Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Szerintem a doboz konstrukciója nagyon sokat számít. Nekem jelenleg egy ruhásszekrény méretű hangsugárzóm van, amiben 30 centis passzívmembrán dolgozik (20 centis mélyközép rezegteti ) és adatok szerint 34Hz-ig képes lemenni. Érdekes módon a szoba jól tolerálja, de volt már nem egy olyan álló (és monitor is), amely sok volt a helyiségbe.
Valószínű szerintem is, hogy számít, mert ugye egy jó konstrukciónál (elvileg papírforma szerint) csak a hangszóró membrán rezegteti a levegőt, és áttétesen nem a doboz. (ezért vannak nagy csillapítású betondobozok pl) Csak továbbá az a kérdés, hogy a szoba méreteiből fakadó adott rezonanciafrekvencia környékén fellép egy kiemelés amit a doboz konstrukcióval nem lehet kompenzálni?
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
ps: milyen hangfalaid vannak?
Dyno C1-es van neki,ha jól tudom.
Bitang jó monitor,de nem is olcsón mérik.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Nem tudom, de az én tapasztalatom is ez. nekem 10m2-re elég egy kis monitor..
Bőven.
Webáruház:
-
Vendég
Egy kérdés.
Mi a magyarázata annak, hogy a kis méretű helyiségekbe nem ajánlatos álló hangsugárzóval próbálkozni? ( mondjuk hallottam már más véleményt is, hazai gyártó mérnök embertől )
Mitől lesz szekrény, ill. dobozhang? A mélyebb frekiátvitel feltétlen magával hozza a kis helyiségben a basszusok felerősödését? Szoba rezonanciája az ok, vagy netán a doboz konstrukciója is mérvadó?
Nem tudom, de az én tapasztalatom is ez. nekem 10m2-re elég egy kis monitor..
Nem hallgattam meg, és nálam a kinézet is számít. Többek között ezért is nehéz mert a külsőt is meg kell fizetni. Ez talán olyan mint a feleség. Hiába kedves és aranyos ha egyszer nem tudsz ránézni!
A történet ennél szerintem bonyolultabb (már ha tényleg a zenehallgatás érdekel...), de pár év és majd rájössz.
Egy kérdés.
Mi a magyarázata annak, hogy a kis méretű helyiségekbe nem ajánlatos álló hangsugárzóval próbálkozni? ( mondjuk hallottam már más véleményt is, hazai gyártó mérnök embertől )
Mitől lesz szekrény, ill. dobozhang? A mélyebb frekiátvitel feltétlen magával hozza a kis helyiségben a basszusok felerősödését? Szoba rezonanciája az ok, vagy netán a doboz konstrukciója is mérvadó?
Szerintem a doboz konstrukciója nagyon sokat számít. Nekem jelenleg egy ruhásszekrény méretű hangsugárzóm van, amiben 30 centis passzívmembrán dolgozik (20 centis mélyközép rezegteti ) és adatok szerint 34Hz-ig képes lemenni. Érdekes módon a szoba jól tolerálja, de volt már nem egy olyan álló (és monitor is), amely sok volt a helyiségbe.
Egy kérdés.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Keress rá lehetőséget, ez a fórum alkalmas erre, sok segítőkész ember van - lehet hozzád közel is - felesleges tévutaktól kímélheted meg magad és a pénztárcád.
Én 5 éve hallgatok egy rendszert ugyanazon hangsugárzóval, még mindíg tudott újat nyújtani bármit tettem elé, egyelőre nem értem el a korlátait.
Egy másik nézőpont: 5 év hobby zenehallgatás után úgy érzem, hogy jövőre talán elkezdhetem az iskolát
Sok tapasztalatot kell szerezni, vagy ügyesnek/zseninek lenni.
Erre kéne kitalálni egy szolgáltatást!
A hangfalak házhoz jönnek, hogy tökéletes legyen a választás!
Kicsit komolyabban: tényleg nagyon nehéz kiválasztani egy hangfalat,főleg a használt piacon (logikusan).
"Sajnos" most erre az útra léptem
ps: milyen hangfalaid vannak?
-
Vendég
Beírom ide is, hátha előbb lesz válasz:) :
Sziasztok, remélem jó helyre írok.
Max 30-35k-ért milyen jobb fajta használt sub-ot tudnátok nekem ajánlani?
Kinéztem egy wharfedale powercube 10+-at 29k-ért, de arról mások nagyon le akarnak beszélni.
