Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Sziasztok!Én is tervezgetem a szubomat. A hsz. H2000 HA-25 braun lesz. Az erősítő SAL SUB 100 vagy 250 lenne, de nem tudom, melyik lenne a jó. Pontosabban, mennyire lehet hinni az adatoknak. Tud valaki ezekről valós információkat, adatokat?
batu! Te kipróbáltad már? Esetleg belekukkantottál?
Sajnos még nem tudtam kipróbálni mert nincs mivel,itt figyel a polcon.Majd írok ha tesztelem.
Samurai on the toilet. (-_-)---(<_>)---(o_o)---(O_O)'---(^_^)'--- The End.
Mélysugárzók
Köszi ! Asszem ő lessz az áldozat DLS W312B már csak a dobozt kell összetákolni és jöhet a funérozás/lakkozás. Mégegyszer köszi!!
Itt megtalálod a kellő infókat a doboz elkészítéséhez, és ha elkészült ne feledkezz meg a fényképes beszámolórol ám
Köszi ismételten! Majd dobok képet !
Mélysugárzók
Sziasztok!
Én is tervezgetem a szubomat. A hsz. H2000 HA-25 braun lesz. Az erősítő SAL SUB 100 vagy 250 lenne, de nem tudom, melyik lenne a jó. Pontosabban, mennyire lehet hinni az adatoknak. Tud valaki ezekről valós információkat, adatokat?
batu! Te kipróbáltad már? Esetleg belekukkantottál?
Üdvözlettel: Lex
-
Vendég
Mélysugárzók
Köszi ! Asszem ő lessz az áldozat DLS W312B már csak a dobozt kell összetákolni és jöhet a funérozás/lakkozás. Mégegyszer köszi!!
Itt megtalálod a kellő infókat a doboz elkészítéséhez, és ha elkészült ne feledkezz meg a fényképes beszámolórol ám
Mélysugárzók
Köszi! Valószinűleg zárt lessz ,a jobb hangminőség miatt. SAL BEAST 250-ről senki nem tud semmit, érdemes ilyen hangszórót használni vagy van jobb ebben az árkategóriában (19000 ft)?? Az erőlködő már megvan (SAL SUB 250) már csak a mélynyomón vacilálok ha valaki tud a BEAST-ről valamit akkor megköszönném ha leírná.
Szerintem a SAL-t felejtsd el. Roppant érzéketlenek, és nagyon nagy kakaó kell meghajtani, de szép hangjuk akkor sincsen. Ha mindenáron 25-ös a cél, akkor én ezt javaslom inkább.
Igaz nincs hozzá doboz, de azt párezerből ki leeht hozni, a gyári honlapon meg mindent meg lehet találni a hozzávaló doboz elkészítéséhez, méretek stb. Ja és úgy 43X fog jobb lenni bármelyik SAL-nál.
-
Vendég
Mélysugárzók
Köszi! Valószinűleg zárt lessz ,a jobb hangminőség miatt. SAL BEAST 250-ről senki nem tud semmit, érdemes ilyen hangszórót használni vagy van jobb ebben az árkategóriában (19000 ft)?? Az erőlködő már megvan (SAL SUB 250) már csak a mélynyomón vacilálok ha valaki tud a BEAST-ről valamit akkor megköszönném ha leírná.
Szerintem a SAL-t felejtsd el. Roppant érzéketlenek, és nagyon nagy kakaó kell meghajtani, de szép hangjuk akkor sincsen. Ha mindenáron 25-ös a cél, akkor én ezt javaslom inkább.
Igaz nincs hozzá doboz, de azt párezerből ki leeht hozni, a gyári honlapon meg mindent meg lehet találni a hozzávaló doboz elkészítéséhez, méretek stb. Ja és úgy 43X fog jobb lenni bármelyik SAL-nál.
Mélysugárzók
Ilyen volt nálam is anno meghallgatni, de a mostani 215-öm nagyságrendekkel jobban szól, +általad említett árba komolyabb sub is belefér, + én nagyrészt mozira használom.
