Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Én ezek közül tuti a MS-t választanám, nyílván elfogult vagyok.
Elfogult vagy! És én is.
MS

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Vagy fontos ez egyáltalán ? Vannak más fontosabb tényezők ?
Igen vannak más fontos tényezők, hogy pl. jól szóljon. Ezek a végfok wattszámok eleve vicckategória, szóval az, hogy az "északi sark jegébe beásva" sikerült 675 wattot kimérniük még nem jelent semmit. Aztán meg a beépített hangfal érzékenysége is marha sokat jelent, szóval az kb legalább olyan fontos mint a wattszám. Hiába a sok watt, ha érzeketlen a hangszóró, és viszonylag kevés wattal is lehet baromi jó subot építeni, ha jó anyagból dolgozol.

Én ezek közül tuti a MS-t választanám, nyílván elfogult vagyok. A másik kettőt nem hallottam, de az MS mindenre jó, falat is lebontja ha vkinek az kell, és lehet vele zenélni is. Na a Jamoval szerintem zenélni, hát előítéleteim vannak , de nem hinném, hogy jól lehet (de ne legyen igazam..). Cantont abszolút nem vágom de meg kell hallgatni.

Ez a 20 hz meg baromi bonyolult kérdés, én nem hinném, hogy a felsoroltak közül bármelyik is rendesen leadná, de majd kijavítanak az okosak itten.

MrX
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: MrX »

Üdv minden audiofil olvasónak !

Remélem nem zavarom meg a társalgást, de sok helyen keresgéltem már az ügyemben, amelyet most veletek is szivesen megosztanék, de valahogy sehol sem találtam válszt a kérdéseimre.
Gondolom nem meglepő, szubot készülök vásárolni a már meglévő Yamaha 650-es AV recieveremhez valamint az első Canton Le190-es oszlophangfalakhoz.
Konkrét jelöltjeim is lennének:

JAMO E 7SUB
Canton ASD100
MORDAUNT-SHORT Avant 309i

Amint az a jelöltekből kiderülhet, kb. 100e Ft körül költenék rá, és elsősorban zenére (Rock, Jazz) kellene (itt ott filmnézésre), egy 27m2 es szobába.
Főleg a Jamo szubról érdekelne a véleményetek, mert ugye EISA győztes szettről van szó és 675W teljesitményről, ami hát elég kecsegtetően hangzik a másik kettő 200W ill. 175Wja mellett. Nem vagyok jártas a technikai dolgokban, de laikusan valami olyan szubot szeretnék, amely mélyebbre tud menni akár, mint a Canton 190-esem, amely technikailag 20Hz-ig tud lemenni. Azokból meg ugye nem sok van, illetve árban valahol teljesen máshol. Vagy fontos ez egyáltalán ? Vannak más fontosabb tényezők ?
Előre is köszönet minden hozzászólónak

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Az user manual-ból nekem sem derült ki a táp, viszont a honalpon tetszett hogy megadták a -3 dB pontnál lesugárzott frekit ami ha jól emlékszem 40Hz.
szerintem ilyen subban még csak analóg erősítő van de lehet benne mosfetes viszont.
A lényeg hogy jól szól neki

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tavimano »

Hát a kicsinek 50W-nél több a nagyobbnak meg 100W-nál több ,de komolyra fordítva azt kellene tudni hogy a végfok digitális vagy sem?
Csak viszonyítás képpen: az én JBL-em 150W-os(250W rövid idejű) és 175W fesz fel a hálózatból és ez biza digitális.
Ha nem akkor a kicsinek 85-90W körül kellene felvennie, míg a angyobbnak olyan 170-185W körül kellene felvennie ez ugy körülbelüli adat viszonylag jó hatásfokú erősítővel. Persze ez akkor igaz ha a megadott adatok szinuszos teljesitmények.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Hány wattos a tápja? 

Adatok

ebből számomra nem jön le

Valahol 50 és 100 W között szvsz.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Hány wattos a tápja? 

Adatok

ebből számomra nem jön le

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

Tényleg nagyon impozáns darab! Biztos azért szól akkorát mert nagy érzékenységű hangsugárzó van benne.
Mekkora szobában mozizol, vele?
Hány wattos a tápja?

