Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: nempisti »

Közben sikerült meghallgatom a egy Denon AH-D 2000-et.
Padamnak ismét igaza van.
Azt hittem megtaláltam a tuttit,de most keresgélhetek tovább.
Ja,aki jót akar ,fogadja meg Padam észrevételeit.

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: padam »

Van valakinek tapasztalata a Denon AH-D 2000 ill 5000 típusokkal kapcsolatban?Igényelnek-e erősítést,ha igen mifélét?
Akár PÜ is jöhet :kiraly:

A K701 vagy HD650-el ellentétben nem létszükséglet, de jól jön neki az erősítés mert a mély kontrolláltabb lesz tőle. Eléggé V-alakú a hangképe, vagyis a középtartomány vissza van szorítva a magashoz és a mélyhez képest. Zárt füles kategóriában nem olyan rossz, viszont az Audio-Technica ATH-ESW10JPN-hez (ami szintén zárt) vagy egy Stax-hoz képest sehol nincs, a gyári kábel pedig egyszerűen borzasztó (szerencsére könnyű újrakábelezni). Mai zenékhez nem rossz.

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Van valakinek tapasztalata a Denon AH-D 2000 ill 5000 típusokkal kapcsolatban?
Igényelnek-e erősítést,ha igen mifélét?
Akár PÜ is jöhet :kiraly:

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Találtam itt még valamit. Ezek a cuccok milyen fülesekhez vannak optimalizálva?
Link

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1027

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Nagy hátránya, hogy úgy szól, mint amit elé és mögé kötöttek.

Bár a High Fidelity valahol erről kellene,hogy szóljon,sajnos ez a mai forráskészülékek és zenei felvételek tekintetében,nem biztos,hogy nagy előny.
Én személy szerint nem szeretem ha egy készülék a zene élvezete helyett ,"zenei pedagógiából" tart szemesztereket nekem.
Én is (mint sztem a legtöbben) olyan készüléket próbálok találni,amely egy gyengébb felvételekből is kihozza a maximumot és nem korlátozza a hallgatható lemezeim számát 2-3 audiophile kiadványra.

Én csak azt tudom, hogy mikor megvolt addig jobb füleserősítőt nem hallottam. Kérésre készít biztos szimmetrikus változatott is, de sajnos a forráskészülékek javarészt aszimmetrikusak. Ja a hanghoz képest ára még nagyon baráti volt alig hallatta meg a félszázezret. Az hogy jó egy erősítő messze nem jelenti, hogy csak bizonyos felvételek szólnak rajta jól. Akkor már rég tovább léptem volna. :kiraly:
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Bár a High Fidelity valahol erről kellene,hogy szóljon,sajnos ez a mai forráskészülékek és zenei felvételek tekintetében,nem biztos,hogy nagy előny.
Én személy szerint nem szeretem ha egy készülék a zene élvezete helyett ,"zenei pedagógiából" tart szemesztereket nekem.
Én is (mint sztem a legtöbben) olyan készüléket próbálok találni,amely egy gyengébb felvételekből is kihozza a maximumot és nem korlátozza a hallgatható lemezeim számát 2-3 audiophile kiadványra.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt akár Zoli is írhatta volna.

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Soner bármit meghajt mivel alap koncepciója egy K1000 hajtására lett fejlesztve. Nagy hátránya, hogy úgy szól, mint amit elé és mögé kötöttek.
Azért jó lenne tudni valamit a műszaki hátteréről, áráról, én csak szöveget találtam... A K1000-hez tervezett (komoly) erősítők eleve szimmetrikusak, nem véletlen hogy gyárilag XLR illetve hangfal erősítő használata esetén banán csatlakozó társul hozzá.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1027

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: csövi »

Soner bármit meghajt mivel alap koncepciója egy K1000 hajtására lett fejlesztve. Nagy hátránya, hogy úgy szól, mint amit elé és mögé kötöttek.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2804

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Nem lehet hogy egyszerűen csak a K701 ami nem jött be?  
lehetséges ,úgy tudom :kiraly: hogy a CanAmp Senn-el van fejlesztve.. :kiraly:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

....itthon jobb alternatíváról nem tudok

És külföldről?

Millett Hybrid MiniMAX
Ez egy hibrid design legfrissebb változata, készen a Whiplash Audio forgalmazza, egyébként kevesebből megépíthető. Táp nélkül érdemes megrendelni és azt venni hozzá itthon. A hangot itt a csövek cseréjével lehet variálni.

Nálam most egy Millett Hybrid Starving Student 'vendégeskedik' (cserével jutottam hozzá, bár igazán már nincs rá szükség mivel egy jobb fejhallgató kéne hozzá, de már maradok az elektrosztatikusoknál) ez gyakorlatilag a leegyszerűsített változata, kb. 30ezret ér, ha érdekel akkor valamikor kipróbálhatod (ha már van K701-ed).

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

....itthon jobb alternatíváról nem tudok

És külföldről?

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Van valakinek esetleg tapasztalta arról,hogy az AKG K701 ill.K601
tipusokat milyen erősítővel ideális társítani?
Nem kis segítség lenne..

Alacsony impedanciás, ezért sok erő kell neki(vagyis ajánlott hozzá tranzisztoros vagy hibrid, csöves nem).
Itthon csak a Heed CanAmp van ami jól megy hozzá. A Gilmore Lite-t már sajnos eladtam, az is kiváló választás. Akinek eladtam az HD800-hoz fogja használni pár hét múlva, ha tudom hogy van ez a próba lehetőség pár nappal előtte akkor tuti nem adom el Bár így sikerült kifognom valami sokkal érdekesebbet (majd beszámolok ha megérkezett, csak vergődjön át az óceánon) Egy Creek-je volt és azt írta hogy az nagyon gyenge ehhez képest.