A Yami 215-öst jó szívvel ajánlom én is mozira, de zenéhez még nézelődnék a helyedben. Legalábbis nekem jobban tetszik a zene subtalanul, lehet, nem a 215-ös hibája.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Mélysugárzók
Sziasztok ! Saját aktív subot szeretnék építeni ,zenehalgatásra és házimozizásra. A kinézett cuccok: sub erősítő-> SAL SUB 250 Hangszóró-> SAL BEAST 250. Kérdésem a következő szerintetek mennyire van összhangban ez a páros ,valamint zárt vagy reflex dobozt építsek hozzá? (melyik szól szebben Zárt vagy Reflex doboz?) Előre is köszönöm a válaszokat.
A zárt (általában) szebben a reflex nagyobbat szól.
Mélysugárzók
Köszi Srácok!
Sajna ugy néz ki hogy az Ms 907-röl már lecsúsztam mindenhol azt mondják nincs s már nem is lesz.
Viszont ajánlottak az Infovoxnál egy MISSION M3 As subot nem is tünik rosznak náluk 57000 Ft.
Tudtok erröl a subrol valamit, vagy a Mission-ökröl általában valamit???
Némely helyeken ez a Sub 90000 E fölött van.
Sugjatok lécccci....... THX
A missionökről általánosságban jókat lehet mondani, hogy idézzem a hfp egyik szerkesztőjének hozzám írt levelét:
"Egy megbízható, igényes, minőségi angol márka"
Nekem a frontok missionök, így a subról nem sokat tudok mondani Az m33-ról viszont szinte csak jót, ami pedig külön meglepett, hogy a halk súgásokkal ellentétben meglepően jól terhelhető. Na mindegy, itt ez nem helyénvaló, ha van lehetőséged meghallgatni, egy próbát mindeképp megér!!
Mélysugárzók
Köszi Srácok!
Sajna ugy néz ki hogy az Ms 907-röl már lecsúsztam mindenhol azt mondják nincs s már nem is lesz.
Viszont ajánlottak az Infovoxnál egy MISSION M3 As subot nem is tünik rosznak náluk 57000 Ft.
Tudtok erröl a subrol valamit, vagy a Mission-ökröl általában valamit???
Némely helyeken ez a Sub 90000 E fölött van.
Sugjatok lécccci....... THX
Mélysugárzók
Milyen Subokat ajánlanátok meghalgatásra a következő szempontok szerint:
-Ár: max 60 E +- 5 E
-Zenei Koncert dvd-nél jól teljesitsen, gyors, feszes mélyek.
-Nem olyan subot akarok ami megremegteti a ház falait hanem oylat ami jól kiegésziti (80- Hz alatt) a frontjaimat Filmeknél ill Koncerteknél.
Kb. ennyi.
Hallgasd meg a Mordaunt Short 907W-t a Hifibarlangban. Árban is ott körül lehet, ha van még...
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Most van nálam kölcsönben használatra egy Yamaha-YST Sw 160 (elég régi)
Ilyen volt nálam is anno meghallgatni, de a mostani 215-öm nagyságrendekkel jobban szól, +általad említett árba komolyabb sub is belefér, + én nagyrészt mozira használom.
Mélysugárzók
Sziasztok!
Felteszem másképpen a kérdést.
Milyen Subokat ajánlanátok meghalgatásra a következő szempontok szerint:
-Ár: max 60 E +- 5 E
-Zenei Koncert dvd-nél jól teljesitsen, gyors, feszes mélyek.
-Nem olyan subot akarok ami megremegteti a ház falait hanem oylat ami jól kiegésziti (80- Hz alatt) a frontjaimat Filmeknél ill Koncerteknél.
Kb. ennyi.
Előre is köszi a tippeket ha egyáltalán létezik ilyen Sub ennyiért.......
Most van nálam kölcsönben használatra egy Yamaha-YST Sw 160 (elég régi)
Ennek a hangereje bőven elég nekem csak az a bajjom vele hogy szépen szól de elég mosott, lágy mélyei vannak (túl lágyak).
