna, mint a Callisto II-es, 60 ezres láda.
Nyoma sincs semmi torzításnak, mindenhol tiszta méylek szólnak, legfeljebb kicsit halkul,ha túl mélyre kéne mennie. DE annak a röfögésnek, amit a Yamaha, Wharfdale, Pio ládákon hallottam, 20-as hangszóróval, (szintén 40 ezer körüli mind) nyoma sincs.
Talán méga z autós reflexemnél is tsiztábbak a mélyek. Nem olyan mellbevágó (bár nem akarom még túl nagy hangerőre küldeni) de nagyon mély.

Attól féltem,nehogy úgy járjak, mnti a Kdoa hangfalakkal is, mikor emgvettem, hogy hangszeres zenén, esetleg némely filmnél csodásan szóltak, de egy tényleg méyl techno zenén, -bass teszten akár-, Tiesto 2004-es DD5.1-es koncert lemezzel meg elhaljon.
Nos, a Tiesto lemeznek már a menüjében van olyan mélyhang, amit utoljára a haverom 30-as (állítólag THX-es) Logitech mutlimédia subján hallottam.

Nem is tudom, kell-e még örömködnöm, tömjéneznem, de örülök, megérte. Nagyon. :taps:
Sándor, ha Te is olvasod, köszönök mindent!
(most már csak azon gondlkodom, a projektor legyen-e a következő, amire kedem a gyűjtést, vagy egy új hangfalszett, mert bizony stereo zenén, főleg, valami modern, túlvezérelt basszusú néger számmal,vagy hasonlóval olyat szól a láda, hogy igazából teljesen elnyomja a fronotkat. Ha meg 5.0 ch stereora kapcsolok, ahol a hátterek beseítennek kicsit, ott természetesen nincs LFE.

Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295

Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt

Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG

Vendég

Mélysugárzók

Hát akkor nálam van hanganyag, meg műszer is, meg egy ütős sub mi kellhet még?

Azért a szubjektív maghallgatás és vélemény is számít

Bkori
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Bkori »

ha jól emlékezem 10Hz-től felfelé
10 Hz Erre nagy szükségünk lesz

Nekem is vannak, nagyon hasznos CD-k ezek, de müszer nélkül csak füllre hallgatni nem sokat mond a dolog

Tv : LG 42PC1RR Tv 2 : LG 32LH5000 Erőlködő : H/K AVR-235 Erőlködő 2 : Cambridge Audio Azur 540A Dvd 1: H/K DVD23 Dvd 2: Pioneer DV-490 Dvd 3: Cambridge Audio DVD99
Front : Yamaha NS-777 Surround : Yamaha NS-555 Center : Yamaha NS-444C
Surround Back : Yamaha NS-333 Sub: Yamaha YST-SW515
Kábelek : Monster Cable HotWires 2, Hama Pro Class Hcl Premium

Vendég

Mélysugárzók

Amúgy vannak tesztlemezeim is, amin mindenféle mérőhangok is előfordulnak, ha jól emlékezem 10Hz-től felfelé, van kifejezetten sub-hoz is ami ugy 300Hz-ig megy apró lépésekben.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”