Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

sopi66
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: sopi66 »

Sziasztok!

Olvastam a fórumon hogy valaki vett egy Sony MDR-XD 100-as fejhallgatót.
Azt szeretném megkérdezni hogy ebben az árkategóriában tényleg jó vétel.
Legtöbbet hangszeres zenéket hallgatok, itt is megállná a helyét.
Köszi a segítséget!

Üdv: sopi66
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 33

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: padam »

Itt az ESW10 teszt Gilmore Lite DPS-el:ESW10JPN vs AD2000 review

Azt hiszem akkor járok a legjobban, ha megfogadom a tanácsodat. Köszönöm szépen!
Tudnál esetleg segíteni az ESW10 beszerzésében 465USD + szállításért ?

Küldök PÜ-t, remélem még megvan, ha nem akkor is lehet, hogy tud szerezni neked. Ha pedig nem jönne be a hangja, akkor biztos, hogy head-fi-n el tudod adni legalább azon az áron amin vetted. Kis térben szólnak vele a dolgok (erősítő azért növel rajta) de a hangszerek elválasztása döbbenetes, a mély pedig szűk és erős. Még nem kizárt hogy egyszer visszatérek hozzá

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Ravic »

Itt az ESW10 teszt Gilmore Lite DPS-el:ESW10JPN vs AD2000 review

Azt hiszem akkor járok a legjobban, ha megfogadom a tanácsodat. Köszönöm szépen!
Tudnál esetleg segíteni az ESW10 beszerzésében 465USD + szállításért ?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Köszönöm turizoli és george3. Felvettem a listámra a típusokat. 
Mivel ezeket többnyire multiknál lehet meghallgatni, azt szeretném tudni, hogy mire érdemes figyelni? Ott ugye egy fix rendszerre van kötve, ebből adódik, hogy otthon másként fog szólni, mivel egy másik rendszer fogja kiszolgálni, nyugodtabb körülmények között. Hogyan érdemes fülest választani? Ha tetszik valamelyik hangzása, az valószínű otthon is tetszik majd? Előre is köszi a tanácsokat.
Mások gyakorlati tapasztalatait is szívesen olvasnám.

Lehet ,hogy most hülyeséget mondok,de ami az MM-ben vagy az EW-ben (olyan körülmények között is ) jól szól, az már figyelemre méltó .
Én így hallgattam (akkor még egyik sem teszt győztes ) AKG 501-et,AKG 530-at,Senn. HD555,HD650-et. Nekem ezek már ott is tetszettek. Az AKG 530-at, az MM-ben hallgattam először és ott is tetszett (legalább is kitűnt a többi közül a hangja),aztán idehaza hallgatva ,még jobban tetszik.Nem csalódtam benne.

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Nagyon gondolkodok rajta, milyen fülest vegyek. A Gilmore Lite 2 napja megérkezett, hibátlan, jelenleg egy régebben vásárolt, de soha nem használt Sony MDR-F1-el próbálgatom (nem is olyan rossz).Az ESW10JPN-nek utánaolvastam, általában jót írnak róla, de vannak vele gondjaim. Pl. amit egy másik fórumon írtál, hogy az ESW10 és a Gilmore nem jó együtt, túl sok a magas, le kell cserélned vagy a fülest, vagy az erőlködőt egy hibridre ill. a másik, hogy nekem rövid a kábele a min 3 m kell (bár ez a legkevesebb). Viszont az akciós vám igen jó ajánlat.    Ha ilyet tudnék, már vettem volna egy RS1i-t az amerikai ebay-en. (mivel a HeadAmp honlapján ezzel fényképezik a Gilmore-t, csak nem lehet rossz együtt)
És köszönöm, hogy ennyit kinlódtok velem!

A Grado sokkal agresszívebb a magasak terén, ezért is van hogy a gyárilag hozzáadott 'bowl' fülpárna helyett a régebbi 'flat' van hozzá ajánlva GLite esetén hogy ezt valamennyire lefogja csak akkor kisebb lesz vele a tér is. Viszont az AT-nál mindakét megoldás kényelmetlenebb (nekem) ezért nem vennék ilyet.

Itt az ESW10 teszt Gilmore Lite DPS-el:
ESW10JPN vs AD2000 review

Megkérdeztem az teszt íróját, és azt mondta hogy a forrástól is függnek a magasak, és igazán jó DAC-al még nem hallottam lehet hogy ezért nem tetszett akkor a magasak a hangja.
És egy 1500 darabos szériáról van szó, ezért az értékéből se fog úgy veszteni mint más ugyanilyen árú fejhallgató. Hosszabbító kábelt pedig nem nehéz kreálni hozzá.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Köszönöm turizoli és george3. Felvettem a listámra a típusokat.