Itthon csak a Heed CanAmp van ami jól megy hozzá

:baby: persze szwsz,na ez az a párositás ami jó pár embernek nem igazán jött be :kiraly: ,és maga H.Zs-sem vásárolt meg egy elég olcsón eladó K-701-est... :kiraly:

de nem vagyunk egyformák,és ezért szép az élet

Nem lehet hogy egyszerűen csak a K701 ami nem jött be? Tény, hogy nem a legideálisabb mert a hangerő nehezebben állítható amiatt, hogy a CanAmp magas impedanciát jobban szeret (pl. K340) de itthon jobb alternatíváról nem tudok. Az opamp cseréjét érdemes megpróbálni.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Nem kis segítség lenne..

Alacsony impedanciás, ezért sok erő kell neki(vagyis ajánlott hozzá tranzisztoros vagy hibrid, csöves nem).
Itthon csak a Heed CanAmp van ami jól megy hozzá. A Gilmore Lite-t már sajnos eladtam, az is kiváló választás. Akinek eladtam az HD800-hoz fogja használni pár hét múlva, ha tudom hogy van ez a próba lehetőség pár nappal előtte akkor tuti nem adom el Bár így sikerült kifognom valami sokkal érdekesebbet (majd beszámolok ha megérkezett, csak vergődjön át az óceánon) Egy Creek-je volt és azt írta hogy az nagyon gyenge ehhez képest.

Itthon csak a Heed CanAmp van ami jól megy hozzá  
:baby: persze szwsz,na ez az a párositás ami jó pár embernek nem igazán jött be :kiraly: ,és maga H.Zs-sem vásárolt meg egy elég olcsón eladó K-701-est... :kiraly:

de nem vagyunk egyformák,és ezért szép az élet

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Nem kis segítség lenne..

Itthon csak a Heed CanAmp van ami jól megy hozzá. A Gilmore Lite-t már sajnos eladtam, az is kiváló választás. Akinek eladtam az HD800-hoz fogja használni pár hét múlva, ha tudom hogy van ez a próba lehetőség pár nappal előtte akkor tuti nem adom el :kiraly: Bár így sikerült kifognom valami sokkal érdekesebbet (majd beszámolok ha megérkezett, csak vergődjön át az óceánon) Egy Creek-je volt és azt írta hogy az nagyon gyenge ehhez képest.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

aztat én nem ösmérem :kiraly:

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Nem kis segítség lenne..

Creek OBH 21, vagy ha az anyagiak engedik 21SE.

Érdemes még a Heedet is meghallgatni.

Elég sokan párosítják az AKG-t Creekkel.
Én is.

Soner?

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Nem kis segítség lenne..

Creek OBH 21, vagy ha az anyagiak engedik 21SE.

Érdemes még a Heedet is meghallgatni.

Elég sokan párosítják az AKG-t Creekkel.
Én is.

nempisti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Fül és Fejhallgatók

Van valakinek esetleg tapasztalta arról,hogy az
AKG K701 ill.K601
Nem kis segítség lenne..

Vendég

Fül és Fejhallgatók

az valóban nem túl olcsó
1000 Euro az ár, ami kb. 300e magyar forint. Viszont ennek a sokszorosát kellene kifizetni egy olyan hangsugárzóért, ami hangminőségben esetleg megközelítené, torzítás szempontból meg a sztatikus hangfalak sem tudnak annyit...
Igaz, hogy a hangszórós rendszer nem nyomja kicsit se az ember fejét :kiraly:

Kevesen költenek körülöttem fejhallgatóra ennyit. Dobozra többen kiadják akár a 10-szeresét meg még többet is.
Én a Creek OBH 21SE-nél komolyabb fejhallgató erősítőt még nem is hallgattam (nem akarok, nekem nincs értelme), ami nem sokat jelent, de a téma lényege, hogy jelenlegi lexikai tudásom szerint nem egyszerű ilyen kategóriájú gépeket felhajtani sem.

Szóval nagy fába vágtad a fejszédet Fülelek, remélem sikeres lesz a demód.

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

az valóban nem túl olcsó
1000 Euro az ár, ami kb. 300e magyar forint. Viszont ennek a sokszorosát kellene kifizetni egy olyan hangsugárzóért, ami hangminőségben esetleg megközelítené, torzítás szempontból meg a sztatikus hangfalak sem tudnak annyit...

A hivatalos forgalmazó árlistája szerint 285e az ára ami annyira nem eltúlzó az árfolyamot figyelembe véve. Viszont egy kb. ugyanilyen kategóriájú fejhallgató erősítő és forrás is kell neki. Én el tudnék vinni egy Millett Hybrid SS fejhallgató erősítőt ami nálam van és valszeg jó közepes impedanciához. A gáz csak annyi, hogy minijack csati van rajta míg a HD800-on normál jack van Na mindegy ha lesz lehetőség rá akkor én mindenképp ki szeretném próbálni, bár már elköteleztem magam az elektrosztatikusoknál :kiraly:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

az valóban nem túl olcsó

Vendég

Fül és Fejhallgatók

az valóban nem túl olcsó

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Sajnos az ára kicsit magasnak tűnik
az mit jelent?

1 amcsi árat tudok:1400US :kiraly:

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Sajnos az ára kicsit magasnak tűnik
az mit jelent?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”