Köszi.

24 négyzetméteres a szoba.

Adatok

Itt van néhány vélemény....

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Tényleg nagyon impozáns darab!
Biztos azért szól akkorát mert nagy érzékenységű hangsugárzó van benne.
Mekkora szobában mozizol, vele?
Hány wattos a tápja?

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

Sziasztok!

Megvan a Sub-om (ha valakit érdekel)

Polkaudio PSW-10.

Bárkinek tudom szívböl ajánlani aki 50 E körül keres mélynyomót mert ár érték arányban majdnem biztos hogy verhetetlen. ( ha csak nem épit valaki sajátot , de az más lapra tartozik).

Nem gondoltam volna hogy egy ekkora ládábol 50W-os erősitöjével ekkora s ilyen szép mélyek jönnek ki. ( Sokkal jobban szól itthon mint a boltban meghallgatáskor, pedig már ott is tetszett a hangja).

Gyors, ütős, precíz mélyei vannak s ha kell az ágyat is megremegteti alattam ,
végre melbevágó lábdob van a szobában Koncert DVD nézésnél. Tehát zenénél sem jön zavarba.

Egyszóval ilyen áron ezt a minőséget nem valószínü hogy más Sub tudja produkálni, legalábbis amelyeket hallotam azok nem tudták. Pl:Heco, Yami, Wharfi.

Köszi mindenkinek az infókat ugy érzem sikerült jól vállasztanom.

THX

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Csak olvas vissza kicsit, hogy jártam a subbal. Sajna messze nem ott vágott ahol én azt feltételeztem józan paraszti ésszel. Tételezzük fel beállítom 50Hz-re és nem 50Hz-nél kezd majd el vágni hanem jóval hamarább. Ez a megoldás tényleg jó sub-sat rendszerekhe, de a mai komolyabb procikhoz használhatatlan... Futottam néhány kört mire kiderült mit is kell babrálni, hogy marha jól szóljon, de most jó és ez a lényeg.
Olvastam már korábban is a párbeszédeteket.
A szubra a vágást - mint már említettem - nem procis rendszerekhez találták ki, hanem 2 kis szat + szub rendszerekhez. Tökmindegy, hogy milyen értékre mutat a poti matatója, amit a szubról levág, az megy a szatokra és fordítva. A felhasználó a saját ízlése szerint állíthatja be, hogy neki hogy tetszik a hangzás.
De örülök, hogy nálad megoldódott a kérdés.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Igen annyit, mert változtatható potival(sztereo) így a legegyszerűbb megoldani, és marhára jól hangzik(parasztvakítás).
Nem olyan nagy parasztvakítás; vannak olyan egyszerűbb szub/szat rendszerek, ahol a szubba mennek be a front hangfalkábelek és onnan mennek ki a szatellitek felé. A szub frekivágó potijával így nem csak azt határozzuk meg, hogy a szub hol vágjon, hanem azt is, hogy mi menjen ki a szatokra.
Az én szubom is tud ilyet és még nagyon sok más típus is; szépen le van írva a használatiban.
Persze, aki nem így használja, annak felesleges lehet, de nem parasztvakítás céljából építették be a mélyládákba.

Csak olvas vissza kicsit, hogy jártam a subbal. Sajna messze nem ott vágott ahol én azt feltételeztem józan paraszti ésszel. Tételezzük fel beállítom 50Hz-re és nem 50Hz-nél kezd majd el vágni hanem jóval hamarább. Ez a megoldás tényleg jó sub-sat rendszerekhe, de a mai komolyabb procikhoz használhatatlan... Futottam néhány kört mire kiderült mit is kell babrálni, hogy marha jól szóljon, de most jó és ez a lényeg.
A használatiról meg annyit, hogy bekap6od.gif a jó kis amerikai csak angolul tud a többi nép nyelvén ki sem adja, mert számára csak ez létezik, de érdekes mert a H/K pont az ellen példája ennek!?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Igen annyit, mert változtatható potival(sztereo) így a legegyszerűbb megoldani, és marhára jól hangzik(parasztvakítás).
Nem olyan nagy parasztvakítás; vannak olyan egyszerűbb szub/szat rendszerek, ahol a szubba mennek be a front hangfalkábelek és onnan mennek ki a szatellitek felé. A szub frekivágó potijával így nem csak azt határozzuk meg, hogy a szub hol vágjon, hanem azt is, hogy mi menjen ki a szatokra.
Az én szubom is tud ilyet és még nagyon sok más típus is; szépen le van írva a használatiban.
Persze, aki nem így használja, annak felesleges lehet, de nem parasztvakítás céljából építették be a mélyládákba.