Jelenlegi rendszer: vsx-520 erősítő, diamond 8.4 front, wh-20 center és surround.
A válaszokat előre is köszönöm.
Nekem Magnat Motion sub-om volt, azt merem ajánlani. Ennyiért megkapod a 300-ast használtan.
Lehet, hogy a 600 ezres hangfal sokkal jobb mint egy 200-as, meghallgatod, rettenetesen tetszik, hazavive viszont már nem nyújtja ugyanazt, vagy egyszerűen másban jobb.
Ez nagy igazság.
Webáruház:
Keress rá lehetőséget, ez a fórum alkalmas erre, sok segítőkész ember van - lehet hozzád közel is - felesleges tévutaktól kímélheted meg magad és a pénztárcád.
Én 5 éve hallgatok egy rendszert ugyanazon hangsugárzóval, még mindíg tudott újat nyújtani bármit tettem elé, egyelőre nem értem el a korlátait.
Egy másik nézőpont: 5 év hobby zenehallgatás után úgy érzem, hogy jövőre talán elkezdhetem az iskolát
Sok tapasztalatot kell szerezni, vagy ügyesnek/zseninek lenni.
Sajnos még nem volt alkalmam rá
A rendszer elméletileg jó lenne csak a hangfalaknál érzem a gyenge pontot. "Igazából nem is gyenge csak nem tökéletes "
Több hangfalat is kipróbáltál már a rendszereden?
Sajnos még nem volt alkalmam rá
A rendszer elméletileg jó lenne csak a hangfalaknál érzem a gyenge pontot. "Igazából nem is gyenge csak nem tökéletes "
Több hangfalat is kipróbáltál már a rendszereden?
!!!! Na ez a jó kérdés !!!
Úgy érzem mintha a magasak és a csengés hiányozna belőle. Hozzá teszem, nagyon jó hangfalnak tartom (még fel is van piszkálva), de mintha egy lágyabb kifinomultabb hangzásra vágynék. A Dalival elém van rakva az étel, de nincs felszolgálva.
Szerintem ne ársávokban gondolkodj, inkább (össz)hangban!
Lehet, hogy a 600 ezres hangfal sokkal jobb mint egy 200-as, meghallgatod, rettenetesen tetszik, hazavive viszont már nem nyújtja ugyanazt, vagy egyszerűen másban jobb.
Inkább arra koncentrálnék a helyedben, hogy miért untad meg a Dalit, mit nem tudott, ami számodra fontos?
!!!! Na ez a jó kérdés !!!
Úgy érzem mintha a magasak és a csengés hiányozna belőle. Hozzá teszem, nagyon jó hangfalnak tartom (még fel is van piszkálva), de mintha egy lágyabb kifinomultabb hangzásra vágynék. A Dalival elém van rakva az étel, de nincs felszolgálva.
Meghallgattad, vagy csak kinézetre válogatsz a hangsugárzók között? Ha az utóbbi, akkor könnyű dolgod lesz, mert tökmindegy, hogy 200 ezres, vagy 600 ezres cuccokat nézel...
Nem hallgattam meg, és nálam a kinézet is számít. Többek között ezért is nehéz mert a külsőt is meg kell fizetni. Ez talán olyan mint a feleség. Hiába kedves és aranyos ha egyszer nem tudsz ránézni!
Szerintem ne ársávokban gondolkodj, inkább (össz)hangban!
Inkább arra koncentrálnék a helyedben, hogy miért untad meg a Dalit, mit nem tudott, ami számodra fontos?
Köszönöm, de sajnos nem nyerte el a tetszésemet.
Nem tud valaki véletlenül egy "ranglistát" mondjuk hogy milyen ársávokban milyen típusokat érdemes számításba venni?
Arra gondolok, nem biztos hogy egy 600e forintos hangfalpár tud annyival többet mint mondjuk egy 200e forintos.
Jó lenne valahogy átlátni kezdőként a kínálatot
Hangfalaknál mi a közép és felsőkategória ársávban és típusban?
Köszi!
Meghallgattad, vagy csak kinézetre válogatsz a hangsugárzók között? Ha az utóbbi, akkor könnyű dolgod lesz, mert tökmindegy, hogy 200 ezres, vagy 600 ezres cuccokat nézel...
akkor> http://www.avx.hu/fo...par-cseresznye/
Nem tud valaki véletlenül egy "ranglistát" mondjuk hogy milyen ársávokban milyen típusokat érdemes számításba venni?