Várom a tippeket mindenkitől.
Stereo Zene hallgatáshoz nem akarom használni ahoz elég bőven a Front.
Mélysugárzók
Sziasztok ! Saját aktív subot szeretnék építeni ,zenehalgatásra és házimozizásra. A kinézett cuccok: sub erősítő-> SAL SUB 250 Hangszóró-> SAL BEAST 250. Kérdésem a következő szerintetek mennyire van összhangban ez a páros ,valamint zárt vagy reflex dobozt építsek hozzá? (melyik szól szebben Zárt vagy Reflex doboz?) Előre is köszönöm a válaszokat.
A zárt (általában) szebben a reflex nagyobbat szól.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Én úgy hallottam, hogy a lefelé "nyomók" inkább mozira, az előre felé sugárzók pedig inkább zenére jók ÁLTALÁBAN. Egyes modellek között persze ez nem tesz különbséget, csak tendencia.
Nekem lefelé műxik, és tény, hogy zenéhez nem elég pontos, de ha precíz, "zenei" subra vágysz az nem lesz olcsó (100k HUF újonnan kb) Mozira viszont negyon jól megszólal.
Zenére általában a zártak jók.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Mélysugárzók
Hallotam olyat is hogy a lefelé sugárzó technologia annyira nem jött be a gyártoknak, tehát az előre sugárzókbol kerülnek ki a jobb subok. Ez igaz????
Én úgy hallottam, hogy a lefelé "nyomók" inkább mozira, az előre felé sugárzók pedig inkább zenére jók ÁLTALÁBAN. Egyes modellek között persze ez nem tesz különbséget, csak tendencia.
Nekem lefelé műxik, és tény, hogy zenéhez nem elég pontos, de ha precíz, "zenei" subra vágysz az nem lesz olcsó (100k HUF újonnan kb) Mozira viszont negyon jól megszólal.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Mélysugárzók
Sziasztok!
Az előre illetve a lefelé sugárzó mélynyomok érzékenyebbek az elhelyezésre a hallgatási pozicióhoz képest????
Ezt azért kérdem mert sok lehetőségem nincs a szoba rámolászására s olyan subot keresnék akkor amelynél kevésbé számit hogy hol van elhelyezve s mindenhol kvázi ugyanugy szól.
Remélem érthető voltam.....
Hallotam olyat is hogy a lefelé sugárzó technologia annyira nem jött be a gyártoknak, tehát az előre sugárzókbol kerülnek ki a jobb subok. Ez igaz????
Valakinek van Wharfi PC10+ ??? Vélemény erröl a subrol?
Köcci
Mélysugárzók
Na meg az is lehet az a szemét 30 cm motor nem futja ki magát 3 m-re, de 8 ra már igen mert az ebédlőben már tetszik de onnan nem mozizhatok
Mélysugárzók
Most hallgattam meg ismét eredetiben a Star War I részében a versenyt mikor Anakin és Sebulba versenyzik.
Az a legrosszabb hogy meghalgattam a jelenetett subbal majd sub nélkül úgy hogy a frontra van keverve és utóbbi esetben sokkal percízebbek voltak a mélyek és levegősek és pont akkor lett vége mikor kellet.
Igaz azt tudom hogy az onkyo nem skálázva keveri a sub tartományt a frontra.
Míg ha szubbal halgattam akkor is szólt hangosan csak nem olyan szépen, de a gond hogy zenében meg alacsony szobahangerőn subbal jobb a zene mint sub nélkül.
Mit tegyek mit javasoltok?
A sub áthelyezését ne is javasoljátok mert már mindehol megjárattam, sőt még fordítottam oldalára kifelé felfelé mindenfelé, de csak a sarokban van a legjobb helyen mert ha közelebb hozom egyszerűen nem érzem a hatását.
Még a fázissal is játszadoztam de még roszabb lett.
De ha nincs bekapcsolva mozinál akkor a legjobb. ami rohadtúl idegesít...
Egyébként a szoba 13 nm-es és lehet hogy subot kellene cserélni vagy ekkora helységbe nem is kéne?...
Nem kell valakinek egy jó kis sub occsón
Mélysugárzók
Én egy RCA oszóval oldanám meg.
Üdv,
Manó
Köszi a részletes választ!
Most úgy áll a helyzet, hogy ha lehet, akkor olyan előfokot keresek, aminek van 2 lineoutja, így könnyen menne a dolog, és valszeg még jól is szólna.
(Mondjuk ilyen újabb előfokok már nem olcsók, és felveti a kérdést, hogy az előfok+dac majd annyiba kerül, mint egy használt a/v processzor, akkor meg az már lehet jobb választás, de ez itt off..)
Mélysugárzók
Wharfedale WH-210
Felejtsd el!
A Polk-ot nem ismerem.
Miért???
Annyira rossz a WH 210??
Annyira nem rossz csak nem jó!
Mélysugárzók
Szervusztok!
Lenne egy kérdésem sub bekötéssel kapcsolatban. Szóval házimozi erősítőnél ugyebár ez nem volt gond, van külön lfe oszt kész.
De ha stereo rendszerbe szeretném bekötni, ott hogy célszerű? Ha hangfalkábellel kötöm be, akkor utána a frontok is megkapják a mélyeket? Vagy előfok után kössen be a line bemenettel, és végfok megy majd a line kimenetről? Vagy egyáltalán megoldható valahogy normálisan? Esetleg előfok után rca elosztó, oszt megy a jel a végfok fele, meg megy a mélynyomó fele (ez kevéssé tűnik audiofil megoldásnak..)?
hi az 1991 Rádiótechnika évkönyvben is boncolgatják ezt a kérdést, később valamelyik Rádiótechnikai ujság talán a 2000/3-6-ig számában is említik.
Ott az elő és végfokot megbontva a végfok elé raknak egy kondit(minőségi polikarbonátot, aminek az értéke függ a végfok bemeneti impedanciájától és a vágási frekitől is) az egy kondis az olcsóbb megoldás (6dB/oktáv)(pl.: 47kohmnál 34nanofarrád).
Komolyabbak: azok a mélyládák amelyeknek van be és kimenetük (vonalszintű), talán (12 v. jó esetben 24 dB/oktávos vágási frekivel)
Ha nem akarod megbontani, vagy nem tudod akkor a nagy szintű bemetek(remélhetőleg ezek tartalmaznak bipoláris kondit, legjobb esetben is max 6db/oktáv meredekséggel, mert ugye ez a legolcsóbb és a legegyszerűbb megoldás is)
maradnak, ez azt jelenti hogy a hangfalak jobb és ball csatornájára rakod a subbot a hangfalakat meg közvetlenül a pozitív ágakban egy-egy bipoláris kondit alkalmazva hajtod ennek értéke 8 ohm esetén 200mikrofarrád, 4 ohm esetén 400mikrofarrád olyan 100V-os mefelel (ugyan ez van a mélyládákban is amelyeknek nagyszintű bemenetei vannak). VIGYÁZZ ezek a kondik nem olcsóak max 3000 forint.
Az előbb említettek töbnyire fix vágási frekijük van.
A legjobb minőséget természetesen az első mgoldás adja mivel a "puffogás" nem zabálja fel az erősítő energiájának a nagy részét, de az előbb említett okok matt nem egyszerű kivitelezni. Kábelekre figyelni (jó minőség, de sajnos van kapacitív, induktív hatásuk ergo romboljhatják a hangképet).
Én egy RCA oszóval oldanám meg.
Üdv,
Manó
Mélysugárzók
Wharfedale WH-210
Felejtsd el!
A Polk-ot nem ismerem.
Miért???
Annyira rossz a WH 210??
Mélysugárzók
Wharfedale WH-210
Felejtsd el!
A Polk-ot nem ismerem.