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

A 24 dB-est meg csak kettő sztereo poti egy tengelyre való ragasztásával lehet megoldani.

Kíváncsi lennék arra, hogy a processzorokban milyen meredekséggel vág a digitális áramkör.

Mindegy az a lényeg, hogy most jó!!!

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Nem idéznénk, csak nekem evidens dolognak tünt, hogy a fejlettebb gyártók(pl.:JBL) eljutottak arra a szintre, hogy amit a sub szűrőjén beállítok a potméterrel az a freki az fix ott kezd el vágni. Itt már jóval előtte kezd csillapítani. Sajna nem így van, és én ezt nem tudtam. Pedig építettem már egynéhány sub szűrőt és ott én úgy oldottam meg, hogy ez a probléma nem fordulhatott elő.
vág az csak kérdés milyen meredekséggel: 6, 12 , 18, 24, vagy akár 36 dB/oktáv.
Az ilyen cuccokban max 12 dB-set raknak szerintem.

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Nem idéznénk, csak nekem evidens dolognak tünt, hogy a fejlettebb gyártók(pl.:JBL) eljutottak arra a szintre, hogy amit a sub szűrőjén beállítok a potméterrel az a freki az fix ott kezd el vágni. Itt már jóval előtte kezd csillapítani. Sajna nem így van, és én ezt nem tudtam. Pedig építettem már egynéhány sub szűrőt és ott én úgy oldottam meg, hogy ez a probléma nem fordulhatott elő.

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Népek
Ne idézzetek be már 3 hetet lécci lécci lécci

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Próbáltam a mai nap folyamán pakolgatni ide-oda egy pici vátozás volt. Ha az R front közelébe raktam és a átlósan a hátsó surrond felé fordítottam eléggé pontos volt, csak éppen közlekedni nem lehet miatta.Úgyhogy visszaraktam az eredeti helyére csak egy kicsit közelebb az L fronthoz, így nincs annyira pontos(csak egy picit romlott), meg mivel távolabb is van a szinten is állítani kellett.
Érdekes mert itt az egyik fórumtárs említette hogy négykézáb mászkáljak a szobában és próbáljam meg úgy belőni, hát nem segített ez a megoldás semmit, gyakorlatilag mindenütt egyformán hallottam a mélyet.
Azért elhuzam amennyire lehet a hátsó faltól, kb 27cm-re van.
A subban a hangszóró előre néz, a reflex nyillás pedig alul van. Most a hallgatási pozíció felé néz a kicsike hangszórója.

Az a LFE/Normal kapcsoló mi a szösz, átálítottam normálra és megjöttek a keresett szub hangok, tök jó hogy a legvégén mikor már untam, akkor kapcsolgattam , mint a hülyegyerek össze-vissza mindent.

Ezeket eddig szigorúan csak filmekkel próbálgattam.

Tavimano!

Én ugye mondtam hogy a tologatás ide -oda nem sokat segít, bár nem tudom mekkora a szobád?
Még jó hogy ne LFE állásban használd mert felesleges jelen esetben.
A kettő közötti különbség:

LFE:
JBL sub potijával állítod a vágási freki és valószínű hogy le volt tekerve 50Hz felé.

Normál:
Az alacsony jelszíntű bemenet teljes sávszélességet kap vagyis itt majd a receiverben beállított vágási freki fok dominálni, tehát ezt kell használni.

Mégvalami...
Nekem az új sub+erősítő párosítás mindkét hangfalnál ugyanolyan minőségben szól akár jobb, akár bal sarokba raktam a frontok mögé, míg az előzőnél a bal front mögött szebben szólt, de ott nem maradhatott mert nem lehet eljárni, tehát nekem csak a jobb front mögé lehet tenni.

Kössz a segítséget a szobám 12,25nm területű.

akkor cumi (egy cípőben járunk)....
... az enyém is pont ekkora (5x2,5m)

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Próbáltam a mai nap folyamán pakolgatni ide-oda egy pici vátozás volt. Ha az R front közelébe raktam és a átlósan a hátsó surrond felé fordítottam eléggé pontos volt, csak éppen közlekedni nem lehet miatta.Úgyhogy visszaraktam az eredeti helyére csak egy kicsit közelebb az L fronthoz, így nincs annyira pontos(csak egy picit romlott), meg mivel távolabb is van a szinten is állítani kellett.
Érdekes mert itt az egyik fórumtárs említette hogy négykézáb mászkáljak a szobában és próbáljam meg úgy belőni, hát nem segített ez a megoldás semmit, gyakorlatilag mindenütt egyformán hallottam a mélyet.
A subban a hangszóró előre néz, a reflex nyillás pedig alul van. Most a hallgatási pozíció felé néz a kicsike hangszórója.

Az a LFE/Normal kapcsoló mi a szösz, átálítottam normálra és megjöttek a keresett szub hangok, tök jó hogy a legvégén mikor már untam, akkor kapcsolgattam , mint a hülyegyerek össze-vissza mindent.

Tavimano!

Én ugye mondtam hogy a tologatás ide -oda nem sokat segít, bár nem tudom mekkora a szobád?

LFE:
JBL sub potijával állítod a vágási freki és valószínű hogy le volt tekerve 50Hz felé.

Normál:
Az alacsony jelszíntű bemenet teljes sávszélességet kap vagyis itt majd a receiverben beállított vágási freki fok dominálni, tehát ezt kell használni.

Mégvalami...
Nekem az új sub+erősítő párosítás mindkét hangfalnál ugyanolyan minőségben szól akár jobb, akár bal sarokba raktam a frontok mögé, míg az előzőnél a bal front mögött szebben szólt, de ott nem maradhatott mert nem lehet eljárni, tehát nekem csak a jobb front mögé lehet tenni.

Kössz a segítséget a szobám 12,25nm területű.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Tavimano!

LFE:

Normál:

Mégvalami...

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Próbáltam a mai nap folyamán pakolgatni ide-oda egy pici vátozás volt. Ha az R front közelébe raktam és a átlósan a hátsó surrond felé fordítottam eléggé pontos volt, csak éppen közlekedni nem lehet miatta.
Úgyhogy visszaraktam az eredeti helyére csak egy kicsit közelebb az L fronthoz, így nincs annyira pontos(csak egy picit romlott), meg mivel távolabb is van a szinten is állítani kellett.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szilikontöltésű rezgéscsilapító gumi, melyet nem írok le hogy miben hasznáják.Akkor is felveszi a padló alakját ha éppen az alátámasztásnál nem egyenes a talaj.

Jé, én is kaptam 8 ilyet egy havertól, nem mondom meg, hogy honnan származik! :smile19: Nem miskolci cég, de van velük kapcsolatunk.
Én hangfal alá nem tenném, mert nem lesz stabil, 'imbolyogni' fog rajta. A merev márványlapra meg a homokfeltöltésre többen esküsznek (persze nem szubnál).
Én lemezjátszó meg CD/DVD alá javasolnám, rezgéscsillapító hatása miatt. De vigyázni kell vele, mert lágy és nagyobb erő hatására jobban összenyomódik. Tehát ha a készülék egyik oldalán nehéz trafó van, akkor kicsit ferdén fog állni a cuccos.
Hétvégére megint rendeltem még egy adagot, sose árt, ha van.

Elmondanám kúrvára nem fog imbolyogni, ja és egy hangfal általában egyenletes tömegeloszlású nem úgy mint egy receiver.
De mindenki azt használ amit akar.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Ez mind szép és jó csak a JBL nem tüskéken áll hanem kb.:5-6cm átmérőjű gumi lábakon, a szobában pedig padlószőnyeg van, ami kedvezne a tüskéknek mert átszúrva  a szőnyeget stbilan állna. 
A kábre gondolom a sokak által hsznált Kácsás kábelre gondolsz.

A másik hogyan lehetne dögösebbé tenni a hangját(mint mondjuk a filmszínházakban), és nem cserére gondolva. Az H/K 235-öst volt szerencsém meghallgatni a Dali subjával(ami  olyan 110e körül van, zárt) és meg se közelíti a hangja azét. Persze messze sokkal pontosabb nem drummog.

A szobában való pakolászás(már a subbot) mennyire befojásolja a hangképet?

Én egyet mondok tavimanó!

Az előző subomat (Xwave-PSW-12) akárhovát tettem forgattam alul felül oldalra középre soha nem szólt úgy ahogy szerettem volna, egy subtól.
Egyrészt betudható a szoba kis méretének(12nm) és a hátsó 2 db 9 cm reflex nyílásnak ami a fal felé volt.
Tudom el kell húzni a faltól, akkor sem értem el semmit.
Ha falhoz közel volt falat bontott, de kicsit brummogott, ha elhúztam nem brummogot, de nem volt kellő erős, persze nekem (lehet másnak rég elég lett volna)
Na most a jbl subnak nem tudom hol van a reflexe (hátul, alul?) de ha kicsi a szobád és ha még szekrény is van nehéz lesz belőni úgy hogy levegősen de kellő dinamikával és ár/érték arányban pontosan szóljon.
Szóval én ha egy mélysugárzót mostmár szemügyre vennék látatlanban akkor vagy "olcsó" reflexet, aminek mind a tányérja mind a reflexnyílása előre van, mert szerintem kevésbé háklis az elhelyezésre, vagy drága zártat választanék.
A meghallgatásoknál mindig az a baj hogy amit a "teszthelységben" hallgatol az otthon másképp fog szólni viszonylag kisebb területen.
Ezért maradtam újra annál (passzív sub+erősítő) mert kicsi pénzből kijön viszonylag és szebben szól mint egy 80-90 E ft-os aktív szub vagy legalábbis szól úgy, és csak fele annyibe kerül.
A lényeg az utóbbi "szar márkájú" párosítással meg vagyok elégedve árához képest, ami nekem elég lesz kb 2 évig...
Ha az előző subomat 100%-nak minősítettem hangilag akkor a mostani 170-180%

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szilikontöltésű rezgéscsilapító gumi, melyet nem írok le hogy miben hasznáják.Akkor is felveszi a padló alakját ha éppen az alátámasztásnál nem egyenes a talaj.

Jé, én is kaptam 8 ilyet egy havertól, nem mondom meg, hogy honnan származik! :smile19: Nem miskolci cég, de van velük kapcsolatunk.
Én hangfal alá nem tenném, mert nem lesz stabil, 'imbolyogni' fog rajta. A merev márványlapra meg a homokfeltöltésre többen esküsznek (persze nem szubnál).
Én lemezjátszó meg CD/DVD alá javasolnám, rezgéscsillapító hatása miatt. De vigyázni kell vele, mert lágy és nagyobb erő hatására jobban összenyomódik. Tehát ha a készülék egyik oldalán nehéz trafó van, akkor kicsit ferdén fog állni a cuccos.
Hétvégére megint rendeltem még egy adagot, sose árt, ha van.

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Ez mind szép és jó csak a JBL nem tüskéken áll hanem kb.:5-6cm átmérőjű gumi lábakon, a szobában pedig padlószőnyeg van, ami kedvezne a tüskéknek mert átszúrva a szőnyeget stbilan állna.

A kábre gondolom a sokak által hsznált Kácsás kábelre gondolsz.

A másik hogyan lehetne dögösebbé tenni a hangját(mint mondjuk a filmszínházakban), és nem cserére gondolva. Az H/K 235-öst volt szerencsém meghallgatni a Dali subjával(ami olyan 110e körül van, zárt) és meg se közelíti a hangja azét. Persze messze sokkal pontosabb nem drummog.

A szobában való pakolászás(már a subbot) mennyire befojásolja a hangképet?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”