Mivel ezeket többnyire multiknál lehet meghallgatni, azt szeretném tudni, hogy mire érdemes figyelni? Ott ugye egy fix rendszerre van kötve, ebből adódik, hogy otthon másként fog szólni, mivel egy másik rendszer fogja kiszolgálni, nyugodtabb körülmények között. Hogyan érdemes fülest választani? Ha tetszik valamelyik hangzása, az valószínű otthon is tetszik majd? Előre is köszi a tanácsokat.
Mások gyakorlati tapasztalatait is szívesen olvasnám.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: George »

Milyen fejhallgatót ajánlanátok meghallgatásra, 20k-ig? Egy jó "mindenevőt" szeretnék, amelyiknél a dob tud ütős,hangsúlyos lenni, de nem telepszik a hangképre vagy nem lesz tőle mélybehúzós a hangkép.

Ha még olcsóbban keresel, itt egy tipp, a Hd 515-től felfele szerintem
érdemes velük foglalkozni, nekem ez a típus van:

Sennheiser HD515 --15 570 Ft-tól

Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Olvass utána, nem csak szerintem jó, és hogy őszinte legyek hiányzik is mert zajos környezetben nagyon jó tud lenni egy zárt fejhallgató. Félre van pozicionálva, egy ilyet utcára soha nem vinnék ki, nem arra való viszont a hangja ízig-vérig high-end. 465 USD plusz szállításért (vám 0 ) tudok egyről(ha még megvan).
Nagyon gondolkodok rajta, milyen fülest vegyek. A Gilmore Lite 2 napja megérkezett, hibátlan, jelenleg egy régebben vásárolt, de soha nem használt Sony MDR-F1-el próbálgatom (nem is olyan rossz).
Az ESW10JPN-nek utánaolvastam, általában jót írnak róla, de vannak vele gondjaim. Pl. amit egy másik fórumon írtál, hogy az ESW10 és a Gilmore nem jó együtt, túl sok a magas, le kell cserélned vagy a fülest, vagy az erőlködőt egy hibridre ill. a másik, hogy nekem rövid a kábele a min 3 m kell (bár ez a legkevesebb). Viszont az akciós vám igen jó ajánlat. Ha ilyet tudnék, már vettem volna egy RS1i-t az amerikai ebay-en. (mivel a HeadAmp honlapján ezzel fényképezik a Gilmore-t, csak nem lehet rossz együtt)
És köszönöm, hogy ennyit kinlódtok velem!

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Vagy ezt. Ez van nekem is.Szeretem.
Ezt a két fejhallgatót ajánlom meghallgatásra.Kellemes és dinamikus a hangjuk.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Milyen fejhallgatót ajánlanátok meghallgatásra, 20k-ig? Egy jó "mindenevőt" szeretnék, amelyiknél a dob tud ütős,hangsúlyos lenni, de nem telepszik a hangképre vagy nem lesz tőle mélybehúzós a hangkép.

Ezt talán.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Milyen fejhallgatót ajánlanátok meghallgatásra, 20k-ig?
Egy jó "mindenevőt" szeretnék, amelyiknél a dob tud ütős,hangsúlyos lenni, de nem telepszik a hangképre vagy nem lesz tőle mélybehúzós a hangkép.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Ez ennyire jó?? Már korábban is ajánlottad nekem, de kicsit meglepett a "portable headphon" besorolása.
Hong Kong-ból behozatható 110.000 +vám+Áfa=140.000
Ez drágább mint a w1000-es csúcs.

Olvass utána, nem csak szerintem jó, és hogy őszinte legyek hiányzik is mert zajos környezetben nagyon jó tud lenni egy zárt fejhallgató. Félre van pozicionálva, egy ilyet utcára soha nem vinnék ki, nem arra való viszont a hangja ízig-vérig high-end. 465 USD plusz szállításért (vám 0 ) tudok egyről(ha még megvan).

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Bár a KOSS-t nem cserélném el rá
Megérkezett?

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

ATH-ESW10JPN-re(viszont mostmár nehéz beszerezni mert szinte mindenhonnan elfogyott, talán egy helyet még tudok), én hallgattam pár hétig ezt a kombinációt és iszonyat jól szólt.
Ez ennyire jó?? Már korábban is ajánlottad nekem, de kicsit meglepett a "portable headphon" besorolása.
Hong Kong-ból behozatható 110.000 +vám+Áfa=140.000
Ez drágább mint a w1000-es csúcs.

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

iPod 5.5G + Sennheiser HD-25 v. Audio-Technica ATH-ESW9 sokkal jobb mint egy rádiós megoldás.
Mondasz valamit!
Kicsit macerás (nekem) ameddig rátöltöm a zenéket, de utána fűnyíráshoz is alkalmas!

Vagy még jobb a Sansa Clip 8GB és amennyivel olcsóbb abból upgrade-elni ATH-ESW10JPN-re(viszont mostmár nehéz beszerezni mert szinte mindenhonnan elfogyott, talán egy helyet még tudok), én hallgattam pár hétig ezt a kombinációt és iszonyat jól szólt. Bent pedig rákötöd a CD-re meg a Gilmore Lite-re és még állatabbul fog szólni Sajnos csak egyszer hallottam ebben a formában, de valódi HiFi volt annyi biztos. Bár a KOSS-t nem cserélném el rá de egy-két dologban az ESW10 valószínű megverné.

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

iPod 5.5G + Sennheiser HD-25 v. Audio-Technica ATH-ESW9 sokkal jobb mint egy rádiós megoldás.
Mondasz valamit!
Kicsit macerás (nekem) ameddig rátöltöm a zenéket, de utána fűnyíráshoz is alkalmas!

orionr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 41

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: orionr »

Igen, de árban is....

padam
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Fül és Fejhallgatók

Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsot. Próbálok szerezni egy rádiós fülest és kipróbálni, hogy nálam, az adott feltételek mellett, hogyan szól. Ha nagyon nem jó a minőség veszek kábelt. Legrosszabb esetben elbukom az árát. 
Egy esélyem még, találni olyat aki próbált már 25m-es füles hosszabbítót.

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Annak annyi a valószínűsége, hogy nyerek a lottón. Tehát, van esélyed.

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsot. Próbálok szerezni egy rádiós fülest és kipróbálni, hogy nálam, az adott feltételek mellett, hogyan szól. Ha nagyon nem jó a minőség veszek kábelt. Legrosszabb esetben elbukom az árát.

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Húú.Minek olyan hosszú?? Nem lenne jobb egy normálisabb rádiós füles?
Mert szeretném a kertben, a teraszon hallgatni és ehhez ennyi kell.
A rádiós fülesekről (még az Sennheiser RS130-140-ről is, amiről a tesztek jót írnak), azt mondják a tulajdonosok a különböző fórumokon, hogy TV- és rádióhallgatásra jó, de igényes zenehallgatásra, pláne nagyobb hangerőn, nem.
Persze azt sem tudom, hogy 25m-es hosszabbító után milyen lesz a hang, de talán zúgni nem fog.

Nekem a Sen RS-130 van ami szerintem szépen zenél, viszont a távolság növelésével érezhetően gyengül a minőség. Persze nem kell összehasonlítani a komolyabb vezetékes fülesekkel. A legjobb az lenne, ha kölcsön tudnál egyet kérni és kipróbálnád.
Neked az 140-es jobb lenne, mert azt nagyobb távolságokra ajánlják.

Vendég

Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ilyen távolságra esetleg a kábeles átvitel is jelenthet problémát...

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Mert szeretném a kertben, a teraszon hallgatni és ehhez ennyi kell.
A rádiós fülesekről (még az Sennheiser RS130-140-ről is, amiről a tesztek jót írnak), azt mondják a tulajdonosok a különböző fórumokon, hogy TV- és rádióhallgatásra jó, de igényes zenehallgatásra, pláne nagyobb hangerőn, nem.
Persze azt sem tudom, hogy 25m-es hosszabbító után milyen lesz a hang, de talán zúgni nem fog.

orionr
V.I.P.
V.I.P.

Fül és Fejhallgatók

Sziasztok! 
Szükségem lenne egy kb. 20-25m-es fejhallgató hosszabbítóra. Tudnátok nekem ajánlani ehhez jó minőségű kábelt?

(A Kácsa Audió honlapját végigrágtam, kábelt is találtam hozzá, de inkább valaki konkrét tapasztlatát szeretném kérni, aki már látott, próbált ekkora hosszabbítót.)

Köszi!

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Fül és Fejhallgatók

Sziasztok!

Szükségem lenne egy kb. 20-25m-es fejhallgató hosszabbítóra. Tudnátok nekem ajánlani ehhez jó minőségű kábelt?

(A Kácsa Audió honlapját végigrágtam, kábelt is találtam hozzá, de inkább valaki konkrét tapasztlatát szeretném kérni, aki már látott, próbált ekkora hosszabbítót.)

Köszi!

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”