Arra gondolok, nem biztos hogy egy 600e forintos hangfalpár tud annyival többet mint mondjuk egy 200e forintos.
Jó lenne valahogy átlátni kezdőként a kínálatot
Hangfalaknál mi a közép és felsőkategória ársávban és típusban?
Köszi!
mekkora szobába, milyen rendszerbe, és milyen zenékhez?
Emotiva Umc processzor és erősítő és 25- 30 nm szobába.
Elsősorban Jazz, chillout, lounge és klasszkius zene hallgatásához de ugyan erről működne a filmnézés is.
Sziasztok!
A szakikhoz lenne egy kérdésem:
Meguntam a Dali Concept6-os hangfalaimat. Szeretnék feljebb lépni illetve egy jobb hangzású hagfalpárt keresnék.
Sajnos nem nagyon értek hozzá és végig hallgatni a piaci kínálatot sem kis feladat ! Ezért szeretnék tanácsot kérni jártasabb szakemberektől, hogy némi kp ráfordítással (dali6 pár + 150-200e körül) milyen lehetőségek vannak?!
Előre is köszönöm!
- manuspityu
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 14
Sziasztok!
Az onkyo 808-ast cseréltem Marantz SR 8002-es re,és nagyon bejött.Milyen hangfal passzolna hozzá 200 körűl?A szoba 40 nm,kedvenc műsor Mike Oldfield, Pink Floyd,Mark Knopfler.Most JBL TLX8 van.
Üdv!
István!
TV:LG 49UB850V .BD:PrimareBD32MK2 . Amp:Primare SPA 23 Táp:Isotek Solus.Front: Épített Center:Épített .Surr: JBL TLX 2.Sub:VelodyneSpl Ultra1200<p>AQ Vodka hdmi.AQ Carbon coax.AQ Rocket 33
Hát ha az a szempont,hogy sárga legyen a hangszóró,és olcsó legyen akkor meg kell venni...
Jó, ok, azért szóljon is valahogy!
Hülyén fogalmaztam meg azt a "csak és kizárólagot". Nem akarom egyből a szemétbe se dobni.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni a következő dologgal kapcsolatban.
Van egy pár front és egy pár hátsó hangfalam egy 5.1-es szettből. Házi készítésű, szerintem jól összerakott, mert elég szépen szól, de adatokat nem tudok róla mondani.
A lényeg, hogy szeretnék hozzá venni egy centert. Sokat nem akarok áldozni rá, mert átmeneti dolog lesz addig, amíg nem tudok venni egy normálisabbat. Egy Pioneer VSX-421 erősítővel lenne hajtva.
Amit néztem, és szinte csak és kizárólag az ár miatt, az egy SAL 2610c lenne, amit megkapnék 7000 Ft-ért.
Milyen minőségűek ezek a SAL hangcuccok, kifejezetten ez a modell érdekelne, hogy jó választás-e (színben még ez menne legjobban a többihez, mert a meglévőeknek is sárga hangszórójuk van).
Az a gyanúsan olcsó kategória, de mégis venném ha vállalható hangja van. Csodát nem várok.
Vélemény?
Hát ha az a szempont,hogy sárga legyen a hangszóró,és olcsó legyen akkor meg kell venni...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni a következő dologgal kapcsolatban.
Van egy pár front és egy pár hátsó hangfalam egy 5.1-es szettből. Házi készítésű, szerintem jól összerakott, mert elég szépen szól, de adatokat nem tudok róla mondani.
A lényeg, hogy szeretnék hozzá venni egy centert. Sokat nem akarok áldozni rá, mert átmeneti dolog lesz addig, amíg nem tudok venni egy normálisabbat. Egy Pioneer VSX-421 erősítővel lenne hajtva.
Amit néztem, és szinte csak és kizárólag az ár miatt, az egy SAL 2610c lenne, amit megkapnék 7000 Ft-ért.
Milyen minőségűek ezek a SAL hangcuccok, kifejezetten ez a modell érdekelne, hogy jó választás-e (színben még ez menne legjobban a többihez, mert a meglévőeknek is sárga hangszórójuk van).
Az a gyanúsan olcsó kategória, de mégis venném ha vállalható hangja van. Csodát nem várok.
Vélemény?
Igen a swans-ot,4.2 után mivel megszoktam a hangját talán ez a elöbrelépés.majd leirom hogy,milyen!
Biztos tetszeni fog.
Elég sokszor taszteltük szegeden a hétvégi bulik alkalmával és mindenkinek tetszett.
Webáruház: